givers

15 - 17 jaar

De givers zijn de grote broers (en zussen) van de jonggivers. Zij gaan ook op tentenkamp, maar beklimmen de Ardense bergen met een stalen ros om op de kampplaats te geraken! In het jaar wagen zij zich ook aan een heus wafelbakweekend.

Contact: giverleiding@krikobea.beLaatste berichten:

rommelpot givers 4 februari 2019Yooow givers,

Aangezien ik er de afgelopen maand er niet was, behalve op de traumatiserende Nieuwjaarsduik, ben ik niet in staat om samen met jullie in deze rommelpot mooie herinneringen op te halen. Gisteren was ik er wel, daarom beperkt mijn recensie zich tot die dag.

Over het algemeen was het een schitterende vergadering. De leiding had het zwaar met spellen uitleggen omdat samoerai-meester-uitlegger Niels afwezig was. Maar na verschillende bis-uitlegnummers begrepen de meeste givers telkens wel de grote lijnen van het spel. Dit verdient een dikke 10 op 10 *applaus voor leiding en leden*.

De spellen die we gespeeld hebben, kwamen van het internet. Zo konden we de kwaliteit van de spellen op de site van Scouts en Gidsen Vlaanderen eens grondig controleren. De derdejaars begonnen al meteen te vrezen voor een overlap, omdat zij voor hun weekend ook duidelijk de site van Scouts en Gidsen Vlaanderen als bron hadden gebruikt. Ik durf te zeggen dat niet elk spel geweldig was, dus een score van 5/10 is wel op zijn plaats.

Nadien was er de Nieuwjaarsreceptie. De driepikkels werden vakkundig gesjord. Het aansteken van het vuur ging echter niet zonder moeilijkheden. Warre slaagde er niet in het papier in brand te steken, Emma kreeg zelfs de lucifer niet aan en Tuur, ja…euhm, *zucht*. Enkel Elijas vond een vlam. De aangeboden hapjes waren lekker. Helaas waren de kapoenen en de welpen de givers te snel af, waardoor de hapjes al op waren nog voor de plateau de givers kon bereiken. Zonde. Voor de succesvolle driepikkels en de vlam van Elijas ken ik telkens 1 punt toe, voor elke verspilde lucifer wordt telkens 1 punt afgetrokken. Dit samen met de gemiste lookbroodjes brengt de Nieuwjaarsreceptie op een score van -17/10.

Dag en bedank,

De leiding

AGENDA:

10 februari 2019: pre-valentijnsvergadering van 14:00 tot 17:30 op het Rakkersveld.

17 februari 2019: post-valentijnsvergadering van 14:00 tot 17:30 op het Rakkersveld.

22 – 24 februari 2019: derdejaarsweekend. Dear Lord, stand by us. Inschrijven door te mailen naar giverleiding@krikobea.be. We spreken af op het Rakkersveld om 20u om dan te carpoolen naar de weekendplaats (Heidestraat 15a, 2560 Kessel). Het weekend eindigt zondag om 12u.

Vrijdag 29 tot zondag 31 maart: Erikatocht. Een weekend georganiseerd door Scouts en Gidsen Vlaaderen voor de givers van de hele Gouw. Wordt slechts een (1!) keer in drie jaar georganiseerd, dus dit jaar is de enige kans om mee te gaan. Vanaf heden mag er ook inschreven worden. Dit doe je door te mailen naar giverleiding@krikobea.be. Het weekend kost 25 euro. Deadline inschrijven is 1 maart. Niet ingeschreven = niet mee. OPGELET: sommigen van jullie hebben de week erna paasexamens, hou hier rekening mee.

rommelpot givers 22 januari 2019Yo givers en giverinas!

 

Binnen enkele jaren bestaat de kans dat jullie door een of andere gekke hersenkronkel er toch voor kiezen nog iets langer naar school te gaan na dat doodvermoeiende middelbaar. En zoals jullie waarschijnlijk al weten doen wij leiding niets liever dan klagen over hoe zwaar deze examens in januari wel niet zijn. Nu om voor de eerste (en laatste) keer jullie eens de waarheid te vertellen, zullen wij hieronder eens laten zien hoe het schema van een echte student eruitziet:
                   
                   
                   
                   

 

Zoals jullie kunnen zien maakt een ervaren student geen schema, want hij/zij weet immers dat dat helemaal geen zin heeft! Daarnaast zou een schema maken ook zeer slecht zijn voor het milieu…

Nu ondanks dat de student geen schema maakt houdt hij/zij zich steeds aan een vaste routine en enkele regels.

Zo begint de student elke ochtend met zijn wekker af te drukken en terug in slaap te vallen totdat die rond de middag ongeveer terug wakker wordt. Het eerste wat die doet is zijn/haar laptop, smartphone, … aanzetten en een kwartier tot een half uur Facebook/Instagram en andere sociale media checken. Dit is het enigste moment van de dag dat de student contact maakt met de buitenwereld, daarbuiten is het strikt verboden voor om contact met de buitenwereld te maken, laat staan zelf naar buiten te gaan! Daarna geniet de student van zijn ontbijt/middagmaal, dit bestaat meestal uit een zeer hoge dosis koffie + eventueel wat brood en beleg. Er bestaat ook een speciaal soort student die havermout eet, maar deze soort leven meestal niet lang door hun slechte dieet en zijn daarom met uitsterven bedreigd (wat een goede zaak is voor de wereld). Na het verorberen van deze maaltijd gaat de student achter zijn bureau zitten en doet zijn eerste poging om iets bij te leren. Maar al snel ontdekt die dat het te veel leerstof is en dat die maar door het jaar wat meer had moeten leren. Om te ontsnappen aan deze depressie hebben de goden een wondermiddel genaamd ‘’Netflix’’ tot leven gewekt. Deze bron van inspiratie kan de student urenlang bezighouden! Tenslotte ziet de student de zon ondergaan. Na zijn/haar favoriete avondmaal begint hij/zij te panikeren over al het werk dat die nog moet doen. Deze paniek weet die door het openen van de 7 chakra poorten om te zetten in motivatie. Helaas is na een kleine 2-tal uur deze motivatie verdwenen en gaat de student slapen.

Naast Netflix, waar de student aan de werkelijkheid kan ontsnappen, maakt hij/zij ook gebruik van de grootste bibliotheek van wijsheid. Neenee niet Wikipedia maar Youtube. Hier vindt de student alle life hacks die die nodig heeft om de examens te overleven!

-Wist je dat kousen met appelsiensap wassen ervoor zorgt dat ze niet meer naar stinkvoeten ruiken.

-Je meteen wittere tanden krijg als je deze poetst met augurken.

-Een peper in je neus steken voor een kwartiertje ervoor zorgt dat je verkoudheid meteen verdwijnt.

Groetjes de giverleiding! En tot snel!

 

AGENDA:

Zondag 27 januari: Echte-leiding-is-terug-vergadering. Rakkersveld 14u – 17u30.

Zondag 3 februari: Nieuwjaarsreceptie. Gewone vergadering van 14u-16u, om 16u start de nieuwjaarsreceptie voor oud en jong!

Zondag 10 februari: vergadering van 14u-17u30.

Vrijdag 22 februari tot zondag 24 februari: 3de jaarsweekend @ Chiro Gust (Heidestraat 15a, 2560 Kessel). De leiding is zeer benieuwd wat de 3de jaars in petto hebben! Aangezien de weekendplaats redelijk ver weg is (uurtje rijden) spreken we om 20u af op het Rakkersveld om te carpoolen.

rommelpot givers 7 januari 2019Goedendag dames en heren, koele kikkers en ijsberen (toch sommigen van ons).

Aangezien er een aantal van jullie niet waren op de Nieuwjaarsduik, zullen we even de hoogtepunten van deze onvergetelijke dag overlopen.

-        We waren met 7 leden, net 1 te veel om te gaan bowlen. Niels was de enigste die er zin in had. In totaal waren er 4750 'ijsberen' zoals ze dat noemen (lees: zotten) op de Nieuwjaarsduik.

-        De deur in de trein was kapot.

-        In het station van Oostende speelden drie duiven tikkertje.

-        Rap staat voor rhytm and poetry (weetje van Niels).

-        De opwarming was geweldig. Als je niet kan dansen en ook niet kan improviseren, maar wel goed kan squatten, hoor dan zeker eens bij de organisatie: misschien mag jij volgend jaar de opwarming geven!

-        "Het water is warmer dan de lucht" zeiden ze. Fake news. Volgens de VRT was het water slechts 5 graden, en de buitenlucht 6. Ha ha dat heb ik gevoeld.

-        “Omwille van de hevige wind, die over zee kwam werd beslist dat de deelnemers tot aan de heupen in het water mochten.” Oeps, die mededeling heb ik gemist.

-        Tuur zat als vierde in het water. Proficiat!

-        Naast een verbeterde bloedsomloop door het koude water, is ook mijn binnenste eens grondig gezuiverd door het zoute zeewater.

-        Na de duik was er slappe soep voor iedereen voorzien. Geen redbull voor -18 jarigen. Maar wel rozijntjes yum!

-        Het vuur was lekker warm. Arne kreeg al ideeën toen hij hoorde over het kampvuur(tje) in Scheveningen.

-        375 2319

-        Zoek de twee givers op de foto.

-        Vanaf heden mag er ook inschreven worden voor Erikatocht. Dit doe je door te mailen naar giverleiding@krikobea.be. Info zie agenda.

Groetjes van de 4.

 

AGENDA:

Maandag 7 januari – maandag 28 januari: kaarsje branden voor de leiding.

Zondag 13 januari 2019: stapvergadering. We verzamelen om 9u30 op de veemarkt. We zijn terug in de late namiddag. Breng een lunchpakket, drinken en een klein centje mee. Ouders zijn zeer welkom om mee te stappen. Ouders die niet meestappen worden gevraagd om eventueel - indien nodig en als het gaat - de leden bij vertrek te droppen.

Zondag 20 januari 2019: gewone vergadering met vervangleiding op het Rakkersveld van 14:00 tot 17:30.

Zondag 27 januari 2019: de echte leiding is terug-vergadering op het Rakkersveld van 14:00 tot 17:30.

Zondag 3 februari 2019: nieuwjaarsvergadering van 14:00 tot 17:30 + Nieuwjaarsreceptie voor leden en ouders (meer info volgt).

Vrijdag 29 tot zondag 31 maart: Erikatocht. Een weekend georganiseerd door Scouts en Gidsen Vlaaderen voor de givers van de hele Gouw. Wordt slechts een (1!) keer in drie jaar georganiseerd, dus dit jaar is de enige kans om mee te gaan. Vanaf heden mag er ook inschreven worden. Dit doe je door te mailen naar giverleiding@krikobea.be. Het weekend kost 25 euro. Deadline inschrijven is 1 maart. Niet ingeschreven = niet mee.

rommelpot givers 26 december 2018Yooooooooooooooow giversssssss

Voor de mensen die op het kerstfeestje waren proficiat, voor de mensen die niet op het kerstfeestje waren gene proficiat!

Na ons eerst al goed zat gedronken te hebben met Mocktails(cocktails zonder alcohol) ene veel te zoete, mojito en iets vies rood. Verschenen de eerste hapjes al op tafel. Ovenhapjes… hmm lekker zo een voorgerechtje. Daarna kwamen er pizza’s maar gelukkig niet zo veel anders zouden jullie geen hamburgers meer kunnen eten…. Daarna het hoofdgerecht hamburgers natuurlijk hadden jullie toch al te veel gegeten. Maar gelukkig was er Andries die een hele voorraad mee naar huis nam!! Maar we zouden de beste leiding niet zijn als we ook niet nog voor een klein dessertje hadden gezorgd. Proffiterolekes met (een beetje!!!) slagroom en chocoladesaus.

Dus nu hebben de mensen die er niet waren een kleine samenvatting van de avond gehad. Jullie hadden ook een mooie samenvatting aan de leiding kunnen vragen in de plaats van tijdens de activiteit de leden die er wel waren te vragen wat we aan het doen waren (Janne, 22 december 2018).

Iedereen een fijne kerst en de beste wensen voor in 2019! Van jullie kapoentjes ( we zijn ondertussen wel al leiding) DE GIVERLEIDING!!!!

 

 

Agenda:

Zaterdag 5 januari:

Het is  Nieuwjaarsduik we spreken af om 9u 45 aan het station van Tienen. Neem 5 euro en een voedselpakket mee. Dresscode is natuurlijk weer marginaal voor op de heenweg en op de terug weg een onesie.

Zondag 13 januari:

We gaan wandelen jeeeeeej!! Verdere info volgt nog!

Zondag 20 januari van 14u00 tot 17u30

De eerste maar, ook de laatste vergadering met vervangleiding!!!!!!

Zondag 27 januari van 14u00 tot 17u30

Gewone vergadering met een deel van de leiding dat dan eindelijk al gedaan heeft met de examens.

rommelpot givers 10 december 2018Beste Givers,

 

Nadat we allemaal samen gezongen en gedronken (en sommige gekotst) hebben op de cantus en nadat we ons even hebben kunnen uitleven tijdens het marginale schaatsen (bedankt aan de enkele die toch de moeite genomen hebben om zich te verkleden en Tienen te vertegenwoordigen) komt het einde van de examens toch alweer in zicht. Niet alleen het einde van de examens maar ook de feestdagen, die periode waar je samenkomt met je familie, je nog net iets vriendelijker bent tegen je grootouders in de hoop om een iets grotere enveloppe te krijgen en je doet alsof de grappen van je flauwe nonkel grappig zijn. En dit allemaal omdat je toch graag een cadeau wil.

 

Ook wij gaan weer ons welbefaamde kerstfeest houden. Er zal weer een overheerlijk diner zijn en de pakjes zullen je om de oren vliegen. Dit feestje zal ook het afscheid worden van jullie leiding want dan beginnen zij aan te studeren. Maar niet getreurd want wij hebben voor de weken dat wij er niet kunnen zijn fantastische vervangleiding geregeld.

 

Een andere leuke activiteit in de sfeer van de feestdagen is een kerstmarkt bezoeken. Daarom nodigen wij jullie graag uit om naar de kerstmarkt van Tienen te komen het weekend van 14 tot 16 december. Kriko-Bea zal daar ook vertegenwoordigd zijn met zijn eigen standje, kom dus zeker eens langs voor een warme snack of om iets te drinken.

 

AGENDA:

 

Zaterdag 15 december 2018: SES vergadering op het rakkersveld van 19:30 tot 22:30

 

Zaterdag 22 december 2018: Kerstfeestje, van 19:30 tot 22:30, breng allemaal een cadeautje ter waarde van 3 euro mee en 5 euro voor het eten.

 

Zondag 30 december 2018: GEEN VERGADERING

 

Zaterdag 5 januari 2019: Nieuwjaarsduik Vergeet jullie niet in te schrijven (Zie Facebook voor de instructies) en duid aan op de poll of je komt zodat we kunnen zien of je inschrijving in orde is. Exacte vertrek uur zal nog meegedeeld worden.
Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de givers:

Arne Ma ja

Arne Ma ja

Totem: Bedachtzaam Stekelvarken

In leiding bij : Givers

Emma Reynders

Emma Reynders

Totem: Ongeremde Gnoe

In leiding bij : Givers

Elijas Van Hemelryck

Elijas Van Hemelryck

Totem: Onbevreesde Arkal

In leiding bij : Givers

Niels Bergmans

Niels Bergmans

Totem: Weldoordachte Schoenbekooievaar

In leiding bij : Givers