12 - 14 jaar

Jonggivers (12-14 jaar) gaan in de zomer op hun eerste tentenkamp. Ze leren dan ook al verschillende knopen en tochttechnieken. De tweedejaars krijgen ook hun totem. Hier mag het al wat ruiger en grootser aangepakt worden dan bij de welpen.

Contact: jonggiverleiding@krikobea.beLaatste berichten:

rommelpot jonggivers 16 april 2019Ello Jonggivers !!!

Wij hopen dat jullie rapport zeer goed was en dat iedereen van de familie heel gelukkig is met de punten die er behaald zijn. Dan kunnen jullie nu zeker heeeeeel hard genieten van de vakantie. Ik heb niet echt onderwerpen waar ik kan over babbelen in deze rommelpot omdat het nu al even geleden is dat we jullie hebben gezien. Dus ik had een idee om misschien wat leuke activiteiten te geven die je nog kan doen in de vakantie, voor wanneer jullie je vervelen:
1, Een paastaart maken! Waar iedereen kan van genieten tijdens de paasperiode en als je punten niet zo geweldig waren dan kan je het toch een beetje beter maken met een taart ☺
2, Oefenen op sjortechnieken voor kamp: Dan kan je al een beetje pronken dat je beter kan sjorren.
3, Feest vieren omdat het geen school is: Gewoon een feestje met vrienden, familie, wie je maar wilt!
4, Uitslapen: Dit is zeer belangrijk 😀
5, Minuten aftellen tot het terug scouts is!! Joepiiiee
6, Film marathon: Harry Potter, Lord of the rings, … .
7, De mama en papa is in de watten leggen: Voor de mama’ s en papa’s die deze rommelpot lezen 😉

Mijn ideeën zijn nu op. Ik wens jullie nog een leuke vakantie en we zien jullie terug 21 april om paaseitjes te gaan rappen!!! Tot dan.
Mvg
De leiding van de beste tak op deze scouts 😀


Agenda:
-21 april: paaseitjes rapen voor alle takken en ouders, tussen 14:00 en 15:00
-28 april: wel vergadering
-5 mei: geen vergadering wegens leidingsweekend

Rommelpot jonggivers 1 april 2019Hey hoi, hoi hey jonggivertjessss

Afgelopen zaterdag hebben we een mega toffe quiz gespeeld waar we de kennis en verbeelding op de proef hebben gesteld van onze jonggivers. Helaas was er 1 team beter dan het andere dus hebben we de prijs aan slechts 1 team kunnen geven (deze prijs was verbazend snel op, waar wij ons als leiding toch wel zorgen over maken :/ ).
Maar goed dat ter zijde hopen we natuurlijk dat diegene die examens hebben deze gaan knallen want dan kunnen ze uitgebreid rusten tijdens de vakantie want we gaan even geen vergadering hebben omdat het nu eenmaal vakantie is en jullie die wel verdienen natuurlijk!! 😉
Ga nu niet treuren omdat we even geen vergadering meer hebben, maar treur voor dit fantastisch scoutsjaar dat weer steeds korter bij het einde komt… Natuurlijk zijn er nog voldoende vergadering en andere leuke activiteiten EN HET ultieme jonggiver kamp 20182019 waar wij als leiding ons uiterste best gaan doen om een nog beter kamp samen te stellen dan alle vorige kampen die er ooit geweest zijn 😮 .
Natuurlijk omdat het paasvakantie is moeten er ook paaseitjes geraapt worden die door onze paashaas op de maan (quiz vraagje van de ses) gebracht zijn, en dat kunnen jullie allen komen doen 21 april van 14:00 tot 15:00 ( allemaal komen want wie wilt er nu geen lekkere chocolade!?).
Dit is dan weer het einde van mijn jonggiverdagboek en ik zie jullie graag terug bij het eitjes rapen!!!!
Veel liefs,
Je leiding die hoopt dat jullie allemaal goede rapporten gaan krijgen 😊


Agenda
-7 april: geen vergadering want het is paasvakantie -14 april: geen vergadering want het is paasvakantie -21 april: Het is nog steeds paasvakantie, maar we gaan toch paaseitjes rapen! Alle leden en ouders zijn welkom tussen 14:00 en 15:00

rommelpot jonggivers 18 maart 2019Liefste jonggivertjes,

Hopelijk hebben jullie al wat kunnen bekomen van het zeer plezante derdejaarsweekend. Aan alle derde jaars: MERCI, jullie hebben dat fantastisch gedaan en zijn helemaal klaar voor het leiderschap.

Voor sommigen onder jullie staat er nu een minder plezante periode voor de boeg, ughh : de examens. Om jullie toch wat te steunen in deze moeilijke periode, hebben we een survival guide gemaakt over hoe je deze weken kan overleven.


  1. Deze 2 weken ben jij het prinsesje of prinsje in huis. Alles wat je nodig hebt kan je vragen aan je liefste mama en papa met het eeuwenoude excuus: ‘Jamajama, ik heb wel examens hé!!!!!’. (tip: deze is zeer handig om te gebruiken wanneer er gevraagd wordt of je mee komt helpen afwassen/koken/afruimen/opruimen/winkelen…..)

  2. Zorg dat er genoeg comfort food in huis is. Deze weken hoeven jullie niet op de calorietjes te letten. Boef jullie vol, zou ik zeggen! FOOD IS LIFE. Choco, chips, dessertjes, ovenhapjes, noem maar op. Hoe vettiger hoe prettiger en geef toe, het is gewoon de perfecte ontspanning. GOOD FOOD = GOOD MOOD. (tip: vraag aan je ouders om je lievelingsgerecht klaar te maken, uiteraard met het excuus: ‘Jamajama, ik heb wel examens hé!’)

  3. Zagen en klagen is toegestaan. Deze stap hebben enkelen onder jullie al zeer goed onder de knie. Niet gemakkelijk, want het vergt erg veel doorzettingsvermogen! Soms kan het wel eens deugd doen om al die negatieve energie kwijt te spelen, dus deze 2 weken is het dan ook volledig toegestaan ( niet van toepassing op scoutsactiviteiten).

  4. Neem voldoende ontspanning. Hiermee kunnen wij jullie heel erg goed helpen! We doen namelijk speciaal voor jullie een ontspannende en stressvrije SES. Het ideale moment om die examens even ver weg te steken en je te komen amuseren. WANT uit wetenschappelijk onderzoek van de scouts en gidsen academie is gebleken dat scoutsactiviteiten een positieve invloed hebben op je concentratievermogen en gemiddelde score op wiskunde, Frans en Nederlands.


ZO! Indien je deze tips netjes volgt, komen die examens dik in orde!!!

AGENDA:

Zondag 24 maart:  geen vergadering wegens restaurantdagen. De jonggivers worden verwacht om zondag te komen mee helpen opdienen. Jullie werken zondag van 11:30h – 15:00, uiteraard in piekfijn uniform.

Zaterdag 30 maart: SES van 19h tot 22h op het rakkersveld.
Zondag 7 april: geen vergadering wegens paasvakantie
Zondag 14 april: geen vergadering wegens paasvakantie

Rammelpan jonggivers 4 maart 2019Hello liefste jongivertjes,

Twee weken geleden hebben we het fameuze ladderspel gespeeld. Hierbij deed iedereen zijn best om vanboven op de ladder te komen. Dit leek echter wel moeilijker dan gedacht. Omdat de uitdager de opdracht zelf mocht kiezen, kon je altijd wel iets verzinnen waarbij je beter was dan de andere. Na het ladderspel hebben we besloten om boer ga van men erf te spelen. Dit spel heeft zeer lang geduurd. Waarschijnlijk kwam dat doordat er sommigen (ik ga geen namen noemen) zich zeer makkelijk lieten meesleuren naar het andere kamp.

Vorige week was het wel wat triester☹ dit omdat er maar 4 leden waren. Zonde, want we hadden een superleuk spel voorbereid. In plaats van dit superleuke spel hebben we dan maar ruiltocht gedaan. We waren begonnen met enkel 2 zakjes royco soep en op het einde hadden we een hele zak vol koeken, snoep en drinken. Ook was er iemand (ik ga weer geen namen noemen) die zeer graag de kit wou om chocomelk te maken, en hierdoor zeer boos werd.

Volgende week hopen we op meer leden, want dan kunnen we misschien wel het superleuke spel spelen.

Over 2 weken is het 3de jaarsweekend. Zoals de naam al zegt zijn de 3de jaars onze leiding (spannend). Wij als leiding hopen dat de 3de jaars al zeer toffe spelletjes hebben. Want wij willen ook nog is lid zijn 😉. Ook hier hopen we dat er veel van jullie gaan opdagen. (hopen dat we nog is de willems race gaan doen)

Groetjes,

Fifi, charly, jonny willy en willy

Agenda:

Zondag 10 maart: gewone vergadering van 14h tot 17h30. Tijdens de vergadering kunnen de ouders naar de Tupperware dag/namiddag komen (zie algemeen bericht)

Vrijdag 15 maart tot zondag 17 maart: 3de jaarsweekend. We spreken af om 19h30 op het rakkersveld (zodat we kunnen carpoolen naar de weekendplaats).Het weekend is gedaan om 11h aan de lokalen van Chiro crescendo in pellenberg (Ganzendries 5, 3212 Pellenberg). De prijs van het weekend bedraagt 25 euro. Neem zeker een matje/veldbed en een slaapzak mee.

23 maart tot 24 maart: restaurantdagen, jullie worden verwacht te komen helpen zondag 23 maart van 11h tot 15h in piekfijn uniform

rommelpot jonggivers 18 februari 2019Joow jv’s!

Ondertussen zijn we al bekomen van het belofteweekend. Vanaf nu mag iedereen nu met drie vingers groeten. De drie vingers wijzen op de drievoudige scouts- en gidsenbelofte: de belofte tegenover zichzelf, de andere en de wereld of god. De pink onder de duim wijst op de dienstbaarheid van elke scout of gids: de sterke beschermt de zwakke. Vroeger staken mensen ook al hun rechterhand op om te tonen dat ze geen wapen bij hadden. De scouts- en gidsengroet is geen militaire groet, geen groet van ondergeschiktheid, maar een teken dat je het goed meent met elkaar.

 

 

Binnen een maand gaan we terug op weekend, namelijk derdejaarsweekend!  Benieuwd wat de derdejaars voor ons in petto hebben. Dit weekend zal doorgaan in de lokalen van Chiro Crescendo Pellenberg. Inschrijven kan door een mail te sturen naar jonggiverleiding@krikobea.be voor 11 maart. Meer info volgt in de volgende rommelpot.

 

 

AGENDA:

24 februari: is-het-al-korte-broeken-weer-vergadering van 14u-17u30 in het Rakkersveld

3 maart: volle-maan-vergadering van 14u-17u30 in het Rakkersveld

10 maart: allemaal-abnormaal-vergadering van 14u-17u30 in het Rakkersveld

15-17 maart: derderjaarsweekend in Pellenberg. Inschrijven kan door een mail te sturen naar jonggiverleiding@krikobea.be voor 11 maart. Meer info volgt in de volgende rommelpot.
Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de jonggivers:

Willem Reynders

Willem Reynders

Totem: Bedreven Leeuwerik

In leiding bij : Jonggivers

Jonas Verstraeten

Jonas Verstraeten

Totem: Levenslustige Steenbok

In leiding bij : Jonggivers

Charlotte Leonard

Charlotte Leonard

Totem: Dartele Schroefhoorngeit

In leiding bij : Jonggivers

Willem Reynaerts

Willem Reynaerts

Totem: Volhardende Alpaca

In leiding bij : Jonggivers

Fien Vandekerchove

Fien Vandekerchove

Totem: Bevallig Winterkoninkje

In leiding bij : Jonggivers