12 - 14 jaar

Jonggivers (12-14 jaar) gaan in de zomer op hun eerste tentenkamp. Ze leren dan ook al verschillende knopen en tochttechnieken. De tweedejaars krijgen ook hun totem. Hier mag het al wat ruiger en grootser aangepakt worden dan bij de welpen.

Contact: jonggiverleiding@krikobea.beLaatste berichten:

rommelpot jonggivers 4 februari 2019Ello mega coole jonggivertjes

 

Ja ja die vergadering samen met de Givers. Wat was dat? Een quiz wel is waar ! Vond toch dat de jonggivers soms slimmer zijn dan de givers ze en veel leuker !! Ik wil de givers nu niet zwart maken hoor of weet je, toch wel!!! Jonggivers zijn veel cooler, booe de givers 😉 Maar daarna appart was het toch weer gezellig. Beetje roddelen over wie er al een liefje heeft, geen zorgen hoor jullie geheimen zijn veilig bij ons.

Ik hoop dat de nieuwjaarsreceptie gezellig was!!  Voor  jullie maar ook voor de ouders die er waren. Goed gedronken, goed gegeten? Wij vonden het zeer gezellig , ma toch een beetje boos ik had maar 1 lookbroodje L

Maar tis bijna zover het weekend komt dichter en dichter gelieve zo snel mogelijk in te schrijven! Want het thema is al bekend ze mensen. Hier een beetje verkleed tips. Het gaat zalig worden!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

10/2: gewone vergadering

15/2-17/2: Weekend! -  Belofteweekend in thema Hells Angels. Het weekend gaat door in de lokalen van scouts Boutersem. We spreken 15 februari af aan de lokalen van Boutersem zelf om 20u, verkleed als een echte Hells angel. Het adres is Dorpsstraat 11, 3370 Boutersem. De prijs van dit weekend bedraagt 25 euro. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar jonggiverleiding@krikobea.be voor 13 februari. Zondag 17 februari om 11u is het weekend gedaan.

24/2: Gewone vergadering

rommelpot jonggivers 22 januari 2019Halloha leukste tak van scouts krikobea,

We zijn het jaar al stevig ingevlogen met een aantal TOP^ vergaderingen, zoals gaan schaatsen op de grote markt van tienen gevolgd door een lekkere warme chocomelk (ps: Hoe leuk was da!! :o).

Na al dat verwennen hebben we tijdens de vergadering erna kunnen genieten van een heerlijke wandeling, waar het weer niet echt het beste was, maar we ons wel weer hebben geamuseerd! En dit dan weer afgesloten met, voor de meeste, een warme choco (ik begin mij toch zorge te maken over al die warme choco … :/).

Maar niet treuren, na al deze pracht vergaderingen volgen er alleen maar betere activiteiten. Zoals nieuwaars receptie, nog 2 weekenden (waarvan 1 voor de 3de jaars is), …

Helaas moet ik mededelen dat er nog 1 vergadering volgt waar niet alle leiding zal kunnen bij zijn (door hun examens of zoiets), maar iedereen is vervangbaar dus graag is een applaus voor de jin en Jef die ons in deze zware tijden hebben geholpen (KLAP KLAP).

MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRR nu dat het nieuwe jaar begonnen is, spijtig genoeg nog niet met alle leiding, kunnen we al beginnen met het aftellen naar het OOOH ZO LEUKE jonggiverkamp!!!! Woooohoooo ik kan niet wachten om jullie strafexpeditie te geven!!! (maar helaas zijn jullie te braaf en gebeurd dat niet, toch?)

Goed, dit was het dan weer voor vandaag en ik hoop jullie allemaal volgende week terug te zien!!!!!!

 

Groetjes van Willem, Willem, Willem (dit is een mopje), Fien, Charlotte en niet te vergeten Jonas 😉

Doooeeeeii !!!!

Xxx

 

Agenda:

27/1: gewone vergadering op rakkersveld van 14:00 tot 17:30

03/2; gewone vergadering met achter een gezellige nieuwjaarsreceptie die begint vanaf 16:00

10/2: gewone vergadering waar zeker alle leiding terug zal zijn op rakkersveld van 14:00 tot 17:30

15/2-17/2: Weekend!!!! Verdere info zal nog volgen in de rommelpotten

rommelpot jonggivers 7 januari 2019Liefste jonggivers en jonggiverinnen,

Waar zal ik mijn nieuwjaarsbrief beginnen?

Ik zal starten met een aantal rijmende zinnen, zodat ik jullie aandacht alvast kan winnen.

Ik ben niet goed in rijmen, maar ga deze rommelpot toch zo aan elkaar proberen lijmen.

Alstublieft, lach mij niet uit, anders een heel kamp lang beschuit. Oei oei het begint hier al op niet meer veel te trekken, dus ik ga het niet meer zo lang rekken.

Wat wou ik nu weer zeggen? Ahja ik wou jullie mijn goede voornemens uitleggen!

In twee duizend negentien, is mijn hemd en das altijd te zien. Zo moet ik niet meer pompen en kan ik altijd pronken ( JA pompen rijmt vanaf nu op pronken!! )

Iedereen doet goed zijn best met alle spelen, dan kunnen we extra veel liefde ( in de vorm van 4uurtjes) uit delen.

Ziezo, dat zal al wel volstaan, we moeten ons ook niet te fel laten gaan. We houden het dit jaar met twee, en dat komt echt niet omdat ik het rijmen beu ben, neenee!!

 

Kusjes van jullie leiding die jullie heel graag zIEN

Jonas, Willems, Charlotte en FIEN

( applaus )

 

Nog een mededeling voor de derdejaars: jullie derdejaarsweekend gaat door van 15-17 maart. Het is nog eventjes, maar jullie kunnen onderling al eens brainstormen over wat jullie graag willen doen dat weekend.

 

Agenda :

 

13/1: STAPVERGADERING. We verzamelen om 9:30  op de Veemarkt in Tienen om van hieruit te vertrekken naar geheime plaats. Neem een lunchpakket, drinken en een klein centje mee. Alle ouders zijn ook van harte welkom om mee te komen stappen. Ouders die het zien zitten om leden te vervoeren naar de beginplaats zijn uiteraard ook steeds welkom. Het eindigt in de late namiddag, een concreter uur zal bij vertrek worden meegedeeld.

20/1: vergadering op rakkersveld van 14:00-17:30

27/1: vergadering op rakkersveld van 14:00-17:30

3 februari: gewone vergadering met achter een gezellige NIEUWJAARSRECEPTIE  met hapje en drankje

rommelpot jonggivers 26 december 2018Hallo jonggivers en ouders

Afgelopen vrijdag hebben we op de scouts een zalig kerstfeestje gehad. Eerst en vooral: het lekkere voorgerecht (lekkere pizza) gevolgd door een beetje snacks (heerlijke chips). Hierna hebben we de pakjes uitgedeeld op een heel speciale manier! Dit door ze te openen met ovenhandschoenen, wat natuurlijk niet zo handig was. Nadat iedereen zijn pakjes had gekregen zijn we aan de feesttafel gaan zitten. Het hoofdgerecht was lekkere macaroni met hesp & kaas. Maar het toetje op de taart was toch het dessert: super lekkere roomijs met chocolade saus, hagelslag en slagroom. Hierna is iedereen naar huis gegaan met een zeer volle buik. Dit was het dan voor het kerstfeestje op de scouts.

Nu moet iedereen nog de kerstfeesten thuis overleven. Waar ook superveel lekker eten gaat zijn. Waar misschien wel pakjes worden uitgedeeld (toch als je braaf bent geweest).

Na deze kerstfeesten wordt het even recupereren want het nieuwe jaar staat al voor de deur. Dus ik raad aan dat iedereen die nog geen nieuwjaarsbrief heeft, nog snel eentje gaat schrijven. Voor iedereen die nog geen goede voornemens heeft ook nog is goed na te denken.

Omdat sommige van ons examens hebben in januari, zullen sommige van ons er niet kunnen zijn L maar wees gerust want sommige van ons gaan er toch elke week staan met vervangleiding, dit zodat jullie toch zeer toffe spelletjes kunnen spelen elke zondag.

 

Groetjes,

Charlotte, Fien, Jonas, Willem, Willem

 

 

Agenda:

Zondag 30 december 2018: geen vergadering.

Zondag 6 januari 2019: vergadering van 14h00 tot 17h30.

Zondag 13 januari 2019: stapdag!! Meer info volgt nog.

15 - 17 februari: ons 2de weekend meer info volgt nog!

15 - 17 maart: ons 3de weekend meer info volgt nog!

rommelpot jonggivers 10 december 2018Jooow Jonggaivers,

Eerst en vooral moet er gezegd worden dat Harry Potter 4 een ware topfilm is! De discussie welke film we zouden kijken, zorgde ervoor dat Harry Potter en de Vuurbeker nog beter smaakte. Even hebben we Johnny English opgezet, maar zelfs deze CD vond dat het beter was dat we Harry Potter keken. En zo werden we maar liefst 157 minuten in de wondere wereld van Harry en zijn maties ondergedompeld.

Gisteren hoorde ik getik op mijn raam. Ik ging kijken en zag een gekke uil zitten met een brief in zijn snavel. Dit stak er in! Wat een mallerds die Harry, Ron en Hermelien seg <3

<

De week na de film zijn we schaatsen op de schaatsbaan, hoe leuk was dat. Wist je dat de mensen in de prehistorie grote ijsvlakten sneller probeerden over te steken met schaatsen, gemaakt van dierlijke botten. Wat een leuk weetje, hier kan je zeker op de komende familiefeesten mee uitpakken!

Het weekend van 14-16 december staan wij met de leiding op de kerstmarkt van Tienen. Kom allemaal zeker eens langs ons kraampje als je tijd hebt!!

Nog veel succes met de examens (voor degenen die examens hebben) en tot op de vergaderingen!

Groetjes ChaFiJoWiWi

AGENDA:

Zaterdag 15 december: SES van 19:30 tot 22:30 op het Rakkersveld

Vrijdag 21 december: Kerstfeestje van 19u tot 22u!! Een gastronomisch avondmaal wordt jullie aangeboden voor slechts 5 euro (cash mee te nemen). Neem voor een willekeurige andere jonggiver of leiding een cadeautje  van 4 euro mee. Doe jullie mooiste/lelijkste kersttrui of een kerstmuts aan en het wordt knaller van een kerstfeestje, amen!!

Zondag 30 december: geen vergadering, 2019 staat voor de deur en dus we kunnen niet buiten.

Zondag 6 januari: vergadering van 14u tot 17u30 op het rakkersveld met Jonas, Willem (niet Willy) en vervangleiding. De andere leiding zit met hun neus in de boeken ☹
Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de jonggivers:

Willem Reynders

Willem Reynders

Totem: Bedreven Leeuwerik

In leiding bij : Jonggivers

Jonas Verstraeten

Jonas Verstraeten

Totem: Levenslustige Steenbok

In leiding bij : Jonggivers

Charlotte Leonard

Charlotte Leonard

Totem: Dartele Schroefhoorngeit

In leiding bij : Jonggivers

Willem Reynaerts

Willem Reynaerts

Totem: Volhardende Alpaca

In leiding bij : Jonggivers

Fien Vandekerchove

Fien Vandekerchove

Totem: Bevallig Winterkoninkje

In leiding bij : Jonggivers