9 - 11 jaar

Welpen worden helemaal opgenomen in de sfeer van het Jungle Book. Hun leiding heeft dan ook allemaal de naam van één van de personages. Deze bengels van 8 tot 11 jaar oud spelen graag grote en kleine spelletjes en doen altijd (maar dan ook altijd) hun best.

Contact: welpenleiding@krikobea.beLaatste berichten:

rommelpot welpen 15 mei 2018Dag liefste welpjes!

Ik heb spijtig nieuws,… we zijn aan de laatste rommelpot van het jaar beland ☹

MAAR wees niet te droevig want dat wil natuurlijk ook zeggen dat de kamprommelpot op jullie zit te wachten (JEEEEEEJ!!). Voor alle ouders die nog vragen willen stellen of ons gewoon een beetje beter willen leren kennen, dit is zeker mogelijk! Jullie kunnen steeds een afspraak maken met ons via de mail: welpenleiding@krikobea.be of contacteer ons op 0488 87 06 54.

Deze zondag wordt echt een super leuke, cool, fantastische vergadering!

We organiseren namelijk een familie-vikingcube-toernooi voor zowel leden als hun ouders, nichtjes, tantes en nonkels. Tijdens dit toernooi gaan we opzoek naar de beste vikingcubeploeg van Tienen en ver daarbuiten. De ploegjes mogen uit 3-9 personen bestaan. Als de ouders of familie niet aanwezig kan zijn kunnen de leden nog steeds een groepje vormen met de leiding. Natuurlijk voorzien wij tijdens het toernooi ook voor de nodige verfrissing tegen lage prijzen.

Praktische informatie:

v  Inschrijven kan via: veronique.avermaete@krikobea.be (aantal volwassenen + kinderen + ploegnaam)

v  Place 2 be: Rakkersveld

v  14:00-17:30

 

AGENDA:

Vrijdag 18 mei: ouderenfuif (meer info in het algemeen bericht)

Zondag 20 mei: Laatste vergadering FAMILIE-VIKINGCUBE-TOERNOOI

welpen 1/5/2018Goede morgen, middag of avond beste lezers van deze rommelpot,

Baloe is terug met weeral een fantastische rommelpot. Allereerst wil ik het hebben over het Krikobeanen weekend, man man man... wat een kei tof weekend! Slapen in stapelbedden, koffiekoeken bij het ontbijt en in de middag een heel keuze uit verschillende soorten pasta's. We zijn heel goed verwend geweest. Maar beste welpen wen er maar niet aan want zo kan en het jammer genoeg altijd niet zijn. Met het weer hebben we dan ook nog eens geluk gehad (op dit moment is het super hard aan het onweren).We hebben alleen zondag regen gehad maar echt last hebben wij daar niet van, Ahnee natuurlijk niet want de welpen kunnen daar tegen alleen de Chiro gaat naar binnen als het regent en met Akela zijn vuurstok bleven we toch allemaal warm terwijl wij zijn gekke trucjes konden bewonderen.

De vergadering voor het weekend was toch wel een heel ander verhaal. Toen was het zo warm dat iedereen al kletsnat was door de tuinslang, sponzen en waterpistooltjes nog voor dat de vergadering geëindigd (begonnen, omgekeerde dag) was. Na al die waterspelletjes waren we op het steentjesplein gaan opdrogen zodat we helemaal droog de vergadering konden starten.

We hebben op weekend ook weer kei toffe spelletjes gespeeld. Stratego met de junglebook dieren waarvan Ik nog altijd vind dat Baloe eigenlijk iedereen zou kunnen verslaan i.p.v. alleen maar Rikki-Tikki-Tavi. Het gsm-spel waar Shere Khan en ik alleen in onze winkel de IPhone X en smartwatches verkochten die helaas genoeg niet zoveel succes hadden omdat Rikki-Tikki-Tavi ze niet overkocht in haar winkel. Later in het spel kregen we dan ook nog een winkel bij namelijk die van Jule en Warre die hun eigen winkel waren begonnen en zelfs de boeman hadden omgekocht om hun niet te pakken. De nachtspelletjes waren precies toch al wel iets enger en spannender. De eerste nacht hadden we moeder kip gespeeld en de tweede nacht follow the fill. Ondanks alle schrik heeft iedereen heeft het kei goed gedaan! Persoonlijk vond ik het einde het leukste omdat wij daar confituur op het touw hadden gesmeerd maar ik denk dat de welpen dat iets minder leuk vonden.

Ik heb ook een beetje slecht nieuws het einde van het scoutsjaar begint er aan te komen :/ er zijn nog maar een paar vergaderingen. Dat betekend ook wel dat het kamp steeds dichterbij komt! Ik zou dan ook aan de ouders willen vragen die graag eens willen dat de leiding is langskomt voor uitleg of vragen voor het kamp om op tijd een mail te sturen zodat wij kunnen langskomen voordat de examens beginnen.

Geniet nog van het verlengde weekend!!

Baloe out xoxoAgenda:

· 6 mei: GEEN vergadering (leidingsweekend)

· 13 mei: gewone vergadering

· 18 mei: ouderenfuif (zie algemeen bericht)

welpen 16/4/2018Dag lieve welpjes!

De paasvakantie is jammer genoeg weer voorbij. Gelukkig was er toch nog een leuke scoutsvergadering om hem met plezier af te sluiten!

Hebben jullie genoten van de ontspanning? We hopen van wel! Dan kunnen jullie allemaal weer met frisse energie aan school beginnen!

Binnenkort gaan we weer met z’n allen op weekend! Zijn jullie al aan het aftellen? Wij zeker wel! Nog maar 10 nachtjes slapen.

Jullie worden vrijdag 27 april om 19u45 aan het houtemveld verwacht. Gepakt en gezakt!

Het weekend is gedaan om 12u30, vraag eens aan jullie ouders of jullie vervoer hebben naar huis, zo niet kunnen jullie zeker een plekje krijgen om mee naar tienen te rijden.

Deze zondag is het een gewone vergadering op het rakkersveld. Tot dan!Agenda:

22 april: gewone vergadering

27-29 april: Weekend in de Kluis

welpen 2/4/2018Dag welpjes

Eerst en vooral willen wij dit even zeggen: PROFICIAT aan alle welpen! De leiding is heel trots op jullie dans- en acteerkunsten van vorige week op het groepsfeest! Wie had ooit gedacht dat ninja’s en monniken zo goed konden dansen?!

Na dit groepsfeest hebben jullie wel eventjes rust verdiend… Eindelijk paasvakantie! Jullie gaan ons spijtig genoeg 2 weken moeten missen… Maaaarrr niet getreurd want na de paasvakantie staan ons nog enkele supercoole activiteiten te wachten:

1) Achterstevoren vergadering

Wat wilt dit zeggen? De hele vergadering gebeurt ACHTERSTEVOREN. De tijd, de spelletjes, de kledij,… Wees voorbereid voor de gekste vergadering ooit!

2) Het 3e en laatste WELPENWEEKEND !!!

Het welpenweekend is van 27-29 april in de Kluis, samen met het ‘Weekend Der Kriko-beanen’. We spreken vrijdag allemaal samen af op de parking van het houtemveld om 19:45.

De ouders die toch liever naar de weekendplaats rijden kunnen een berichtje sturen naar het nummer 0488/870654 met hierin de namen van de welpen die met hun meerijden. ADRES: Kluis 1, 3051 Sint-Joris-Weert. Niet vergeten: 25 euro en Kids-IDLaten we hopen dat die paasvakantie maar snel achter de rug is, dan kunnen we eindelijk terug plezier maken met de scouts!! 😉


AGENDA

08/04: geen vergadering (paasvakantie)

15/04: gewone vergadering van 14u tot 17u30 op het Rakkersveld

22/04: Achterstevoren vergadering van 14u tot 17u30 op het Rakkersveld

27-29 april: WEEKEND! Vergeet niet in te schrijven via email!

welpen 19/3/2018Hallo allerbeste welpen en allerbeste ouders van welpen,

Baloe is hier met weer een super leuke Rommelpot. Nu dat we ons buikje hebben rond gegeten op de restaurantdagen zijn we helemaal klaar voor ons volgend evenement, het groepsfeest WOOHOO!!! Na al dat repeteren en dansen is het eindelijk zo ver, volgende week zaterdag (24 maart) zullen wij gaan schitteren in de Kruisboog. Maar voor dat we kunnen gaan optreden staat ons nog iets heel belangrijks te wachten namelijk nog meer repeteren, JIPPIE!!! Wij verwachten jullie vrijdag avond van 18.30 tot 19.30 in de Kruisboog en zaterdag om 9.30 beginnen we terug met repeteren. Natuurlijk mogen jullie niet met legen handen aankomen. Het middageten kost 3euro, we gaan kei lekker eten krijgen op Rakkersveld (Avondeten is ook voorzien). Ik heb ook nog een lijst met kleren die jullie zelf moeten meenemen voor de kostuums:

De welpen die monniken spelen

o Het huidige scouts T-shirt ( de groene)

o Short

o Sandalen

De welpen die Ninja's spelen

o Bivak muts of zwarte muts

o Volledig zwarte outfit (ook kousen)

BELANGRIJK: zorg dat overal je naam instaat zodat je zeker bent dat je achteraf de juiste kleren terug mee naar huis neemt. Wilt ook iedereen die thuis een scouts T-shirt en/of een bivak muts heeft die meenemen want niet iedereen heeft die thuis liggen.

Nu, ik zou niet willen dat jullie nerveus zijn voor het groepsfeest daarom Baloe heeft een paar gouden tips voor de zenuwen. Elke avond je gaat slapen moet je 10 keer je kousen aan en uit doen. Als je geen kousen aan hebt is dat geen probleem je kan ook elke teen zijn eigen naam geven en dan aan elke teen de liefde verklaren. Voor de welpen die super nerveus zijn raad ik aan om omgekeerd in je bed te slapen met je laken als kussen en je kussen als laken. Als je deze dingen correct uitvoert zullen al de zenuwen op magische wijzen verdwijnen.

Tot volgende week! Groetjes,

Baloe

P.S. je kan je ook al inschrijven voor ons volgend weekend (27-29 april) via mail.

Agenda:

· Vrijdag 23/03: repetities van 18.30 tot 19.30 in de Kruisboog

· Zaterdag 24/03: Groepsfeest, repetities beginnen om 9.30, vergeet niet 3euro en de juiste kleren mee te nemen!!! Het Groepsfeest begint om 19.30, de ouders die nog geen tickets hebben kunnen nog altijd betalen aan de kassa (5 euro).

· Zondag 25/03: geen vergadering

Zondag 01/04: geen vergadering
Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de welpen:

Kalina Parthoens

Kalina Parthoens

In leiding bij : Welpen

Cis Van Roosbroeck

Cis Van Roosbroeck

In leiding bij : Welpen

Arne Ma ja

Arne Ma ja

In leiding bij : Welpen

Nele Vanderleyden

Nele Vanderleyden

In leiding bij : Welpen

Nele Medart

Nele Medart

In leiding bij : Welpen

Lara Jonniaux

Lara Jonniaux

In leiding bij : Welpen