6-8 jaar

Kapoenen zijn jongens en meisjes van tussen 6 en 8 jaar die hand in hand kapoentjesland onveilig maken. Spelletjes, knutselen, ze hebben altijd veel plezier!

Contact: kapoenenleiding@krikobea.beLaatste berichten:

rommelpot kapoenen 16 april 2019Hey Allerschattigste kapoentjes,

Hopelijk zijn jullie allemaal aan het genieten van de prachtige vakantie. Jammer genoeg is het nog geen scouts dus jullie zullen ons wel heel hard missen, want wij missen jullie ook… Wij snappen het dan ook dat jullie je waarschijnlijk soms wel eens vervelen dus heb ik mijn best gedaan om een lijstje te maken van dingen die je allemaal kan doen als je de scouts veel te hard mist en niks te doen hebt 😉.
- Genieten van het mooie weer
- Strips lezen
- Een uitstap maken met mama en papa
- Koekjes bakken
- Een kasteel maken van kussens en dekens (zoals op kasteelweekend)
- Een film kijken
- Knutsel een cadeautje voor de leiding 😉
- Leer nieuwe mopjes
- Gaan zwemmen
- Ga naar een (binnen)speeltuin
- Ruim je kamer op

En als jullie daar niks leuks in vinden heb ik goed nieuws! Want op Pasen, de laatste zondag van de vakantie, kunnen jullie wel nog naar de scouts komen! Dan komt de paashaas en gaan we met iedereen paaseitjes rapen tussen 14u-15u. Hopelijk zien we jullie allemaal daar!

Heel veel groetjes,
Toto, Nala, Rikki, Petro en Gigi

Agenda: -21 april: paaseitjes rapen voor alle takken en ouders, tussen 14u en 15u -28 april: vergadering van 14u-17u30 -5 mei: geen vergadering, de leiding is op weekend

rommelpot kapoenen 1 april 2019Hey liefste kapoentjes,
Zijn jullie al een beetje bekomen van het weekend? Hebben jullie al een beetje kunnen bij slapen? Missen jullie het lekkere eten en de leuke momenten niet te hard? Wij wel hoor ☹, zoals bijvoorbeeld de filmavond of het kasteel bouwen? Want geef toe dat was toch SUPER leuk! Na deze week duurt het weer even voor we elkaar terug gaan zien…

Afgelopen zondag (31 maart), was het ook weer heel leuk! Jullie hebben jullie van jullie sterkste kant laten zien, voor de kapoen der kapoenen te worden! Zoals jullie weten waren er verschillende opdrachten, zoals nageltje klop, touwtrekken tegen Toto en zolang mogelijk blijven hangen aan een balk! We kunnen nog steeds niet geloven dat onze kapoentjes ZOOOO sterk zijn! Dat hebben jullie nog maar eens bewezen bij de rugby tegen de welpen, maar we zijn helaas wel niet gewonnen (de welpen spelen vals).

De volgende keer dat we jullie terug zien is op Pasen (21 april) zelf. Dan gaan we samen paaseitjes rapen, JIPPIEEEEE! Dit duurt wel geen hele zondag, enkel van 14u tot 15u. Omdat dit nog een heel tijdje is kunnen jullie goed uitslapen, volop uitkijken naar Pasen en goed oefenen op het vinden van eitjes!

Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben was het gisteren 1 april, hopelijk hebben jullie veel mopjes kunnen uithalen en zijn er niet teveel mopjes met jullie uitgehaald 😉.
ENNNN, hebben jullie het gehoord van de bakker?!

Hij is gebeten door een tijgerbrood!
HAHAHAHAHAHA!!
Lieve groe(n)tjes
Toto, Petro, Nala, Rikki & Gigi

AGENDA:
7 april = GEEN vergadering
14 april = GEEN vergadering
21 april = paaseierenraap → 14u-15u
28 april = gewone vergadering → 14u-17u30

rommelpot kapoenen 18 maart 2019Dag allerliefste Kapoenen,

Zijn jullie al bekomen van het super toffe kasteelweekend? Tijdens de terugweg naar huis is jullie leiding in slaap gevallen op de achterbank! Snurken is trouwens één van Petro’s specialiteiten hihi. Nala droomde over het fantastische weekend.

zzzZZzzzz zzZzzz ZzzzZZZZ

De droom begon vrijdagavond…. Nala eet snel een boke met choco en propt haar trekrugzak vol met kleren die vuil mogen worden, 4 onderbroeken (voor moest een ongelukje gebeuren je weet maar nooit), 3 paar kousen, een matras, slaapzak, zaklamp en haar knuffel Jimmy. KLAAR! Eindelijk is het tijd om naar de weekendplaats te vertrekken. Die lokalen liggen nogal verstopt dus Nala is een paar keer verkeerd gereden, ooooops. Nala, de andere leiding en de kapoentjes nemen moedig afscheid van mama en papa. Het avontuur kan nu echt beginnen. Iedereen doet zijn verkleedkleren aan om aan het eerste spel te beginnen. Als echte ridders bouwenden twee teams een groot kasteel van karton. Iedereen verzamelde in zijn kasteel en 3 2 1 goooooooooo ten aanval!! Wie heeft er de meeste propjes op zijn erf? Het ging er heftig aan toe, iedereen deed zijn uiterste best voor het team.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdagochtend zijn we al vroeg uit de veren. We spelen spelletjes die de koningen ook spelen zoals koningsbal, het AAAAAAA spel, en nog veel meer. Ook prinsen en prinsessen houden van knutselen, we maken beeldschone kronen voor op de restaurantdagen. Als de mensen dorst hebben zetten ze een kroon op hun hoofd, zo kunnen de obers zien dat ze heel veel dorst hebben. Dat deden de ridders vroeger ook altijd. Na al die inspanningen is het tijd voor “warme hondjes” hmmm lekker met mayonaise, ketchup en bicky ajuintjes. Na de middag volgt een zot spelletje, het zijn namelijk twee spelletjes in één!! Kleur blauw vindt alle blauwe stenen in de ander kampen en wint. Olééé oléééé. Ondertussen zijn er al zeker 5  kapoenen onderuit gegaan in het natte en dus modderige veld. Scout toont ons de weg naar het skatepark. Iedereen helpt elkaar en uiteindelijk geraakt iedereen op de hoge ramp.

 

 

We doen een super moeilijk parcours en eindigen met onze benen onder tafel. Jacala en Baloe, van de welpen, schotelen ons macaroni voor. Hmm heerlijk, Tuur likt zelfs zijn bord schoon en Inte eet maar liefst 4 borden op. Om de avond af te sluiten houden we een filmavond. We maken het ons comfortabel met een bed van kussens en kijken naar de Gelaarsde kat.

“NALA WE ZIJN ER!” roept Gigi. Nala wordt wakker met een glimlach. Wat een leuk weekend, nu is het tijd om in bad te gaan.

 

AGENDA  :

24 maart : GEEN vergadering want het zijn restaurantdagen. Laat je bedienen, geniet van de gezellige sfeer en smul van de overheerlijke gerechten van Kriko-Bea.

31 maart : vergadering van 14u tot 17u30

7 april : GEEN vergadering wegens paasvakantie

14 april : GEEN vergadering wegens paasvakantie

Rammelpan kapoenen 4 maart 2019Hallo liefste kapoentjes,

Hopelijk hebben jullie afgelopen zondag genoten van het grote boerderij spel! Wij hadden helemaal niet verwacht wat voor goede boeren (en boerinnen!) jullie zouden zijn. Jammer genoeg was het zonnetje een beetje minder van de partij, maar voor de volgende weken hebben we heel mooi weer besteld 😉.

Dat zal zeker van pas komen bij onze volgende grote activiteit, een van de hoogtepunten van het jaar: het weekend. Hopelijk zijn jullie klaar voor het laatste en meteen ook het leukste weekend. Het is dan ook een goede voorbereiding voor het fantastische kamp aanstaande zomer.

De leiding neemt jullie mee naar een ware sprookjeswereld. Alle kapoentjes mogen zich verkleden in het gepaste thema: prins(es), ridder, kasteelheer, koning(in), butler… Jullie raden het alvast, we vertrekken op kasteel weekend!

 

Praktische informatie voor het weekend:

Het weekend start op vrijdag 15 maart, we spreken af om 19u30 aan het rakkersveld om te carpoolen of jullie kunnen ook rechtstreeks rijden naar de weekendplaats: Scoutslokalen ten hoogte van Korpsestraat 21, Herk-De-Stad. Het weekend eindigt op zondag 17 maart om 12u.

De prijs van het weekend is 25 euro en dit kan gestort worden op het rekeningnummer BE74 7340 1041 7607, gelieve in de mededeling de naam van uw kind te vermelden. Of cash worden betaald aan de start van het weekend. Vergeet ook geen mailtje te sturen zodat we zeker zijn dat je kapoen meegaat.

Groetjes,

Toto, Nala, Rikki, Petro, Gigi, Asjra

Agenda:

10 maart: Gewone vergadering 14u-17u30

15 – 17 maart: Kasteelweekend!

24 maart: Geen vergadering want het zijn restaurantdagen, voor inschrijvingen zie algemeen bericht.

rommelpot kapoenen 18 februari 2019Hallo liefste kapoentjes

Zondag was het weer eens mooi weer en hebben we de hele namiddag lekker warm in de zon kunnen spelen. Ik ben heel blij dat het terug warmer wordt, zodat we nog meer kunnen buitenspelen in het zonnetje. Volgens mij kijken alle kapoenen al uit naar de warme dagen en de zomer!

Zondag hebben we het grote gsm spel gespeeld (gelukkig waren het geen echte) De kapoenen hebben laten zien hoe goed ze kunnen handelen en dat ze veeeel sneller zijn dan de boemannen! Sommigen hadden zelfs meer dan 10 gsm’s op het einde van het spel!

Nu dat alle leiding terug is na hun examens wordt het misschien tijd om ze nog beter te leren kennen. Ik zal daarom een geheimpje vertellen over de leiding:

Petro eet heel veel en heel graag, dat hebben jullie zeker al gezien op weekend en bij de vieruurtjes. Er is maar één ding dat Petro niet eet en dat is chocolade. Dus heeft de andere leiding een plan bedacht….. op weekend gaan we alleen maar chocolade eten!! Zo kan Petro eindelijk op dieet gaan.

Nala slaapt heeeeeel veel en is altijd moe! Wanneer ze heel even gaat liggen valt ze onmiddellijk in slaap en opstaan is moeilijk, meestal geraakt ze pas ’s avonds uit haar bed.  Ook hier hebben we een oplossing voor op weekend. We gaan 100 wekkers verstoppen in Nala haar slaapzak zodat ze zeker opstaat.

Gigi lacht teveel, ze stopt nooit met lachen. Gigi lacht ook heel erg luid! In het begin vonden we dat heel leuk, maar als we serieuze spelletjes spelen moet ze ook kunnen stoppen met lachen. Het plan voor op weekend is om haar mond dicht te plakken wanneer ze niet meer mag lachen.

Toto heeft altijd de hik, zelfs als hij slaapt! Hierdoor kan niemand slapen. Op weekend hebben we hulp nodig van alle kapoenen om Toto vaak te laten verschieten zodat zijn hik verdwijnt.

Rikki is niet zo handig, ze laat bijna alles vallen. Ondertussen heeft ze al 15 borden, 24 glazen en 3 kannen stuk laten vallen. Tijdens het weekend gaan we lijm op Rikki haar handen kleven zodat alles wat ze vastneemt niet meer kan loslaten!

Nu dat jullie dit weten over de leiding zijn jullie nog beter voorbereid op ons weekend!!

Tot zondag!

Groetjes Nala, Petro, Gigi, Toto, Rikki en Asjra

 

AGENDA:

Zondag 24 februari: gewone vergadering

Zondag 3 maart: gewone vergadering

Zondag 10 maart: gewone vergadering
Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de kapoenen:

Sigrid Lenaerts

Sigrid Lenaerts

Totem: Pittige Stekelstaarteekhoorn

In leiding bij : Kapoenen

Nele Vanderleyden

Nele Vanderleyden

Totem: Stoutmoedige Spitssnuitdolfijn

In leiding bij : Kapoenen

Lara Jonniaux

Lara Jonniaux

Totem: Temperamentvolle Secretarisvogel

In leiding bij : Kapoenen

Lode Reynders

Lode Reynders

Totem: Gedreven Agame

In leiding bij : Kapoenen

Sara Vandeput

Sara Vandeput

Totem: Energieke Boomklever

In leiding bij : Kapoenen

Kobe Bergmans

Kobe Bergmans

Totem: Vreedzame Golden Retriever

In leiding bij : Kapoenen