9 - 11 jaar

Welpen worden helemaal opgenomen in de sfeer van het Jungle Book. Hun leiding heeft dan ook allemaal de naam van één van de personages. Deze bengels van 8 tot 11 jaar oud spelen graag grote en kleine spelletjes en doen altijd (maar dan ook altijd) hun best.

Contact: welpenleiding@krikobea.beLaatste berichten:

Rommelpot welpen 12 november 2018Dag allerbeste welpen! En ouders natuurlijk ook 😉

Om jullie geheugen nog eens op te frissen met geweldige herinneringen van onze vergaderingen en weetjes over jullie talenten:

Gelukkig zijn we na vorige zondag van al die ouderdomskwaaltjes af.

Rare spelletjes waren de specialiteit van onze Abnormale Vergadering.

Obi en Arne tonen dat ze een topduo zijn wanneer ze samen in een fietsband zitten.

En Lander en Rune hun honkbalvaardigheid is ook om naar huis over te schrijven.

Pijltjes gooien en een van Juliette haar kwaliteiten, aangezien zij de eerste ballon raakte.

Staf en Ryan blazen ons omver met hun Fortnitedansje.

Wist je dat een welp begint te brullen als ze 1 jaar oud zijn.
(jullie gebrul mag de leiding nog wekelijks horen 😉)

Elk tekentalentje liet zien wat hij kon tijdens de pictionary.

Emulgator ® wie ons volgende vergadering dit woord kan uitleggen krijgt een bon ’10 keer niet
pompen’.

Kampen bouwen is dé lievelingsactiviteit en specialiteit van een welp.

Elke vergadering wordt 100% geven tijdens de formatie, al duurt het opstellen meestal een tijdje.

Niemand verzwakte tijdens bij paard en ruiter, het was de ultieme race tussen de verschillende
duo’s.

De meisjes van de welpen helden zijn in het touwtrekken (beter dan de jongens 😉).

Informatie groepsweekend

En zoals jullie aan de vetgedrukte letters kunnen zien: het is bijna groepsweekend! Nog twee weekjes en we vertrekken samen naar Overpelt. Het kost €30 per persoon. We spreken af vrijdag de 23 november om 19u aan het Houtemveld. Het weekend eindigt zondag 25 november om 10:30u met een brunch in Overpelt, de ouders zijn hier natuurlijk van harte welkom. De leden hoeven geen luchtmatras mee te nemen, wel een slaapzak, bedovertrek en kussensloop. De lijst met alle spullen die ze moeten meenemen, vinden jullie in het algemeen bericht.

Kusjes, jullie leiding x
 

 

 

 

Agenda

18 november: jongens-en-meisjes-vergadering om 14u op het Rakkersveld

23 tot 25 november: groepsweekend, zie de informatie hierboven

2 december: Sinterklaasvergadering van 14u op het Rakkersveld
 

 

 

 

Data om in het oog te houden

21 december: kerstfeestje

22 tot 24 februari: belofteweekend

17 tot 19 mei: derde weekend

30 juni tot 7 juli: kamp

Rommelpot welpen 29 oktober 2018Dag allerliefste welpen en allerliefste ouders van welpen

Ik zal deze rommelpot is laten beginnen met geweldig nieuws: HET GROEPSWEEKEND KOMT ERAAN!! Dit gaat door het weekend van 23/11-25/11 dus zorg maar dat jullie het zeker vrij houden tussen alle speeldates en verjaardagsfeestjes in jullie drukke welpen agenda. INSCHRIJVEN IS DUS DE BOODSCHAP! (voor meer informatie kan je gaan kijken in het algemeen bericht)

Na dat mega geweldig nieuws lijkt het me wel gepast om een beetje slecht nieuws te vertellen. De zomer zit er duidelijk op, gedaan met het warme weer. Zorg dus dat je met het kouder wordend weer altijd de gepaste kledij draagt en dat je iets van de scouts draag om duidelijk te maken dat je bij ons hoort zodat we je van kilometers ver kunnen herkennen 😊

Tot nu toe hebben we al zoveel leuke vergaderingen gehad! 2 weken geleden onze leger vergadering waarin we al marcherend van het ene naar het ander spel gingen en met volle borst en fierheid zongen: ”Chiro cacao afgelekte frisco…” Gisteren gingen we de inwoners van Tienen eens goed laten schrikken door met onze griezelige kostuums aan te bellen voor onze ruiltocht.

Ik hoop dat jullie een heel leuke en griezelige vakantie hebben en ik jullie heel graag zondag terug om de vakantie op een nog leukere manier af te sluiten door weer een mega toffe vergadering.

Kusjes,

De welpenleiding

PS kijk eens naar alle leuke foto’s die we tot nu toe al gemaakt hebben: https://photos.app.goo.gl/WwfwohCc4imPDrMx6

 

 

Agenda


 • 4 november: abnormale vergadering

 • 11 november: oma en opa vergadering,

 • 18 november: jongens meisjes vergadering

 • 23-25 november: GROEPSWEEKEND


Datums om in het oog te houden

 • Vrijdag 21 december: kerstfeestje

 • 22-24 februari: Belofteweekend

 • 17-19 mei: 3de weekend

 • Kamp: 30 juni-7juli


 

Rommelpot welpen 15 oktober 2018Jooooow welpen!

 

Wederom hebben wij een aantal geweldige vergaderingen achter de rug, waarvan in de eerste jullie een speurtocht hebben gedaan waarin jullie te weten kwamen van welk nest jullie uit gingen maken. De 2e was minstens even interessant want dat was breng-je-vriendjes-mee vergadering. Het was geweldig dat zoveel van jullie vriendjes mee hadden, we waren zelfs met 32!! We hopen dat jullie vriendjes het ook zo leuk vonden als wij en dat ze zullen terugkomen!

Maar dat terzijde, jullie willen natuurlijk allemaal nog eens op papier zien in welk nest jullie zitten.
  Groen Blauw Geel Zwart Rood
Nestleiders Joschka Louise Gitte Nell Fran
  Fien Dries Kato Arne Ryan
  Anna Fleur Tuur Fenna Rayton
  Linde Maud Lia Margo Anna
Hulpnestleiders Jack Ybe Staf Obi Nette

 

Als er iemand nog niet bij staat, omdat je er niet was, mag je ons altijd contacteren of het op de vergadering melden, dan zorgen wij ervoor dat je in het geschikte nest terecht komt!

Dus nu dat de nesten even opgefrist zijn kan je thuis al starten met je stem op te warmen om ervoor te zorgen dat jouw nest het luidste nest wordt!

Volgende week is het legervergadering, zorg dus zeker dat je in volledige legeroutfit op de scouts staat zondag om 2uur, wij zullen ervoor zorgen dat jullie met de discipline van een soldaat naar huis kunnen gaan, en als het moet altijd en overal te kunnen overleven in de wildernis!

Greetzz jullie favoriete leiding

Xxx

 

Ook is het ook nog altijd leuk om te weten dat de foto’s die genomen worden op de vergaderingen beschikbaar zijn via deze link: https://photos.app.goo.gl/WwfwohCc4imPDrMx6

Wij hebben nog steeds heel wat medische fiches nodig! Wist je dat je deze vanaf dit jaar ook online kan invullen? Lees alles hierover in het algemeen bericht

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

Vrijdag 19 oktober: Dag van de jeugdbeweging. Op deze dag gaan alle leden van een jeugdbeweging in uniform naar school. En onze scouts mag zeker niet onderdoen voor de Chiro of KSA! Dus doe op deze vrijdag allemaal jullie scoutspull (en das) aan.

Zondag 21 oktober: Legervergadering. Afspraak aan het Rakkersveld, van 14:00 tot 17:30. Ingerukt, Mars!

Zondag 28 oktober: Halloweenvergadering: trek uw griezeligste kleren aan om iedereen angst aan te jagen! Afspraak aan het Rakkersveld, van 14:00 tot 17:30.

Zondag 4 november:  Abnormale vergadering: Afspraak aan het Rakkersveld, van 14:00 tot 17:30.

 

Datums om in het oog te houden:

 

 • 23-25 november: Groepsweekend

 • Vrijdag 21 december: kerstfeestje

 • 22-24 februari: Belofteweekend

 • 17-19 mei: 3de weekend

 • Kamp: coming soon

Rommepot Welpen 2 oktober 2018Haaallooooo welpen!

We hebben nu al 2 vergaderingen gedaan. Eerst was er de startdag,  maar het regende superhard. De leiding begon al bang te worden dat jullie niet zouden durven komen. Maar jullie zijn natuurlijk allemaal stoere welpen en lieten jullie niet afschrikken door een beetje regen. (Wij zijn de Chiro niet). Jullie kwamen met superveel en we moesten al op elkaar gaan zitten om in het lokaal te passen.

Deze zondag was er dan de gekkehoeden vergadering. En we hebben de gekste hoeden gezien. Ze zagen er bijna even gek uit als deze gekke hoeden.

Ook de volgende weken staan er leuke vergaderingen te wachten. Een van deze vergaderingen is de breng-je-vriendjes-mee vergadering. Dus begin maar al met zoeken naar iemand die je kan meebrengen. Vraag aan je klasgenootjes, vrienden van een andere hobby, buren, neven en nichten,… Tot dan!

Groetjes van Bagheera,Baloe,Kottick,Rikki-tikki-tavi en Jacala

 

Foto’s:  Dit jaar hebben we een fotoalbum van de welpen. Hier zullen regelmatig foto’s in verschijnen van onze vergaderingen en weekends. Je vindt het hier: https://photos.app.goo.gl/WwfwohCc4imPDrMx6

Medische fiches: Wij hebben nog steeds heel wat medische fiches nodig! Meer info in het algemeen bericht.

 

 

Agenda

Zondag 7 oktober: vind-je-nest-vergadering. Jullie komen op deze supercoole vergadering eindelijk te weten in welk nest jullie zitten. Van 14:00-17:30 op het Rakkersveld.

Zondag 14 oktober: Breng-je-vriendjes-mee vergadering.  Breng allemaal een vriendje of vriendinnetje mee op deze zondag. Van 14:00-17:30 op het Rakkersveld.

Vrijdag 19 oktober: Dag van de jeugdbeweging. Op deze dag gaan alle leden van een jeugdbeweging in uniform naar school. En onze scouts mag zeker niet onderdoen voor de Chiro of KSA! Dus doe op deze vrijdag allemaal jullie scoutspull (en das) aan.

Zondag 21 oktober:  Legervergadering. Afspraak aan het Rakkersveld, van 14:00 tot 17:30. Ingerukt, Mars!

 

 

Datums om in het oog te houden:

 


 • 23-25 november: Groepsweekend

 • Vrijdag 21 december: kerstfeestje

 • 22-24 februari: Belofteweekend

 • 17-19 mei: 3de weekend

 • Kamp: coming soon

Rommelpot welpen 18 septemberHallo, Welpjes,

Jaja het scouts jaar is terug begonnen, en dat betekend dat er weer een nieuw avontuur voor de deur staat met leuke spelletjes, weekends en een geweldig kamp.

Maar ook een nieuwe leiding, met dan de namen van het Jungle boek, ik zal iedereen eens kort voorstellen.

Om te beginnen hebben we Baloe , sommige van jullie kenden haar al van vorig jaar, ze is een stekker beer maar is ook goed om eens een babbeltje mee te doen of eens goed mee te kunnen lachen.

 

Dan hebben we Rikki-tikki-tavi, sommigen kennen haar ook al van vorig jaar. Met haar kun je altijd lachen maar ze zal je zeker helpen en verzorgen als er iemand een pijntje heeft van het spelen.

Jacala is een zeer sterke krokodil, hij ziet er soms misschien een beetje eng uit maar hij is echt een schatje die de welpen altijd zal beschermen, ik heb ook gehoord dat hij wel eens graag kookt.

 

 

 

Bagheera is een zwarte panter, hij is graag met de welpen bezig maar kan er ook van genieten om ze te zien spelen. Hij is soms wat strenger maar heeft zeker ook een lief kantje als er iets moest zijn.

 

 

 

Tenslotte hebben we nog Kottick,   hij is een zeehondje, schattig en klein maar laat zich zeker niet doen door de welpen,  hij zal altijd wel willen ravotten

met jullie, maar zal jullie zeker ook troosten moest er iemand pijn krijgen tijdens dat ravotten.

Voila nu zijn we allemaal nog een voorgesteld, en we gaan er een geweldig jaar van maken!!

Groetjes
Baloe, Jacala, Rikki-tikki-tavi, Kottick, Bagheera

 

Agenda:

23/09: Start vergadering, 14u op het rakkersveld tot 17u30
30/09: Gekke hoeden vergadering, breng allemaal maar een gekke goed mee naar de scouts, 14u-17u30 op rakkerveld
7/10: vind-je-nest-vergadering, 14u-17u30 op Rakkersveld

14/10: Breng je vriendje(s)s mee vergedering, alleemaal een vriendje meer pakken om samen spelletjes te spelen, 14u tot 17u30 op rakkerveld
Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de welpen:

Kalina Parthoens

Kalina Parthoens

Totem: Ondeugende Franse Bulldog

In leiding bij : Welpen

Tom Reynaerts

Tom Reynaerts

Totem: Plantrekkende Poedel

In leiding bij : Welpen

Nele Medart

Nele Medart

Totem: Bevallige Bergbever

In leiding bij : Welpen

Milan Vandeput

Milan Vandeput

Totem: Nuchtere Zeehond

In leiding bij : Welpen

Jakob Vanhemelryck

Jakob Vanhemelryck

Totem: Ongeremde Eekhoorn

In leiding bij : Welpen