jin

18 jaar

De jin maken zich stilaan klaar om leiding te worden. Maar even goed is dit een jaar om jezelf en je groep beter te leren kennen. Bij de jin mag het al eens wat chiller. Als apotheose en afsluiting van hun scoutscarrière als lid gaan de jinners op buitenlands kamp naar een door hunzelf gekozen bestemming.

Contact: jinleiding@krikobea.beLaatste berichten:

rommelpot jin 16 april 2019Yuuu de manne

Aangezien ik enorm weinig inspiratie heb is er een raadsel en wie volgende vergadering het juiste antwoord kan geven krijgt een cadeautje x.
In een bak met 12 knikkers zitten er 5 rode, 4 blauwe en 3 gele. Joost neemt twee knikkers uit deze bak. Wat is de kans dat deze dezelfde kleur hebben?

je boi ruben xp

Agenda:
28 mei: gewone vergadering
5 mei: geen vergadering, want het is leidingsweekend

Jinrommelpot 1 april 2019Dag liefste medejinners!
Zoals jullie zien ben ik hier weer met een gloednieuwe rommelpot! Met andere woorden: Bereid u voor op nog een portie gezever van de bovenste plank!
Maar voor dat ik begin wil ik jullie nog even hartelijk bedanken om (weeral!!) zo talrijk aanwezig te zijn afgelopen zondag! Ja hoor, je voelt het waarschijnlijk al aankomen: Marie het voorbeeldige lid was weer aanwezig met vol enthousiasme!
Ondanks dat er niet zo veel volk was (lol), hebben we er toch maar weer eens een zeer geslaagde activiteit van gemaakt! Wout, Guus en ik zijn op roadtrip vertrokken naar het pitoreske Wilderen (just another ordinary boerengat). Het was ondertussen 19u30 geworden, dus het spreekt voor zich dat we razende honger hadden! We konden dus niet anders dan een stop de maken voor de culinaire hoogstand van Hannuit: De Mcdo natuurlijk! We haalden ons beste Frans boven (vooral ik dan): “Oui Oui! Merci beaucoup ééh !”
Na veel kipjes en Brutale Brutussen en Don Juan’s en Crême parfaits (een potteke met chololat en slagroom) en niet te vergeten overheerlijke Mc Flurry’s konden we onze uitstap verder zetten.
Dankzij de navigatiekunsten van Guus kwamen we al na een kwartiertje aan in Wilderen. Jullie zullen jullie wel afvragen wat we daar eigenlijk gingen zoeken he? Wel, wij gingen even controleren of ons Véro haar werk wel goed deed!
Na even goede dag te zeggen tegen onze Veronique gingen we opzoek naar een geschikt plekje voor ons te zetten. Toen we eindelijk een tafel vonden die ons aanstond, hebben we de drankkaart opengekletst. Na enkele ogenblikken hadden we onze keuze gemaakt en nam Femke (die werkt daar ook?!) onze bestelling op (goeie biertjes daar btw). Natuurlijk kon dat niet zonder hindernissen, Wout had namelijk na zijn 5 kilo kipkes in de Mcdo nog niet genoeg gegeten. Om zo een lang verhaal kort te houden: het komt er op neer dat Femke ons een bol (ja je leest het goed EEN FUCKING BOL) kaas heeft aangesmeerd (rip ons jingeld ma bon ☹).
Dat was het zo ongeveer.. En aahja voor dat ik het vergeet Véro kan echt ni tappen wow mijn pintje was echt helemaal schuimloos…
MOPJEEEE ze deed het bijzonder goed voor een rosse!
Jongens dit was het dan weer voor deze week, volgende week zijn we er weer met meer weer! P.S.: Hieronder vinden jullie nog de agenda en die moet je zeker gelezen hebben!!
Vele lieve groetjes van jullie kapoen
Marie xoxoxo
AGENDA:
7/04/2019: geen vergadering
14/04/2019: geen vergadering maar wel outletbeurs!!
21/04/2019: eitjes rapen op het rakkersveld van 14u tot 15u (de mama’s en de papa’s zijn ook welkom!)

rommelpot jin 18 maart 2019Dag liefste medejinners!

Ik ga deze rommelpot starten met een confession (oeeeehh): Ik ben nog altijd suuuuperhard aan het nagenieten van leefweek! Was me dat nou leuk joh! Van jumpen (en zweten) in jumsquare tot baden in de sportoase. Van een bijna biosavond tot  gewoon rijden avec le voiture naar het maddie. Van de Mcdo tot de bowling. Van bierpong (extreme) tot centrifuge (met wijvenschijven, duuh). Kortom: Alle gekheid op een stokje, zoals we het graag hebben.

Vrijdag was het spijtig genoeg al gedaan, maar dan konden we terug onze batterijen opladen, want de krokusvakantie begon woohoow! (allez ’t is te zeggen: de meeste toch, ik heb heel de nacht op de bus zitten schurften)

Ik hoop dat jullie allemaal een superleuke vakantie en eerste schoolweek achter de rug hebben! Die van mij was alleszins zeer geslaagd, de wienerschnitzels komen wel aan mijn oren uit maar het was kei leuk!

Ondertussen zijn er alweer twee vergaderingen gepasseerd, en ik wil jullie bedanken dat jullie zo talrijk aanwezig waren (lol). Vorige vorige zondag, was het niet zomaar een vergadering: we hebben namelijk van leiding geruild (werd tijd, want laten we eerlijk zijn, we werden onze 3 oudjes een klein beetje beu). Ik (het enigste aanwezige voorbeeldlid) ben toen van 14u tot 17u30 geamuseerd door niemand minder dan Niels en Emma! En aangezien hun spel helemaal in het water viel, zijn we naar een van onze Belgische trotsen getrokken: Het atomium! Was zeer lit, want kheb een echte Brusselse wafel gekregen (was echt creme de la creme) en we zijn toen ook nog even gaan dineren in de Burger King (jullie zijn echt losers dat jullie er niet waren hahahahhaha).

Vorige zondag, was voorbeeldlit 2.0 aanwezig. De enige echte Fien Vanhemelreyk! Zei hebben hun beste poolkunsten naar boven gehaald!

Dus jongens hierboven een kleine terugblik van onze pasgebeurde belevenissen. En btw, leefweek was een mooi voorproefje op Portugal (IK KAN NIET WACHTEN).

Dus vrienden, dat was het dan voor vandaag!

Veel lieve groetjes van jullie kapoen

Marie xoxoxo

Agenda:


  • Zondag 24 maart: geen vergadering want restaurantdagen! Dus 23 maart en 24 maart komen helpen!


PLUS MARIE IS JARIG OMGGGGGG (jullie mogen altijd een gift storten op het rekeningnummer BE51 6703 1030 3126 2501 4).

  • Zondag 7 april: geen vergadering want paasvakantie

  • Zondag 14 april: ook geen vergadering want paasvakantie

Rammelpan Jin 4 maart 2019Dag Jinners

 

Amai amai amai, wat een leefweek! Een week die echt voor herhaling vatbaar zou zijn: het heerlijke uitslapen tot 8u20, het gerstennat dat rijkelijk vloeide, jumpsquare, 2x een toereke doen naar Leuven ... Kortom het was weer geweldig.

Maar bovenal zijn we er nu eindelijk uit wat onze kampbestemming gaat worden.  Portugal, here we come. Ik persoonlijk heb altijd al eens willen touren in dat land. Er valt zo veel te beleven: uitstekende gastronomie, mooi uitzicht, mooie miekes, bosbranden, bosbranden en nog een paar bosbranden. We kunnen besluiten dat we het absoluut niet koud gaan hebben in dit ‘hete’  oord.

Nu er nog een paar kleine werkjes komen, kunnen we onze reserven nog goed spijzen voor kamp, maar omdat het hele Jinjaar een jaar moet zijn dat je nooit zal vergeten, vragen wij met de leiding dan ook voor jullie hulp. Heb je goede ideetjes of voorstellen om onze zondag mee te vullen, laat het ons dan zeker weten.

Zaterdag 23 en zondag 24 maart staan onze restaurantdagen op de planning. Vraag zeker je familie, vrienden, fans, instagram volgers en sympathisanten om bij ons te komen eten. Eten zijn van uiterst hoge kwali zijn, dus hen overtuigen zal zeker geen probleem mogen zijn.  Daarnaast rekenen we ook op jullie charmes om het volk zo goed mogelijk te bedienen. Oefen thuis al maar vast voor de spiegel!

Volgende zondag was het plan om eventueel naar de film te gaan. Lekker gezellig! Kunnen we hele zondag namiddag besteden zonder dat we met elkaar hoeven te praten #heaven. Praat je toch liever met ons, laat dan zeker jouw idee weten via sociale media.

Als laatste punt zou ik heel graag willen wijzen op artikel 43b van onze scouts wetboek: de Jinleiding is tevens niet verantwoordelijk voor behaalde resultaten op smartschool, indien deze behaald zijn tijdens een scoutsactiviteit, zoals kamp, leefweek of dergelijke. Just kidding, hopelijk vallen de puntjes wat mee en mag op kamp gaan met een A attest.

 

AGENDA

Zondag 10/3: Vergadering, Rakkersveld, 14u00-17u30

Zondag 17/3: Vergadering, Rakkersveld, 14u00-17u30

Weekend 23-24/3: Restaurantdagen, komen helpen !!!!

rommelpot jin 18 februari 2019Liefste jinners!!!

Het is beslist!!!! We gaan naar PORTUGAL.
Nu moeten we nog zorgen dat het, de beste reis ooit wordt, die we nooit meer zullen vergeten.
Maar dat gaat goed komen, dat weet ik zeker!
Er komt ook een bucketlist met opdrachten die we moeten volbrengen op jinkamp en hoe meer opdrachten we er doen hoe meer geld we mogen uitgeven op één van de laatste avonden.
Een paar dingen die we al sowieso gaan doen zijn:
surfen ( dat wordt ook een opdracht want we moeten zorgen dat minstens 1 van ons kan rechtstaan)
Kamperen op het strand
Veel zwemmen in de zee
Steden bezoeken
Uitgaan

Kort samengevat het gaat nice worden!

2de belangrijke ding: Leefweek komt dichtbij!!!
Dus probeer nu al slaap extra te hebben want het wordt een vermoeiende maar super leuke week.Hopelijk laten de leerkrachten ons wat met rust met al hun toetsen en taken.
Een weekje met de jin wordt echt leuk!!
Hier gaan we ook nog dingen beslissen over kamp en waarschijnlijk ook al dingen vastleggen. Dus zorg dat je er bent want je kunt toch geen leefweek missen.

Zet een “ ” in de groep zodat we zien dat je de rommelpot hebt gelezen

Veel groetjes van jullie sifaka ! xxx
Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de jin:

Veronique Avermaete

Veronique Avermaete

Totem: Felle Ekster

In leiding bij : Jin

Guus Nagels

Guus Nagels

Totem: Golden Retriever

In leiding bij : Jin

Wout Vandecruys

Wout Vandecruys

Totem: Levendige Agoeti

In leiding bij : Jin