givers

15 - 17 jaar

De givers zijn de grote broers (en zussen) van de jonggivers. Zij gaan ook op tentenkamp, maar beklimmen de Ardense bergen met een stalen ros om op de kampplaats te geraken! In het jaar wagen zij zich ook aan een heus wafelbakweekend.

Contact: giverleiding@krikobea.beLaatste berichten:

Rommelpot givers 12 november 2018 

Yow de mannen (en vrouwen),

Aangezien het scoutsjaar nu goed en zeker vertrokken is, is het tijd om al eens terug te blikken op wat we allemaal al hebben meegemaakt.

Eerst en vooral moet ik (helaas) de mededeling doen dat Niels gisteren (helaas) via een niet-democratische stemming verkozen is (helaas) tot leiding (helaas) van de maand. Als winnaar mag hij de komende maand telkens het spel uitleggen. Proficiat aan hem namens de hele givertak.

Verder nog een paar shout-outs naar leden, die de afgelopen vergaderingen op een of andere manier toch specialer en meer gedenkwaardig maakten:

Een shout-out naar Tuur, die eerlijk durfde toegeven als Niels het spel slecht had uitgelegd.

Een shout-out naar Warre, die bijna zijn stem verloor in de formatie.

Een shout-out voor Simon, die zo dapper was om een kapoenenspel aan te vragen (levende petanque).

Een shout-out naar Willem Klewais, die het door Simon aangevraagde spel, vroegtijdig liet ophouden, door naar de foute kant te lopen.

Een shout-out naar het Oranje team, dat een badmintonraket in een brievenbus stak, denkend dat die er niet helemaal in zou vallen. #dreambig#hoopdoetleven

Een shout-out naar de vrienden van Warre en Rutger, die toch ook een klein beetje hebben geholpen aan onze winst op wafelbak. Alle beetjes helpen.

Een shout-out aan alle givers en leiding, die er in geslaagd zijn om toch 1 spel met handicap te spelen.

Dag en bedank he!

AGENDA:

Zondag 18 november: vergadering van 14:00 tot 17:30.

Vrijdag 23 november tot zondag 25 november: groepsweekend. We verzamelen op het Houtemveld om 19u en vertrekken vanaf daar met de bus. Het weekend eindigt zondag om 10:30 met een brunch voor leden én ouders. Het weekend kost 30 euro (storting of bij vertrek contant betalen). Meepakken: slaapzak, kussensloop en bedovertrek, geen matje (want er zijn bedden), medische fiche en identiteitskaart. Meer info: zie algemeen bericht.

Zaterdag 1 december 2018: SES – Saturday Evening Session. Vergadering op het Rakkersveld van 19:30 tot 22:30.

Vrijdag 7 december: Schaatsen met heel de scoutsgroep. Hiervoor spreken we om 19u samen af op het Houtemveld om samen te carpoolen. Ga je liever rechtstreeks? Dan verwachten we je tegen 19u30 aan de ijsbaan in Leuven (Ondernemingenweg 1, 3001 Heverlee). Ouders die graag mee willen schaatsen, mogen ook de schaatsbaan op. Om 22u vertrekken we aan de schaatsbaan terug naar huis. Wat nemen jullie zeker mee: 5 euro + handschoenen, sjaal en muts.

 

 

 

Andere belangrijke data:

5 januari: Nieuwjaarsduik. Brrrrr, koud. Maar je krijgt wel een goodiebag, jeej!

Vrijdag 22 tot zondag 24 februari: derdejaarsweekend.

Vrijdag 29 tot zondag 31 maart: Erikatocht. Een weekend georganiseerd door Scouts en Gidsen Vlaaderen voor givers van de hele Gouw. Wordt slechts een (1!) keer in drie jaar georganiseerd, dus dit jaar is de enigste kans om mee te gaan. Be there or be square.

Rommelpot givers 29 oktober 2018Yooow Givers

Na de afterpartay waren er toch nog steeds mensen die niet(meer)  wisten in welke patrouille ze zitten al dan niet door al het water(Delphine).  Vandaar dat we deze eens gaan opfrissen.

Quercus (hoog) Fagus (straf) Betula (zwart)
Maarten

Willem Klewais

Nathan

Seppe Peeters

Mayke

Margot

 
Rutger

Delphine

Tuur

Simon

Lieven

Willem Pittomvils

Eva

Andries
Janne

Warre

Jorun

Mathilde

Ian

Jonas

Roel

Hieronder nog belangrijke informatie voor de volgende afterpartay!!!!!!!!!

 

Agenda:

4 november: gewone vergadering

11 november: gewone vergadering

23 tot 25 november is het groepsweekend!!

*(En dat is natuurlijk niet het laatste weekend maar ik weet de datums niet en Emma antwoord niet)

Rommelpot givers 15 oktober 2018Beste givers,

 

Na een schitterend wafelbakweekend (de exacte winst moet nog eens nagerekend worden) hebben jullie weer heel wat om naar uit te kijken. Even opsommen:

-Nieuwjaarsduik

-Quick op kamp

-Hoogte Parkour

-Kajakken

 

Geen gebrek aan activiteiten dus. Nog een paar interessante weetjes over het weekend:

 

-Tijdens het weekend werden er maar liefst 1005 pakjes waffels en 188 snoepbrochetten verkocht.

-Nathan heeft met 359 euro maar liefst 12,38% van het geld binnengebracht terwijl Warre met 32,67 euro slechts 1.12% binnenbracht

-Jonas wou op een gegeven moment niet meer met Seppe gaan verkopen omdat hij hem dan niet kon voorbijsteken in het klassement

-De fourage heeft 62.50 euro verkocht, dat is meer dan 2 van de Givers

-Alleen Nathan heeft de film uitgekeken

 

Agenda:

21/10: vergadering 14:00-17:30

27/10: halloweenfuif (iedereen welkom)

28/10: vergadering 14:00-17:30

4/11: vergadering 14:00 –17:30

Rommelpot Givers 2 oktober 2018Beste Kiddo`s

Zoals beloofd zal deze rommelpot over de mysteries gaan die verborgen zitten vlak onder de onze eigen huid. Bij deze waarschuwen wij jullie graag even dat onderstaande foto (Die je nu toch al gezien hebt) niet geschikt is voor gevoelige kijkers. Kan je er niet tegen? Stop dan maar met de scouts! 😉

Zoals jullie allemaal kunnen zien op bovenstaande (zeer realistische) afbeelding valt er eigenlijk niet heel veel te zien wanneer je iemand zijn gezicht verwijderd op wat bloed, pezen en spieren na. Aangezien niemand van ons een diploma geneeskunde bezit kunnen we jullie daar niet veel vertellen. We kunnen echter wel besluiten dat iedereen er vanbinnen hetzelfde en lelijk uitziet! Dus jonge mannen en vrouwen: Op zoek naar een nieuw lief? Vergeet de binnenkant en ga voor het uiterlijk!

Tot zover de wijze raad van jullie giverleiding *Drops the mic*

WAFELBAK

Zoals elk jaar opnieuw bakken we een weekend lang wafels om zo extra centjes te verdienen voor activiteiten door het jaar/kamp. Hoe beter we verkopen = hoe meer activiteiten/misschien eens iets echt echt echt nice doen! Hoor zeker ook eens rond bij je vrienden om ze wat wafels te verkopen!

Het weekend gaat door op het Rakkersveld, vergeet zeker je fiets, wafelbakijzer (zonder deze geraken we niet ver), slaapzak, matje, kleren, toiletzak en verkoop/wafelbak skills niet! Smartphone mag je voor 1 keer ook eventueel meebrengen.

AGENDA:

7 okt.: vergadering van 14u-17u30

12-14okt.: Wafelbakweekend: Start: vrijdag 12 okt. 19u30/ einde: Zondag 14okt. 14u00. Als je een fiets hebt is dat superhandig om je snel te verplaatsen in de stad! Wafelijzers zijn ook altijd welkom.

19 okt.: Dag van de jeugdbeweging. Als je je hemd die dag draagt kan je gratis ontbijt krijgen op Heldenland.

21 okt.: vergadering van 14u-17u30

Rommelpot givers 18 septemberDag beste givers.

Aangezien er een aantal *kuch kuch* van jullie niet op de overgang waren, stellen wij onszelf hieronder kort voor.

Eerst en vooral is er alfaboy Arne Ma Ja. Zijn totem: bedachtzaam stekelvarken. Hij begint dit jaar aan zijn vijfde(!) jaar in leiding en heeft in zijn lange carrière ergens als een givers gedaan. Hij studeert iets met elektriciteit. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met het perfectioniseren van zijn twerkskills en het verzamelen van pokémonkaarten.

Ten tweede is er alfachick Emma Reynders. Haar totem: ongeremde gnoe. Zij begint ook aan haar vijfde jaar in leiding. Dit is de eerste keer in haar carrière dat zij niet de jonggivers heeft. Zij studeert slavistiek (met een l, niet statistiek), een of andere vage shizzlerichting met Pools en Russisch, die nu al afgeschaft is. Lol.

Als derde hebben we Elijas Van Hemelryck. Zijn totem: onbevreesde arkal. Voor de niet-totemkenners: een arkal is een soort schaap #cute. Hij begint deze week sociaal werk te studeren. Veel interessanter is dat hij dit jaar opkomt voor Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dit is geen reclame, gewoon een feit. Duimen of niet, dat is aan jullie de keuze.

Als laatste hebben we Niels Bergmans. Zijn totem: weldoordachte schoenbekooievaar. Deze totem is helaas net niet lang genoeg om de hele rommelpot mee te vullen. Hij studeert informatica en zal misschien in oktober de uitslag van Elijas zijn verkiezingsresultaten kunnen hacken.

Wij hopen voor en duimen op een spetterend jaar.

Dag en bedank he,

De 4.

 

AGENDA:

Zondag 23 september 2018: Eerste gewone vergadering met ons – jullie nieuwe leiding van 14u tot 17u30 op het Rakkersveld. Er zullen twee springkastelen zijn en een superdeluxe-4-uurtje, dus allemaal komeeeeuhn.

Zondag 30 september 2018: gewone vergadering van 14u tot 17u30.

Zondag 7 oktober 2018: gewone vergadering van 14u tot 17u30.

Vrijdag 12 oktober tot zondag 14 oktober 2018: WAFELBAKWEEKEND! Het lekkerste weekend van het jaar, waarmee we onze kas spijzen om de rest van het jaar coole dingen te kunnen doen. Het weekend gaat door in onze lokalen op het Rakkersveld en begint vrijdag om 19u30 en eindigt zondag om 14u. Om wafels te kunnen bakken hebben we natuurlijk wafelijzers nodig *shook ꙨꙨ*, dus kijk alvast thuis eens na of jullie een wafelijzer hebben. Inschrijven doe je door te mailen naar jullie favoriete mailadres: giverleiding@krikobea.be.
Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de givers:

Arne Ma ja

Arne Ma ja

Totem: Bedachtzaam Stekelvarken

In leiding bij : Givers

Emma Reynders

Emma Reynders

Totem: Ongeremde Gnoe

In leiding bij : Givers

Elijas Van Hemelryck

Elijas Van Hemelryck

Totem: Onbevreesde Arkal

In leiding bij : Givers

Niels Bergmans

Niels Bergmans

Totem: Weldoordachte Schoenbekooievaar

In leiding bij : Givers