12 - 14 jaar

Jonggivers (12-14 jaar) gaan in de zomer op hun eerste tentenkamp. Ze leren dan ook al verschillende knopen en tochttechnieken. De tweedejaars krijgen ook hun totem. Hier mag het al wat ruiger en grootser aangepakt worden dan bij de welpen.

Contact: jonggiverleiding@krikobea.beLaatste berichten:

Rommelpot jonggivers 18 septemberJow, Jonggivers !!!!!

 

Klaar voor het nieuwe jaar ? Wij het nieuwe jonggivers leidingsteam zeker wel ¡ Nieuwe leiding betekent nieuwe ideeën voor mega coole, super, nice, prachtige spelletjes. Ook wil ik de welpen die nu al wat groter zijn  geworden en misschien nieuwe leden bij Kriko-Bea verwelkomen bij de jonggivers. We gaan er een topjaar van maken !!!!!

Nog even over dat nieuwe Jonggivers leidingsteam.

 

Willy – Hallo, ik noem Willem ik ben 1 van de oude mannen. Maar geen zorgen ik heb nog geen trouwplannen. Mijn 2de naam is Kevin, als ik zou trouwen is het met een zeemeermin. Maar ik ga mij toch nooit een zeemeermin vinden, dus ik ga mijn geluk bij jullie moeten terugvinden.

 

Willem – Yu, ik ben ook Willem ik was jonggiver leiding vorig jaar. Maar Willems zijn beter in een paar. Mijn favoriete vergadering is legervergadering, dit wordt ook voor jullie een geweldige jeugdherinnering. Mij moogt ge ook Herman noemen, ik hou van konijntjes ik ga dat niet verbloemen. 

 

Fien – Hello, Mijn haar is blond. Door mij blijft iedereen gezond. Dus pas maar op! Op kamp prop ik groentjes in uw mond. Mijn voortotem is bevallig, soms ben ik ook lieftallig, dit is niet toevallig. Als je nu nog steeds niet genoeg over mij weet, schreeuw dan maar een noodkreet.

 

Charlotte – Jowkes, Ik kom van de kapoenen die waren veel te klein. Ik hoop dat jullie wel ongeveer mijn lengte zijn. Ik wil dit jaar met alle jonggivers naar een valentijnsbal, hopelijk gebeurt er dan geen ongeval. Ps. ik hou van volleybal

Jonas – Buongiorno, Ik ben de knapste leiding van de vijf, dit heeft zeker niets te maken met het feit dat ik de rommelpot schrijf. 1 Van mijn talenten is dansen, maar ik kan zeker niet praten met fransen. Dus dit is lachen op kamp, want mijn frans is eigenlijk echt een ramp.

Tot op de startdag 😊 xxx

 

 

 

AGENDA:

23/09 startvergadering

30/09 gewone vergadering

7/10 gewone vergadering

Rommelpot jonggivers 28 augustus 2018Jooow Jonggivers!!!

Jullie dachten dat jullie van ons af waren he? 😉  Neeneenee nog niet! Ook jullie leiding is uit Jonginamo Bay kunnen ontsnappen, net zoals jullie hebben gedaan. Nu zijn we allemaal op vrije voeten, jeeej!

Maar achteraf gezien, viel ons verblijf in de gevangenis nog goed mee. Mooi weer, lekker eten, en er waren zelfs leuke activiteiten voor de gevangenen. En dan nog dat kampvuur de laatste avond, wow. Ik zou nog zoveel herinneringen willen ophalen, maar dat gaat spijtig genoeg niet. Want de politie is nog steeds naar ons op zoek. Dus we mogen zeker geen informatie verspreiden in een populair magazine zoals de rommelpot. Dus daarom is er deze fotocollage vol kampherinneringen, maar je moet er wel even achter zoeken om te herkennen over welk kampmoment het gaat. Zo blijven we undercover voor de politie.

 

 

 

 

 

 

Hoewel het uiterst gevaarlijk is, zullen we nog 1 keer afspreken voor een geheime laatste vergadering. De info over deze ontmoeting heb ik verborgen op een mysterieuze plaats waar niemand ooit zal kijken… De agenda

 

 

Agenda

Zondag 9 september  Laatste vergadering. Van 14:00 tot 17:30 op het Rakkersveld. De laatste keer samen met de oude groep en leiding dus zakdoekjes voor de traantjes zijn aangeraden.

Zondag 16 september  Overgang! 14:00 tot 17:30 op het Rakkersveld. De 3de jaars die overgaan nemen best extra kleren mee. En doen hun oudste kleren aan. Jullie komen deze zondag ook de nieuwe leiding te weten, spannend!

Zondag 23 september Startvergadering. Eerste vergadering van het nieuwe jaar met de nieuwe tak en nieuwe leiding.

jonggivers kamprommelpot 29/5/2018 

 

 

Geachte mijnheer/mevrouw de crimineel.

U bent bij deze plechtig geïnformeerd dat u gearresteerd wordt op basis van criminele activiteiten en misdadigheden. Sinds de feiten van 26 november 2017 is de politie actief op zoek geweest naar u. Op zondagnamiddag 26 november was u medeplichtig aan het begraven van het lijk Bertrand. U behoort tot het criminele groepje genaamd ‘de Jonggivers’ en bent hierdoor schuldig. Indien u zich deze feiten niet meer zou kunnen herinneren, raad ik u aan om snel uw medeboeven te contacteren om te vragen wat er precies gebeurd is op die zondagnamiddag.

Maar het lijk van Bertrand was niet het enige  misdrijf van deze bende. Sinds op 26 november het onderzoek naar de Jonggivers werd gestart, zijn er heel veel illegale activiteiten bekend geraakt. Enkele daarvan zijn:


  • Geen das of hemd dragen op een vergadering

  • 2 keer aanschuiven in de 4-uurtjes rij

  • Een foute danspas doen in de groepsfeestdans

  • Stiekem het zondige giverbericht gelezen in de rommelpot

  • 2 woelingen in plaats van 3 omdat het touw te kort was

  • Denken dat Lloyd de mol is


U zult zeker veronderstellen dat u schuldig bent aan een of meerdere van deze misdrijven. U zal ook daarom overgeplaatst worden naar een gevangenis. De overplaatsing zal doorgaan op 14 juli. Vluchten heeft geen zin, begin maar al met uw koffers te pakken.

Voor criminele types als ‘de Jonggivers’ is er een speciaal soort gevangenis ontworpen. Met trots stel ik u voor aan: Jonginamo Bay.

 


Jonginamo Bay 

 

 


Ultraveilige cellen waar niemand binnen of buiten kan, en je dus eindelijk een momentje voor jezelf hebt

 

 

 

 


Vriendelijke cipiers die altijd voor jou zullen klaarstaan…                                                                wanneer je probeert te ontsnappen

 


Heerlijke en verse maaltijden. En dat 3 maal per dag. (De foto hiernaast is slechts een voorbeeld, in het echt kunnen ze er slechter uit zien)Luxueuze kamers met alles erop en eraan: een vloer, een plafond, 3 muren, en zelfs wat meubilair (als je geluk hebt)Geniet van zalige wandelingen in onze prachtige omgeving, maar niet te ver of we laten de honden losOntmoet nieuwe celgenoten en maak vrienden voor het leven!Welkom op Jonginamo Bay, de gevangenis die een beetje als thuis voelt.

 

 

 

PRAKTISCHE INFORMATIE:

Het kamp gaat door van zaterdag 14 juli 2018 tot donderdag 26 juli 2018. We verzamelen zaterdag voormiddag om 10u45 op het Houtemveld en vertrekken tegen 11u naar de kampplaats. We vragen aan de ouders die een zoon of dochter bij de givers hebben om de jonggivers mee te nemen naar de kampplaats als ze hun zoon en/of dochter gaan op halen. Vermeld bij het inschrijven als u een ouder bent van een giver en als u uw kinderen gaat halen. Gelieve ook te zeggen hoeveel plaatsen u heeft om naar de kampplaats te rijden zo kunnen we zien of iedereen een plekje heeft.

Het kamp eindigt donderdag 26 juli om 12u. U mag uw jonggiver komen halen op de kampplaats. De coördinaten (Google) van de kampplaats: 49°48'06.2"N 5°09'20.4"E. Er wordt zowel voor de jonggivers als voor de ouders iets voorzien als middageten.

Inschrijven voor het kamp kan door te mailen naar jonggiverleiding@krikobea.be. Gelieve vervolgens ook nog 130 euro te storten op BE41 7340 1041 7910 met de voornaam en naam van uw jonggiver in de mededeling. Dit voor 1 juli 2017.

Zeker meenemen:

-          Identiteitskaart

-          Ingevulde medische fiche (te vinden via volgende link: https://www.krikobea.be/forum/rp/000000/Steekkaart.pdf)

-          Verkleedkleren: gevangenis

-          2 keukenhanddoeken

-          Ecologisch afbreekbare zeep (voor in de rivier), bv. Sunlight of Ecover (niet ecologisch afbreekbare zeep wordt niet toegelaten!)

-          Watersandalen of -schoenen voor in de rivier

-          Een kleine rugzak voor op 2-daagse (hierin moet een slaapzak, reserve kleren en drinkbus passen)

-          Drinkbus voor op 2-daagse

-          Een beetje zakgeld voor op 2-daagse iets lekkers te kopen

-          Stapschoenen

-          Een linnen zak voor vuile was

-          De rest: zie algemene meeneemlijst aan het einde van de rommelpot

 

 

 

Zeker thuislaten:

-          Gsm en andere elektronische toestellen

-          Snoep

Wie dit toch meeneemt schrijft zich automatisch in voor een avondje strafexpeditie.

Nog vragen?

Bij vragen kan u altijd mailen naar jonggiverleiding@krikobea.be of bellen naar de leiding.

Indien u graag wenst dat wij eens langskomen voor het kamp voor extra uitleg, doen wij dit met plezier.

Milan Vandeput                               0468/283.402                                   milan.vandeput@krikobea.be

Emma Reynders                              0477/322.314                                   emma.reynders@krikobea.be

Lode Reynders                                 0470/439.473                                   lode.reynders@krikobea.be

Elijas Van Hemelryck                      0491/930.909                                   elijas.vanhemelryck@krikobea.be

Willem Reynaerts                           0470/345.026                                   willem.reynaerts@krikobea

 

 

 

 

 

Voor kaartjes, briefjes, e.d.:

Scouts Kriko-Bea

Naam van uw kind

c/o B. Coulon

Rue de la Semois 50

B-6830 Les Hayons

rommelpot jonggivers 15 mei 2018Heeej jonggivers!

Ik hoop dat de papieren zakdoekjes al klaarstaan, want dit is de allerlaatste rommelpot ☹  (buiten de kamprommelpot natuurlijk voor de wijsneuzen onder jullie)  Wat een eer dat ik hem mag schrijven. Pieter is de mol! Wie had dat zien aankomen? Ik zat ernaast, en de meeste andere leiding en jonggivers ook. Aan al wie toch Pieter verdacht: Proficiat. Aan al wie Lloyd verdacht: hahahaha! Aan al wie Baha verdacht: ik begrijp u, hij leek inderdaad het meest verdacht.

Maar genoeg over de Mol. Anders gaan de mensen die het niet kijken afhaken met lezen (sorry Lena) We hebben ook een supergezellige picknick achter de rug. Het eten was lekker, iedereen was blij en het zonnetje straalde, spijtig dat er wolken voor stonden. Gelukkig waren er nog de schattige geitjes om ons te doen smelten. We zijn vergeten een foto te trekken van de geitjes, maar hier is voor de mensen die er niet waren een foto van Willem die een geit nadoet

Zoals ik al zei is dit de laatste rommelpot, want volgende week is het al de laatste vergadering (#kubbtoernooi#allemaalkomen#zieagendavoormeerinfo#hashtag). Maar de jonggivers doen nog een extra filmavond de week erna. Waarom? Omdat wij cool zijn

(bijna even cool als deze coole jongen)

En daarna is het enkel nog aftellen tot het kamp. De vorige rommelpot stond vol met hints naar het kampthema, maar voor wie het nog steeds niet doorheeft nog een laatste hint: kijk eens in de rommelpot van 28 november 😉

 

Tot zondaaaaaag!

Jullie allerliefste leiding

 

AGENDA

 Vrjidag 18 mei 2018: Ouderenfuif (zie algemeen bericht)

Zondag 20 mei 2018: Laatste vergadering. We organiseren een familie-vikingcube-toernooi voor zowel leden als ouders. We gaan op zoek naar de beste cubploeg van Tienen en omstreken. Deelname is gratis. Tijdens het toernooi worden er drankjes aangeboden aan democratische prijzen maar elke deelnemer krijgt al 1  gratis consumptie. Een ploeg mag uit 3 t.e.m. 9 deelnemers bestaan. Het toernooi gaan door op het Rakkersveld van 14u tot 17u30.

Een ploeg inschrijven kan je door te mailen naar veronique.avermaete@krikobea.be gelieve hierbij het aantal volwassenen en kinderen in je ploeg en ook je ploegnaam te vermelden. Inschrijven voor 18 mei.

Leden van wie de ouders niet kunnen komen, kunnen meedoen in een ploegje met hun leiding en hoeven hiervoor niet in te schrijven.

Vrijdag 25 mei 2018:  Extra jonggiververgadering! Omdat we jullie anders te hard gaan missen , doen we nog een chilliewillie-jonggiver-filmavond. Afspraak van 20-22u op het Rakkersveld.

14 t.e.m. 26 juli:  JONGGIVERKAMP! De kamprommelpot verschijnt over 2 weken, spannend…

jonggivers 1/5/2018

Hallo liefste jonggivers!

Het scoutsjaar zit er bijna op, nog enkele rommelpotten en dan verschijnt de langverwachte kamprommelpot!! Spannend, spannend, wat zou het kampthema zijn? Om toch al een tipje van de sluier op te lichten, zullen we hieronder enkele tips geven:

Ha ha ha ! Gefopt ! Geen tips over het kampthema, wachten is de boodschap.

“Wachten is de boodschap”, misschien is dat wel een tip?

Oei, dit wordt hier verwarrend. Om verwarring te vermijden, zullen we het kamp links laten liggen en even terugdenken aan de mooiste momentjes van afgelopen scoutsjaar.

Waarschuwing! Deze mooie momentjes zullen niets te maken hebben met het kamp of tips voor het kamp!

Behalve dan, dat jullie, jonggivers deel uitmaken van deze mooiste momentjes EN ook meekomen op kamp. Jeeej!

Omdat een gewone opsomming van de mooiste momentjes een beetje saai is, presenteren we jullie:

De mooiste momentjes van het jaar in een kruiswoordraadsel.

Omdat bij nader inzien we niet capabel genoeg zijn om de mooiste momentjes in een kruiswoordraadsel om te zetten, is het een kruiswoordraadsel geworden om te testen hoeveel jullie nog weten van het afgelopen jaar. Warm jullie hersenen maar op!

P.S.: het verticale woord is misschien (:D) toch wel een tip voor het kamp…

1. Het favoriete woord van Andries en ook het vergif waarmee Rob vermoord werd.

2. De letter die we afgelopen zondag gesjord hebben

3. De plaats waar we verzamelden om op stapvergadering te vertrekken

4. Het thema van het eerste weekend

5. Het cadeau dat Lode van Willem kreeg op het kerstfeestje en dat nu nog altijd te zien is aan zijn fiets.

6. De titel van het liedje waarop we op het Groepsfeest gedanst hebben.

7. Het thema van jongi5'l.

8. De voornaam van de vrouwelijke foerier op belofteweekend.

Vele groetjes van

Banaan, Paprika, Prei, Wortel en Milaaaaaan.AGENDA:


6 mei 2018: geen vergadering, de leiding is op weekend.

13 mei 2018: picknickvergadering! We verzamelen zoals altijd in het Rakkersveld om 14u, dan wandelen we naar een top-secret-locatie om te picknicken en tegen 17u30 zijn we terug op het Rakkersveld. Omdat een picknick zonder iets om te eten geen picknick is, vragen we aan elke jonggiver om iets om te eten of iets om te drinken mee te nemen. Neem ook best een rugzakje met hierin een drinkbus met water in om onderweg te drinken mee.

18 mei 2018: ouderenfuif (zie algemeen bericht)

20 mei 2018: laatste vergadering. We organiseren een familie-vikingcube-toernooi voor zowel leden als ouders. We gaan op zoek naar de beste cubploeg van Tienen en omstreken. Deelname is gratis. Tijdens het toernooi worden er drankjes aangeboden aan democratische prijzen. Een ploeg mag uit 3 t.e.m. 9 deelnemers bestaan. Het toernooi gaan door op het Rakkersveld van 14u tot 17u30.

Een ploeg inschrijven kan je door te mailen naar veronique.avermaete@krikobea.be gelieve hierbij het aantal volwassenen en kinderen in je ploeg en ook je ploegnaam te vermelden. Inschrijven voor 18 mei.

Leden van wie de ouders niet kunnen komen, kunnen meedoen in een ploegje met hun leiding en hoeven hiervoor niet in te schrijven.
Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de jonggivers:

Willem Reynders

Willem Reynders

Totem: Bedreven Leeuwerik

In leiding bij : Jonggivers

Jonas Verstraeten

Jonas Verstraeten

Totem: Levenslustige Steenbok

In leiding bij : Jonggivers

Charlotte Leonard

Charlotte Leonard

Totem: Dartele Schroefhoorngeit

In leiding bij : Jonggivers

Willem Reynaerts

Willem Reynaerts

Totem: Volhardende Alpaca

In leiding bij : Jonggivers

Fien Vandekerchove

Fien Vandekerchove

Totem: Bevallig Winterkoninkje

In leiding bij : Jonggivers