9 - 11 jaar

Welpen worden helemaal opgenomen in de sfeer van het Jungle Book. Hun leiding heeft dan ook allemaal de naam van één van de personages. Deze bengels van 8 tot 11 jaar oud spelen graag grote en kleine spelletjes en doen altijd (maar dan ook altijd) hun best.

Contact: welpenleiding@krikobea.beLaatste berichten:

Rommelpot welpen 18 septemberHallo, Welpjes,

Jaja het scouts jaar is terug begonnen, en dat betekend dat er weer een nieuw avontuur voor de deur staat met leuke spelletjes, weekends en een geweldig kamp.

Maar ook een nieuwe leiding, met dan de namen van het Jungle boek, ik zal iedereen eens kort voorstellen.

Om te beginnen hebben we Baloe , sommige van jullie kenden haar al van vorig jaar, ze is een stekker beer maar is ook goed om eens een babbeltje mee te doen of eens goed mee te kunnen lachen.

 

Dan hebben we Rikki-tikki-tavi, sommigen kennen haar ook al van vorig jaar. Met haar kun je altijd lachen maar ze zal je zeker helpen en verzorgen als er iemand een pijntje heeft van het spelen.

Jacala is een zeer sterke krokodil, hij ziet er soms misschien een beetje eng uit maar hij is echt een schatje die de welpen altijd zal beschermen, ik heb ook gehoord dat hij wel eens graag kookt.

 

 

 

Bagheera is een zwarte panter, hij is graag met de welpen bezig maar kan er ook van genieten om ze te zien spelen. Hij is soms wat strenger maar heeft zeker ook een lief kantje als er iets moest zijn.

 

 

 

Tenslotte hebben we nog Kottick,   hij is een zeehondje, schattig en klein maar laat zich zeker niet doen door de welpen,  hij zal altijd wel willen ravotten

met jullie, maar zal jullie zeker ook troosten moest er iemand pijn krijgen tijdens dat ravotten.

Voila nu zijn we allemaal nog een voorgesteld, en we gaan er een geweldig jaar van maken!!

Groetjes
Baloe, Jacala, Rikki-tikki-tavi, Kottick, Bagheera

 

Agenda:

23/09: Start vergadering, 14u op het rakkersveld tot 17u30
30/09: Gekke hoeden vergadering, breng allemaal maar een gekke goed mee naar de scouts, 14u-17u30 op rakkerveld
7/10: vind-je-nest-vergadering, 14u-17u30 op Rakkersveld

14/10: Breng je vriendje(s)s mee vergedering, alleemaal een vriendje meer pakken om samen spelletjes te spelen, 14u tot 17u30 op rakkerveld

Rommelpot welpen 28 augustus 2018HALLO, BONJOUR, GUTEN TAG, HEY, ALOHA, MARHABA, KON’NICHIWA WELPEN!

 

Het voelt alsof wij jullie in een eeuwigheid niet meer gezien hebben. Maar we zijn jullie nog lang niet vergeten, zeker niet na alle onvergetelijke avonturen die we op kamp beleefd hebben! Ik twijfel er niet aan dat jullie ook na het kamp volop genoten hebben van de vakantie en kan niet wachten om al jullie verhalen te horen. Maar lang wachten hoeft ook niet, want DE LAATSTE VERGADERING komt eraan! En amai, het gaat een specialleke worden! Om ons fantastisch jaar af te sluiten gaan we uit de bol gaan in…

 

 

Deze binnenspeeltuin in Linter is de perfecte plek om al jullie welpenvrienden nog eens terug te zien en helemaal los te gaan na een eerste week school.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer?

Zondag 9 september van 14u tot 17u30

Waar?

We spreken om 14u af aan de speeltuin zelf, de ouders mogen hun kinderen ook daar om 17u30 weer komen ophalen. De ouders die zelf niet kunnen rijden naar daar of waarvan de kinderen normaal te voet naar de scouts komen, sturen een mail naar welpenleiding@krikobea.be . De leiding zorgt dan voor vervoer.

Het adres: Sint-Truidensesteenweg 139, 3350 Linter

 

 

 

 

Wat meenemen?

Wij vragen €2 inkom voor de speeltuin. Vergeet ook zeker je goed humeur en scoutshemd niet!

JJJJJOm die paar dagen vakantie nog volop te benutten, heb ik een supermoeilijke woordzoeker uitgekozen. Laat die hersenen maar werken!

AGENDA

9 september: laatste vergadering in Pretland

16 september: overgang naar het volgende scoutsjaar

23 september: startdag van het scoutsjaar 2018-2019

welpen kamprommelpot 29/5/2018Beste welpen

Mijn naam is Naro. Jullie kennen mij waarschijnlijk niet maar ik weet alles over jullie. Herinneren jullie de geschiedenis van de allereerste welpen nog? Nee? Lees dan zeker verder.

Lang, heel lang geleden was er niets… Geen mama’s, geen papa’s, geen welpen en zelfs geen hamburgers! Totdat er op een dag plots een prachtige wereld gevuld met allemaal verschillende wezens geboren werd. Ze leefden lang samen als één volk genaamd de welpen. Hun doorsnee dag bestond uit kampen bouwen en 4 uurtjes eten. De planeet waarop de welpen woonden werd dan ook de Welpen Planeet genoemd. Elke welp deed zijn best zoals geschreven stond in het heilige boek van hun geloof: "Het Junglebook".  Maar na enkele jaren samenleven ging niet meer zo goed. Er waren veel verschillende soorten welpen. Sommigen welpen waren harig, anderen gestippeld, gestreept of sommigen hadden enkele extra ledenmaten. Ze deelden zich daarom op in 4 nesten: HaraKuma, TenHebi, ShiroRatto en de MottoBuki. De derdejaars van elk nest namen de leiding. Ze bouwden hun eigen kampen en leefde in vrede naast elkaar. Totdat het op een dag mis ging. Die dag staat bekend als 'het snoepjes en chips incident'. Een oorlog brak uit over het eerlijk verdelen van snoepjes en chips. Het ging er hevig aan toe. De HaraKuma welpen lieten namelijk alle matjes leeglopen terwijl de TenHebi welpen de schoenveters van de ShiroRatto welpen aan elkaar hadden gebonden. Hiervan kregen uiteindelijk de welpen van de MottoBuki de schuld. De ShiroRatto namen wraak door alle chocopotten te stelen van de andere nesten. De welpen van de MottoBuki werden hierdoor woedend en stalen alle brieven van de mama's en papa's van de 3 andere nesten. Zo ging het nog lang door, het waren donkere tijden. Het kon zo niet langer doorgaan!

Toen heb ik, koning Naro van de Leidingsplaneet, besloten om hulp te sturen naar de Welpenplaneet. Na lang overleggen stuurde ik mijn 6 knapste, slimste en dapperste leiding naar de Welpen Planeet om de vrede te laten wederkeren. Ze deden dat door elke week spelletjes te spelen. Maar dat was soms niet genoeg en daarom hebben ze het kamp uitgevonden. Op kamp komen alle 4 de nesten samen voor een week lang om de vetste spelletjes van het zonnestelsel te spelen. Dit gebeurde elk jaar opnieuw zodat de welpennesten na elk kamp een beetje beter met elkaar overweg konden zodat er geen nieuwe oorlog zou uitbreken. Deze traditie is al bijna 100 jaar oud!

Helaas gaat deze traditie dit jaar niet door. Dit jaar, heb ik jullie hulp nodig! De Leidingsplaneet is namelijk aangevallen geweest door de gemene Akumaplaneet. Vlak voor ze mij gevangen namen kon ik nog snel een bericht verzenden naar de leiding via hun intergalactische megaradio. Ik zit momenteel dus vast op de Akumaplaneet zonder raket. Beste welpen, kunnen jullie mij helpen om een raket te bouwen zodat ik kan ontsnappen van deze planeet?

 

 

 

 

 

 

 

Leidingsplaneet:

De planeet van koning Naro.  Op Naro’s planeet wonen allerlei soorten leidersfiguren samen. Iedereen van voetbal coach tot dictator. Hoewel Naro de grote baas is van de planeet deelt hij vaak grote stukken land uit aan verschillende andere koningen, keizers en presidenten.

Hieronder kunnen jullie wat achtergrondinformatie vinden over de 6 leiding die koning Naro naar de welpenplaneet stuurde:

Kapitein Marala

Marala houdt van dappere welpen, bewijs dat je een stoere welp bent en je mag mee op haar (ruimte)schip. Maar laat haar niet je zwakke kant zien want watjes gooit ze gewoon overboord.

Paus Rikki-Tikki-Tavi

Bij Rikki-Tikki-Tavi is geloof heel belangrijk. Niet alleen geloof in het Junglebook. Ze vindt het ook belangrijk dat je in jezelf gelooft. Tijdens haar laatste speech zei ze nog: Zing goed mee met het avondlied en sta flink in de formatie! Dan krijg je zeker een plaats in de welpen hemel.

President Baloe

Baloe zou heel graag de president willen worden van Welpen Planeet. Ze vindt de mening van haar volk heel belangrijk dus vertel haar maar je favoriete spelletje en ze zal zeker naar je luisteren. Maar als je haar spelletjes afkraakt kan ze misschien wel eens je grootste vijand worden.

Coach Akela

Akela kan elke uitdaging aan. Hij is super sportief en verslaat zonder moeite elke welp in welke sport dan ook. Daarom zou ik maar extra goed luisteren naar hem want zijn strafexpeditie is extreem zwaar.

Queen Raksha

Raksha houdt van alle welpen, doe eens extra lief tegen haar en je mag alles doen wat je wilt. Let wel op! Als je eens gemeen tegen haar bent, zal ze je verbannen uit haar koninkrijk.

Keizer Shere Khan

Shere Khan kan er heel streng en gevaarlijk uitzien. Als hij iets te zeggen heeft zou ik maar heel goed luisteren! Maar hij heeft ook een zachte kant, geef hem eens een snoepje en je hebt een nieuwe beste vriend erbij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welpennesten:

 

HaraKuma

De HaraKuma zijn trotse welpen. Ze zijn de sterkste welpen van allemaal. Sommige HaraKuma’s kunnen zelfs auto’s met 1 hand oppakken! (Deze komen zelden voor). De HaraKuma welpen hebben naast grote spierballen ook een enorme eetlust! De gemiddelde HaraKuma eet ongeveer 2kg per dag! Door hun lange en dikke haren houden ze wel niet zo van de zomer. Bij warm weer worden ze snel moe en gaan ze graag dutjes in de schaduw doen.

 

TenHebi

De TenHebi zijn de sluwste welpen. Deze welpen zijn de meesters van het sluipspel. De TenHebi leren op jonge leeftijd hoe ze de schaduwen moeten gebruiken om helemaal onzichtbaar te worden. Deze welpen durven af en toe wel eens vals te spelen om toch maar het spel te kunnen winnen.

 

ShiroRatto

De ShiroRatto zijn de meest genietende van de welpen. Ze houden ervan om te zonnen en lekker languit in het gras te liggen.  Ze worden herkend door hun witte strepen.  Ze winnen hun spelletjes door gewoon de andere nesten met elkaar te laten vechten en als er niemand meer overblijft, de overwinning te grijpen. Sommigen mensen beweren dat ze rustig en zeer slim zijn. Maar soms wordt ook wel gezegd dat ze te lui zijn om te vechten voor hun nest. Volgens een oude legende zou je aan het aantal strepen van de ShiroRatto kunnen zien hoe graag ze lekker lui in het gras liggen. Je zal pas een echte ShiroRatto zien rennen als ze een 4uurtje mogen komen halen.

 

MottoBuki

De MottoBuki zijn de grappigste welpen. Ze kunnen extreem goed kietelen door hun extra armen en hebben een sterk gevoel voor humor. Ze winnen dan ook spelletjes door de hele tijd grapjes uit te halen met de andere nesten. Je zou denken dat ze met hun extra armen heel handig zouden zijn maar dit ras welpen is eigenlijk gekend voor hun onhandigheid, aangezien ze soms de controle over hun vele armen verliezen.

 

 

 

 

 

 

 

Praktische info

Verdeling van de nesten:
HaraKuma TenHebi ShiroRatto MottoBuki
Hugo Jonah Jules Warre
Obi Gitte Vanherrewegen Axelle Fran
Jack Nell Staf Joschka
Louise Tuur Ward Arthur
Dries Senne Alexia Luca
Linde Ybe Arne Elias
      Gitte Lemmens

 

 

 

Elk nest heeft zijn specifieke eigenschappen. Elke welp kan zich dus in een bepaalde soort welp/alien verkleden. De best verklede welp per nest krijg ook een prijs!!! Ik zal nog even de kenmerken herhalen:

De Harakuma: Bruin, harig

TenHebi: Groen/veel stippels op de kleren

ShiroRatto: Gekenmerkt door witte (of andere kleuren) strepen

MottoBuki: Meerdere armen, fel gekleurde kledij

 

 

Waar en wanneer:

We zien elkaar op zondagavond 1 juli om 19u aan de Meiskensbeekstraat 2, 1851 Grimbergen (Humbeek). De lokalen bevinden zich vlak achter de POC Humbeek.

Het kamp gaat daar door in de lokalen van Chiro Apollo. Bij aankomst voorzien we eten voor de leden!

Op zondag 8 juli zijn jullie allemaal uitgenodigd op onze BBQ vanaf 11u. Wij vragen 2 euro/stuk vlees. De groenten en drank zullen vrije gift zijn! Tijdens de BBQ zullen er ook foto’s gepresenteerd worden die de afgelopen week gemaakt zijn. Bij het inschrijven van je kind kan je vermelden met hoeveel personen je komt eten (exclusief uw kind op kamp, deze worden sowieso meegerekend).

 

Inschrijvingen:

Voor je kind in te schrijven voor het kamp vragen we jullie een mailtje te sturen naar welpenleiding@krikobea.be (vermeld het aantal personen die naar de BBQ komt) en 90 euro te betalen op het rekeningnummer: BE52 7340 1041 7809 met de mededeling: welpenkamp + ”naam kind”. Als je betaling goed ontvangen is zal je een bevestigingsmail ontvangen (dit kan enkele dagen duren wegens de examenperiode). Je kan inschrijven voor het kamp tot en met maandag 25 juni 2018. Als je niet ingeschreven bent, kan je niet mee gaan op kamp!

 

Wat neem je mee op kamp:

’       Propere onderbroeken voor elke dag

’       T-shirts

’       Korte broeken

’       kousen

’       Regenjas

’       Lange broek(en)

’       pullen

’       Slaapzak

’       Matje/veldbed

’       Toiletzak (tandenborstel, tandpasta, washandje, zeep en shampoo)

’       Stripboeken/ander boek voor tijdens de platte rust (vergeet zeker niet je naam erin te zetten)

’       Handdoek(en)

’       Knuffelbeer

’       Enveloppes met postzegels als je een brief aan de mama/papa of oma/opa wilt sturen.

’       Jouw beste mopjes

’       Zwembroek/badpak/bikini

’       Vuile was zak (linnen zak. GEEN plastic zakken, Kleren beginnen hierin zeer hard te stinken!)

’       Pyjama

’       Kids ID

’       Zaklamp

’       Verkleedkledij

’       Medische fiche!!! (kan u achteraan in de rommelpot vinden)

 

Let erop dat je steeds “oude” kleren meegeeft. Kleren kunnen al eens scheuren, zeer vuil worden tijdens sommige spelletjes!

 

Wat breng je zeker NIET mee:

’       Gsm, tablet, laptop, speelconsoles, iPod en andere elektronica heb je niet nodig op kamp. Deze zal de leiding in beslag nemen tot het einde van het kamp.

 

’       Snoepjes, koekjes, chips, frisdrank,… De leiding en foerage voorzien steeds genoeg eten. Eten dat in de zakken terug gevonden wordt zal ook in beslag genomen worden tot het einde van het kamp.

 

 

Als u nog vragen heeft over het kamp kan u altijd een mailtje sturen of bellen naar iemand van de leiding.

Tot op kamp!

Groetjes

Baloe, Raksha, Rikki-tikki-tavi, Marala, Akela & Shere Khan

rommelpot welpen 15 mei 2018Dag liefste welpjes!

Ik heb spijtig nieuws,… we zijn aan de laatste rommelpot van het jaar beland ☹

MAAR wees niet te droevig want dat wil natuurlijk ook zeggen dat de kamprommelpot op jullie zit te wachten (JEEEEEEJ!!). Voor alle ouders die nog vragen willen stellen of ons gewoon een beetje beter willen leren kennen, dit is zeker mogelijk! Jullie kunnen steeds een afspraak maken met ons via de mail: welpenleiding@krikobea.be of contacteer ons op 0488 87 06 54.

Deze zondag wordt echt een super leuke, cool, fantastische vergadering!

We organiseren namelijk een familie-vikingcube-toernooi voor zowel leden als hun ouders, nichtjes, tantes en nonkels. Tijdens dit toernooi gaan we opzoek naar de beste vikingcubeploeg van Tienen en ver daarbuiten. De ploegjes mogen uit 3-9 personen bestaan. Als de ouders of familie niet aanwezig kan zijn kunnen de leden nog steeds een groepje vormen met de leiding. Natuurlijk voorzien wij tijdens het toernooi ook voor de nodige verfrissing tegen lage prijzen.

Praktische informatie:

v  Inschrijven kan via: veronique.avermaete@krikobea.be (aantal volwassenen + kinderen + ploegnaam)

v  Place 2 be: Rakkersveld

v  14:00-17:30

 

AGENDA:

Vrijdag 18 mei: ouderenfuif (meer info in het algemeen bericht)

Zondag 20 mei: Laatste vergadering FAMILIE-VIKINGCUBE-TOERNOOI

welpen 1/5/2018Goede morgen, middag of avond beste lezers van deze rommelpot,

Baloe is terug met weeral een fantastische rommelpot. Allereerst wil ik het hebben over het Krikobeanen weekend, man man man... wat een kei tof weekend! Slapen in stapelbedden, koffiekoeken bij het ontbijt en in de middag een heel keuze uit verschillende soorten pasta's. We zijn heel goed verwend geweest. Maar beste welpen wen er maar niet aan want zo kan en het jammer genoeg altijd niet zijn. Met het weer hebben we dan ook nog eens geluk gehad (op dit moment is het super hard aan het onweren).We hebben alleen zondag regen gehad maar echt last hebben wij daar niet van, Ahnee natuurlijk niet want de welpen kunnen daar tegen alleen de Chiro gaat naar binnen als het regent en met Akela zijn vuurstok bleven we toch allemaal warm terwijl wij zijn gekke trucjes konden bewonderen.

De vergadering voor het weekend was toch wel een heel ander verhaal. Toen was het zo warm dat iedereen al kletsnat was door de tuinslang, sponzen en waterpistooltjes nog voor dat de vergadering geëindigd (begonnen, omgekeerde dag) was. Na al die waterspelletjes waren we op het steentjesplein gaan opdrogen zodat we helemaal droog de vergadering konden starten.

We hebben op weekend ook weer kei toffe spelletjes gespeeld. Stratego met de junglebook dieren waarvan Ik nog altijd vind dat Baloe eigenlijk iedereen zou kunnen verslaan i.p.v. alleen maar Rikki-Tikki-Tavi. Het gsm-spel waar Shere Khan en ik alleen in onze winkel de IPhone X en smartwatches verkochten die helaas genoeg niet zoveel succes hadden omdat Rikki-Tikki-Tavi ze niet overkocht in haar winkel. Later in het spel kregen we dan ook nog een winkel bij namelijk die van Jule en Warre die hun eigen winkel waren begonnen en zelfs de boeman hadden omgekocht om hun niet te pakken. De nachtspelletjes waren precies toch al wel iets enger en spannender. De eerste nacht hadden we moeder kip gespeeld en de tweede nacht follow the fill. Ondanks alle schrik heeft iedereen heeft het kei goed gedaan! Persoonlijk vond ik het einde het leukste omdat wij daar confituur op het touw hadden gesmeerd maar ik denk dat de welpen dat iets minder leuk vonden.

Ik heb ook een beetje slecht nieuws het einde van het scoutsjaar begint er aan te komen :/ er zijn nog maar een paar vergaderingen. Dat betekend ook wel dat het kamp steeds dichterbij komt! Ik zou dan ook aan de ouders willen vragen die graag eens willen dat de leiding is langskomt voor uitleg of vragen voor het kamp om op tijd een mail te sturen zodat wij kunnen langskomen voordat de examens beginnen.

Geniet nog van het verlengde weekend!!

Baloe out xoxoAgenda:

· 6 mei: GEEN vergadering (leidingsweekend)

· 13 mei: gewone vergadering

· 18 mei: ouderenfuif (zie algemeen bericht)
Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de welpen:

Kalina Parthoens

Kalina Parthoens

Totem: Ondeugende Franse Bulldog

In leiding bij : Welpen

Tom Reynaerts

Tom Reynaerts

Totem: Plantrekkende Poedel

In leiding bij : Welpen

Nele Medart

Nele Medart

Totem: Bevallige Bergbever

In leiding bij : Welpen

Milan Vandeput

Milan Vandeput

Totem: Nuchtere Zeehond

In leiding bij : Welpen

Jakob Vanhemelryck

Jakob Vanhemelryck

Totem: Ongeremde Eekhoorn

In leiding bij : Welpen