12 - 14 jaar

Jonggivers (12-14 jaar) gaan in de zomer op hun eerste tentenkamp. Ze leren dan ook al verschillende knopen en tochttechnieken. De tweedejaars krijgen ook hun totem. Hier mag het al wat ruiger en grootser aangepakt worden dan bij de welpen.

Contact: jonggiverleiding@krikobea.beLaatste berichten:

jonggivers kamprommelpot 29/5/2018 

 

 

Geachte mijnheer/mevrouw de crimineel.

U bent bij deze plechtig geïnformeerd dat u gearresteerd wordt op basis van criminele activiteiten en misdadigheden. Sinds de feiten van 26 november 2017 is de politie actief op zoek geweest naar u. Op zondagnamiddag 26 november was u medeplichtig aan het begraven van het lijk Bertrand. U behoort tot het criminele groepje genaamd ‘de Jonggivers’ en bent hierdoor schuldig. Indien u zich deze feiten niet meer zou kunnen herinneren, raad ik u aan om snel uw medeboeven te contacteren om te vragen wat er precies gebeurd is op die zondagnamiddag.

Maar het lijk van Bertrand was niet het enige  misdrijf van deze bende. Sinds op 26 november het onderzoek naar de Jonggivers werd gestart, zijn er heel veel illegale activiteiten bekend geraakt. Enkele daarvan zijn:


  • Geen das of hemd dragen op een vergadering

  • 2 keer aanschuiven in de 4-uurtjes rij

  • Een foute danspas doen in de groepsfeestdans

  • Stiekem het zondige giverbericht gelezen in de rommelpot

  • 2 woelingen in plaats van 3 omdat het touw te kort was

  • Denken dat Lloyd de mol is


U zult zeker veronderstellen dat u schuldig bent aan een of meerdere van deze misdrijven. U zal ook daarom overgeplaatst worden naar een gevangenis. De overplaatsing zal doorgaan op 14 juli. Vluchten heeft geen zin, begin maar al met uw koffers te pakken.

Voor criminele types als ‘de Jonggivers’ is er een speciaal soort gevangenis ontworpen. Met trots stel ik u voor aan: Jonginamo Bay.

 


Jonginamo Bay 

 

 


Ultraveilige cellen waar niemand binnen of buiten kan, en je dus eindelijk een momentje voor jezelf hebt

 

 

 

 


Vriendelijke cipiers die altijd voor jou zullen klaarstaan…                                                                wanneer je probeert te ontsnappen

 


Heerlijke en verse maaltijden. En dat 3 maal per dag. (De foto hiernaast is slechts een voorbeeld, in het echt kunnen ze er slechter uit zien)Luxueuze kamers met alles erop en eraan: een vloer, een plafond, 3 muren, en zelfs wat meubilair (als je geluk hebt)Geniet van zalige wandelingen in onze prachtige omgeving, maar niet te ver of we laten de honden losOntmoet nieuwe celgenoten en maak vrienden voor het leven!Welkom op Jonginamo Bay, de gevangenis die een beetje als thuis voelt.

 

 

 

PRAKTISCHE INFORMATIE:

Het kamp gaat door van zaterdag 14 juli 2018 tot donderdag 26 juli 2018. We verzamelen zaterdag voormiddag om 10u45 op het Houtemveld en vertrekken tegen 11u naar de kampplaats. We vragen aan de ouders die een zoon of dochter bij de givers hebben om de jonggivers mee te nemen naar de kampplaats als ze hun zoon en/of dochter gaan op halen. Vermeld bij het inschrijven als u een ouder bent van een giver en als u uw kinderen gaat halen. Gelieve ook te zeggen hoeveel plaatsen u heeft om naar de kampplaats te rijden zo kunnen we zien of iedereen een plekje heeft.

Het kamp eindigt donderdag 26 juli om 12u. U mag uw jonggiver komen halen op de kampplaats. De coördinaten (Google) van de kampplaats: 49°48'06.2"N 5°09'20.4"E. Er wordt zowel voor de jonggivers als voor de ouders iets voorzien als middageten.

Inschrijven voor het kamp kan door te mailen naar jonggiverleiding@krikobea.be. Gelieve vervolgens ook nog 130 euro te storten op BE41 7340 1041 7910 met de voornaam en naam van uw jonggiver in de mededeling. Dit voor 1 juli 2017.

Zeker meenemen:

-          Identiteitskaart

-          Ingevulde medische fiche (te vinden via volgende link: https://www.krikobea.be/forum/rp/000000/Steekkaart.pdf)

-          Verkleedkleren: gevangenis

-          2 keukenhanddoeken

-          Ecologisch afbreekbare zeep (voor in de rivier), bv. Sunlight of Ecover (niet ecologisch afbreekbare zeep wordt niet toegelaten!)

-          Watersandalen of -schoenen voor in de rivier

-          Een kleine rugzak voor op 2-daagse (hierin moet een slaapzak, reserve kleren en drinkbus passen)

-          Drinkbus voor op 2-daagse

-          Een beetje zakgeld voor op 2-daagse iets lekkers te kopen

-          Stapschoenen

-          Een linnen zak voor vuile was

-          De rest: zie algemene meeneemlijst aan het einde van de rommelpot

 

 

 

Zeker thuislaten:

-          Gsm en andere elektronische toestellen

-          Snoep

Wie dit toch meeneemt schrijft zich automatisch in voor een avondje strafexpeditie.

Nog vragen?

Bij vragen kan u altijd mailen naar jonggiverleiding@krikobea.be of bellen naar de leiding.

Indien u graag wenst dat wij eens langskomen voor het kamp voor extra uitleg, doen wij dit met plezier.

Milan Vandeput                               0468/283.402                                   milan.vandeput@krikobea.be

Emma Reynders                              0477/322.314                                   emma.reynders@krikobea.be

Lode Reynders                                 0470/439.473                                   lode.reynders@krikobea.be

Elijas Van Hemelryck                      0491/930.909                                   elijas.vanhemelryck@krikobea.be

Willem Reynaerts                           0470/345.026                                   willem.reynaerts@krikobea

 

 

 

 

 

Voor kaartjes, briefjes, e.d.:

Scouts Kriko-Bea

Naam van uw kind

c/o B. Coulon

Rue de la Semois 50

B-6830 Les Hayons

rommelpot jonggivers 15 mei 2018Heeej jonggivers!

Ik hoop dat de papieren zakdoekjes al klaarstaan, want dit is de allerlaatste rommelpot ☹  (buiten de kamprommelpot natuurlijk voor de wijsneuzen onder jullie)  Wat een eer dat ik hem mag schrijven. Pieter is de mol! Wie had dat zien aankomen? Ik zat ernaast, en de meeste andere leiding en jonggivers ook. Aan al wie toch Pieter verdacht: Proficiat. Aan al wie Lloyd verdacht: hahahaha! Aan al wie Baha verdacht: ik begrijp u, hij leek inderdaad het meest verdacht.

Maar genoeg over de Mol. Anders gaan de mensen die het niet kijken afhaken met lezen (sorry Lena) We hebben ook een supergezellige picknick achter de rug. Het eten was lekker, iedereen was blij en het zonnetje straalde, spijtig dat er wolken voor stonden. Gelukkig waren er nog de schattige geitjes om ons te doen smelten. We zijn vergeten een foto te trekken van de geitjes, maar hier is voor de mensen die er niet waren een foto van Willem die een geit nadoet

Zoals ik al zei is dit de laatste rommelpot, want volgende week is het al de laatste vergadering (#kubbtoernooi#allemaalkomen#zieagendavoormeerinfo#hashtag). Maar de jonggivers doen nog een extra filmavond de week erna. Waarom? Omdat wij cool zijn

(bijna even cool als deze coole jongen)

En daarna is het enkel nog aftellen tot het kamp. De vorige rommelpot stond vol met hints naar het kampthema, maar voor wie het nog steeds niet doorheeft nog een laatste hint: kijk eens in de rommelpot van 28 november 😉

 

Tot zondaaaaaag!

Jullie allerliefste leiding

 

AGENDA

 Vrjidag 18 mei 2018: Ouderenfuif (zie algemeen bericht)

Zondag 20 mei 2018: Laatste vergadering. We organiseren een familie-vikingcube-toernooi voor zowel leden als ouders. We gaan op zoek naar de beste cubploeg van Tienen en omstreken. Deelname is gratis. Tijdens het toernooi worden er drankjes aangeboden aan democratische prijzen maar elke deelnemer krijgt al 1  gratis consumptie. Een ploeg mag uit 3 t.e.m. 9 deelnemers bestaan. Het toernooi gaan door op het Rakkersveld van 14u tot 17u30.

Een ploeg inschrijven kan je door te mailen naar veronique.avermaete@krikobea.be gelieve hierbij het aantal volwassenen en kinderen in je ploeg en ook je ploegnaam te vermelden. Inschrijven voor 18 mei.

Leden van wie de ouders niet kunnen komen, kunnen meedoen in een ploegje met hun leiding en hoeven hiervoor niet in te schrijven.

Vrijdag 25 mei 2018:  Extra jonggiververgadering! Omdat we jullie anders te hard gaan missen , doen we nog een chilliewillie-jonggiver-filmavond. Afspraak van 20-22u op het Rakkersveld.

14 t.e.m. 26 juli:  JONGGIVERKAMP! De kamprommelpot verschijnt over 2 weken, spannend…

jonggivers 1/5/2018

Hallo liefste jonggivers!

Het scoutsjaar zit er bijna op, nog enkele rommelpotten en dan verschijnt de langverwachte kamprommelpot!! Spannend, spannend, wat zou het kampthema zijn? Om toch al een tipje van de sluier op te lichten, zullen we hieronder enkele tips geven:

Ha ha ha ! Gefopt ! Geen tips over het kampthema, wachten is de boodschap.

“Wachten is de boodschap”, misschien is dat wel een tip?

Oei, dit wordt hier verwarrend. Om verwarring te vermijden, zullen we het kamp links laten liggen en even terugdenken aan de mooiste momentjes van afgelopen scoutsjaar.

Waarschuwing! Deze mooie momentjes zullen niets te maken hebben met het kamp of tips voor het kamp!

Behalve dan, dat jullie, jonggivers deel uitmaken van deze mooiste momentjes EN ook meekomen op kamp. Jeeej!

Omdat een gewone opsomming van de mooiste momentjes een beetje saai is, presenteren we jullie:

De mooiste momentjes van het jaar in een kruiswoordraadsel.

Omdat bij nader inzien we niet capabel genoeg zijn om de mooiste momentjes in een kruiswoordraadsel om te zetten, is het een kruiswoordraadsel geworden om te testen hoeveel jullie nog weten van het afgelopen jaar. Warm jullie hersenen maar op!

P.S.: het verticale woord is misschien (:D) toch wel een tip voor het kamp…

1. Het favoriete woord van Andries en ook het vergif waarmee Rob vermoord werd.

2. De letter die we afgelopen zondag gesjord hebben

3. De plaats waar we verzamelden om op stapvergadering te vertrekken

4. Het thema van het eerste weekend

5. Het cadeau dat Lode van Willem kreeg op het kerstfeestje en dat nu nog altijd te zien is aan zijn fiets.

6. De titel van het liedje waarop we op het Groepsfeest gedanst hebben.

7. Het thema van jongi5'l.

8. De voornaam van de vrouwelijke foerier op belofteweekend.

Vele groetjes van

Banaan, Paprika, Prei, Wortel en Milaaaaaan.AGENDA:


6 mei 2018: geen vergadering, de leiding is op weekend.

13 mei 2018: picknickvergadering! We verzamelen zoals altijd in het Rakkersveld om 14u, dan wandelen we naar een top-secret-locatie om te picknicken en tegen 17u30 zijn we terug op het Rakkersveld. Omdat een picknick zonder iets om te eten geen picknick is, vragen we aan elke jonggiver om iets om te eten of iets om te drinken mee te nemen. Neem ook best een rugzakje met hierin een drinkbus met water in om onderweg te drinken mee.

18 mei 2018: ouderenfuif (zie algemeen bericht)

20 mei 2018: laatste vergadering. We organiseren een familie-vikingcube-toernooi voor zowel leden als ouders. We gaan op zoek naar de beste cubploeg van Tienen en omstreken. Deelname is gratis. Tijdens het toernooi worden er drankjes aangeboden aan democratische prijzen. Een ploeg mag uit 3 t.e.m. 9 deelnemers bestaan. Het toernooi gaan door op het Rakkersveld van 14u tot 17u30.

Een ploeg inschrijven kan je door te mailen naar veronique.avermaete@krikobea.be gelieve hierbij het aantal volwassenen en kinderen in je ploeg en ook je ploegnaam te vermelden. Inschrijven voor 18 mei.

Leden van wie de ouders niet kunnen komen, kunnen meedoen in een ploegje met hun leiding en hoeven hiervoor niet in te schrijven.

jonggivers 16/4/2018Jooooooooooooooooooow jonggivertjessssss,

Na lang wachten was er eindelijk nog eens een vergadering met de super leuke leiding (en leden natuurlijk ook). Maar nu vliegen we er weer dubbel en dik in en komt het mega leuke kamp steeds korter en korter. Zoals jullie al weten is er dit weekend van zaterdag 21 april tot en met zondag 22 april.

Het weekend gaat door in De Kluis (De Kluis 1, 3051 Sint-Joris-Weert). De leden worden daar zaterdag verwacht om 9:30. De leiding zal er dan al zijn. Het weekend eindigt zondag om 16:00. Er zal een kiss&ride zijn. Maar we denken ook aan het milieu en moedigen we carpoolen zeker aan.

Wat nemen we mee? Dit verschilt eigenlijk niet met een gewoon scoutsweekend: matje, slaapzak, toiletgerief, regenjas, stevige schoenen, warme pull, zaklamp, eigen gamel (of iets anders om uit te eten), bestek en identiteitskaart.

Doe zeker ook je scoutshemd aan! En schrijf je naam erin, anders kan het wel eens heel moeilijk worden om het daar terug te vinden

Het weekend kost 15 euro, dit bedrag mag je overschrijven op het rekeningnummer BE41 7340 1041 7910. (met vermelding van de naam+jongi5l)AGENDA:

Zaterdag 21 april, zondag 22 april; het super mega coole leuk enige echt JONGI5’l (alle nodige info is vermeld hier boven)

Zondag 29 april: super leuke gewone scoutsvergadering

Zondag 6 mei: geen vergadering want de leiding is zelf op weekend 🙂

jonggivers 2/4/2018Halloooo super coole lieve leuke en nog zo veel meer jonggivertjes!!!

Afbeeldingsresultaat voor paashaasHet was dit weekend weer Pasen. Weer is misschien een beetje overdreven zoals jullie wel weten is het maar een keer per jaar Pasen. Ik hoop voor jullie dat jullie veel super lekkere chocolade paaseieren hebben gevonden.


Jammer genoeg is was het deze week geen scouts en volgende week ook niet. Maar we zien jullie graag terug op jongi5’l. Maar dat is nog eventjes dus geniet zeker nog van jullie welverdiende vakantie. Omdat jullie je sowieso eens gaan vervelen staat hieronder een mega moeilijke rebus.

Groetjes Onbevreesde Arkal
Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de jonggivers:

Milan Vandeput

Milan Vandeput

In leiding bij : Jonggivers

Emma Reynders

Emma Reynders

In leiding bij : Jonggivers

Willem Reynaerts

Willem Reynaerts

In leiding bij : Jonggivers

Lode Reynders

Lode Reynders

In leiding bij : Jonggivers

Rob Vandecruys

Rob Vandecruys

In leiding bij : Jonggivers

Elijas Van Hemelryck

Elijas Van Hemelryck

In leiding bij : Jonggivers