6-8 jaar

Kapoenen zijn jongens en meisjes van tussen 6 en 8 jaar die hand in hand kapoentjesland onveilig maken. Spelletjes, knutselen, ze hebben altijd veel plezier!

Contact: kapoenenleiding@krikobea.beLaatste berichten:

kapoenen kamprommelpot 29/5/2018Ho ho hooooooo!

Hier zijn we weer met de enige echte kamprommelpot! En de vraag waar iedereen op aan het wachten was: “Wat wordt dit jaar het geweldige kampthema?”. Tromgeroffel… het is FEESTDAGEN 😀

Hou jullie mandjes al maar klaar zodat je de meeste paaseitjes kunt rapen. Als je er genoeg hebt gevonden kun je er misschien wat in je schoentje steken voor Zwarte Piet en Sinterklaas, ik heb gehoord dat zij dat heeeeel graag lusten 😉. We hopen dat jullie tegen een stootje kunnen want er zal wat gegriezeld worden op Halloween! Gaan jullie mij beschermen als er veel heksen zijn? Daar heb ik echt schrik van… Gelukkig zijn er ook nog vrolijkere dagen te vieren zoals jullie verjaardag! Wij hebben het uitgerekend en toevallig zijn alle kapoentjes op dezelfde dag jarig dit jaar, en dat moet gevierd worden. We zullen vele liedjes zingen, van “Happy birthday” tot “Er is er een jarig” tot “Jingle Bells”. Want jaja, de kerstsfeer zal zeker dubbel en dik aanwezig zijn. We zullen het kamp en meteen ook het scoutsjaar afsluiten met oudejaarsavond. Ik heb mijn voornemens voor het nieuwe jaar al klaar, jullie ook? Misschien is het wel om een liefje te vinden? Maar wie weet gebeurt dat op kamp al, want ook Valentijn willen we niet aan ons voorbij laten gaan.

Kortom, ons kamp wordt een echt feest. Daarom zouden we geen enkel kapoentje willen missen, allen daarheen dus! Het is de bedoeling dat iedereen zich inschrijft voor kamp via mail, en liefst zo snel mogelijk zodat we naar iedereen een mailtje terug kunnen sturen met de info over verkleedkleren (elke kapoen komt verkleed in het thema van 1 feestdag). De prijs voor het kamp bedraagt 90 euro. Het adres is Chiro apollo, Meiskensbeekstraat 2, 1851 Grimbergen (Humbeek). Alle kapoentjes worden verwacht op zondag 1 juli om 16u, dan gaan we van start! We eindigen op zondag 8 juli, jullie zijn dan allemaal uitgenodigd op onze BBQ vanaf 11u. Wij vragen 2 euro/stuk vlees. De groenten en drank zullen vrije gift zijn! Tijdens de BBQ zullen er ook foto’s gepresenteerd worden die de afgelopen week gemaakt zijn. Bij het inschrijven van je kind kan je vermelden met hoeveel perso nen je komt eten (exclusief uw kind op kamp, deze worden sowieso meegerekend).

 

 

 

 

 

Hieronder vinden jullie nog een materiaallijst zodat je zeker niks  vergeet.

Tot op kamp!! Groetjes van de leukste leiding,

Zazou, Toto, Rikki, Gigi, Xebo en Petro

PS: vergeet zeker niet de medische fiche nog is in te vullen, die vind je vanachter in de rommelpot.

 

 

 

 

 

Wat neem je mee op kamp:

’       Propere onderbroeken voor elke dag

’       T-shirts

’       Korte broeken

’       kousen

’       Regenjas

’       Lange broek(en)

’       pullen

’       Slaapzak

’       Matje/veldbed

’       Toiletzak (tandenborstel, tandpasta, washandje, zeep en shampoo)

’       Stripboeken/ander boek voor tijdens de platte rust (vergeet zeker niet je naam erin te zetten)

’       Handdoek(en)

’       Knuffelbeer

’       Enveloppes met postzegels als je een brief aan de mama/papa of oma/opa wilt sturen.

’       Jouw beste mopjes

’       Zwembroek/badpak/bikini

’       Vuile was zak (linnen zak. GEEN plastic zakken, Kleren beginnen hierin zeer hard te stinken!)

’       Pyjama

’       Kids ID

’       Zaklamp

’       Verkleedkledij

’       Medische fiche!!! (kan u achteraan in de rommelpot vinden)

 

Let erop dat je steeds “oude” kleren meegeeft. Kleren kunnen al eens scheuren, zeer vuil worden tijdens sommige spelletjes!

 

 

 

 

 

Wat breng je zeker NIET mee:

’       Gsm, tablet, laptop, speelconsoles, iPod en andere elektronica heb je niet nodig op kamp. Deze zal de leiding in beslag nemen tot het einde van het kamp.

 

’       Snoepjes, koekjes, chips, frisdrank,… De leiding en foerage voorzien steeds genoeg eten. Eten dat in de zakken terug gevonden wordt zal ook in beslag genomen worden tot het einde van het kamp.

rommelpot kapoenen 15 mei 2018Heeey kapoentjes !!

Ik hoop dat jullie jullie kegelvriendjes niet te hard missen. Ik in ieder geval wel. L Leuk om eerst 8 leden hebben en dan opeens 16 leden . Ook al was superpet zijn hoofd wat ingedeukt.

Jullie hebben toch een leuk cadeautje gegeven aan de mama he! Want die zouden toch wel meer in de bloemetjes gezet moeten worden!

 

Ik hoop dat wij nog veel van jullie mama’s gaan zien de laatste vergadering! Want het is familie kubb-toernooi. Alle leden mogen komen van 14u tot half 17 . Alle leden samen vormen dan het kapoenenteam, en die gaan natuurlijk winnen! Als de ouders willen meedoen moeten ze zich inschrijven. Je mag ook een team maken met je kind(eren). Meer info staat in het algemeen bericht.

Agenda:

20/05: Familie kubb-toernooi, maar ook gewoon vergadering.

 Kampinfo

Het kapoenenkamp gaat door van 1 tot 8 juli in de lokalen van Chiro Apollo. Meiskensbeekstraat 2, 1851 Grimbergen (Humbeek)

Het kampthema en andere info verschijnen in de kamprommelpot

18 MEI OUDERENFUIF:  Meer info algemeen bericht.

kapoenen 1/5/2018Hallowkidowki kapoentjes!!


Amai amai amai dat was me nogal een weekend.

Ik kan het nog altijd niet laten om mijn fluo-kleren terug aan te trekken…

Op het weekend vielen we allemaal zo goed op met al onze kleuren, maar wat mij ook opviel was dat jullie allemaal supermegavetcoole dappere kapoentjes zijn, echt een sterke groep zo te samen.

Volgende week gaan wij samen met alle leiding op weekend, ik denk dat het wel leuk zou zijn maar ik zou er liever nog eentje samen met jullie doen!!

Lekker samen spelen in het bos en op het skatepark!

Elkaar bekladden met allerlei kleuren, jongens dat was me nogal een zicht!

De tocht door het bos waar we de lichtjes moesten volgen tot we bij Petro kwamen en Louis die samen met Gigi als laatste alle lichtjes hadden meegenomen en daarna nog samen aan het kampvuur gezeten , GE-WEL-DIG!

Ik kan niet wachten om samen met jullie op kamp te gaan!

Jammer genoeg zien we jullie volgende week niet omdat wij weg zijn maar de week erna zien we elkaar allemaal terug, JIPPPIIIIEEEEE !!!!!Tot snéééééééélGroetjes : Petro, Rikki, Xebo, Gigi en Zazoe06/05: Geen vergadering want wij zijn er niet

13/05: Gewone vergadering

13/05: ouderenfuif (zie algemeen bericht)

Kampinfo

Het kapoenenkamp gaat door van 1 tot 7 juli in de lokalen van Chiro Apollo. Meiskensbeekstraat 2, 1851 Grimbergen (Humbeek)

Het kampthema en andere info verschijnen in de kamprommelpot

kapoenen 16/4/2018Dag kapoentjes,

Het was weeral een tijdje geleden dat we elkaar gezien hadden, om niet te zeggen veeeeel te lang geleden. Even een overzichtje van wat er allemaal gebeurd is sinds de laatste keer dat we elkaar gezien hebben:

- De laatste keer dat we elkaar gezien hebben was op het geweldige groepsfeest waar jullie als boeren op het podium stonden te stralen als echte Hollywood acteurs en actrices

- Na het groepsfeest was het nog een weekje school ( SAAAI ), maar hierna was het…. Prrrr (spannend) ….. VAKANTIE !!!! YEEEY!!!
Jullie hebben allemaal kunnen genieten van de paasvakantie en in de paasvakantie komt natuurlijk de …. Prrrrr jaja jullie kunnen het al raden….. de Paashaas natuurlijk!
En wat komt da paashaas doen dan? Prrrr …. Chocolade eitjes brengen JOEPIEE. Volgens mij heb ik wel een kilo eitjes gegeten!!

- Jammer genoeg was het in de vakantie geen vergadering, maar we zijn er van overtuigd dat jullie allemaal de volle 100% hebben genoten van het mooie weer ( soms dan toch) en jullie weekjes vrij. Helemaal terug zen en ontspannen om met nieuwe energie keiveel nieuwe spelletjes te spelen op de scouts.

- Vorige zondag hebben jullie dat ook bewezen. Iedereen heeft zich volop ingezet om de spelletjes te winnen. Vastgemaakt aan een partner of niet, iedereen heeft zijn uiterste best gedaan!

- Het aftellen naar de grote vakantie kan stilletjes aan beginnen. Met andere woorden: het aftellen naar ons giga leuke kamp kan beginnen, OLEEEEE!!

- Voordat allemaal is er eerst nog iets anders waarnaar we kunnen aftellen: ONS WEEKEND!!

Ook dit weekend hebben we een thema:

FLUO-FLASHY-WEEKEND

Trek dus je meest flashy en fluo kleren aan , want dit weekend wordt opvallend fel oogverblindend plezant!

Om direct in de goede sfeer te komen, mogen jullie met je verkleedkleren aan naar het weekend komen. Het weekend zal doorgaan in de scoutslokalen van scouts Donk, adres (Scoutsweg z/n, Ter hoogte van Korpse straat 21, 3540 Herk-de-Stad). Net zoals vorig weekend spreken we vrijdag om 19:00u af op de parking van het Houtemveld. Zondag eindigt het weekend om 11:00u. Het weekend kost €30 ( mag cash meegebracht worden). Gelieve ook in te schrijven door een mailtje te sturen naar kapoenenleiding@krikobea.be .

Neem zeker kleren mee voor zonnig weer en voor regenweer. Ik doe alvast een gebedje dat we die laatste niet nodig gaan hebben. Voor de rest neem je mee:
MATJE - SLAAPZAK - ZAKLAMP - KUSSEN/ KNUFFELS - ONDERBROEKEN/ KOUSEN (RESERVE) - T-SHIRT - BROEKEN LANG/ KORT - PULL - JAS - JE GOED HUMEUR- TANDENBORSTEL - TANDPASTA - WASHANDJE – HANDDOEKJE…

Ziezo het aftellen is begonnen! HEB ER ZIN IN !!!!

Groetjes

Zazoe, Rikki, Gigi, Petro, Toto en Xebo

Agenda

22/04: gewone vergadering van 14u tot 17u30
27-29/04: FLOU weekend, info zie hierboven
6/05: Geen vergadering, de leiding is op weekend

kapoenen 2/4/2018Hallo lieve kapoenen !!

Eerst en vooral moeten wij iets belangrijk vertellen: jullie hebben tijdens het groepsfeest, dat allemaal super mega kei zot neig goed gedaan!!!! Ik denk dat zowel wij, als alle mama’s en papa’s heel fier zijn op jullie. Jullie hebben die dat het beste van jullie zelf gegeven, heel mooi gedanst en hopelijk ook herinneringen gemaakt die jullie nog lang mogen bij blijven. ( traantje wegpinken mag)

Nu is het tijd om uitgebreid te genieten van een verdiende 2 weken vakantie. Heeft de paashaas bij jullie ook al eitjes gebracht? Mijn buik doet alvast pijn van zoo veeeeel chocolade te eten!!!

De vakantie is ook de perfecte periode om eens een uitstapje te maken of zelfs op vakantie te gaan. Daarom zullen wij jullie ook 2 weekends vrij geven op de scouts. MAAR het laatste weekend staan wij ( hopelijk jullie ook) weer paraat voor een grote dosis plezier!

Voor de kapoentjes die zich toch zouden vervelen: de tekening op deze en de volgende pagina kunnen jullie inkleuren en meebrengen naar de scouts zodat we onze lokalen wat kleurrijker kunnen maken! Veel plezier ermeeAGENDA :

8/4/2018: PAASVAKANTIE à geen vergadering.

15/4/2018: Vergadering van 14.00 – 17:30 u

22/4/2018: vergadering van 14.00 – 17:30 u

27-29/4/2018: WEEKEND, meer info volgt
Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de kapoenen:

Sigrid Lenaerts

Sigrid Lenaerts

In leiding bij : Kapoenen

Jonas Verstraeten

Jonas Verstraeten

In leiding bij : Kapoenen

Charlotte Leonard

Charlotte Leonard

In leiding bij : Kapoenen

Tom Reynaerts

Tom Reynaerts

In leiding bij : Kapoenen

Alexander De Klerck

Alexander De Klerck

In leiding bij : Kapoenen

Rik Van Hemelryck

Rik Van Hemelryck

In leiding bij : Kapoenen