kriko-bea

Logo wedstrijd 100 jaar Kriko-Bea

AANDACHT AANDACHT!

Over een jaar is het zover en dan mogen wij 100 kaarsjes uitblazen. De voorbereidingen zijn nog volop bezig en er staat jullie van alles te wachten.

We willen ook een eigen logo uitbrengen en daarvoor hebben we jullie hulp nodig. We zoeken een zelfgemaakt logo dat gebruikt kan worden op de affiches, evenementen, kentekens, T-shirts,…

Wij zullen uit alle inzendingen het beste logo selecteren. Deadline is 31 oktober 2019

Veel succes

Als inspiratie tonen we deze creatie van bij 75 jaar Kriko-Bea

kriko-bea

Algemeen bericht kamprommelpot 2019

U kan de volledige kamprommelpot ook hier lezen:
https://www.krikobea.be/forum/rp/190528/Rommelpot.pdf

Dag Kriko-Beanen,
Het is weer die tijd van het jaar: veel zon, veel toetsen en examens en veel verlangen naar de zomervakantie. Én ook uitkijken naar die extra dikke/lange rommelpot die telkens op het einde van het schooljaar verschijnt: de kamprommelpot! In deze rommelpot kan u per tak een uitgebreid rommelpotbericht verwachten met uitleg over het kampthema en alle belangrijke informatie in verband met de kampen. Veel leesplezier!

Belangrijk Wat we te bieden hebben: eerst en vooral de verschillende Takberichten, hier moet je zijn voor de praktische kampinfo zoals thema, adres, prijs, vertrekuren … Lees deze zeer aandachtig want hierin kan je alle informatie terugvinden die je voor het kamp nodig hebt. Je vindt ook een Algemene Meeneemlijst terug, zeker checken als je je zak aan het maken bent! Ten slotte hebben we ook een Individuele steekkaart, deze is namelijk noodzakelijk voor de veiligheid en verzekering uw kind(eren) en dient dus zeker ingevuld en meegegeven te worden op de eerste dag van het kamp.

Individuele steekkaart

Voor de kampen moet de medische fiche opnieuw ingevuld en afgedrukt worden! Wie dit digitaal doet moet enkel de gegevens controleren en aanpassen indien nodig.

De individuele steekkaart (of vroeger medische fiche) is het formulier waarop de ouders van hun scoutsleden jaarlijks de persoonlijke, sociale en medische gegevens van hun kind invullen. Dankzij deze informatie kan de leidingploeg van je kind op een veilige en juiste manier reageren in een noodsituatie. Er zijn 2 manieren om de medische fiche in te vullen:
– Op papier: u kan de steekkaart afdrukken, deze moet per kind volledig ingevuld zijn en aan de leiding bezorgd worden.
– Digitaal: leden (of hun ouders) kunnen zelf een login aanmaken op de Groepsadministratie en de medische fiche online invullen. Enkel leiding en de leden zelf kunnen zo die informatie raadplegen. Meer info: www.scoutsengidsenvlaanderen.be/files/paginas/2015.09.21_handleiding_ouders_steekkaart.pdf

Korting op kamp De leden zijn pas ingeschreven voor het kamp als ze hebben gemaild naar de leiding en het gevraagde bedrag hebben gestort op het juiste bankrekeningnummer.
Voor grote gezinnen waarvan 3 of meer kinderen op kamp vertrekken voorzien we een korting op het kampgeld voor elk kind. Dit kortingstarief bedraagt 20% en is geldig bij alle takken, behalve de jintak. Als je van deze korting gebruik wenst te maken, kan je dit vermelden in je inschrijvingsmail. Je zal dan een bevestigingsmail krijgen en dan kan je het kortingstarief storten op de rekening van de tak. Als je hierover vragen hebt, kan je altijd een mailtje sturen naar groepsploeg@krikobea.be.

Kampeindes Kapoenenkamp: Het kapoenenkamp eindigt op 11 juli om 13u en er wordt een hapje voorzien.
Welpenkamp: De ouders van kapoenen en welpen zijn op zondag 7 juli vanaf 11u welkom op een brunch die dan georganiseerd wordt.
Jonggiverkamp: Het jonggiverkamp eindigt 12 juli, er wordt eten voorzien.
Giverkamp: Het giverkamp eindigt op 24 juli om 12u. Er worden croques voorzien op het einde van het kamp.

Leidingbezoek voor kamp Wie graag een thuisbezoek wil om eens te horen naar de plannen van het kamp of om de leiding eens beter te leren kennen, kan contact opnemen met de takleiding. Hiervoor kan je een mailtje sturen naar de leiding van de tak(ken) waarvan je graag hebt dat ze langskomen zodat jullie een datum en uur kunnen afspreken. Voor andere vragen, zowel uit interesse als bezorgdheid, mag men altijd mailen naar groepsploeg@krikobea.be.

Tot slot De start van de kampen brengt ook het einde van dit scoutsjaar met zich mee. In naam van de volledige leidinggroep willen wij u allen alvast bedanken voor de grote aanwezigheid op onze evenementen en natuurlijk ook niet onbelangrijk, het feit dat u uw kinderen aan ons toevertrouwd!

Tot op kamp,
Arne, Femke, Milan en Sander

kapoenen

kamprommelpot kapoenen 2019

Dames en heren, appelen en peren, boeren en boerinnen het circuskamp kan beginnen. Van 7 tot 11 juli worden jullie opgeleid tot lenige acrobaten, lollige clowns, mysterieuze goochelaars en handige jongleurs. Hierbij worden jullie geholpen door een fantastisch team van circusartiesten. Wij zullen ons even voorstellen. Welkom, ik ben Petro de circusdirecteur. Als circusdirecteur heb ik de belangrijkste taak, ik moet er voor zorgen dat er mensen komen kijken naar het circus en natuurlijk dat ik ook artiesten heb. Daarbij vraag ik jullie om mee te doen in mijn circus en er een heus feest van te maken. Als circusdirecteur ben je natuurlijk niet de saaiste van de hoop, ik zorg ervoor dat met grappige mopjes een leuk verhaaltje of een leuk spelletje de mensen zin hebben in de show en mijn artiesten. En dat is net wat ik samen met mijn artiesten met jullie ga doen. Wij gaan leuke spelletjes met jullie spelen, heel de dag door maar lachen en natuurlijk bij het slapengaan een verhaaltje hé. Ik hoop dat jullie allemaal komen optreden in mijn circus, tot snel!

Hallo, ik ben Nala het lollige clowntje. Samen met jullie wil ik dit kamp, het leukste kamp maken in héél de scoutsgeschiedenis. Zo gaan we samen de andere leiding foppen, nieuwe mopjes maken en vettige dag nog vettiger maken als de jaren voordien. Want als clowntje haal ik natuurlijk graag zotte stoten uit! Als kers op de taart ga ik proberen jullie zo hard te laten lachen dat jullie bijna pipi doen in jullie broek. OH, WAT VIND IK HET LEUK DAT IK MET JULLIE OP KAMP MAG GAAN!!

Hey ik ben Toto de brakka goochelaar. Ik ga jullie allemaal verbazen met mijn mega coole goocheltruckjes. Ik ga konijnen toveren uit mijn hoed, balletjes doen verdwijnen, zakdoeken uit mijn duim laten verschijnen en nog zo veel meer. En als jullie super braaf zijn op kamp dan leer ik jullie misschien ook wel een van mijn geheime goocheltrucs zodat jullie die aan heel jullie familie en al jullie vriendjes kunnen laten zien dus zorg maar allemaal dat jullie mee kunnen op kamp!!!

Hoi hoi, ik ben Rikki de onhandige jongleur. Ik ben een expert in het gooien en ik jongleer dus ook met alles wat ik tegenkom 😉 bijvoorbeeld: ballen, eieren, pizza’s pompoenen, sokken onderbroeken en zelfs Nala haar rode neus!! Op ons circuskamp zal ik jullie leren hoe jullie hoog en ver kunnen gooien en zeer belangrijk hoe je alles terug moet vangen! Als we heel goed kunnen oefenen kunnen we op het einde van het kamp misschien met kapoenen jongleren. Ik hoop jullie allemaal op kamp te zien!!!

Kiekeboe, ik ben Gigi de onbevreesde dierentemster. Ik ben van niets en niemand bang zou je denken! Behalve dan voor….. het donker …. Daarom prop ik een nachtlampje en mijn lievelingsknuffel Tijgertje mee in mijn valies zodat ik op scoutskamp geen angsten te vrezen heb. Tijgertje en ik zijn benieuwd welke knuffels en kapoenen nog allemaal mee komen op kamp. Wij tellen de dagen af tot het zover is. Het wordt een super-duper-leuk kamp met veel avontuur, circusacts en plezier!

Coucou, ik ben Asjra de evenwichtige acrobaatje. Ik houd er van om mijn gekke kunsten te laten zien op de balk, dat is mijn lievelings toestel! Handstand, koprol, salto,… ik kan alles! Fietsen vind ik echt mega saai, maar geef me een éénwieler en ik ben de snelste van de hoop! Zin in een wedstrijdje??? Ook al is je evenwicht niet zo goed, geen nood, ik leer het jullie met veel plezier! Samen zullen wij een hele mooie superdupercoole act van maken op ons kapoenenkamp. Tot in de circustent!

Jullie zijn allemaal welkom in ons reusachtig circusgebouw in Sint-Genesius-Rode. Daar gaan we samen vijf dagen het gebouw ombouwen tot een heus speelterrein waar we kunnen dansen en ons amuseren met hele leuke spelletjes. Op het circuskamp kan iedereen zijn eigen talent ontdekken en zo de ster worden van ons terrein. Zodat ’s avonds het terrein mooi verlicht is met vele sterretjes. We hebben speciaal voor jullie de beste chef-koks uitgenodigd. Ze zijn met zen drietjes. Milan Brokkenpap heeft een hele grote olifant die heel veel eten kan vervoeren. Vervolgens hebben we Femke Brokkenpap. Zij staat in voor alle lekkere dessertjes. Want zij is hier ook de beste in, van heeeeel de wereld. Tot slot hebben we ALEXANDER Brokkenpap. Hij heeft hele sterke spieren om goed te kunnen roeren in de grote potten, zodat er niks kan aanbranden. Door dit triootje zullen de maagjes zeker gevuld raken. Want dat is nodig voor jullie talentjes te ontdekken.

Het ontdekken van jullie talentjes gaat natuurlijk het beste door spelletjes te spelen. Deze spelletjes gaan van rustige tik-tak-boem tot mega spelletjes waar je soms zelfs vuil kan worden. Met deze spelletjes drijven we jullie tot het uiterste om helemaal voorbereid te zijn voor de UITSTAP. Deze zal doorgaan in het speciale circus in de buurt. Het is namelijk een watercircus. Zodat jullie ook hier kunnen stralen als echte (zee)sterren 😉.

Praktishche info.
Wat?
Kapoenenkamp met als thema circus.
Waar?
Scouts Rode, Fonteinstraat 38, 1640 Sint-Genesius-Rode. Het is ongeveer een 45 minuutjes rijden.
Wanneer?
Van zondag 7 juli tot donderdag 11 juli. Zondag 7 juli verwachten we jullie rond 11 uur op de brunch samen met jullie mama en papa om het kamp goed in te zetten. Donderdag mogen mama en papa jullie komen halen rond 13u ook dan wordt er een hapje voorzien voor vertrek.
Prijs?
Het kamp zal 65 euro kosten.
Inschrijven?
Inschrijven kan door een mail te sturen naar kapoenenleiding@krikobea.be. In deze mail dienen jullie ook jullie in te schrijven voor het hapje en het drankje. Zowel voor het hapje op de zondag als het hapje op donderdag. Deze hapjes zullen niets kosten, er is wel mogelijkheid voor een vrije gift. Om de inschrijving definitief te maken dienen jullie te betalen op het rekeningnummer BE74 7340 1041 7607. Dit ten laatste op 20 juni.
Verkleedkledij?
Jullie mogen verkleed komen in eender welke circusartiest of circusdier. Deze verkleedkleren moeten niet aangedaan worden bij vertrek.
Wil je graag een briefje schrijven naar je lieve kapoentje?
Naam + voornaam van de kapoen
Fonteinstraat 38
1640 SINT-GENESIUS-RODE
Meebrengen? (De algemene meeneemlijst vind je ook achteraan in de rommelpot)
 Verkleedkleren (circusthema) → kleren moeten in de valies  Pyjama  Kussen  Knuffel  Lange en korte broeken  Rokjes  T-shirts  Pulls  Regenjas  Kousen  Extra paar schoenen  Pantoffels/ slippers  Linnen zak (voor de vuile kleren)  Tandenborsten + tandpasta  Handdoeken  Washandjes  Zeep + shampoo  Zonnemelk  Muggenspray  Zwemgerief + zwembandjes + kleine zak om zwemgerief in te steken  Slaapzak  Veldbed/Luchtmatras/Matje
 Zonnebril  Hoedje/ pet  Een boekje/strip om te lezen  Zaklamp  Geadresseerde enveloppen + postzegels + briefpapier + stylo  KIDSID  Medicatie afgeven aan de leiding bij aankomst  !!!! IEDERE KAPOEN NEEMT EEN DRINKBUS MEE OP KAMP, ZO KUNNEN WE CONTROLEREN OF IEDEREEN GENOEG WATER DRINKT !!!!
Wat nemen we zeker NIET mee?
 Gsm, Ipad, Nintendo en alle andere elektronische snufjes  Snoepjes  Ouders  Heimwee  Slecht weer
Nog vragen?
Vragen mogen jullie altijd mailen naar kapoenenleiding@krikobea.be. Indien jullie graag een huisbezoek willen van de leiding voor meer informatie kunnen jullie hiervoor een mailtje sturen en dan komen we zeker eens langs.
Jullie kunnen ons altijd bereiken op onze gsm:
Petro (Lode): 0470439473
Nala (Nele): 0488870654
Toto (Kobe): 0472031561
Rikki (Sara): 0468202994
Gigi (Sigrid): 0470527003
Asjra (Lara): 0471435843

welpen

Kamprommelpot welpen 2019

DE TERUGKOMST VAN DE AVATAR
Heel vroeger bestond de wereld niet uit continenten maar uit vier grote rijken, bestuurd door vier verschillende naties: het AARDErijk, de VUURnatie, de WATERstam en de LUCHTstaat.
Elke naties heeft het talent om een element (aarde, vuur, water of lucht) te beheersen en als kracht te gebruiken. De vier rijken leefden in vrede naast elkaar en werden in evenwicht gehouden door de machtige Avatar, de meester van alle vier elementen. Jammer genoeg is deze prachtige wereld vervlogen. Duizenden jaren zijn voorbij gegaan en de wereld is veranderd…
Maar nu blijkt dat er een nieuwe Avatar ontstaan is! Niemand weet van waar hij komt, maar wel dat hij zonder krachten zit en de vier elementen opnieuw moet aanleren. Daarom komen in Sint- Genesius-Rode de vier naties terug samen. Zij kunnen ervoor zorgen dat de Avatar weer sterk wordt en op die manier de wereld kan beschermen.
Zal de avatar in staat zijn alle elementen te beheersen? Want je weet maar nooit welk kwaad er achter de hoek schuilt…
Elke natie heeft zijn eigen specialiteit en manier van kleden. Ze kunnen zich kleden in de traditionele kledij, zoals op de foto’s. Tegenwoordig lopen er ook een hoop hedendaagse versies rond.

HET AARDERIJK Het Aarderijk wordt geleid door de machtige JACALA. Deze hoofdmeester en alle andere aardstuurders zijn de beste in het besturen van grond en stenen. Deze sterke rakkers kunnen zich de beste vrienden van Moeder Natuur noemen en zal je altijd met handen en voeten in de grond zien. Hoe (ver)kleden zij zich? Traditioneel: groene en bruine kledij Hedendaags: zoals een mol, mijnwerker, landbouwer…

DE VUURNATIE Vuurmeester BALOE is de leider van de vuurnatie. Vuurstuurders zijn gekend voor hun lichte ontvlambaarheid maar als je ze beter leert kennen merk je dat het een liefde volle groep is met een warm hart. Hoe (ver)kleden zij zich? Traditioneel: bruin en rode kledij met gouden accenten Hedendaags: brandweerband, holbewoner, duivel,…

DE WATERSTAM De Waterstam valt onder de leiding van de geweldige RIKKI-TIKKI-TAVI. Samen met haar medewaterbestuurders vormt zij het fundament van de waterwereld. Poseidon is er niets tegen, want dit volk bestuurd water als geen ander. Geen zee of meer is te klein voor hun. Hoe (ver)kleden zij zich? Traditioneel: blauwe kledij Hedendaags: zoals een zeemeermin, een piraat…

DE LUCHTSTAAT De enige echte KOTTICK is leiding van de luchtstaat. Luchtmeesters zijn heel zeldzaam maar als je eentje tegenkomt is dat gegarandeerd plezier want het zijn namelijk allemaal echt grapjassen die graag mopjes uithalen met hun lucht stuur kunsten Hoe (ver)kleden zij zich? Traditioneel: monniken met geel en oranje kledij Hedendaags: piloten, vogels, vlinders, feeën, …

Praktische informatie
NESTEN: VERKLEDEN
HET AARDERIJK
DE VUURNATIE
DE WATERSTAM
DE LUCHTSTAAT
Ryan Dries Rune Louise Alexia Jade Kato Anna P.
Staf Joschka Gitte Fran Arne Juliette Fien Lia
Jack Tuur Nell Elias Rayton Maud Nette Jools
Obi Lander Ybe Ellis Linde Fenna Arno Anna V.

Waar?
Het kamp gaat daar door in “de Spatter”, de lokalen van scouts Rode. Het adres is Fonteinstraat 38, 1640 Sint-Genesius-Rode

Wanneer? We zien elkaar op zondag 30 juni om 16u aan de kampplaats. Op zondag 7 juli eindigt het kamp. Jullie zijn allemaal uitgenodigd op onze brunch vanaf 11u. Bij het inschrijven van je kind kan je vermelden met hoeveel personen je komt eten. Deze brunch kost niets maar er zal een mogelijkheid tot vrije gift zijn.

Inschrijvingen:
Wat moet je doen om in te schrijven?
• Een mailtje te sturen naar welpenleiding@krikobea.be (vermeld ook het aantal personen die naar de BBQ komt) • 90 euro te betalen op het rekeningnummer: BE52 7340 1041 7809 met de mededeling: welpenkamp + ”naam kind”. Als je betaling goed ontvangen is zal je een bevestigingsmail ontvangen. Voor grote gezinnen is er een mogelijkheid tot verminderd lidgeld (zie algemeen bericht). • De medische fiche opnieuw invullen (dit kan ook online). Zie algemeen bericht.
Je kan inschrijven voor het kamp tot en met donderdag 20 juni. Als je niet ingeschreven bent, kan je niet mee gaan op kamp!
Wat wordt er mee genomen: Een algemene meeneemlijst vind je achteraan in de rommelpot. Hier worden de belangrijkste dingen nog eens meegedeeld:
Wel:
– Verkleed kleren in de natie je je bevind (vuur, water, aarde of lucht) – Kleren voor 7 dagen. Deze kleren gaan hoogstwaarschijnlijk vuil worden en misschien onbedoeld kapot gaan, hou daar rekening mee bij het inpakken. – Was gerief, zeep/douche gel, handdoek, zwembroek – Matje, slaapzak en kussen – Strips mogen wel meer voor tijdens de platte rust – Goed weer 😉
Zeker niet!
– Speelgoed, in eender welke vorm. Wij voorzien materialen genoeg om mee te kunnen spelen. – Snoep/chip/sjieken/… – Gsm/ipod/ipad/tabelt/… enzo – Regen

Wil je graag een briefje schrijven naar je liefste welpje?
Naam + voornaam van de welp
Fonteinstraat 38
1640 SINT-GENESIUS-RODE
Er wordt zeker ook tijd voorzien waarop de welpen brieven naar huis kunnen sturen.

Nog vragen?
Als er nog vragen zijn twijfel zeker niet om ons te contacteren, dan antwoorden wij met plezier op al u vragen.
Tot op kamp!!!
Groetjes
Rikki-Tikki-Tavi stam oudste van de waterstam, Baloe koning van de vuurnatie, Kottick de luchtmeester, Jacala keizer van het aarde rijk en Bagheera de toekomstige avatar meester van alle vier de elementen.

jonggivers

Kamprommelpot jonggivers 2019

A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh In the jungle, the Mirwart jungle Op pad met een zaklamp In the jungle the Mirwart jungle Het wordt een superkaaaamp Aaaaaa ooooeoeeoeooeoeoeoee aaaa oeoeoeoe a weema-weh Aaaaaa ooooeoeeoeooeoeoeoee aaaa oeoeoeoe a weema-weh A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh A-weema-weh, a-weema-weh, a-w eema-weh, a-weema-weh A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh Near the village the Mirwart village Op tweedaagse zonder blein Near the village the Mirwart village We komen er aan met de treeein

Jooow beste Safarianen! Steve Backshall van de dodelijkste 60 (tv-serie) heeft onze hulp gevraagd. Hij wil dat we hem helpen met de 5 coolste dieren in de jungle van Mirwart te vinden. Zelf kon hij dit niet doen omdat hij gebeten is door een Witgezichtsaki. Hierdoor heeft hij Isifo Somkhuhlane opgelopen, een uiterst gevaarlijke ziekte. Jullie worden verwacht op onze bivak in de diepe jungle van Mirwart. Op onze bivak zullen jullie eten, drinken en veilig onderkomen krijgen. Jullie moeten wel opdrachten uitvoeren om hier toegang tot te krijgen. Enkele van deze opdrachten kunnen zijn: – Het vuur aanhouden in de nacht – Een veilige eettafel bouwen – Camouflageskills bijleren – Mee zoeken naar The Big 5 van Mirwart Steve Backshall heeft ons ook al enkel tips gegeven om te overleven in de wilde jungle van Mirwart. Hier zijn enkel van deze tips: – Urineren op plaatsen waar je blaren hebt of geneteld bent – Tanden poetsen met houtskool – Vuur maken met stokken – Als je naar de hudo gaat heel luid roepen zodat er geen beesten je kunnen bijten – Een verrekijker meenemen, zodat je je vijanden van ver kunt zien We zijn met de leiding als eens een kijkje gaan nemen in de jungle en hebben al veel beesten gespot (waaronder deze twee gekke leeuwen). Helaas hebben we nog geen dier van de Big Five gespot, maar met jullie hulp gaat dat zeker lukken.

Hup, zet je safarihoed op want wij gaan op avontuur in de jungle van Mirwart! We springen in onze jeep, kijken door onze verrekijker, ontdekken de Big Five en leren deze dieren beter kennen. Tot op kamp! Charlotte Leopaard, Willem Rendier, Willem Reynbaars, Jonas Verstralpaca en Fien Vandekerkuil

Praktische info

Waar en wanneer? Het kamp gaat door van maandag 1 juli tot en met vrijdag 12 juli 2019. We nemen maandag 1 juli samen de trein naar Mirwart en verzamelen aan de voorkant van het station van Tienen om 8u45. Neem je tweedaagse-rugzak mee met een lunchpakket en water in voor op de middag. Het kamp eindigt 12 juli om 12u. U mag uw jonggiver komen afhalen op de kampplaats in Mirwart. De kampplaats ligt op het einde van de weg Voie des Cloyes (6870 Mirwart) met als coördinaten 50°03’50.8″N 5°16’05.3″E.
Valiezen
Omdat we met de trein op kamp gaan, kunnen de valiezen van de jonggivers op voorhand in de container gezet worden. Vrijdag 21 juni kunnen de valiezen tussen 19u-20u in het Rakkersveld afgezet worden, zodat wij ze in de container kunnen plaatsen.
Om de valiezen van de givers (die na ons op kamp gaan) tot op de kampplaats te brengen, zouden we aan jonggiverouders willen vragen om deze mee te nemen wanneer u uw jonggivers komt halen. Gelieve in de inschrijvingsmail van uw jonggivers te laten weten of u dit wilt doen en op welk adres en welke momenten (in de week van 8 tot 11 juli) givers hun valies naar jullie thuis mogen brengen.
Inschrijven
Inschrijven voor het kamp kan door te mailen naar jonggiverleiding@krikobea.be.
Laat bij de inschrijving van je lid weten:
– of we 12 juli voor jullie eten voorzien (ook voor hoeveel personen inclusief jullie lid).
– of givers hun valies mogen meegeven met jullie. Indien ja, welke momenten (in de week van 8 tot 11 juli) en waar.
Gelieve vervolgens 130 euro te storten op het rekeningnummer BE41 7340 1041 7910 met als mededeling de voornaam en naam van uw jonggiver. Inschrijven moet voor 20 juni 2019.

Zeker meenemen:
– Identiteitskaart
– Ingevulde medische fiche!
– Verkleedkleren: dier of parkopzichter
– Verrekijker (als je dat hebt)
– 2 keukenhanddoeken
– Ecologisch afbreekbare zeep (voor in de rivier), bv. Sunlight of Ecover (niet ecologisch afbreekbare zeep wordt niet toegelaten!)
– Watersandalen of -schoenen voor in de rivier
– Een kleine rugzak voor op 2-daagse (hierin moet een slaapzak, reserve kleren en drinkbus passen)
– Drinkbus voor op 2-daagse
– Een beetje zakgeld voor op 2-daagse iets lekkers te kopen
– Stapschoenen
– Een linnen zak voor vuile was
– De rest: zie algemene meeneemlijst aan het einde van de rommelpot
Zeker niet meenemen (anders strafexpeditie):
– Gsm en andere elektronische toestellen
– Snoep

Voor de post:
Scouts Kriko-Bea
Naam van uw kind
Dupont Etienne
Croix Féau, 5
6870 Saint-Hubert

Nog vragen?
Bij vragen kan u altijd mailen naar jonggiverleiding@krikobea.be of bellen naar de leiding. Als er nog vragen zijn over het kamp of zijn er zaken die we zeker moeten weten kan je ook nog naar ons mailen. Wij staan ook altijd open om langs te komen om op al jullie vragen te beantwoorden of nog extra uitleg te geven.

Willem Reynders 0474/198.806 willem.reynders@krikobea.be Fien Vandekerchove 0479/935.241 fien.vandekerchove@krikobea.be Charlotte Leonard 0470/051.914 charlotte.leonard@krikobea.be
Jonas Verstraeten 0477/097.762 jonas.verstraeten@krikobea.be
Willem Reynaerts 0470/345.026 willem.reynaerts@krikobea.be

givers

Kamprommelpot givers 2019

Beste givers,
De verkiezingen zijn al even voorbij, maar dit betekent niet dat we tevreden zijn! Om de 4 jaar worden we telkens opnieuw bestookt met vele lege en valse beloftes gemaakt door een bende kleuters. En dat allemaal zodat de ene kleuter zichzelf beter probeert voor te doen dan alle anderen. Met als eindresultaat dat er uiteindelijk enkele kleuters verkozen worden om een eigen zakken te vullen voor 4 jaar lang.
Al sinds de jaren ’60 verzetten wij ons tegen deze rotzooi. Onze voorgangers waren het beu om te leven in deze kapitalistische en materialische wereld. Ook wij proberen nog steeds elk jaar te ontsnappen aan deze toxische wereld.
Helaas worden onze standpunten en levenswijze beschouwd alsof het niets meer is dan een puberperiode. In de ’60 waren de mensen nog tolerant, maar op de dag van vandaag lacht de maatschappij ons uit. Wij zijn volledig gemarginaliseerd: mensen wanen zich aanhangers van de flowerpower-beweging voor het plezier, op verkleedfeestjes. Anderen verwarren het met bloemisten. Door het gebrek aan respect zijn wij gedwongen om onze cultuur in het geheim verder te laten bloeien.
Hoewel velen denken dat Woodstock, ooit het hoogtepunt van onze cultuur, allang afgeschaft is, wordt het eigenlijk nog ieder jaar georganiseerd. Maar nu worden zij die het voor de ervaring of voor de perfecte instagram-pic doen niet meer uitgenodigd. Enkel zij die echt geloven in peace, love and happiness zijn welkom.
Dit jaar zijn jullie uitverkoren om samen met ons het leven te vieren op het grandioze Woodstock-festival, dat doorgaat in Mirwart.
Wat kan je verwachten?
Wij zullen in harmonie leven met de natuur.
Wij zullen samenleven in kleine, gelijkgezinde communes.
Wij zullen ons verdiepen in Oosterse religies en ons bezighouden met zaken zoals meditatie (vooral na het middageten en de afwas).
Wij zullen vriendschapsbandjes maken (voor onze geliefde sjorbalken).
Wij zullen voor enkele van ons een spirit animal kiezen.
En groovy beqts zullen natuurlijk ook niet ontbreken!
Laten we samen een nieuwe hoogtes bereiken in de Waalse brousse.
Bereid je voor op deze onvergetelijke belevenis door de zon in je hart te laten met deze zonnegroet:

DUMMIE-FRIENDLY GUIDE TO BEING HIP(PIE)
De hippiecultuur was de subcultuur van de ’60 die opkwam tegen de toenmalige gang van zaken. Hippies waren antikapitalistisch, anti-materialistisch en tegen de consumptiemaatschappij. De maatschappij richtte zich te veel op geld, materiaal en technologie. Andere belangrijke ideeën van de hippies zijn:
1. Vrijheid De leefwijze van de hippies was gericht op vrijheid: in het leven hier en nu doen wat je zelf wilt, kort samengevat: YOLO. Gewoon genieten van het leven was een belangrijke dagtaak van de hippie. Om hiervan optimaal tijd voor te maken zorgde een hippie er steeds voor dat ze op tijd opstonden om zo snel mogelijk alle belangrijke taken (hout halen, terrein opruimen, wassen, tanden poetsen) zo snel mogelijk en zo goed mogelijk konden volbrengen.
2. Respect voor anderen / liefde / vrede
De hippies verzetten zich tegen alle oorlog in de wereld. Een van hun belangrijkste motto’s was: ‘Make love, not war’. Voor hun was het samenwerken en solidair zijn zeer belangrijk. Hoewel er af en toe ook wat gezonde concurrentie bestaat tussen de kleine communes over wie het lekkerste kan koken.
3. Respect voor de aarde
Hippies hadden veel aandacht voor het in harmonie leven met de natuur. Daarom wordt er ook wel verwezen naar de hippiecultuur met ‘flowerpower’. Dit houdt in dat hippies steeds het kampterrein proper houden en elke dag hun afwas aan een recordtempo van 20 minuten doen.
Heel de hippie-levensstijl stond in teken van deze waarden. Kleding
Met hun kleding wilden de hippies een statement maken. Hun kleren moesten hun idealen belichamen. Dit betekende dat ze zich onder andere afzetten tegen merkkleding. De kledingindustrie werd ook als machtsinstituut gezien omdat het besliste wat mensen moesten dragen, daarom waren hippies ook vooral hier fel tegen. Als tegenstanders van de consumptiemaatschappij droegen de hippies vaak tweedehandskleding. Veel van de kleding die ze droegen waren ook (semi-)zelfgemaakt of in ieder geval werd er iets zelf aan veranderd.
De nieuwe kledingstijl, die zij introduceerden, zorgde voor een hele nieuwe mode. Er waren geen specifieke regels voor de kledingstijl, zolang het niet op de ouderwetse, conservatieve stijl van voor de jaren ’60 leek was het goed. Dit kon gaan van fleurige patronen, haarbanden, slippers, wijdvallende kleding tot net super strakke kleding: de hotpants en de minirok deden hun intrede om de onafhankelijkheid van de vrouw te benadrukken.
Een gemeenschappelijk element was kleur: hippies droegen altijd heel kleurrijke kleding. Veel van de kleding was gebaseerd op traditionele stijlen uit India, Nepal, Midden-Amerika, Bali en Marokko. Haren
Wat ook heel bekend was is dat de meeste hippies hun haren lang lieten groeien, voor vrouwen is dit natuurlijk niet zo raar maar ook alle mannen gingen dit doen. Gedeeltelijk natuurlijk uit verzet tegen normen maar ook vanwege hun vrijheid om er uit te zien zoals ze maar wouden. Aan de andere kant hielden vrouwen op met zich te scheren, dus de scheidingslijnen tussen man en vrouw verdwenen gedeeltelijk.

Geuren
Niet alleen de geur van marihuana was bekend bij hippies. De flowerpowermensen roken ook vaak effectief naar bloemen. Vele luchtverfrissers zijn vandaar ook gebaseerd op parfum ontwikkeld door hippies!
Eten
Hippies aten een mix van vaak vegetarische gerechten uit verschillende landen. Vooral goedkope producten en voedsel uit eigen tuin waren populair. Aan de andere kant ontstonden in die periode vele vandaag bekende fastfoodbedrijven. Hm, so good. I’m lovin’ it.
Openingszinnen
Vele hippies waren ook meesters in het bedenken van goede openingszinnen. Iets wat veel mensen vaak over de hippie cultuur vergeten is dat zij de stamvaders zijn voor het enige echte bro-code. De eerste druk van dit legendarische boek bevatte nog een sectie met goede openingszinnen voor hippies. De meest succesvolle openingszin hebben de hippies uiteindelijk laten vertalen in de heilige taal der memes:

Spirit animal
In dit geavanceerd schema dat ontwikkeld is door Njiels Flowermans kunnen jullie alvast zelf vergelijken met welk spirit animal jullie overeenkomen. Deze test is natuurlijk maar een schatting. Sommigen onder jullie mogen een nieuw spirit animal verwachten op Woodstock zelf!

PRAKTISCHE INFORMATIE WAAR EN WANNEER? Het kamp gaat door van 12 juli tot en met 24 juli 2019 in Mirwart. Jullie worden vrijdag 12 juli om 8:30 verwacht op het Rakkesveld in fietsoutfit (kleren waarin je gemakkelijk kan fietsen), inclusief helm en fluovest. Het kamp eindigt woensdag 24 juli om 12:00. Er wordt nog middageten voorzien voor zowel de givers als voor hun ouders. De kampplaats ligt op het einde van de weg Voie des Cloyes (6870 Mirwart) met als coördinaten 50°03’50.8″N 5°16’05.3″E. INSCHRIJVEN Inschrijven voor het kamp kan door te mailen naar giverleiding@krikobea.be. Dit voor 20 juni 2019. Gelieve ook 130 euro te storten op BE30 7340 1041 8011 met als mededeling: “voornaam + naam” van uw giver.

BAGAGE De jonggivers keren 12 juli terug van kamp. Wij rekenen op jonggiverouders om de bagage van de givers mee te nemen naar de kampplaats, wanneer zij hun jonggiver gaan halen. In de loop van de week voor het kamp (8 tot 11 juli) mogen jullie jullie bagage afzetten bij jonggiverouders, die bereid zijn jullie bagage mee te nemen. Waar en wanneer exact zal nog bekend gemaakt worden via de Facebookgroep/mail.

WAT MEENEMEN OP DE FIETS? Wij raden jullie aan om zo weinig mogelijk mee te nemen op de fiets. Alles wat je meeneemt moet je zelf dragen. Om onze fietstocht veilig te laten verlopen is het verplicht om een helm en fluovest te dragen. Verder pak je nog mee: – reserve binnenband, voor moest je toch pech hebben – drinkbus – lunchpakket voor ‘s middags – slaapzak (en voor wie wil: een matje) – zonnecrème – Regenjas – Helm en fluovest – toiletzak ZEKER MEENEMEN – Identiteitskaart – Ingevulde medische fiche (https://www.krikobea.be/forum/rp/000000/Steekkaart.pdf) – Ecologisch afbreekbare zeep (bijvoorbeeld: Ecover of Sunlight. Niet ecologisch afbreekbare zeep komt het water niet in!) – Watersandalen of -schoenen voor in de rivier – 2 keukenhanddoeken – Verkleedkleren: hippie – Een rugzak voor drie-daagse – Een linnen zak voor vuile was Een volledige meeneemlijst bevindt zich achteraan deze rommelpot.

ZEKER THUIS LATEN – Snoep (de leiding voorziet eten) – Alcoholische dranken – Elektronica (smartphone, tablet, iPad, iPod, box,…) -> That’s not the hippie way of life Wie dit toch meeneemt schrijft zich automatisch in voor een avondje strafexpeditie.
Drugs hoort niet thuis op de scouts en neem je zeker NIET mee op kamp. Het roken van sigaretten/e-sigaretten mag niet tenzij het lid +16j is en toestemming heeft van zijn/haar ouders.

NOG VRAGEN? Bij vragen kan u altijd mailen naar giverleiding@krikobea.be of bellen naar de leiding. Indien u wenst dat de leiding voor kamp langskomt voor extra uitleg, doen wij dit met plezier. Arne Maja arne.maja@krikobea.be 0470/505.878 Emma Reynders emma.reynders@krikobea.be 0477/322.314 Niels Bergmans niels.bergmans@krikobea.be 0496/715.801 Elijas Van Hemelryck elijas.vanhemelryck@krikobea.be 0491/930.909 POST Scouts Kriko-Bea Naam van uw giver Dupont Etienne Croix Féau, 5 6870 Saint-Hubert

Kamprommelpot jin 2019

Jinkamp 2018-2019
Er waren eens 9 Mannen/vrouwen en 1 jongen.

Dit waren de New Jins, de meest gewaagde li(d)ts van heel MaasTienen. Zij waren voor niets en niemand bang, enkel voor de kapoenen bij voetbal…. Wat waren die toch snel. 🙁 Ze besloten om dus verder hun trainingen voort te zetten ver weg van die kleine vuurballen!

Laat ik ze even voorstellen, Fien van Boven (HetZwakMoment), Anneleen Batsbak, Vero Schuurmans, Dries Van Positivo, Marie Biemans, Nicole Van de Kassa, Wout Wees Erniet, Guus Schuurmans, Ruben Van Grunsven, Pelle Batsbak en Dries Borgster. Dit waren de helden van MaasTienen, klaar om de kapoenen van hun troon af te slaan.

Gerrie van Boven: H? kut woud, hebbe gij zin om te renne of woa?

Richard Batsbak: Niemand komt aan Maaskantje!

Robbie Schuurmans: Wanne kut vlinder joh.

Richard Batsbak: Meer wapens de man. Gerrie van Boven, Rikkert van Boven, Robbie Schuurmans, Barrie Butsers: Ja!

Richard Batsbak: Dat heeft een hoop terugslag gek!

ZO ne grote vuurbal, BAM

GERRIE: Ja nou en jongeh, die fiets is toch nie van mij. Hebk gejat van die ene kut, die homo van de Horzikstraat, kleine schele. Khad em gezegd jongeh, door mijn straat gade nie fietse, wa doet ie, dan doet ie da toch. Kzie em aan kome rije, ksta in de bosjes te wachte jongeh ….

Na enkele uitspraken liepen de kapoenen al wenend weg, uit angst van de ‘New Jins’!!

Praktische Info
Maandag 1/07 wordt de auto ingeladen en vertrekken we onmiddellijk op kamp!
Dag1: We spreken af om 7u aan de Beinshoevestraat 1 zodat we tegen 9u kunnen vertrekken. We rijden naar Salzburg (ong 9u). Hier slapen we in een hostel.
Dag 2: We rijden door naar Bled en Bohinj.
Dag 3: We rijden verder naar Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië.
Dag 4 – 5 : We rijden door naar Porec – Rovinj – Pula. Rond deze steden blijven we 2 nachten slapen.
Dag 6 – 7 : We rijden verder naar Zadar, waar we een dagtrip zullen doen. Hier overnachten we 2 dagen.
Dag 8 – 9: We rijden verder naar Split. Hier zullen we het krka nationaal park spotten. We blijven hier 2 nachten slapen.
Dag 10 – 11: We zetten onze reis verder naar de plitvicemeren. De meren hebben meer dan 300 watervallen en staat op de UNESCO werelderfgoed lijst. Hier overnachten we ook 2 nachten.
Dag 12: We bezoeken de stad Zagreb.
Dag 13: We rijden van Zagreb naar Salzburg en zullen in een hostel slapen.
Dag 14: Laatste dag in de auto op weg naar België.
Zondag 14/7 komen we aan in België. Na aankomsten nog stel het materiaal en de auto opruimen. Het uur laten we jullie via sms weten want is moeilijk te voorspellen.

KAMPPRIJS:
€ 100 voor 14 dagen nooit gezien plezier. + zakgeld voor souvenir (PAS OP: in Slovenië en Krotatië betalen ze niet met de euro)
De € 100 dient worden gestort op het rekeningnummer BE47 7360 1974 1180 met vermelding van naam! Dit moet gebeuren voor 20 juni.

NOODNUMMERS:
– 0032 471 07 61 50 Véronique Avermaete
– 0032 494 70 77 96 Guus Nagels
– Ook jullie kinderen mogen hun gsm meenemen!

MEENEMEN:
• Identiteitskaart
• Scoutslidkaart
• Eurocroskaart en E111- formulier
• Wie nog geen 18 jaar is dient over een schriftelijke toestemming van de ouders te beschikken (deze is te verkrijgen in uw plaatselijk gemeentehuis).
• Maak van bovenstaande documenten een kopie (af te geven aan de leiding)
• Zie algemene lijst (probeer uw bagage wat te beperken tot 1 koffer of zak)
• Voor andere benodigdheden zullen we nog wel mondelinge overeenkomsten maken…
• Kleine klapstoeltjes, muziek ( cd’s en ipods), een kussen, snorkelmateriaal (optioneel)
PS: Indien jullie ouders nog vragen hebben, mogen ze ons altijd bellen.

kriko-bea

Algemeen bericht 14 mei 2019

De volledige rommelpot kan u ook hier lezen:
ttps://www.krikobea.be/forum/rp/190514/Rommelpot.pdf

Dag Kriko-Beanen,
Bedankt aan iedereen die is komen quizzen op de Rakkersveldquiz, het was een geslaagde avond. Volgende zondag 19 mei is het dan zo ver: onze laatste vergadering staat voor de deur! En op zaterdag 25 mei om 20u aan het Rakkersveld organiseren we voor alle oud-leiding, ouders en sympathisanten een eerste brainstormavond om al eens na te denken hoe we onze 100ste verjaardag gaan vieren.
Dit is de voorlaatste Rommelpot dat u dit scoutsjaar zal ontvangen. De volgende Rommelpot zal u begin juni ontvangen met daarin alle informatie over de komende zomerkampen. ☀☀☀
Laatste vergadering: Kubbtoernooi voor de hele familie Na een spetterende eerste editie zal ons Kubbtoernooi weer plaatsvinden! We organiseren deze laatste vergadering voor zowel leden als ouders op zondag 19 mei van 14u tot 17u30 op het Rakkersveld. Inschrijven is gratis, inclusief 1 gratis consumptie. Vorm een ploeg van 3 tot 9 deelnemers en schrijf je in door een mail te sturen naar fien.vandekerchove@krikobea.be met vermelding van je ploegnaam en van het aantal volwassenen en kinderen in je ploeg voor 17 mei. We voorzien ook een bar met drankjes aan democratische prijzen.

Leden van wie de ouders niet kunnen deelnemen, kunnen meedoen in een ploegje met hun leiding en hoeven hiervoor niet in te schrijven. 🌼

Brainstormavond Kriko-Bea 100 jaar Met als oprichtingsjaar 1921, zijn we dé oudste jeugdvereniging van Tienen en omstreken. We hebben als jeugdbeweging dus al een rijke geschiedenis met bijhorende sympathisantenbasis, bestaande uit circa 120 leden, 25 leiding, talrijke oud-leiding en ouders.
In haar huidige vorm ontstond onze scouts ongeveer 45 jaar geleden door de fusie van VVKS Kristus Koning en VVKM Beatrijs. Om al eens na te denken hoe we onze 100ste verjaardag gaan vieren, nodigen we alle oud-leiding, ouders en sympathisanten uit op een eerste brainstormavond op zaterdag 25 mei om 20u aan het Rakkersveld.

Leidingbezoek voor kamp Elk jaar voorziet de leiding van elke tak de mogelijkheid om even thuis lang te komen om eventuele vragen te beantwoorden of om de leiding van die tak graag wat beter willen leren kennen voordat ze jullie kinderen mee op kamp meenemen. Hiervoor kan je een mailtje sturen naar de leiding van de tak(ken) waarvan je graag hebt dat ze langskomen zodat jullie een datum en uur kunnen afspreken. Hieronder de kampdata:

• Kapoenenkamp: 7 juli – 11 juli • Welpenkamp: 30 juni – 7 juli • Jonggiverkamp: 1 juli – 13 juli • Giverkamp: 12 juli – 24 juli

Huur een Jin

Vriendelijke scoutsgroeten,
Femke, Arne, Milan en Sander

kapoenen

rommelpot kapoenen 14 mei 2019

Coucou lieve kapoentjes,

Dit is de allerlaatste “gewone” rommelpot van het scoutsjaar ☹. Jammer hé?
Wat hebben we samen leuke avonturen beleefd! We hebben jullie geleerd dat een weekendje weg van de mama en papa eigenlijk niet zo erg is en zelfs héééééél leuk kan zijn! We hebben kastelen gebouwd op ons megacool weekend, we hebben zoektochten gedaan door Tienen, we hebben getest wie de slimste kapoenen waren tijdens onze kapoenenquiz en nog veel meer!
Het was een kapoenenjaar om nooit meer te vergeten! Om dat super-geweldig-fantastisch jaar af te sluiten hebben we nog iets speciaals in petto……
Deze zondag organiseren we naar jaarlijkse traditie (lees, sinds vorig jaar) ons KUBB toernooi! Kennen jullie het spelletje niet zo goed? Dat is helemaal niet erg want wij leren het jullie graag en we kunnen je verzekeren dat het gewoon super leuk is!
Wie is er welkom? IEDEREEN (jong/oud, dik/dun, recht/schuin,…) is welkom → Nodig dus iedereen uit die je wilt!
Waar? Rakkerveld – Torsinweg 12, 3300 TIENEN
Ploegen? Je mag ploegen maken van 3 tem 9 deelnemers
Inschrijven? GRATIS! Dit is inclusief 1 consumptie. Stuur een mailtje naar: fien.vandekerkhoven@krikobea.be met vermelding van je ploegnaam en het aantal kinderen en volwassenen in jouw team voor 17 mei.
Leden van wie de ouders niet kunnen deelnemen kunnen gewoon een ploegje maken met hun leiding!

Zondag 19mei: KUBB toernooi
Binnenkort komt de kamprommelpot ook online

welpen

rommelpot welpen 14 mei 2019

Heeeeeeey Welpen

Wat voor een fantastische laatste vergadering hebben we gehad??? De handtekeningen verzamelen van de helden, op de foto met de helden, rijden in een super lange gocar! Er zijn zelfs enkelen die gegrimd zijn, of een leuke haartooi bedacht hebben. Wij hebben super hard genoten van deze laatste vergadering!!!
Maar nu nog beter nieuws!! Dit weekend is het weekend, en omdat jullie de leiding verslagen hebben in 5-tegen-allen zijn wij jullie zaterdagavond een hawaï-themed feestje verschuldigd. En dat zal er ook komen. Op de planning staan buiten dat feestje nog meer super coole activiteiten gepland. Dus ga alvast maar op zoek naar een strooien rokje, of een hawaï hemdje met bloemetjes, want er zal een vakantie sfeertje in de lucht hangen, met andere woorden : als je niet kan komen mis je het beste welpen weekend uit de hele welpen geschiedenis.
Na dat weekend zien we elkaar helaas niet meer ☹. Tot het kamp, wat er stilaan dringend aan zit te komen, over 2 weken krijgen jullie te horen wat het kampthema is, wij staan al vast te popelen om het met jullie mee te delen.
Groetjes de Welpenleiding
P.S. Hier nog onze mooie met de helden

Zo beste welpen, dit was de super coole rommelpot. Als je nog is onze toffe vergaderingen wilt herbeleven kunt je altijd naar de foto’s gaan kijken op onze google photos album: https://photos.google.com/share/AF1QipNiwJ04rUegukpmk4KaORN1ZTuMqIMKF4ALzoIQ2QlzcbDZs 1HCY5HcLSZdk8dc3g?hl=nl&key=YzNLelBmUldwNzlGVFZ0cTBuZlhhZDZ4TVVwY3d3
Agenda
17-19 mei: Hawaï weekend.
Dit gaat door in de lokalen van scouts Berg (Raymond Impanisstraat 2, 1910 Kampenhout) We spreken af om 19:00 aan het Houtemveld in Tienen om te carpoolen, we raden natuurlijk iedereen aan om mee te carpoolen. Wie toch rechtstreeks wil gaan wordt aan de weekendplaats verwacht om 19:45. Zet dit ook in de mail van de inschrijving. Het weekend eindigt zondag om 11:30 op de weekendplaats.
Het weekend kost 25 euro. Dit kan bij aanvang van het weekend cash betaald worden of via Payconic. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar welpenleiding@krikobea.be. Vermeld hierin ook of je vegetariër bent of andere dingen niet mag eten. Vermeld ook als je rechtstreeks naar de weekendplaats gaat. De deadline om in te schrijven is donderdag 16 mei.
Wat niet vergeten meenemen?
• Matje, slaapzak, kussen en knuffel
• Warme kleren en iets tegen de regen. (we hopen op warm weer maar je weet het nooit zeker)
• Kids ID en eventueel medicatie (bij vertrek afgeven aan de leiding)
• Jouw allermooiste zonnebril, strohoed, bloemenketting of iets anders Hawaïaans
• Geen snoep
• Geen speelgoed want dit kan alleen maar kapot gaan

Het weekend is meteen ook de laatste welpenactiviteit van het jaar. De andere takken hebben op zondag 19 mei nog een laatste vergadering: het Kubbtoernooi. Natuurlijk mogen de welpen nog na het weekend met hun ouders naar het Kubbtoernooi gaan. Alle info staat in het algemeen bericht.

30 juni-7 juli: KAMP

jonggivers

rommelpot jonggivers 14 mei 2019

Beste jonggivers,
Het is weer zover, tijd voor de laatste gewone rommelpot ☹. afgelopen week hadden we jullie een beetje getest. Dit door niet uit te leggen wat het spel was maar gewoon een enveloppe te geven met een locatie in. Op deze locatie moesten jullie een opdracht doen om zo een volgende locatie vast te krijgen. Bij sommige opdrachten hadden jullie wel onze hulp nodig bv: bij het oversteken aan de afgebrande kerk, of over het trouw gaan zonder het aan te raken. De tofste opdracht was ongetwijfeld met de hele groep binnen een bepaalde tijd vanboven op de toren van het station te staan.
volgende week is het de laatste vergadering ☹. Maar hier gaan we nog is veel plezier maken. Na deze vergadering beginnen voor ons maar ook voor jullie de eind examens (of eind toetsen). Deze examens is nog een maand afzien. En dan komt de tofste periode van het jaar: de grote vakantie met natuurlijk het super coole vette scoutskamp!!! Hier gaan we super veel toffe dingen beleven. Het kamp thema kan ik echter nog niet verklappen. Maar geen nood de kamp rommelpot zal over 2 weken verstuurd worden en hier staat het thema in😉.
Agenda:
Zondag 19 mei 2019: laatste vergadering → kubb-toernooi van 14h tot 17h30. Info in het algemeen bericht.

givers

rommelpot 14 mei givers

Yoooow Giverssss
Jullie hebben vorige vergadering laten zien dat met de fiets naar de scouts kunnen komen en naar Zoutleeuw fietsen lukt.(behalve de mensen die er niet waren, onder andere Emma die eventjes ging trouwen met een Pool in Polen.) Maar terug zonder fietsen af te breken was toch al wat moeilijker. Gelukkig moeten we alleen naar de kampplaats fietsen en niet terug. Zouden we moeten terug fietsen, dan laten we Maarten beter achter.
Ook hebben we getest of we tussen het naar Zoutleeuw fietsen en terug naar Tienen 2 repen Prince koeken en een ijsje met 2 bollen opkregen. Dit deden we zelfs op 2 verschillende plaatsen. Het Vinne zo dat met die vijvers en diee speeltuin waar weeral de Maarten en Roel zich terug kind voelden en de Bollero op de steenweg waar toch wel heel veel volk werkt.
Nu even iets anders!
Sommigen onder jullie waren al heel benieuwd naar het kampthema dusss hier het antwoord!!! Als je aan het einde van het doolhof geraakt staat daar het antwoord!!
Succes DE GIVERLEIDING!!!

Agenda
Zondag 19 mei van 14u00 tot 17u30 is het al Kubb-toernooi….. (dit is de laatste vergadering)

rommelpot jin 14 mei 2019

Rommelpot JIN!

Dag Beste Jinners, Helaas maar waar, was dit al weer bijna een volledig scoutsjaar.

Maar niet getreurd, de jin die er laatste vergadering was, hebben besloten om elkaar nog te zien, namelijk gaan we eind deze maand eens een kijkje nemen in het nieuwe cafétje van de mama van Fien. Namelijk de vianderbar. Hier zullen we nog kunnen genieten van een lekker drankje en hopelijk ook een warme zon. (#België) You never know….

En dan enkele weken zweten bij de examens, en dan chillen in de bus naar kroatië, Slovenië,…. Hier zullen we een tal leuke/nice dingen gaan doen. Zoals Burger King, …, Burger King. (Snorkelen, kajakken, zwemmen bij/door watervallen,…) Eerst rijden we naar Salzburg vooraleer we aankomen in het geweldige Slovenië.

Zoals jullie al weten mogen jullie eigen ideëen altijd laten doorvloeien naar ons, en zullen we deze hopelijk gedaan hebben in deze 14 dagen. We slapen voornamelijk in een tent, dus neem zeker een slaapzak en matje mee. Voor de rest zal je voornamelijk zwemkledij nodig hebben. (Neem niet al te veel mee, we hebben maar 1 bus/auto.)

We komen terug aan in Tienen op zondag 14 juli. PS.: Kampthema is ‘New Kids’!!!!

!!!Belangrijk!!!
(In deze regio zijn er teken besmet met een virus, hiervoor kan je een spuit (TBE?) gaan halen bij de apotheek. Wij raden jullie aan om deze te zetten.) Hoe werken deze spuiten? Je plaats je eerste spuit, vervolgens wacht je een maand en zet je je 2de spuit, als we terugkomen van kamp en je terug thuis bent, moet je je 3de spuit gaan laten zetten. https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/nieuws/2019/05/08/vaccinatie-tegen-tbe-teken-incentraal-europa?fbclid=IwAR0etP_shOH0i0UDy3z7rW12BG6a9Z3KzFFBcIUBQvubmEdswcwwpnD0XQ

We vertrekken op kamp de 1ste van de maand Juli om 8 uur bij Vero thuis. (Beinshoevestraat 1, 3350 Linter.) Belangrijk: Wees op tijd, want we hebben een lange rit te gaan deze dag. (Ps. Je kan nog in de auto verder slapen.)

Voor de ouders, zullen we een kampvoorstelling houden op zaterdag 25 mei 2019. S’avonds om 20.00.

Veel succes met de examens!!! En hopelijk zien we jullie nog voor kamp eens terug!!!(Laatste chillings)

kriko-bea

Algemeen bericht 29 april 2019

U kan de volledige rommelpot ook hier lezen:
https://www.krikobea.be/forum/rp/190429/Rommelpot.pdf

Dag Kriko-Beanen,
De paasvakantie en onze paaseierenraap is ondertussen achter de rug, hopelijk heeft iedereen ervan genoten! Belangrijk: op zondag 5 mei is er geen scouts, want de leiding is dan op leidingsweekend. Over andere toekomstige evenementen lees je hieronder meer 😊

Rakkersveld Quiz Op zaterdag 11 mei organiseren de drie scoutsverenigingen Kriko-Bea, Bergrakkers en Blits hun jaarlijkse quiz. Hiervoor zijn we nog op zoek naar mooie prijzen voor op de prijzentafel. Als je een mooie prijs kan aanbieden als sponsoring, of via je werk aan leuke gadgets kan geraken, mag je mailen naar quiz@krikobea.be. Ook kortings- of tegoedbonnen zijn welkom. De opbrengst van de quiz is ten voordele van de lokalen VZW Rakkersveld, om onderhoudswerken en energiekosten te betalen.
Inschrijvingen zijn natuurlijk ook altijd welkom! Het is 25 euro voor een ploegje van maximum 5 leden. Tafelronde wordt uitgedeeld om 20u stipt; eerste vraag om 20u15. Inschrijven via quiz@krikobea.be.

Laatste vergadering: Kubbtoernooi voor de hele familie Na een spetterende eerste editie zal ons Kubbtoernooi weer plaatsvinden! We organiseren deze laatste vergadering voor zowel leden als ouders op zondag 19 mei van 14u tot 17u30 op het Rakkersveld. Inschrijven is gratis, inclusief 1 gratis consumptie. Vorm een ploeg van 3 tot 9 deelnemers en schrijf je in door een mail te sturen naar fien.vandekerchove@krikobea.be met vermelding van je ploegnaam en van het aantal volwassenen en kinderen in je ploeg voor 17 mei. We voorzien ook een bar met drankjes aan democratische prijzen.

Leden van wie de ouders niet kunnen deelnemen, kunnen meedoen in een ploegje met hun leiding en hoeven hiervoor niet in te schrijven.

Brainstormavond Kriko-Bea 100 jaar Met als oprichtingsjaar 1921, zijn we dé oudste jeugdvereniging van Tienen en omstreken. We hebben als jeugdbeweging dus al een rijke geschiedenis met bijhorende sympathisantenbasis, bestaande uit circa 120 leden, 25 leiding, talrijke oud-leiding en ouders.
In haar huidige vorm ontstond onze scouts ongeveer 45 jaar geleden door de fusie van VVKS Kristus Koning en VVKM Beatrijs. Om al eens na te denken hoe we onze 100ste verjaardag gaan vieren, nodigen we alle oud-leiding, ouders en sympathisanten uit op een eerste brainstormavond op zaterdag 25 mei om 20u aan het Rakkersveld.

Leidingbezoek voor kamp Elk jaar voorziet de leiding van elke tak de mogelijkheid om even thuis lang te komen om eventuele vragen te beantwoorden of om de leiding van die tak graag wat beter willen leren kennen voordat ze jullie kinderen mee op kamp meenemen. Hiervoor kan je een mailtje sturen naar de leiding van de tak(ken) waarvan je graag hebt dat ze langskomen zodat jullie een datum en uur kunnen afspreken. Hieronder de kampdata:

• Kapoenenkamp: 7 juli – 11 juli • Welpenkamp: 30 juni – 7 juli • Jonggiverkamp: 1 juli – 12 juli • Giverkamp: 11 juli – 24 juli

Huur een Jin

Vriendelijke scoutsgroeten,
Femke, Arne, Milan en Sander

kapoenen

rommelpot kapoenen 29 april 2019

Hallo allerliefste kapoentjes
Ik heb goed nieuws en slecht nieuws voor jullie! Ik zal maar beginnen met het slechte of beter gezegd
minder goede nieuws: het scoutsjaar is bijna afgelopen en er zijn nog maar twee vergaderingen op
zondag ☹ Geen zorgen we gaan van de laatste twee nog de beste maken, dus ik zou zeker komen!!
En dan heb ik ook nog goed nieuws!! Na de laatste twee zondagen is het jaar zeker nog niet
afgerond, want het allerleukste moet nog komen …… we gaan nog op kamp! 😊 Dat worden vijf
zonnige dagen boordevol leuke spelletjes! Ik hoop dat alle kapoenen meekomen zodat we er een
fantastisch kamp van kunnen maken!
Vorige keer hebben jullie laten zien hoe goed jullie zijn in gezelschapspelletjes: Er waren veel lenige
kapoentjes die zich in alle bochten draaiden bij twister. Veel kapoenen speelden slim en bedachten
de beste vragen bij Wie is het? En gelukkig zijn er ook goede doktertjes knoop, want anders waren ze
nooit uit de knoop geraakt en hingen ze nog altijd aan elkaar 😉
Spijtig genoeg is het deze zondag geen scouts ☹ want de leiding gaat zelf op weekend. Gelukkig
weet ik nog enkele spelletjes die je thuis kan doen zodat jullie toch nog het plezier van de scouts
kunnen beleven! jullie kunnen een kamp bouwen in je tuin of zelfs in je eigen kamer, oefenen om
snel te lopen zodat Petro of Toto weer een rot ei zijn 😉 trainen om een nog betere ninja te worden
of zo luid mogelijk het kapoenenlied zingen!
We gaan jullie zeker missen deze zondag en hopen om jullie allemaal terug te zien over twee weken!!
Groetjes
Gigi, Nala, Toto, Petro en Rikki

Agenda:
-zondag 5 mei geen vergadering (het is leidingsweekend)
-zondag 12 mei: gewone vergadering 14u – 17u30
-zondag 19 mei: Laatste vergadering Kubbtoernooi, meer info hierover staat in het algemeen bericht

welpen

rommelpot welpen 29 april 2019

Heeey de Welpeeeuh! *KLIK* Ziezo, nu heb ik een foto getrokken van iemand die de rommelpot leest, dat was de laatste op mijn lijstje. Tijdens het fotospel hebben we nog veel andere foto’s gemaakt. Het team van Linde, Nette, Ybe en Fien heeft gewonnen (proficiat!), maar alle teams hebben mooie foto’s gemaakt. Zo moesten we bijvoorbeeld een foto maken van… “Iets vies” “Iets rood”

“een groot beest” “Het andere team”

Volgende week is er geen vergadering en de week daarna wel. Maar over 3 weken is het pas echt feest, want wij gaan het jaar afsluiten met een MEGA-FANTASTISCH10/10-KEICOOL-WEEKEND. En het thema van het weekend iiiiiiisssss…… Hawaï! Dus zoek maar al naar uw zonnebril, parasol, surfplank, bloemenketting en strandstoel. Alle info over het weekend staat bij de agenda, maar je mag uw mama en papa dat laten lezen want jij hebt al genoeg gelezen in deze rommelpot. Vergeet vooral niet in te schrijven!

Agenda
Zondag 5 mei: Geen vergadering want de leiding is op leidingsweekend
Zondag 12 mei: Zonnige- zondag-vergadering, we gaan nog eens goed bruinen voor we naar Hawaï vetrekken volgend weekend. 14:00-17:30 op het Rakkersveld
17-19 mei: Hawaï weekend. Dit gaat door in de lokalen van scouts Berg (Raymond Impanisstraat 2, 1910 Kampenhout) We spreken af om 19:00 aan het Houtemveld in Tienen om te carpoolen, we raden natuurlijk iedereen aan om mee te carpoolen. Wie toch rechtstreeks wil gaan wordt aan de weekendplaats verwacht om 19:45. Zet dit ook in de mail van de inschrijving. Het weekend kost 25 euro. Dit kan bij aanvang van het weekend cash betaald worden of via Payconic. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar welpenleiding@krikobea.be. Vermeld hierin ook of je vegetariër bent of andere dingen niet mag eten. Vermeld ook als je rechtstreeks naar de weekendplaats gaat. De deadline om in te schrijven is donderdag 16 mei.
Wat niet vergeten meenemen? • Matje, slaapzak, kussen en knuffel • Warme kleren en iets tegen de regen. (we hopen op warm weer maar je weet het nooit zeker) • Kids ID en eventueel medicatie (bij vertrek afgeven aan de leiding) • Jouw allermooiste zonnebril, strohoed, bloemenketting of iets anders Hawaïaans • Geen snoep • Geen speelgoed want dit kan alleen maar kapot gaan

Het weekend is meteen ook de laatste welpenactiviteit van het jaar. De andere takken hebben op zondag 19 mei nog een laatste vergadering: het Kubbtoernooi. Natuurlijk mogen de welpen nog na het weekend met hun ouders naar het Kubbtoernooi gaan. Alle info staat in het algemeen bericht.

30 juni-7 juli: KAMP

jonggivers

Rommelpot jonggivers 29 april 2019

Joooow jonggivers!
Wat een topsjorvergadering hebben we er weer op zitten. Iedereen kan nu perfect sjorren of zou dat toch moeten kunnen 😉 Als jullie het toch niet helemaal onder de knie hebben of niet aanwezig waren kunnen jullie de uitleg over de kruissjorring in dit document vinden: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/files/techniek/bestand/kruissjorring-v1.pdf.
Hopelijk onthouden jullie hoe jullie moeten sjorren tot kamp. Om jullie geheugen te testen hebben we een kruiswoordraadsel gemaakt.

Willen jullie graag foto’s zien van tijdens vergaderingen, dan hebben we hier een link voor aangemaakt: https://photos.app.goo.gl/xUpLCdmUjwarL3qy6 . Er staan er nog niet zoveel op, maar we zullen op kamp nog veel kiekjes maken.
Groetjes, De leiding
AGENDA:
zondag 5 mei geen vergadering, want het is leidingsweekend zondag 12 mei: laat-de-zon-in-je-hart vergadering zondag 19 mei: Laatste vergadering Kubbtoernooi, meer info zie algemeen bericht
1-12 juli: KAAAAAAAAAAAAAMP!!!

givers

rommelpot givers 29 april 2019

Dag vrienden,
Het is al weer een tijd geleden dat we elkaar gezien hebben en daarom zullen we nog eens samen wat herinneringen ophalen. Ik moet toch wel toegeven, vrienden, dat de paasvergadering onvergetelijk was. De givers waren met vier hele exemplaren de grootste tak. Proficiat, vrienden.
Voor zij die er waren was dit natuurlijk extra voordelig. Want zoals jullie weten, vrienden: minder is meer. Zo kon elke aanwezige ongeveer 40 (semi-gesmolten) paaseitjes mee naar huis nemen.
Afgelopen zondag, vrienden, vonden er twee vermeldingswaardige ‘gebeurtenissen’ plaats. Als eerste mogen toch een aantal onder jullie (lees: iedereen) nog wat oefenen voor het Kubb-toernooi, dat zal plaatsvinden op de laatste vergadering van het jaar. Want amai, afgelopen zondag was het maar triestig, hoor, vrienden.
Als tweede maakte Ian een legendarische terugkeer. En ja, soms, vrienden, zegt een foto meer dan duizend woorden, bij deze:

P.S.: De stijl waarin deze rommelpot geschreven is, vrienden, is geïnspireerd op een bekend persoon. Degene die kan raden wie, krijgt over twee weken een extra vieruurtje.
Vele groetjes en een fijne schoolweek,
De leiding.

AGENDA:
Zondag 5 mei: geen vergadering want de leiding is op weekend.
Zondag 12 mei: fietsvergadering van 14:00 tot 17:30u. Kom dus met de fiets. Doe ook een gillet jaune aan. Pak best ook een drinkbus met water mee en een hoofddeksel, want we verwachten goed weer.
Zondag 19 mei: laatste vergadering van 14:00 tot 17:30 op het Rakkersveld. Kubbtoernooi! We zullen met de givers meestrijden naar de overwinning. Ouders die willen meespelen zijn ook altijd welkom, voor meer info zie algemeen bericht.

rommelpot jin 29 april 2019

Yoowww
Ja dus vero had een nice ontwerp voor onze jin truien en ik hoop da we die nemen in de kleur babyroze zoals guus zei xd.
De plaats en datum van het kamp ligt ook al vast (rip woohah) maar ik ben er zeker van dat het kamp wel fijner gaat worden.

Onze agenda zeker ni vergeten:
volgende week geen vergadering want het is leidingsweekend en het weekend daarna is het gewone vergadering

kriko-bea

Algemeen bericht 16 april 2019

U kan de volledige rommelpot ook hier lezen:
https://www.krikobea.be/forum/rp/190416/Rommelpot.pdf

Dag Kriko-Beanen,
Een vrolijk Pasen en paasvakantie aan iedereen! Dat de Paashaas dit jaar extra gul mag zijn en al jullie chocolade-paaseidromen mogen uitkomen. Dit jaar passeert hij samen met de paasklokken ook op het Rakkersveld, alle chocoladeliefhebbers zijn welkom om paaseieren te komen rapen…

Paaseitjes rapen op de scouts
Op zondag 21 april is het Pasen. Er zal daarom geen gewone vergadering zijn, maar in de plaats gaan we paaseitjes rapen op het Rakkersveld. Alle leden en ouders zijn welkom tussen 14u00 en 15u00. Hopelijk heeft de paashaas ze niet te moeilijk verstopt…

Stapweekend: « L’édition des 3 rivières » Een stap-evenement voor (oud-)leden en sympathisanten van Scouts en Gidsen Kriko-Bea Tienen. In 1996 werd naar aanleiding van het 75-jarig bestaan van Kriko-Bea het eerste stapweekend georganiseerd, nu gaan we voor de 13e editie. Vrijdag 26 april vanaf 19u begint de pret, en 28 april is het weekend gedaan. Voor meer info: jan.maja@telenet.be of bert.bollens@gmail.com of stijn.vanherrewegen@telenet.be

Rakkersveld Quiz Op zaterdag 11 mei organiseren Kriko-Bea, Bergrakkers en Blits hun jaarlijkse quiz. Hiervoor zijn we nog op zoek naar mooie prijzen voor op de prijzentafel. Als je een mooie prijs kan aanbieden als sponsoring, of via je werk aan leuke gadgets kan geraken, mag je mailen naar quiz@krikobea.be. Ook kortings- of tegoedbonnen zijn welkom. De opbrengst van de quiz is ten voordele van de lokalen VZW Rakkersveld, om onderhoudswerken en energiekosten te betalen.
Inschrijvingen zijn natuurlijk ook altijd welkom! Het is 25 euro voor een ploegje van maximum 5 leden. Tafelronde wordt uitgedeeld om 20u stipt; eerste vraag om 20u15. Inschrijven via quiz@krikobea.be.

Brainstormavond Kriko-Bea 100 jaar Onze scouts ontstond in haar huidige vorm ongeveer 45 jaar geleden door de fusie van Kristus Koning en Beatrijs. Scouts Kristus Koning is rond 1921 opgericht en om al eens na te denken hoe we deze historische gebeurtenis in 2021 gaan vieren nodigen we alle oud-leiding, ouders en sympathisanten uit op een eerste brainstormavond op zaterdag 25 mei. Zet het alvast in jullie agenda, verdere details worden later meegedeeld.

Kampen De kampdatums zijn bekend. Iedereen kan nu beginnen aftellen naar de mooiste tijd van het jaar. De kapoenen en welpen gaan op dezelfde kampplaats op kamp, na elkaar. De jonggivers en givers delen ook een kampplaats. • Kapoenenkamp: 7 juli – 11 juli • Welpenkamp: 30 juni – 7 juli • Jonggiverkamp: 1 juli – 12 juli • Giverkamp: 11 juli – 24 juli

Huur een Jin

Vriendelijke scoutsgroeten,
Femke, Arne, Milan en Sander