welpen

welpen kamprommelpot 29/5/2018

Beste welpen

Mijn naam is Naro. Jullie kennen mij waarschijnlijk niet maar ik weet alles over jullie. Herinneren jullie de geschiedenis van de allereerste welpen nog? Nee? Lees dan zeker verder.

Lang, heel lang geleden was er niets… Geen mama’s, geen papa’s, geen welpen en zelfs geen hamburgers! Totdat er op een dag plots een prachtige wereld gevuld met allemaal verschillende wezens geboren werd. Ze leefden lang samen als één volk genaamd de welpen. Hun doorsnee dag bestond uit kampen bouwen en 4 uurtjes eten. De planeet waarop de welpen woonden werd dan ook de Welpen Planeet genoemd. Elke welp deed zijn best zoals geschreven stond in het heilige boek van hun geloof: “Het Junglebook”.  Maar na enkele jaren samenleven ging niet meer zo goed. Er waren veel verschillende soorten welpen. Sommigen welpen waren harig, anderen gestippeld, gestreept of sommigen hadden enkele extra ledenmaten. Ze deelden zich daarom op in 4 nesten: HaraKuma, TenHebi, ShiroRatto en de MottoBuki. De derdejaars van elk nest namen de leiding. Ze bouwden hun eigen kampen en leefde in vrede naast elkaar. Totdat het op een dag mis ging. Die dag staat bekend als ‘het snoepjes en chips incident’. Een oorlog brak uit over het eerlijk verdelen van snoepjes en chips. Het ging er hevig aan toe. De HaraKuma welpen lieten namelijk alle matjes leeglopen terwijl de TenHebi welpen de schoenveters van de ShiroRatto welpen aan elkaar hadden gebonden. Hiervan kregen uiteindelijk de welpen van de MottoBuki de schuld. De ShiroRatto namen wraak door alle chocopotten te stelen van de andere nesten. De welpen van de MottoBuki werden hierdoor woedend en stalen alle brieven van de mama’s en papa’s van de 3 andere nesten. Zo ging het nog lang door, het waren donkere tijden. Het kon zo niet langer doorgaan!

Toen heb ik, koning Naro van de Leidingsplaneet, besloten om hulp te sturen naar de Welpenplaneet. Na lang overleggen stuurde ik mijn 6 knapste, slimste en dapperste leiding naar de Welpen Planeet om de vrede te laten wederkeren. Ze deden dat door elke week spelletjes te spelen. Maar dat was soms niet genoeg en daarom hebben ze het kamp uitgevonden. Op kamp komen alle 4 de nesten samen voor een week lang om de vetste spelletjes van het zonnestelsel te spelen. Dit gebeurde elk jaar opnieuw zodat de welpennesten na elk kamp een beetje beter met elkaar overweg konden zodat er geen nieuwe oorlog zou uitbreken. Deze traditie is al bijna 100 jaar oud!

Helaas gaat deze traditie dit jaar niet door. Dit jaar, heb ik jullie hulp nodig! De Leidingsplaneet is namelijk aangevallen geweest door de gemene Akumaplaneet. Vlak voor ze mij gevangen namen kon ik nog snel een bericht verzenden naar de leiding via hun intergalactische megaradio. Ik zit momenteel dus vast op de Akumaplaneet zonder raket. Beste welpen, kunnen jullie mij helpen om een raket te bouwen zodat ik kan ontsnappen van deze planeet?

 

 

 

 

 

 

 

Leidingsplaneet:

De planeet van koning Naro.  Op Naro’s planeet wonen allerlei soorten leidersfiguren samen. Iedereen van voetbal coach tot dictator. Hoewel Naro de grote baas is van de planeet deelt hij vaak grote stukken land uit aan verschillende andere koningen, keizers en presidenten.

Hieronder kunnen jullie wat achtergrondinformatie vinden over de 6 leiding die koning Naro naar de welpenplaneet stuurde:

Kapitein Marala

Marala houdt van dappere welpen, bewijs dat je een stoere welp bent en je mag mee op haar (ruimte)schip. Maar laat haar niet je zwakke kant zien want watjes gooit ze gewoon overboord.

Paus Rikki-Tikki-Tavi

Bij Rikki-Tikki-Tavi is geloof heel belangrijk. Niet alleen geloof in het Junglebook. Ze vindt het ook belangrijk dat je in jezelf gelooft. Tijdens haar laatste speech zei ze nog: Zing goed mee met het avondlied en sta flink in de formatie! Dan krijg je zeker een plaats in de welpen hemel.

President Baloe

Baloe zou heel graag de president willen worden van Welpen Planeet. Ze vindt de mening van haar volk heel belangrijk dus vertel haar maar je favoriete spelletje en ze zal zeker naar je luisteren. Maar als je haar spelletjes afkraakt kan ze misschien wel eens je grootste vijand worden.

Coach Akela

Akela kan elke uitdaging aan. Hij is super sportief en verslaat zonder moeite elke welp in welke sport dan ook. Daarom zou ik maar extra goed luisteren naar hem want zijn strafexpeditie is extreem zwaar.

Queen Raksha

Raksha houdt van alle welpen, doe eens extra lief tegen haar en je mag alles doen wat je wilt. Let wel op! Als je eens gemeen tegen haar bent, zal ze je verbannen uit haar koninkrijk.

Keizer Shere Khan

Shere Khan kan er heel streng en gevaarlijk uitzien. Als hij iets te zeggen heeft zou ik maar heel goed luisteren! Maar hij heeft ook een zachte kant, geef hem eens een snoepje en je hebt een nieuwe beste vriend erbij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welpennesten:

 

HaraKuma

De HaraKuma zijn trotse welpen. Ze zijn de sterkste welpen van allemaal. Sommige HaraKuma’s kunnen zelfs auto’s met 1 hand oppakken! (Deze komen zelden voor). De HaraKuma welpen hebben naast grote spierballen ook een enorme eetlust! De gemiddelde HaraKuma eet ongeveer 2kg per dag! Door hun lange en dikke haren houden ze wel niet zo van de zomer. Bij warm weer worden ze snel moe en gaan ze graag dutjes in de schaduw doen.

 

TenHebi

De TenHebi zijn de sluwste welpen. Deze welpen zijn de meesters van het sluipspel. De TenHebi leren op jonge leeftijd hoe ze de schaduwen moeten gebruiken om helemaal onzichtbaar te worden. Deze welpen durven af en toe wel eens vals te spelen om toch maar het spel te kunnen winnen.

 

ShiroRatto

De ShiroRatto zijn de meest genietende van de welpen. Ze houden ervan om te zonnen en lekker languit in het gras te liggen.  Ze worden herkend door hun witte strepen.  Ze winnen hun spelletjes door gewoon de andere nesten met elkaar te laten vechten en als er niemand meer overblijft, de overwinning te grijpen. Sommigen mensen beweren dat ze rustig en zeer slim zijn. Maar soms wordt ook wel gezegd dat ze te lui zijn om te vechten voor hun nest. Volgens een oude legende zou je aan het aantal strepen van de ShiroRatto kunnen zien hoe graag ze lekker lui in het gras liggen. Je zal pas een echte ShiroRatto zien rennen als ze een 4uurtje mogen komen halen.

 

MottoBuki

De MottoBuki zijn de grappigste welpen. Ze kunnen extreem goed kietelen door hun extra armen en hebben een sterk gevoel voor humor. Ze winnen dan ook spelletjes door de hele tijd grapjes uit te halen met de andere nesten. Je zou denken dat ze met hun extra armen heel handig zouden zijn maar dit ras welpen is eigenlijk gekend voor hun onhandigheid, aangezien ze soms de controle over hun vele armen verliezen.

 

 

 

 

 

 

 

Praktische info

Verdeling van de nesten:

HaraKuma TenHebi ShiroRatto MottoBuki
Hugo Jonah Jules Warre
Obi Gitte Vanherrewegen Axelle Fran
Jack Nell Staf Joschka
Louise Tuur Ward Arthur
Dries Senne Alexia Luca
Linde Ybe Arne Elias
      Gitte Lemmens

 

 

 

Elk nest heeft zijn specifieke eigenschappen. Elke welp kan zich dus in een bepaalde soort welp/alien verkleden. De best verklede welp per nest krijg ook een prijs!!! Ik zal nog even de kenmerken herhalen:

De Harakuma: Bruin, harig

TenHebi: Groen/veel stippels op de kleren

ShiroRatto: Gekenmerkt door witte (of andere kleuren) strepen

MottoBuki: Meerdere armen, fel gekleurde kledij

 

 

Waar en wanneer:

We zien elkaar op zondagavond 1 juli om 19u aan de Meiskensbeekstraat 2, 1851 Grimbergen (Humbeek). De lokalen bevinden zich vlak achter de POC Humbeek.

Het kamp gaat daar door in de lokalen van Chiro Apollo. Bij aankomst voorzien we eten voor de leden!

Op zondag 8 juli zijn jullie allemaal uitgenodigd op onze BBQ vanaf 11u. Wij vragen 2 euro/stuk vlees. De groenten en drank zullen vrije gift zijn! Tijdens de BBQ zullen er ook foto’s gepresenteerd worden die de afgelopen week gemaakt zijn. Bij het inschrijven van je kind kan je vermelden met hoeveel personen je komt eten (exclusief uw kind op kamp, deze worden sowieso meegerekend).

 

Inschrijvingen:

Voor je kind in te schrijven voor het kamp vragen we jullie een mailtje te sturen naar welpenleiding@krikobea.be (vermeld het aantal personen die naar de BBQ komt) en 90 euro te betalen op het rekeningnummer: BE52 7340 1041 7809 met de mededeling: welpenkamp + ”naam kind”. Als je betaling goed ontvangen is zal je een bevestigingsmail ontvangen (dit kan enkele dagen duren wegens de examenperiode). Je kan inschrijven voor het kamp tot en met maandag 25 juni 2018. Als je niet ingeschreven bent, kan je niet mee gaan op kamp!

 

Wat neem je mee op kamp:

’       Propere onderbroeken voor elke dag

’       T-shirts

’       Korte broeken

’       kousen

’       Regenjas

’       Lange broek(en)

’       pullen

’       Slaapzak

’       Matje/veldbed

’       Toiletzak (tandenborstel, tandpasta, washandje, zeep en shampoo)

’       Stripboeken/ander boek voor tijdens de platte rust (vergeet zeker niet je naam erin te zetten)

’       Handdoek(en)

’       Knuffelbeer

’       Enveloppes met postzegels als je een brief aan de mama/papa of oma/opa wilt sturen.

’       Jouw beste mopjes

’       Zwembroek/badpak/bikini

’       Vuile was zak (linnen zak. GEEN plastic zakken, Kleren beginnen hierin zeer hard te stinken!)

’       Pyjama

’       Kids ID

’       Zaklamp

’       Verkleedkledij

’       Medische fiche!!! (kan u achteraan in de rommelpot vinden)

 

Let erop dat je steeds “oude” kleren meegeeft. Kleren kunnen al eens scheuren, zeer vuil worden tijdens sommige spelletjes!

 

Wat breng je zeker NIET mee:

’       Gsm, tablet, laptop, speelconsoles, iPod en andere elektronica heb je niet nodig op kamp. Deze zal de leiding in beslag nemen tot het einde van het kamp.

 

’       Snoepjes, koekjes, chips, frisdrank,… De leiding en foerage voorzien steeds genoeg eten. Eten dat in de zakken terug gevonden wordt zal ook in beslag genomen worden tot het einde van het kamp.

 

 

Als u nog vragen heeft over het kamp kan u altijd een mailtje sturen of bellen naar iemand van de leiding.

Tot op kamp!

Groetjes

Baloe, Raksha, Rikki-tikki-tavi, Marala, Akela & Shere Khan