6-8 jaar

Kapoenen zijn jongens en meisjes van tussen 6 en 8 jaar die hand in hand kapoentjesland onveilig maken. Spelletjes, knutselen, ze hebben altijd veel plezier!

Contact: kapoenenleiding@krikobea.beLaatste berichten:

Rommelpot kapoenen 18 septemberHey hey hey lieve kapoentjes,

Vorige zondag was echt een toppertje! Eerst een heel spel met opdrachten en uitdagingen zodat jullie misschien al iets vroeger de leiding wisten. Na het spel was er dan het moment waar jullie een hele week naar hebben uitgekeken… De onthulling! Zo veel blije gezichten toen jullie eindelijk te weten kwamen wie jullie nieuwe leiding is.

Voor iedereen die er niet was, we zijn met vijf. Ik zal ons even voorstellen:

Rikkie: Is een toffe peer, zij vertelt veel weetjes en speelt graag spelletjes. Je kan aan haar alles kwijt.

 

 

Nala: Ze is heel bezorgd en zij zou niet graag willen dat haar kindjes iets overkomen.

 

 

Toto: Hij is sterk, stoer en snel. Hij is heel lief voor iedereen.

 

Gigi: Zij is altijd bezig met iedereen te helpen. Ze vindt het leuk om anderen gelukkig te maken.

 

 

Petro: Hij is behulpzaam, enthousiast en heeft veel verbeelding. Hij tovert altijd creatief een oplossing.

 

Wij hopen dat jullie volgende week er met kei veel gaan zijn! Nog meer blije gezichtjes als deze week willen we!

Veel liefs

Nala, Toto, Gigi, Rikkie en Petro

 

 

Agenda:

23 september: Startdag, iedereen is welkom van 14u tot 17u30

30 september: Gewone vergadering van 14u tot 17u30

7 oktober: Gewone vergadering van 14u tot 17u30

3-4 november: Ons eerste weekend!

Rommelpot kapoenen 28 augustus 2018Hela allerliefste Kapoentje

 

Jaja het is tog maar weer eens gedaan het scouts jaar…. Ooooo wat gaan we dat missen.
jullie gaan ons missen Zazoe, Toto, Rikki, Gigi Petro en Xebo maar er komen er misschien wel andere in de plaats, jeej.
Maar wij gaan jullie zeker ook missen hoor daar is geen twijfel aan!

 

We gaan niet alleen maar dingen missen hoor, we hebben ook heel veel mooie herinneringen samen gemaakt in dit geweldig scoutsjaar

Om te beginnen alle mega geweldig vergaderingen op zondag, de rondleiding voor onze namen te leren kennen, de zoektocht naar Xebo, de vriendjes vergadering, de kegel-vriendjes vergadering, de pelgrimstocht, en onze ruiltocht zeker niet vergeten waar we ons buik goed hebben rond gegeten, halloween vergadering, het kerstfeestje,…. En zo kunnen we nog wel even door gaan.

Dan beginnen we met de weekends die ook super cool waren
Als 1ste ons mega cool (korte) eerste weekend waar het hele kapoenenlokaal was ingepakt met papier en we dus overal konden tekenen en met veeeel breeklichtjes hebben gespeelt.
Als 2de  hebben we ook nog een kei leuk boeren weekend gedaan waar iedereen zijn boerderij kon maken, en waar Zazoe s’morgens ineens geen haar meer had 😮
En dan ons 3de weekend, het fluo weekend, waar we elkaar met verf mochten bespijten en er een leuk tshirt van gemaakt hebben.

En dan om zo een leuk jaar afte sluiten was er nog een gigatische tof kamp, waar we voor ons de belangrijkste feestdag hebben geviert op onze manier, en dat was een groot feest

 

Maarjha nu is het scoutsjaar gedaan en moeten de 2de jaars naar de welpen en de 1ste jaar worden dan 2de jaars en dan komen er ook nog nieuwe 1ste jaars en dan nog is nieuwe leiding, dat wordt nog druk in het begin voor de kapoenen weer veel nieuwe kindjes leren kennen en de nieuwe leiding leuk vinnden, maar dat zal geen probleem zijn voor zo braven lieve kapeonen zoals jullie

 

Bij deze hebben wij onze laaste rommelpot gescheven naar de kapoentjes en zal de volgende rommelpot geschreven worden door jullie nieuwe leiding voor het volgende scoutsjaar

Maar wacht… we hebben nog 1 vergadering om afscheid van elkaar te nemen, die zal op 9 september zijn om 14u op het rakkerveld, maar wat we gaan doen is nog een beetje een verrassing

Groetjes

Toto, Petro, Zazoe, Gigi, Rikki en Xebo

 

Agenda:

9/09: laaste vergadering van het jaar, van 14u tot 17u30 op het rakkerveld

16/09: Overgang, van 14u tot 17u30 op het rakkerveld, reservekleren kan nooit kwaad

23/09: Startvergadering met de nieuwe leiding, van 14u tot 17u30 op het rakkkerveld

kapoenen kamprommelpot 29/5/2018Ho ho hooooooo!

Hier zijn we weer met de enige echte kamprommelpot! En de vraag waar iedereen op aan het wachten was: “Wat wordt dit jaar het geweldige kampthema?”. Tromgeroffel… het is FEESTDAGEN 😀

Hou jullie mandjes al maar klaar zodat je de meeste paaseitjes kunt rapen. Als je er genoeg hebt gevonden kun je er misschien wat in je schoentje steken voor Zwarte Piet en Sinterklaas, ik heb gehoord dat zij dat heeeeel graag lusten 😉. We hopen dat jullie tegen een stootje kunnen want er zal wat gegriezeld worden op Halloween! Gaan jullie mij beschermen als er veel heksen zijn? Daar heb ik echt schrik van… Gelukkig zijn er ook nog vrolijkere dagen te vieren zoals jullie verjaardag! Wij hebben het uitgerekend en toevallig zijn alle kapoentjes op dezelfde dag jarig dit jaar, en dat moet gevierd worden. We zullen vele liedjes zingen, van “Happy birthday” tot “Er is er een jarig” tot “Jingle Bells”. Want jaja, de kerstsfeer zal zeker dubbel en dik aanwezig zijn. We zullen het kamp en meteen ook het scoutsjaar afsluiten met oudejaarsavond. Ik heb mijn voornemens voor het nieuwe jaar al klaar, jullie ook? Misschien is het wel om een liefje te vinden? Maar wie weet gebeurt dat op kamp al, want ook Valentijn willen we niet aan ons voorbij laten gaan.

Kortom, ons kamp wordt een echt feest. Daarom zouden we geen enkel kapoentje willen missen, allen daarheen dus! Het is de bedoeling dat iedereen zich inschrijft voor kamp via mail, en liefst zo snel mogelijk zodat we naar iedereen een mailtje terug kunnen sturen met de info over verkleedkleren (elke kapoen komt verkleed in het thema van 1 feestdag). De prijs voor het kamp bedraagt 90 euro. Het adres is Chiro apollo, Meiskensbeekstraat 2, 1851 Grimbergen (Humbeek). Alle kapoentjes worden verwacht op zondag 1 juli om 16u, dan gaan we van start! We eindigen op zondag 8 juli, jullie zijn dan allemaal uitgenodigd op onze BBQ vanaf 11u. Wij vragen 2 euro/stuk vlees. De groenten en drank zullen vrije gift zijn! Tijdens de BBQ zullen er ook foto’s gepresenteerd worden die de afgelopen week gemaakt zijn. Bij het inschrijven van je kind kan je vermelden met hoeveel perso nen je komt eten (exclusief uw kind op kamp, deze worden sowieso meegerekend).

 

 

 

 

 

Hieronder vinden jullie nog een materiaallijst zodat je zeker niks  vergeet.

Tot op kamp!! Groetjes van de leukste leiding,

Zazou, Toto, Rikki, Gigi, Xebo en Petro

PS: vergeet zeker niet de medische fiche nog is in te vullen, die vind je vanachter in de rommelpot.

 

 

 

 

 

Wat neem je mee op kamp:

’       Propere onderbroeken voor elke dag

’       T-shirts

’       Korte broeken

’       kousen

’       Regenjas

’       Lange broek(en)

’       pullen

’       Slaapzak

’       Matje/veldbed

’       Toiletzak (tandenborstel, tandpasta, washandje, zeep en shampoo)

’       Stripboeken/ander boek voor tijdens de platte rust (vergeet zeker niet je naam erin te zetten)

’       Handdoek(en)

’       Knuffelbeer

’       Enveloppes met postzegels als je een brief aan de mama/papa of oma/opa wilt sturen.

’       Jouw beste mopjes

’       Zwembroek/badpak/bikini

’       Vuile was zak (linnen zak. GEEN plastic zakken, Kleren beginnen hierin zeer hard te stinken!)

’       Pyjama

’       Kids ID

’       Zaklamp

’       Verkleedkledij

’       Medische fiche!!! (kan u achteraan in de rommelpot vinden)

 

Let erop dat je steeds “oude” kleren meegeeft. Kleren kunnen al eens scheuren, zeer vuil worden tijdens sommige spelletjes!

 

 

 

 

 

Wat breng je zeker NIET mee:

’       Gsm, tablet, laptop, speelconsoles, iPod en andere elektronica heb je niet nodig op kamp. Deze zal de leiding in beslag nemen tot het einde van het kamp.

 

’       Snoepjes, koekjes, chips, frisdrank,… De leiding en foerage voorzien steeds genoeg eten. Eten dat in de zakken terug gevonden wordt zal ook in beslag genomen worden tot het einde van het kamp.

rommelpot kapoenen 15 mei 2018Heeey kapoentjes !!

Ik hoop dat jullie jullie kegelvriendjes niet te hard missen. Ik in ieder geval wel. L Leuk om eerst 8 leden hebben en dan opeens 16 leden . Ook al was superpet zijn hoofd wat ingedeukt.

Jullie hebben toch een leuk cadeautje gegeven aan de mama he! Want die zouden toch wel meer in de bloemetjes gezet moeten worden!

 

Ik hoop dat wij nog veel van jullie mama’s gaan zien de laatste vergadering! Want het is familie kubb-toernooi. Alle leden mogen komen van 14u tot half 17 . Alle leden samen vormen dan het kapoenenteam, en die gaan natuurlijk winnen! Als de ouders willen meedoen moeten ze zich inschrijven. Je mag ook een team maken met je kind(eren). Meer info staat in het algemeen bericht.

Agenda:

20/05: Familie kubb-toernooi, maar ook gewoon vergadering.

 Kampinfo

Het kapoenenkamp gaat door van 1 tot 8 juli in de lokalen van Chiro Apollo. Meiskensbeekstraat 2, 1851 Grimbergen (Humbeek)

Het kampthema en andere info verschijnen in de kamprommelpot

18 MEI OUDERENFUIF:  Meer info algemeen bericht.

kapoenen 1/5/2018Hallowkidowki kapoentjes!!


Amai amai amai dat was me nogal een weekend.

Ik kan het nog altijd niet laten om mijn fluo-kleren terug aan te trekken…

Op het weekend vielen we allemaal zo goed op met al onze kleuren, maar wat mij ook opviel was dat jullie allemaal supermegavetcoole dappere kapoentjes zijn, echt een sterke groep zo te samen.

Volgende week gaan wij samen met alle leiding op weekend, ik denk dat het wel leuk zou zijn maar ik zou er liever nog eentje samen met jullie doen!!

Lekker samen spelen in het bos en op het skatepark!

Elkaar bekladden met allerlei kleuren, jongens dat was me nogal een zicht!

De tocht door het bos waar we de lichtjes moesten volgen tot we bij Petro kwamen en Louis die samen met Gigi als laatste alle lichtjes hadden meegenomen en daarna nog samen aan het kampvuur gezeten , GE-WEL-DIG!

Ik kan niet wachten om samen met jullie op kamp te gaan!

Jammer genoeg zien we jullie volgende week niet omdat wij weg zijn maar de week erna zien we elkaar allemaal terug, JIPPPIIIIEEEEE !!!!!Tot snéééééééélGroetjes : Petro, Rikki, Xebo, Gigi en Zazoe06/05: Geen vergadering want wij zijn er niet

13/05: Gewone vergadering

13/05: ouderenfuif (zie algemeen bericht)

Kampinfo

Het kapoenenkamp gaat door van 1 tot 7 juli in de lokalen van Chiro Apollo. Meiskensbeekstraat 2, 1851 Grimbergen (Humbeek)

Het kampthema en andere info verschijnen in de kamprommelpot
Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de kapoenen:

Sigrid Lenaerts

Sigrid Lenaerts

Totem: Pittige Stekelstaarteekhoorn

In leiding bij : Kapoenen

Nele Vanderleyden

Nele Vanderleyden

Totem: Stoutmoedige Spitssnuitdolfijn

In leiding bij : Kapoenen

Lode Reynders

Lode Reynders

Totem: Gedreven Agame

In leiding bij : Kapoenen

Sara Vandeput

Sara Vandeput

Totem: Energieke Boomklever

In leiding bij : Kapoenen

Kobe Bergmans

Kobe Bergmans

Totem: Vreedzame Golden Retriever

In leiding bij : Kapoenen