6-8 jaar

Kapoenen zijn jongens en meisjes van tussen 6 en 8 jaar die hand in hand kapoentjesland onveilig maken. Spelletjes, knutselen, ze hebben altijd veel plezier!

Contact: kapoenenleiding@krikobea.beLaatste berichten:

rommelpot kapoenen 4 februari 2019Dag liefste kapoentjes,

Het was alweer lang geleden dat we elkaar nog hadden gezien! Hopelijk waren jullie even blij als ons om onze gezichten terug te zien 😊 Na een leuke sneeuw- en nieuwjaarsvergadering waren wij heel moe door het maken van al dat lekkers voor de ouders. Ik denk zelfs dat de broodjes die we samen gemaakt hebben het populairste waren, ze waren meteen op!

Hopelijk zijn jullie niet vergeten om jullie tandjes te poetsen?! Ik heb namelijk heel veel kapoentjes zien smullen van de lookbroodjes!

BELANGRIJK (zeker voor de agenda van de ouders)
Het is misschien nog wat vroeg, maar ik kon niet meer wachten om het te vertellen. Ons volgende weekend samen mogen jullie alvast op de kalender plaatsen: 15-17 maart.
Veel meer info over het weekend geef ik nog niet, dat is voor binnenkort. De kindjes/ ouders die al graag willen mogen hun alvast inschrijven via onze mail.

HET GAAT EEN MEGA-COOL-FANTASTISCH-GEWELDIG-LEUK-GRAPPIG-GEK WEEKEND WORDEN!!

Ook volgende week is Toto weer van de partij, dan kan hij al zijn knotsgekke avonturen vertellen van zijn expeditie naar (NOG) koudere oorden.

Hier alvast een leuke inkleurfoto van Toto op zijn reis:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AGENDA:

Zondag 10 februari: gewone vergadering 14u-17.30u

Zondag 17 februari: gewone vergadering 14u-17.30u

Zondag 24 februari: gewone vergadering 14u-17.30u

rommelpot kapoenen 22 januari 2019Hey liefste kapoentjes,

Vorige week was het weeral is een hele leuke activiteit. Alleen zat het weer niet zo mee...  Het was heel erg koud en ja natuurlijk de regen is ook niet zo leuk... Hopelijk de volgende keer wat beter weer hé! We hadden voor jullie een mega leuk spel voorzien maar ja door het weer is dat niet kunnen door gaan... Maar... Misschien...

Misschien spelen we dit volgende week wel, als het weer natuurlijk iets beter is... Ik hoop allesinds op geen regen, aan de kou gaan we in de winter niet veel kunnen doen hé

Ik wou jullie ook nog een geheimpje vertellen... Het gaat over iets dat jullie te wachten staat... Jullie hebben het dit jaar al een paar keer gedaan, en vonden het allemaal super leuk! Allé toch diegene die aanwezig waren 😉 Het gaat over... Ons allerlaatste weekend samen. Jammer dat het al het laatste is, maar we gaan er wel iets mega leuk van maken hé, zoals groepsweekend en ja natuurlijk ons eerste weekendje. Om precies te zijn is het nog 53 dagen 2uur en 16 seconden vanaf nu, AFTELLEN MAAR!!!!

We jullie ook nog allemaal willen wensen is een gelukkig nieuwjaar, sorry dat wij er niet kunnen bij zijn nu. Maar als we terug zijn gaan we dat vieren! Dan doen we een afterparty om nieuwjaar nog eens te vieren maar dan met ons erbij! Dat beloof ik jullie!

Aangezien wij nu met onze neuzen in de boeken zitten en onze hersenen bijna gaan ontploffen van zo veel dingetjes te leren, heb ik niet meer zo veel te vertellen... Maar als onze examens over zijn en onze hersenen een pauzetje hebben kunnen nemen, kunnen wij er terug volop invliegen met leuke verhaaltjes te schrijven en belangrijker nog, om, zoals de leiding nu, MEGA leuke spelletjes te maken voor jullie!

Allé bon, tot de volgende!

Geniet van de leuke spelletjes, wij kruipen terug met onze neus in de boeken!

Veel liefs,

Nala, Gigi, Asjra, Toto, Rikki en Petro

 

Agenda:

Zondag 27 januari: gewone vergadering, maar misschien al terug met de oude leiding, of misschien ook niet...

Zondag 3 februari: gewone vergadering, normaal gezien zal alle leiding terug zijn. Als ze de examens toch hebben overleefd 😉

Zondag 10 februari: Gewone vergadering

rommelpot kapoenen 7 januari 201910, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, GELUKKIG NIEUWJAAR !!!!!!!!!!                                                                                                                              Tienen, 1 januari 2019

Liefste kapoen,

 

Bij de start van het nieuwe jaar
Staan ook wij hier met een nieuwjaarsbrief klaar.

 

Zoals je kan zien

Is het bye bye tweeduizendachttien.

 

We wensen jullie veel liefde, vriendschap, geluk
een goede gezondheid, en 2019 kan niet meer stuk!

 

Veel leuke scoutsmomenten die jou voor altijd bijblijven
Kiekeboe, 1 2 3 piano, dikke bertha, samen dansen op schijven.

 

Of het gezellig samen zijn, eventueel rond een kampvuur
Oh ja en kampen bouwen … Scouts zit boordevol avontuur !!!

 

Verder hopen wij dat al jullie dromen mogen uitkomen
En dat we nog heel veel leden mogen blijven verwelkomen!

 

Dit is het einde van onze nieuwjaarsbrief
We zien jullie zondag in het nief

Wij wensen jullie hierbij luid en klaar

“Een gelukkig Nieuwjaar !!! “

 

 

Dikke zoen van je  kapoen  leiding

 

 

 

 

 

 

Helaaaaas de vakantie is gedaan. Maar dat betekent dat het weer scouts is op zondagnamiddag. Ik hoor het jullie al zeggen “JOEPIEEEE”. De leiding heeft leuke spelletjes in petto. We zien jullie dan !

Tot zondag

 

 

AGENDA :

Zondag 13/01 : een leuke vergadering van 14u tot 17u30
Zondag 20/01 : een super leuke vergadering van 14u tot 17u30
Zondag 27/01 : een mega super leuke vergadering van 14u tot 17u30
Zondag 03/02 : (een late maar super gezellige) NIEUWJAARSRECEPTIE

rommelpot kapoenen 26 december 2018Dag allerliefste kapoentjes,

Op onze laatste vergadering samen hebben we samen de boel op stelten gezet. We hebben op de stoelen en tafels gedanst op ons kerstfeestje en we zijn getrakteerd op super lekker eten. Ook niemand is vertrokken zonder een cadeautje en na een beetje onderhandelen had iedereen wat die graag wou! De leiding was ook stuk voor stuk blij met het cadeautje dat ze hebben gekregen.

Hopelijk was jullie feestje bij jullie familie even leuk als dat van op de scouts? Welk cadeautje hebben jullie gekregen? Wat hebben jullie gegeten? Wat was het dessert? Wij zijn zo benieuwd naar jullie knotsgekke verhalen 😊

We hebben natuurlijk ook minder leuk nieuws want Asjra zal de komende vergaderingen niet meer aanwezig zijn op de scouts want ze vertrekt naar het buitenland voor school. Op kamp zal ze terug klaar staan voor jullie.

MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR, beter nieuws is dat Gigi EINDELIJK terug is van haar avontuur in Sri Lanka. Jullie kunnen haar allemaal uithoren op de volgende vergadering!

Hieronder kunnen jullie nog een spelletje vinden om jullie vakantie mee op te vullen, veel plezier! 😊

 

 

Tot na de examens van de leiding,

x-jes  Toto, Petro, Nala, Asjra, Gigi en Rikki

AGENDA:

Zondag 6/1: eerste vergadering van het nieuwe jaar

Zondag 13/1: vergadering met vervangleiding en Gigi

rommelpot kapoenen 10 december 2018Dag lieve kapoentjes

De sint is langsgekomen op de scouts en gelukkig maar zijn jullie allemaal braaf geweest. Hopelijk blijven jullie even braaf zodat hij volgend jaar opnieuw iets lekkers kan meebrengen! We zijn ook gaan schaatsen en jullie deden dat allemaal heel goed, ook al vielen we af en toe 😉

Deze vrijdag vieren we een kerst op de scouts. Jullie moeten allemaal een cadeautje mee nemen ter waarde van 5 euro, zo kan iedereen een cadeautje van een andere kapoen krijgen op ons feestje. We gaan samen een feestmaaltijd eten, dus jullie moeten daarvoor nog niet eten. Ik hoop dat we met heel veel zijn om een geweldig kerstfeestje te hebben samen! Misschien gaat het zelfs al een beetje sneeuwen, zodat we al een echt kerstgevoel hebben!

Spijtig genoeg is dit kerstfeestje al de laatste activiteit van het jaar ☹ maar geen nood na een leuke kerstvakantie is het al snel terug scouts!

Er is nog geweldig nieuws!! In januari komt Gigi terug! Ze kijkt er nu al naar uit om alle leuke, lieve, grappige en soms ondeugende kapoenen te leren kennen.

De andere leiding gaat jullie heel hard missen wanneer ze moeten leren voor de examens, maar we zullen zo snel mogelijk terugkomen.

Tot op het kerstfeestje

kerstgroetjes van Toto, Petro, Nala, Asjra, Gigi en Rikki

 

Agenda:

Vrijdag 14/12: kerstfeestje van 18 tot 21 uur; we eten een feestmaaltijd en iedereen moet hiervoor 5 euro meebrengen. Iedereen moet ook een cadeautje meebrengen ter waarde van 5 euro.

Zondag 6/1 : eerste vergadering van het nieuwe jaar
Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de kapoenen:

Sigrid Lenaerts

Sigrid Lenaerts

Totem: Pittige Stekelstaarteekhoorn

In leiding bij : Kapoenen

Nele Vanderleyden

Nele Vanderleyden

Totem: Stoutmoedige Spitssnuitdolfijn

In leiding bij : Kapoenen

Lara Jonniaux

Lara Jonniaux

Totem: Temperamentvolle Secretarisvogel

In leiding bij : Kapoenen

Lode Reynders

Lode Reynders

Totem: Gedreven Agame

In leiding bij : Kapoenen

Sara Vandeput

Sara Vandeput

Totem: Energieke Boomklever

In leiding bij : Kapoenen

Kobe Bergmans

Kobe Bergmans

Totem: Vreedzame Golden Retriever

In leiding bij : Kapoenen