9 - 11 jaar

Welpen worden helemaal opgenomen in de sfeer van het Jungle Book. Hun leiding heeft dan ook allemaal de naam van één van de personages. Deze bengels van 8 tot 11 jaar oud spelen graag grote en kleine spelletjes en doen altijd (maar dan ook altijd) hun best.

Contact: welpenleiding@krikobea.beLaatste berichten:

rommelpot welpen 16 april 2019Heey welpjes,
Tijd weer voor wat geschiedenis, jeeeej.
Deze keer zal het gaan over de befaamde Notre-Dame in Paris Wat is de Notre-Dame hoor ik jullie al denken, jaja ik hoor dat met mijn grote paasoren.
De Notre- Dame is een vrij grote kathedraal in Paris, in het Nederlands is het de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Dat is eigen een heel grote kerk waar de katholieke mensen nu en dan eens gaan bidden of biechten of trouwen of jawel jammer genoeg ook begraven worden. Maar nu zijn we aan het uitwijken over wat er allemaal in een kerk gebeurt.
De Notre-Dame is gebouwd in 1163-1345, ma nu hoor ik jullie weer denken , hebben die echt 182 jaar daaraan zitten bouwen? Ja toch wel, zo een groot gebouw bouw je niet op een weekje he, dat kunnen we allemaal zien als we eens wat rond rijden in Tienen of omstreken. Dat duurt soms al een paar maanden voor zo een simpel huisje, wat moet dat dan zijn voor zo een kathedraal ?? Awel dus 182 jaar. De gevel die je op de foto hier boven ziet is zo een 69m hoog, maar wacht dat is nog niet het hoogste topje van deze gek grote kerk. Het hoogste topje van de kerk is …. Spannend ….. jawel…. 90m hoog 😮 . om volledig te zijn is zij (ja het is een vrouwelijke kerk) ook nog 130m lang, 69m breed en de torens zijn al 35m hoog. Dat is dus echt wel een groot gebouw.
In 1845 hebben ze hem voor de eerste keer gerestaureerd, dat is dat ze hem wat opknappen zodat het niet kapot gaat. In Tienen doen ze dat ook wel is. Deze restoratie heeft zo een 23 jaar geduurd (blijft een groot gebouw om aan te werken) dat was voor de vernielingen van de Franse revolutie terug te herstellen. Franse revolutie ga ik nu niet over uit wijken maar heeft toch wel wat te betekenen voor dat land. in 1991 zijn ze dan nog is begonnen met restaureren, die vorige zullen het niet goed genoeg gedaan hebben. Tot de dag van vandaag zijn ze daar nog mee bezig, maaaaar…. Nu komt het breaking news… op 15 april rond 19u is er door deze restauratiewerken een brand ontstaan… en nu denken jullie waarschijnlijk “ neeeeeeee, zo veel werk voor zo een groot gebouw en dan staat dat gewoon in de fik”. Jaja jammer genoeg wel, geen romantische dates maar naar Parijs om de Notre-Dame te bezoeken voor de komende 50 jaar ofzo, aangezien ze er altijd zo lang aan werken.
De brand die ontstaan is op 15 april 2019 heeft (waarschijnlijk) heel veel schade aan dit monument gebracht. Om het simpeler te zeggen. De toren van 90 meter is ingestort, het dak van 35m hoog is helemaal opgebrand, maar nog wel een beetje goed nieuws de gevel zoals op de foto hier boven is nog intact en zal dus nog overeind blijven, gelukkig.
Voila dat was weer onze korter les geschiedenis van Bagheera.
Groetjes van alle die beesten dat jullie entertainen Baloe, Kottick, Jacala, Rikki-tikki-tavi en Bagheera.
Agenda:
-21 april: Pasen! Dus de paashaas is bij ons ook gepasseerd. Van 14u tot 15u kunnen jullie deze komen rapen. Ouders mogen hun kinderen moreel steunen terwijl ze aan het zoeken zijn.
-28 april: Gewone vergadering op het rakkerveld van 14u tot 17u30.
-5 mei: Geen vergadering, De leiding is zelf op weekend geweest.
-17-19 mei: Het laatste welpenweekend: Volgende rommelpot alle info.

Rommelpot welpen 1 april 2019Beste Welpen
Het is al weer even geleden dat jullie zijn komen smikkelen op de restaurant dagen, hopelijk heeft dat gesmaakt! Vorige week was het omgekeerde vergadering, hopelijk vonden jullie dat even leuk als ons!!
Maar nu het belangrijke nieuws!! HET IS BIJNA PAASVAKANTIE!!! Maar omdat het de eerste 2 weken van de paasvakantie geen scouts is, en we niet willen dan jullie je vervelen hebben we hier een paar leuke dingen om te doen als jullie je vervelen!! • Bouw een fort van kussens, stoelen en kleden. • Maak een supermooi kunstwerk • Bak gekke koekjes • Oefen goocheltrucs om de leiding te verbluffen • Schrijf een mail aan de leiding • Versier een oud T-shirt zodat je modieus naar de scouts kan komen! • Zoek naar slakken, mieren, pissebedden en andere insecten • Maak een vuurtje en rooster marshmallows, NJAMIEEE • Kijk naar de wolken: waar lijken ze op? • Ga dieren na-apen in de dierentuin
Hiermee kun je zeker een aantal dagen vullen als je niet weet wat doen!
Maar er is nog geweldig nieuws! Op Pasen slaat de paashaas het rakkersveld niet over, dus wie paaseitjes wilt komen rapen is zeker welkom!!
Groetjes, en geniet van de vakantie xxx
De welpenleiding
Zo beste welpen, dit was de super coole rommelpot. Als je nog is onze toffe vergaderingen wilt herbeleven kunt je altijd naar de foto’s gaan kijken op onze google photos album: https://photos.google.com/share/AF1QipNiwJ04rUegukpmk4KaORN1ZTuMqIMKF4ALzoIQ2QlzcbDZs 1HCY5HcLSZdk8dc3g?hl=nl&key=YzNLelBmUldwNzlGVFZ0cTBuZlhhZDZ4TVVwY3d3

Agenda: Zondag 7 april: geen vergadering want het is paasvakantie
Zondag 14 april: geen vergadering want het is paasvakantie
Zondag 21 april: We gaan Paaseitjes rapen! Allemaal welkom tussen 14u en 15u op het Rakkersveld
Datums om naar uit te kijken: 17-19 mei: Ons 3de weekend. 30 juni-7 juli: Het welpenkamp!!!

rommelpot welpen 18 maart 2019Halloooooo Beste Welpen,

Alles goed met jullie? Met mij gaat alles heel goed en als het niet zo goed gaat zal het  vanaf nu beter gaan bij het lezen van deze super coole rommelpot!

Als je vergeten bent wat we de afgelopen vergaderingen gedaan hebben is hier een korte samenvatting: 2 weken gelden kwam de leiding tot de zotte beslissing om alle leiding door elkaar te schudden en her te verdelen over de takken dus jullie hadden die week andere leiding maar waarschijnlijk hebben jullie plezier gehad. Vorige zondag was je goede oude vertrouwde terug (gelukkig) en hebben we er van geprofiteerd dat we de lokalen voor onszelf hadden door een gigantische knikkerbaan te maken in alle lokalen en we hebben ook nog  glazen potten versierd voor de restaurant dagen, een heel creatieve dag dus !

Over restaurant dagen gesproken, deze week is het zo ver! Je kan zaterdag en zondag lekker komen eten en je mooie glazen potten komen aanschouwen op het rakkersveld. Je kan je nog inschrijven tot 22 maart. Jammer genoeg is het die zondag geen vergadering dus zeker komen eten als je uw favoriete leiding niet langer als een week kunt missen want wij zullen daar zeker ook zijn!

Omdat we afgelopen weken zo pech hebben gehad met het week heb ik  tips opgezocht voor beter weer  dus volg allemaal deze tips zodat het tegen volgende vergadering beter weer is!

1.       Doe eerste je melk in je kom en dan pas de cornflakes, hier door zullen de wolken verdwijnen

2.       Ga slapen met kousen aan je handen daardoor zal de zon feller gaan schijnen, het is heel belangrijk dat je de kousen heel de dag gedragen hebt want anders heeft dit een omgekeerd effect !

3.      Doe elke ochtend een dansje voor de spiegel zodat het niet meer gaat waaien

Deze tips werken echt, dit is wetenschappelijk bewezen! Wat je natuurlijk ook altijd kunt doen is de zonnen dans maar deze dans is zeer complex en alleen voor professionals maar je mag altijd is proberen natuurlijk!

 

Zo beste welpen, dit was de super coole rommelpot. Als je nog is onze toffe vergaderingen wilt herbeleven kunt je altijd naar de foto’s gaan kijken op onze google photos album: https://photos.google.com/share/AF1QipNiwJ04rUegukpmk4KaORN1ZTuMqIMKF4ALzoIQ2QlzcbDZs1HCY5HcLSZdk8dc3g?hl=nl&key=YzNLelBmUldwNzlGVFZ0cTBuZlhhZDZ4TVVwY3d3

Groetjes, de welpen leiding

Agenda

·        24 maart: geen  vergadering  door de restaurant dagen

·        31 maart: omgekeerde dag, alles is omgekeerd dus kom met je kleren achterste voren, in je pyjama, met je broek als T-shirt en je T-shirt als broek,… kies zelf maar! wees creatief  😉 (14:00-17:30)

·        7 april: geen vergadering (paasvakantie)

·        14 april: geen vergadering (paasvakantie)

Rammelpan Welpen 4 maart 2019DAG ALLERLEUKSTE WELPEN!

Ik ben even moeten bekomen van de superspannende stoelenstoetdans waarin jullie jullie dansmoves én jullie reflexvermogen getoond hebben. We konden de conclusie trekken dat onze scherpzinnige Dries de koning is van het stoelendansen. Ik wil ook graag een applausje vragen voor de enkele verkleedde leden, al heeft de rest dat zeker goed gemaakt met hun zeer enthousiaste deelname aan de spelletjes.

Jullie hebben het jullie waarschijnlijk al afgevraagd: ‘Waar haalde de scouts zo coole welpenleiding vandaan?’ Jammer genoeg kunnen ook wij daar geen specifiek antwoord op geven. We kunnen jullie wel vertellen dat jullie zeker zo cool zijn. Met onderstaand schema kunnen jullie zelfs te weten komen op welke leiding je het meest lijkt. Zeer spannend als je het mij vraagt!

 

 

 

 

AGENDA

Zondag 10/03:   gewone coole vergadering van 14u tot 17u30 op het Rakkersveld
+ Tupperwareverkoop (zie algemeen bericht)

Zondag 17/03:   gewone speciale vergadering van 14u tot 17u30 op het Rakkersveld. Neem een lege glazen pot (bijv. chocopot) mee als je dit thuis hebt liggen. We gaan hier iets heel speciaal mee doen.

Zondag 24/03:   geen vergadering,
want het zijn restaurantdagen op 23 en 24 februari (zie algemeen bericht)

Om naar uit te kijken

23 en 24 februari: restaurantdagen

17 tot 19 mei: ons derde en laatste weekend

30 juni tot 7 juli: welpenkamp

rommelpot welpen 18 februari 2019Heeey Welpen!!!

 

Ik ben super enthousiast want het is bijna zover, we gaan op weekend 😊.

Waarom is het zo leuk om op weekend te gaan? Waarom zou ik niet gewoon thuis blijven? We zullen het eens vergelijken

 
WEEKEND THUIS BLIJVEN
·         Veel leuke spelletjes doen

·         Lekker eten van de fourage

·         Bagheera is er

·         Kottick is er

·         Rikki-Tikki-Tavi is er

·         Baloe is er (misschien)

·         Jacala is er

·         Weekend=Feest

·         Je doet je enige echte welpenbelofte

 
·         Taakjes doen en huiswerk maken

·         (ook) lekker eten van mama/papa

·         Bagheera is er niet

·         Kottick is er niet

·         Rikki-Tikki-Tavi is er niet

·         Baloe is er niet

·         Jacala is er niet

·         Thuis=Saai

·         Je kan je belofte niet doen

 

 

Nog altijd niet overtuigd? Kom dan gewoon mee en zie zelf hoe leuk een welpenweekend is.

 

Agenda

Weekend 22-24/02: We hebben ons tweede weekend: het belofteweekend!!!

We spreken vrijdagavond om 19:00 af op het Houtemveld om te carpoolen. Wie rechtstreeks wil gaan wordt op de weekendplaats verwacht om 19:30. Zondag om 11:30 is het weekend gedaan. Het weekend zal plaatsvinden in Nieuwerkerken in Chirolokalen (Rozenbosstraat 96, 3850 Nieuwerkerken)

 

Er zijn al 21 welpen ingeschreven. Wie toch nog mee wil op weekend moet zo snel mogelijk inschrijven. Stuur een mailtje naar welpenleiding@krikobea.be. De (allerlaatste) deadline voor de inschrijvingen is donderdag 21 februari.

 

Het weekend zal 25 euro kosten en dit mag vrijdag bij het vertrek cash betaald worden.

 

Wat neem je zeker mee:

  • o Matje, slaapzak en kussen. (er zijn geen bedden zoals op vorig weekend)

  • o Genoeg warme kleren en ook iets tegen de regen

  • o Toiletgerief

  • o Kids-Id en eventueel medicatie: geef deze dingen bij vertrek af aan de leiding

  • o Neem kleren mee in de kleur van je nest


 

 

Zondag 03/03: Carnaval Vergadering, kom zeker verkleed in wat je maar wilt. 14u-17u30 op het Rakkersveld.

Zondag 10/03: Gewone speciale vergadering. 14u tot 17:30 op het Rakkersveld

Om naar uit te kijken:

17-19 mei: Ons 3de en laatste weekend

30 juni-7 juli: Het MEGA LEUKE Welpenkamp
Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de welpen:

Kalina Parthoens

Kalina Parthoens

Totem: Ondeugende Franse Bulldog

In leiding bij : Welpen

Tom Reynaerts

Tom Reynaerts

Totem: Plantrekkende Poedel

In leiding bij : Welpen

Nele Medart

Nele Medart

Totem: Bevallige Bergbever

In leiding bij : Welpen

Milan Vandeput

Milan Vandeput

Totem: Nuchtere Zeehond

In leiding bij : Welpen

Jakob Vanhemelryck

Jakob Vanhemelryck

Totem: Ongeremde Eekhoorn

In leiding bij : Welpen