kriko-bea

Algemeen bericht 4 februari 2019

De volledige rommelpot kan u ook hier lezen:
https://www.krikobea.be/forum/rp/190204/Rommelpot.pdf

 

Dag iedereen,

De leiding is nu allemaal terug uit de examenperiode. De tweede helft van het scoutsjaar kan nu echt van start gaan. Wij hebben er alvast zin in! We willen ook iedereen bedanken die afgelopen zondag op onze nieuwjaarsreceptie is langs geweest.

 

Tupperware avond

In deze tijden moeten we allemaal wat meer aan het milieu denken, zeker met het ecologisch getinte jaarthema ‘Minder is meer’. Het is dus belangrijk dat we zo weinig mogelijk verpakkingen gebruiken, en vooral meer herbruikbare potjes. En waar kunnen we al die leuke potjes vinden? Op de Kriko-Bea Tupperware avond natuurlijk! Deze gaat door op zondag 10 maart in de zaal op het Rakkersveld. Het uur volgt nog in de volgende rommelpot.

 

Restaurantdagen

Op 23 en 24 maart haalt onze scouts zijn beste kookkunsten naar boven om iedereen te verrassen met onze culinaire hoogstandjes. De steun van jullie is voor ons onmisbaar: kosten van elektriciteit, water, gas, stookolie, onderhoud en spelmateriaal vergen heel wat van onze kas.

Als er geïnteresseerde ouders zijn die ons graag een handje willen helpen in de keuken, of nieuwe ideeën en suggesties hebben over hoe we het dit jaar beter kunnen doen, mogen ze ons altijd mailen op groepsploeg@krikobea.be.

 

 

Kampen

De kampdatums zijn bekend. Iedereen kan nu beginnen aftellen naar de mooiste tijd van het jaar. De kapoenen en welpen gaan op dezelfde kampplaats op kamp, na elkaar. De jonggivers en givers delen ook een kampplaats.

 • Kapoenenkamp: 7 juli – 11 juli
 • Welpenkamp: 30 juni – 7 juli
 • Jonggiverkamp: 1 juli – 12 juli
 • Giverkamp: 11 juli – 24 juli

 

 

 

 

 

 

 

Huur een Jin

 

 

 

Scoutskleding

Degenen die nog niet betaald hebben kunnen dit doen via een overschrijving op de groepskas BE 02 7340 1000 3840, met vermelding: “winkeltje” + naam en voornaam (indien er voor meerdere kinderen iets besteld is hoeft er slechts één naam vermeld te worden). Wie nog een trui, das of kentekens wilt bestellen kan dit nog steeds doen. Spreek gewoon de leiding aan en wij zorgen dat je bij de juiste persoon terecht komt!

 

 

Vriendelijke scoutsgroeten,

Arne, Femke, Milan en Sander

kapoenen

rommelpot kapoenen 4 februari 2019

Dag liefste kapoentjes,

Het was alweer lang geleden dat we elkaar nog hadden gezien! Hopelijk waren jullie even blij als ons om onze gezichten terug te zien 😊 Na een leuke sneeuw- en nieuwjaarsvergadering waren wij heel moe door het maken van al dat lekkers voor de ouders. Ik denk zelfs dat de broodjes die we samen gemaakt hebben het populairste waren, ze waren meteen op!

Hopelijk zijn jullie niet vergeten om jullie tandjes te poetsen?! Ik heb namelijk heel veel kapoentjes zien smullen van de lookbroodjes!

BELANGRIJK (zeker voor de agenda van de ouders)
Het is misschien nog wat vroeg, maar ik kon niet meer wachten om het te vertellen. Ons volgende weekend samen mogen jullie alvast op de kalender plaatsen: 15-17 maart.
Veel meer info over het weekend geef ik nog niet, dat is voor binnenkort. De kindjes/ ouders die al graag willen mogen hun alvast inschrijven via onze mail.

HET GAAT EEN MEGA-COOL-FANTASTISCH-GEWELDIG-LEUK-GRAPPIG-GEK WEEKEND WORDEN!!

Ook volgende week is Toto weer van de partij, dan kan hij al zijn knotsgekke avonturen vertellen van zijn expeditie naar (NOG) koudere oorden.

Hier alvast een leuke inkleurfoto van Toto op zijn reis:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AGENDA:

Zondag 10 februari: gewone vergadering 14u-17.30u

Zondag 17 februari: gewone vergadering 14u-17.30u

Zondag 24 februari: gewone vergadering 14u-17.30u

welpen

rommelpot welpen 4 februari 2019

Dag lieve welpjes,

Ik zal jullie vandaag eens interessante dingen bij leren, net zoals Rikki-tikki-tavi deed bij Dokter Mario.

Jaja, Mario versus Luigi was het geweldige leuke spel dat we voor de Nieuwjaars receptie hebben gespeeld.
Maar ik denk niet dat iedereen alles weet van Mario en Luigi daarmee zal ik even een korte geschiedenis er van geven.

 

Mario is bedacht door een Japanse gamedesigner Shigeru Miyamoto,  hij is ook de baas van Nintendo. Nintendo is de verzamelnaam voor verschillende vidogames zoals “De legende van zelda”, Donkey Kong, Star-Fox, Pikeman,… Nintendo heeft ook verschillende game consoles: Nitendo 64, snes, gamecube, wii/u, Gameboy, DS/I/lite/3d,…

Nu over Mario zelf. Mario is een kleine, aardige, mollige, Italiaanse loodgieter, die woont in het Mushroom Kingdom.
Hij verscheen voor het eerst in het jaar 1981.

Hij probeert buiten wat loodgieter klusjes ook prinses peach te redden van de kwaadaardige Bowser, wat hem natuurlijk wel altijd lukt. Naar Bowser heeft hij ook nog andere vijanden zoals Wario en Donkey Kong, maar met DK wordt hij later nog dikke vriendjes.

De beroepen van Mario lopen wat uit elkaar, hij is begonnen als loodgieter in het koninkrijk maar later word hij ook nog herkend als dokter en ook als archeoloog. Daarbuiten is hij ook een heel goede vechter.

 

 

Mario heeft ook een jongere broer, Luigi. Hij is de partner van Mario als ze op missie moeten, hij zou Mario moeten redden als het nodig is maar meestal moet hij zelf gered worden, op een paar keren na.

Mario heeft een beste vriend, Yoshi. Hij lijkt een beetje op een dinosaurus of een salamander.

 

 

 

 

Voila nu weten jullie een beetje meer over Mario en zullen jullie het hopelijk nooit meer vergeten want hij is echt een held!

Dit was het voor deze keer, tot op de super leuke vergaderingen!

Groetjes

Baloe, Jacala, Kottick, Rikki-tikki-tavi en Bagheera.

 

Agenda

Zondag 10/02: Valentijn vergadering, pak gerust uw liefje mee of uw beste vriend(in) mee en dan gaan we het samen gezellig maken. 14u-17u30 op het Rakkersveld

Zondag 17/02: De 98ste Olympische Welpenspelen!! Zo gaan we zien wie de snelste/sterkste/… is. 14u-17u30 op het Rakkersveld

Weekend 22-24/02: We hebben ons tweede weekend: het belofteweekend!!!

We spreken vrijdagavond om 19:00 af op het Houtemveld om te carpoolen. Wie rechtstreeks wil gaan wordt op de weekendplaats verwacht om 19:30.
Zondag om 11:30 is het weekend gedaan.
Het weekend zal plaatsvinden in Nieuwerkerken in Chirolokalen (Rozenbosstraat 96, 3850 Nieuwerkerken)

Wie mee wil op weekend moet op tijd inschrijven. Stuur een mailtje naar welpenleiding@krikobea.be. De deadline voor de inschrijvingen is 15 februari.

Het weekend zal 25 euro kosten en dit mag vrijdag bij het vertrek cash betaald worden.

Wat neem je zeker mee:

o   Matje, slaapzak en kussen. (er zijn geen bedden zoals  op vorig weekend)

o   Genoeg warme kleren en ook iets tegen de regen

o   Toiletgerief

o   Kids-Id en eventueel medicatie: geef deze dingen bij vertrek af aan de leiding

o   Neem kleren mee in de kleur van je nest, wie zijn nest niet meer weet komt het ons zondag nog eens vragen 😉

Zondag 03/03: Carnaval Vergadering, kom zeker verkleed in wat je maar wilt. 14u-17u30 op het Rakkersveld.

jonggivers

rommelpot jonggivers 4 februari 2019

Ello mega coole jonggivertjes

 

Ja ja die vergadering samen met de Givers. Wat was dat? Een quiz wel is waar ! Vond toch dat de jonggivers soms slimmer zijn dan de givers ze en veel leuker !! Ik wil de givers nu niet zwart maken hoor of weet je, toch wel!!! Jonggivers zijn veel cooler, booe de givers 😉 Maar daarna appart was het toch weer gezellig. Beetje roddelen over wie er al een liefje heeft, geen zorgen hoor jullie geheimen zijn veilig bij ons.

Ik hoop dat de nieuwjaarsreceptie gezellig was!!  Voor  jullie maar ook voor de ouders die er waren. Goed gedronken, goed gegeten? Wij vonden het zeer gezellig , ma toch een beetje boos ik had maar 1 lookbroodje L

Maar tis bijna zover het weekend komt dichter en dichter gelieve zo snel mogelijk in te schrijven! Want het thema is al bekend ze mensen. Hier een beetje verkleed tips. Het gaat zalig worden!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

10/2: gewone vergadering

15/2-17/2: Weekend! –  Belofteweekend in thema Hells Angels. Het weekend gaat door in de lokalen van scouts Boutersem. We spreken 15 februari af aan de lokalen van Boutersem zelf om 20u, verkleed als een echte Hells angel. Het adres is Dorpsstraat 11, 3370 Boutersem. De prijs van dit weekend bedraagt 25 euro. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar jonggiverleiding@krikobea.be voor 13 februari. Zondag 17 februari om 11u is het weekend gedaan.

24/2: Gewone vergadering

givers

rommelpot givers 4 februari 2019

Yooow givers,

Aangezien ik er de afgelopen maand er niet was, behalve op de traumatiserende Nieuwjaarsduik, ben ik niet in staat om samen met jullie in deze rommelpot mooie herinneringen op te halen. Gisteren was ik er wel, daarom beperkt mijn recensie zich tot die dag.

Over het algemeen was het een schitterende vergadering. De leiding had het zwaar met spellen uitleggen omdat samoerai-meester-uitlegger Niels afwezig was. Maar na verschillende bis-uitlegnummers begrepen de meeste givers telkens wel de grote lijnen van het spel. Dit verdient een dikke 10 op 10 *applaus voor leiding en leden*.

De spellen die we gespeeld hebben, kwamen van het internet. Zo konden we de kwaliteit van de spellen op de site van Scouts en Gidsen Vlaanderen eens grondig controleren. De derdejaars begonnen al meteen te vrezen voor een overlap, omdat zij voor hun weekend ook duidelijk de site van Scouts en Gidsen Vlaanderen als bron hadden gebruikt. Ik durf te zeggen dat niet elk spel geweldig was, dus een score van 5/10 is wel op zijn plaats.

Nadien was er de Nieuwjaarsreceptie. De driepikkels werden vakkundig gesjord. Het aansteken van het vuur ging echter niet zonder moeilijkheden. Warre slaagde er niet in het papier in brand te steken, Emma kreeg zelfs de lucifer niet aan en Tuur, ja…euhm, *zucht*. Enkel Elijas vond een vlam. De aangeboden hapjes waren lekker. Helaas waren de kapoenen en de welpen de givers te snel af, waardoor de hapjes al op waren nog voor de plateau de givers kon bereiken. Zonde. Voor de succesvolle driepikkels en de vlam van Elijas ken ik telkens 1 punt toe, voor elke verspilde lucifer wordt telkens 1 punt afgetrokken. Dit samen met de gemiste lookbroodjes brengt de Nieuwjaarsreceptie op een score van -17/10.

Dag en bedank,

De leiding

AGENDA:

10 februari 2019: pre-valentijnsvergadering van 14:00 tot 17:30 op het Rakkersveld.

17 februari 2019: post-valentijnsvergadering van 14:00 tot 17:30 op het Rakkersveld.

22 – 24 februari 2019: derdejaarsweekend. Dear Lord, stand by us. Inschrijven door te mailen naar giverleiding@krikobea.be. We spreken af op het Rakkersveld om 20u om dan te carpoolen naar de weekendplaats (Heidestraat 15a, 2560 Kessel). Het weekend eindigt zondag om 12u.

Vrijdag 29 tot zondag 31 maart: Erikatocht. Een weekend georganiseerd door Scouts en Gidsen Vlaaderen voor de givers van de hele Gouw. Wordt slechts een (1!) keer in drie jaar georganiseerd, dus dit jaar is de enige kans om mee te gaan. Vanaf heden mag er ook inschreven worden. Dit doe je door te mailen naar giverleiding@krikobea.be. Het weekend kost 25 euro. Deadline inschrijven is 1 maart. Niet ingeschreven = niet mee. OPGELET: sommigen van jullie hebben de week erna paasexamens, hou hier rekening mee.

rommelpot jin 4 februari 2019

Hallo liefste jinners!

4 weken leiding zijn dat is iets actiever dan de vergaderingen die we tegenwoordig gewoon zijn. Maar we hebben dat wel goed gedaan, helemaal klaar om volgend jaar leiding te zijn! Hopelijk weet iedereen nu beter wat ze willen doen als tak volgend jaar.

Vorige vergadering kwamen we weer in het jin ritme. We gingen naar het theatercafé en daarna was het al nieuwjaarsreceptie. Waar Willem zijn haar heeft laten knippen door Femke. Ook hebben we nog wat nagedacht over locaties voor kamp want om leefweek moeten we al alles beslist hebben.

Véro haar voorstel was de zuid kust van Portugal en een paar steden in Portugal waar zij is geweest en ons dus kan gidsen!

Hier zijn een paar pracht plaatjes om al wat te kunnen fantaseren.

 

 

 

 

 

 

En vanaf daar zouden we nog naar een eiland in de buurt kunnen gaan.

Maar dit is maar een idee van alle dingen die we zouden kunnen doen want we gaan er echt een top reis van maken! Denk dus allemaal nog na over landen of dingen die we zouden kunnen doen zodat we veel ideeën hebben en dus zeker de beste kiezen.

 

Wat we ook niet mogen vergeten is dat Anneleen vandaag jarig is en dat verdient een liedje.

 

Happy birthday to you
Hppy birthday to you
Happy birthday, dear Anneleen
Happy birthday to you

kriko-bea

Algemeen bericht 22 januari 2019

De volledige rommelpot kan u ook hier lezen:
https://www.krikobea.be/forum/rp/190122/Rommelpot.pdf

Dag iedereen,

De eerste vergaderingen van het nieuwe jaar zitten er al op, 2019 is dus al goed ingezet. Als jullie doorheen het jaar wat van onze avonturen willen bekijken (zoals evenementen, foto’s, video’s) of gewoon wat extra informatie willen zoeken over onze scouts, kunnen jullie altijd terecht op onze website www.krikobea.be of onze facebookpagina www.facebook.com/krikobea !

 

Vervangleiding

Bij deze vragen we om al de leiding die ”normaal gezien” volop aan het studeren is voor de komende examens nog heel veel moed te wensen de komende weken. Voor de kinderen verandert er weinig, de vergaderingen op zondagnamiddag gaan gewoon door, voor een aantal afwezige leiders voorzien we vervangleiding.

 

Nieuwjaarsreceptie

We nodigen jullie allen graag uit op onze nieuwjaarsreceptie op zondag 3 februari vanaf 16u! Jullie kunnen hier genieten van een lekker hapje en een tapje dat de takken zelf gedeeltelijk zullen voorbereiden. Voor de leden start de vergadering om 14u.

 

Restaurantdagen

Op 23 en 24 maart haalt onze scouts zijn beste kookkunsten naar boven om iedereen te verrassen met onze culinaire hoogstandjes. De steun van jullie is voor ons onmisbaar: kosten van elektriciteit, water, gas, stookolie, onderhoud en spelmateriaal vergen heel wat van onze kas.

Als er geïnteresseerde ouders zijn die ons graag een handje willen helpen in de keuken, of nieuwe ideeën en suggesties hebben over hoe we het dit jaar beter kunnen doen, mogen ze ons altijd mailen op groepsploeg@krikobea.be.

 

Foto’s kapoenen en welpenkamp (nieuwe link)

U heeft er lang op moeten wachten, maar hier zijn dan toch de foto’s van het kamp van de kapoenen en de welpen. U kan ze bekijken via de volgende link:

Deel 1:

https://we.tl/t-VNAAtEjBkg

Deel 2:

https://we.tl/t-eQYw9eRoer

Voor problemen met de link kan u mailen naar tomreynaerts@hotmail.com

 

Kampen

De kampdatums zijn bekend. Iedereen kan nu beginnen aftellen naar de mooiste tijd van het jaar. De kapoenen en welpen gaan op dezelfde kampplaats op kamp, na elkaar. De jonggivers en givers delen ook een kampplaats.

 • Kapoenenkamp: 7 juli – 11 juli
 • Welpenkamp: 30 juni – 7 juli
 • Jonggiverkamp: 1 juli – 12 juli
 • Giverkamp: 11 juli – 24 juli

 

Huur een Jin

 

 

Scoutskleding

Degenen die nog niet betaald hebben kunnen dit doen via een overschrijving op de groepskas BE 02 7340 1000 3840, met vermelding: “winkeltje” + naam en voornaam (indien er voor meerdere kinderen iets besteld is hoeft er slechts één naam vermeld te worden). Wie nog een trui, das of kentekens wilt bestellen kan dit nog steeds doen. Spreek gewoon de leiding aan en wij zorgen dat je bij de juiste persoon terecht komt!

Denk eraan dat het ook steeds kouder wordt, dus kleed je kind warm aan. Verder is het ook handig dat op elk kledingstuk voor- en familienaam vermeld staat.

 

 

Vriendelijke scoutsgroeten,

Arne, Femke, Milan en Sander

kapoenen

rommelpot kapoenen 22 januari 2019

Hey liefste kapoentjes,

Vorige week was het weeral is een hele leuke activiteit. Alleen zat het weer niet zo mee…  Het was heel erg koud en ja natuurlijk de regen is ook niet zo leuk… Hopelijk de volgende keer wat beter weer hé! We hadden voor jullie een mega leuk spel voorzien maar ja door het weer is dat niet kunnen door gaan… Maar… Misschien…

Misschien spelen we dit volgende week wel, als het weer natuurlijk iets beter is… Ik hoop allesinds op geen regen, aan de kou gaan we in de winter niet veel kunnen doen hé

Ik wou jullie ook nog een geheimpje vertellen… Het gaat over iets dat jullie te wachten staat… Jullie hebben het dit jaar al een paar keer gedaan, en vonden het allemaal super leuk! Allé toch diegene die aanwezig waren 😉 Het gaat over… Ons allerlaatste weekend samen. Jammer dat het al het laatste is, maar we gaan er wel iets mega leuk van maken hé, zoals groepsweekend en ja natuurlijk ons eerste weekendje. Om precies te zijn is het nog 53 dagen 2uur en 16 seconden vanaf nu, AFTELLEN MAAR!!!!

We jullie ook nog allemaal willen wensen is een gelukkig nieuwjaar, sorry dat wij er niet kunnen bij zijn nu. Maar als we terug zijn gaan we dat vieren! Dan doen we een afterparty om nieuwjaar nog eens te vieren maar dan met ons erbij! Dat beloof ik jullie!

Aangezien wij nu met onze neuzen in de boeken zitten en onze hersenen bijna gaan ontploffen van zo veel dingetjes te leren, heb ik niet meer zo veel te vertellen… Maar als onze examens over zijn en onze hersenen een pauzetje hebben kunnen nemen, kunnen wij er terug volop invliegen met leuke verhaaltjes te schrijven en belangrijker nog, om, zoals de leiding nu, MEGA leuke spelletjes te maken voor jullie!

Allé bon, tot de volgende!

Geniet van de leuke spelletjes, wij kruipen terug met onze neus in de boeken!

Veel liefs,

Nala, Gigi, Asjra, Toto, Rikki en Petro

 

Agenda:

Zondag 27 januari: gewone vergadering, maar misschien al terug met de oude leiding, of misschien ook niet…

Zondag 3 februari: gewone vergadering, normaal gezien zal alle leiding terug zijn. Als ze de examens toch hebben overleefd 😉

Zondag 10 februari: Gewone vergadering

welpen

rommelpot welpen 22 januari 2019

DAG ALLERCOOLSTE WELPEN!
Als er iemand de beste is in het ladderspel, dan is het zeker wel een welp!

En dat hebben jullie gisteren duidelijk bewezen. Aangezien iedereen van die geweldige talenten heeft, was het een strijd vol zweet, bloed en tranen (minus het bloed en de tranen dan).

Maar ons Kato is wel de welp der welpen wanneer het aankomt tot strijden voor de top. Deze krachtige meid heeft helemaal van onder aan de trap haar weg geworsteld door alle uitdagingen naar de bovenste trede.

Dit betekend natuurlijk niet dat de rest minder hard gewerkt heeft, want – amai – wat een wedstijd was me dat!

Ik zou beginnen aftellen want het WEEKEND komt eraan!

En dit willen we natuurlijk niet missen. Daarom is het zeer belangrijk dat er op tijd ingeschreven wordt.

Het weekend gaat door van vrijdagavond 22 februari tot zondagmiddag 24 februari.

Het weekend zal plaatsvinden in Nieuwerkerken in Chirolokalen
(Rozenbosstraat 96, 3850 Nieuwerkerken)

Om in te schrijven stuur je een mail naar welpenleiding@krikobea.be

HET INSCHRIJVEN GAAT TEN LAATSTE TOT VRIJDAG 15 FEBRUARI.

Wie de foto’s van afgelopen vergaderingen graag wil bekijken, kan dit nog altijd via deze link: https://photos.app.goo.gl/WwfwohCc4imPDrMx6

 

 

AGENDA

Zondag 27 januari: gewone vergadering op het Rakkersveld van 14u00 tot 17u30

Zondag 3 februari: nieuwjaarsreceptie: voor de leden start de vergadering om 14u00, de ouders
zijn welkom op de receptie om 16u00

Zondag 10 februari: gewone vergadering op het Rakkersveld van 14u00 tot 17u30

Zondag 17 februari: gewone vergadering op het Rakkersveld van 14u00 tot 17u30

jonggivers

rommelpot jonggivers 22 januari 2019

Halloha leukste tak van scouts krikobea,

We zijn het jaar al stevig ingevlogen met een aantal TOP^ vergaderingen, zoals gaan schaatsen op de grote markt van tienen gevolgd door een lekkere warme chocomelk (ps: Hoe leuk was da!! :o).

Na al dat verwennen hebben we tijdens de vergadering erna kunnen genieten van een heerlijke wandeling, waar het weer niet echt het beste was, maar we ons wel weer hebben geamuseerd! En dit dan weer afgesloten met, voor de meeste, een warme choco (ik begin mij toch zorge te maken over al die warme choco … :/).

Maar niet treuren, na al deze pracht vergaderingen volgen er alleen maar betere activiteiten. Zoals nieuwaars receptie, nog 2 weekenden (waarvan 1 voor de 3de jaars is), …

Helaas moet ik mededelen dat er nog 1 vergadering volgt waar niet alle leiding zal kunnen bij zijn (door hun examens of zoiets), maar iedereen is vervangbaar dus graag is een applaus voor de jin en Jef die ons in deze zware tijden hebben geholpen (KLAP KLAP).

MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRR nu dat het nieuwe jaar begonnen is, spijtig genoeg nog niet met alle leiding, kunnen we al beginnen met het aftellen naar het OOOH ZO LEUKE jonggiverkamp!!!! Woooohoooo ik kan niet wachten om jullie strafexpeditie te geven!!! (maar helaas zijn jullie te braaf en gebeurd dat niet, toch?)

Goed, dit was het dan weer voor vandaag en ik hoop jullie allemaal volgende week terug te zien!!!!!!

 

Groetjes van Willem, Willem, Willem (dit is een mopje), Fien, Charlotte en niet te vergeten Jonas 😉

Doooeeeeii !!!!

Xxx

 

Agenda:

27/1: gewone vergadering op rakkersveld van 14:00 tot 17:30

03/2; gewone vergadering met achter een gezellige nieuwjaarsreceptie die begint vanaf 16:00

10/2: gewone vergadering waar zeker alle leiding terug zal zijn op rakkersveld van 14:00 tot 17:30

15/2-17/2: Weekend!!!! Verdere info zal nog volgen in de rommelpotten

givers

rommelpot givers 22 januari 2019

Yo givers en giverinas!

 

Binnen enkele jaren bestaat de kans dat jullie door een of andere gekke hersenkronkel er toch voor kiezen nog iets langer naar school te gaan na dat doodvermoeiende middelbaar. En zoals jullie waarschijnlijk al weten doen wij leiding niets liever dan klagen over hoe zwaar deze examens in januari wel niet zijn. Nu om voor de eerste (en laatste) keer jullie eens de waarheid te vertellen, zullen wij hieronder eens laten zien hoe het schema van een echte student eruitziet:

                   
                   
                   
                   

 

Zoals jullie kunnen zien maakt een ervaren student geen schema, want hij/zij weet immers dat dat helemaal geen zin heeft! Daarnaast zou een schema maken ook zeer slecht zijn voor het milieu…

Nu ondanks dat de student geen schema maakt houdt hij/zij zich steeds aan een vaste routine en enkele regels.

Zo begint de student elke ochtend met zijn wekker af te drukken en terug in slaap te vallen totdat die rond de middag ongeveer terug wakker wordt. Het eerste wat die doet is zijn/haar laptop, smartphone, … aanzetten en een kwartier tot een half uur Facebook/Instagram en andere sociale media checken. Dit is het enigste moment van de dag dat de student contact maakt met de buitenwereld, daarbuiten is het strikt verboden voor om contact met de buitenwereld te maken, laat staan zelf naar buiten te gaan! Daarna geniet de student van zijn ontbijt/middagmaal, dit bestaat meestal uit een zeer hoge dosis koffie + eventueel wat brood en beleg. Er bestaat ook een speciaal soort student die havermout eet, maar deze soort leven meestal niet lang door hun slechte dieet en zijn daarom met uitsterven bedreigd (wat een goede zaak is voor de wereld). Na het verorberen van deze maaltijd gaat de student achter zijn bureau zitten en doet zijn eerste poging om iets bij te leren. Maar al snel ontdekt die dat het te veel leerstof is en dat die maar door het jaar wat meer had moeten leren. Om te ontsnappen aan deze depressie hebben de goden een wondermiddel genaamd ‘’Netflix’’ tot leven gewekt. Deze bron van inspiratie kan de student urenlang bezighouden! Tenslotte ziet de student de zon ondergaan. Na zijn/haar favoriete avondmaal begint hij/zij te panikeren over al het werk dat die nog moet doen. Deze paniek weet die door het openen van de 7 chakra poorten om te zetten in motivatie. Helaas is na een kleine 2-tal uur deze motivatie verdwenen en gaat de student slapen.

Naast Netflix, waar de student aan de werkelijkheid kan ontsnappen, maakt hij/zij ook gebruik van de grootste bibliotheek van wijsheid. Neenee niet Wikipedia maar Youtube. Hier vindt de student alle life hacks die die nodig heeft om de examens te overleven!

-Wist je dat kousen met appelsiensap wassen ervoor zorgt dat ze niet meer naar stinkvoeten ruiken.

-Je meteen wittere tanden krijg als je deze poetst met augurken.

-Een peper in je neus steken voor een kwartiertje ervoor zorgt dat je verkoudheid meteen verdwijnt.

Groetjes de giverleiding! En tot snel!

 

AGENDA:

Zondag 27 januari: Echte-leiding-is-terug-vergadering. Rakkersveld 14u – 17u30.

Zondag 3 februari: Nieuwjaarsreceptie. Gewone vergadering van 14u-16u, om 16u start de nieuwjaarsreceptie voor oud en jong!

Zondag 10 februari: vergadering van 14u-17u30.

Vrijdag 22 februari tot zondag 24 februari: 3de jaarsweekend @ Chiro Gust (Heidestraat 15a, 2560 Kessel). De leiding is zeer benieuwd wat de 3de jaars in petto hebben! Aangezien de weekendplaats redelijk ver weg is (uurtje rijden) spreken we om 20u af op het Rakkersveld om te carpoolen.

kriko-bea

Algemeen bericht 7 januari 2019

U kan de volledige rommelpot ook hier lezen

https://www.krikobea.be/forum/rp/190107/Rommelpot.pdf

Dag iedereen,

Vanwege de voltallige leidingsploeg onze beste nieuwjaarswensen voor iedereen, hopelijk heeft iedereen haar/zijn nieuwjaarsresoluties en goede voornemens al volgehouden. Onze gemotiveerde leiders en leidsters zullen voor een actief en scoutsvol 2019 zorgen!

 

Vervangleiding

Bij deze vragen we om al de leiding die ”normaal gezien” volop aan het studeren is voor de komende examens nog heel veel moed te wensen de komende weken. Voor de kinderen verandert er weinig, de vergaderingen op zondagnamiddag gaan gewoon door, voor een aantal afwezige leiders voorzien we vervangleiding.

 

Stapvergadering

Naar jaarlijkse gewoonte is er op zondag 13 januari voor de jonggivers en givers stapvergadering. We doen dan onze stapschoenen aan om samen met onze ouders en de oud-leiding te genieten van een leuke en mooie wandeling ergens in ons landje. We spreken af om 9u30 op de Veemarkt en zullen rond 17u30 terug zijn. Lunchpakket meebrengen en aangepaste kledij voorzien. Ouders zijn altijd welkom om mee te stappen!

Nieuwjaarsreceptie

We nodigen jullie allen graag uit op onze nieuwjaarsreceptie op zondag 3 februari vanaf 16u! Jullie kunnen hier genieten van een lekker hapje en een tapje dat de takken zelf gedeeltelijk zullen voorbereiden. Voor de leden start de vergadering om 14u.

 

Kampen

De kampdatums zijn bekend. Iedereen kan nu beginnen aftellen naar de mooiste tijd van het jaar. De kapoenen en welpen gaan op dezelfde kampplaats op kamp, na elkaar. De jonggivers en givers delen ook een kampplaats.

 • Kapoenenkamp: 7 juli – 11 juli
 • Welpenkamp: 30 juni – 7 juli
 • Jonggiverkamp: 1 juli – 12 juli
 • Giverkamp: 11 juli – 24 juli

 

 

 

 

 

Huur een Jin

 

 

 

Scoutskleding

Degenen die nog niet betaald hebben kunnen dit doen via een overschrijving op de groepskas BE 02 7340 1000 3840, met vermelding: “winkeltje” + naam en voornaam (indien er voor meerdere kinderen iets besteld is hoeft er slechts één naam vermeld te worden). Wie nog een trui, das of kentekens wilt bestellen kan dit nog steeds doen. Spreek gewoon de leiding aan en wij zorgen dat je bij de juiste persoon terecht komt!

Denk eraan dat het nog steeds koud is, dus kleed je kind warm aan. Verder is het ook handig dat op elk kledingstuk voor- en familienaam vermeld staat.

 

 

Vriendelijke scoutsgroeten,

Arne, Femke, Milan en Sander

kapoenen

rommelpot kapoenen 7 januari 2019

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, GELUKKIG NIEUWJAAR !!!!!!!!!!

                                                                                                                              Tienen, 1 januari 2019

Liefste kapoen,

 

Bij de start van het nieuwe jaar
Staan ook wij hier met een nieuwjaarsbrief klaar.

 

Zoals je kan zien

Is het bye bye tweeduizendachttien.

 

We wensen jullie veel liefde, vriendschap, geluk
een goede gezondheid, en 2019 kan niet meer stuk!

 

Veel leuke scoutsmomenten die jou voor altijd bijblijven
Kiekeboe, 1 2 3 piano, dikke bertha, samen dansen op schijven.

 

Of het gezellig samen zijn, eventueel rond een kampvuur
Oh ja en kampen bouwen … Scouts zit boordevol avontuur !!!

 

Verder hopen wij dat al jullie dromen mogen uitkomen
En dat we nog heel veel leden mogen blijven verwelkomen!

 

Dit is het einde van onze nieuwjaarsbrief
We zien jullie zondag in het nief

Wij wensen jullie hierbij luid en klaar

“Een gelukkig Nieuwjaar !!! “

 

 

Dikke zoen van je  kapoen  leiding

 

 

 

 

 

 

Helaaaaas de vakantie is gedaan. Maar dat betekent dat het weer scouts is op zondagnamiddag. Ik hoor het jullie al zeggen “JOEPIEEEE”. De leiding heeft leuke spelletjes in petto. We zien jullie dan !

Tot zondag

 

 

AGENDA :

Zondag 13/01 : een leuke vergadering van 14u tot 17u30
Zondag 20/01 : een super leuke vergadering van 14u tot 17u30
Zondag 27/01 : een mega super leuke vergadering van 14u tot 17u30
Zondag 03/02 : (een late maar super gezellige) NIEUWJAARSRECEPTIE

welpen

rommelpot welpen 7 januari 2019

Hallo allerliefste welpen en allerbeste ouders van welpen

 

Hier is die dan de eerste rommelpot van het nieuwe jaar en het zal ook meteen de beste zijn! Allereerst wil hoop ik dat jullie een gelukkige kerst hebben gehad en een vrolijke nieuwjaar!

Ons kerstfeetjes was heel leuk met de quiz, het lekker eten en natuurlijk de cadeautjes! En vorige zondag hebben jullie  een mega tof drugsspel gespeeld.

Na de twee weekjes vakantie zijn jullie vandaag terug naar school gegaan mega leuk natuurlijk maar gelukkig is de scouts ook terug begonnen.

Jullie gaan het jammer genoeg komende weken moeten doen met Kottick en vervangleiding omdat het grootste deel van de leiding voor die stomme examens moet leren. Maar niet getreurd wat die vervangleiding is natuurlijk wel heel leuk, maar wel nooit zo leuk als de echte leiding (duh)

Ik zal deze rommelpot afsluiten met een paar raadseltjes

 • Het is grijs en als het uit de boom valt is uw kachel kapot, wat is het?
 • Als het in uw oog vliegt ben je dood, wat is het ?
 • Het is groen, heeft geen wielen en is zeker geen tank, wat is het?
 • Waarvoor gebruikt de koning een rode telefoon

 

Agenda

 • 13/01: gewone vergadering
 • 20/01: gewone vergadering
 • 27/01: gewone vergadering
 • 03/02: gewone vergadering + nieuwjaarsreceptie

 

Antwoorden raadsels

 • Uw kachel
 • Een straaljager
 • Toch een tank
 • Om te bellen
jonggivers

rommelpot jonggivers 7 januari 2019

Liefste jonggivers en jonggiverinnen,

Waar zal ik mijn nieuwjaarsbrief beginnen?

Ik zal starten met een aantal rijmende zinnen, zodat ik jullie aandacht alvast kan winnen.

Ik ben niet goed in rijmen, maar ga deze rommelpot toch zo aan elkaar proberen lijmen.

Alstublieft, lach mij niet uit, anders een heel kamp lang beschuit. Oei oei het begint hier al op niet meer veel te trekken, dus ik ga het niet meer zo lang rekken.

Wat wou ik nu weer zeggen? Ahja ik wou jullie mijn goede voornemens uitleggen!

In twee duizend negentien, is mijn hemd en das altijd te zien. Zo moet ik niet meer pompen en kan ik altijd pronken ( JA pompen rijmt vanaf nu op pronken!! )

Iedereen doet goed zijn best met alle spelen, dan kunnen we extra veel liefde ( in de vorm van 4uurtjes) uit delen.

Ziezo, dat zal al wel volstaan, we moeten ons ook niet te fel laten gaan. We houden het dit jaar met twee, en dat komt echt niet omdat ik het rijmen beu ben, neenee!!

 

Kusjes van jullie leiding die jullie heel graag zIEN

Jonas, Willems, Charlotte en FIEN

( applaus )

 

Nog een mededeling voor de derdejaars: jullie derdejaarsweekend gaat door van 15-17 maart. Het is nog eventjes, maar jullie kunnen onderling al eens brainstormen over wat jullie graag willen doen dat weekend.

 

Agenda :

 

13/1: STAPVERGADERING. We verzamelen om 9:30  op de Veemarkt in Tienen om van hieruit te vertrekken naar geheime plaats. Neem een lunchpakket, drinken en een klein centje mee. Alle ouders zijn ook van harte welkom om mee te komen stappen. Ouders die het zien zitten om leden te vervoeren naar de beginplaats zijn uiteraard ook steeds welkom. Het eindigt in de late namiddag, een concreter uur zal bij vertrek worden meegedeeld.

20/1: vergadering op rakkersveld van 14:00-17:30

27/1: vergadering op rakkersveld van 14:00-17:30

3 februari: gewone vergadering met achter een gezellige NIEUWJAARSRECEPTIE  met hapje en drankje

givers

rommelpot givers 7 januari 2019

Goedendag dames en heren, koele kikkers en ijsberen (toch sommigen van ons).

Aangezien er een aantal van jullie niet waren op de Nieuwjaarsduik, zullen we even de hoogtepunten van deze onvergetelijke dag overlopen.

–        We waren met 7 leden, net 1 te veel om te gaan bowlen. Niels was de enigste die er zin in had. In totaal waren er 4750 ‘ijsberen’ zoals ze dat noemen (lees: zotten) op de Nieuwjaarsduik.

–        De deur in de trein was kapot.

–        In het station van Oostende speelden drie duiven tikkertje.

–        Rap staat voor rhytm and poetry (weetje van Niels).

–        De opwarming was geweldig. Als je niet kan dansen en ook niet kan improviseren, maar wel goed kan squatten, hoor dan zeker eens bij de organisatie: misschien mag jij volgend jaar de opwarming geven!

–        “Het water is warmer dan de lucht” zeiden ze. Fake news. Volgens de VRT was het water slechts 5 graden, en de buitenlucht 6. Ha ha dat heb ik gevoeld.

–        “Omwille van de hevige wind, die over zee kwam werd beslist dat de deelnemers tot aan de heupen in het water mochten.” Oeps, die mededeling heb ik gemist.

–        Tuur zat als vierde in het water. Proficiat!

–        Naast een verbeterde bloedsomloop door het koude water, is ook mijn binnenste eens grondig gezuiverd door het zoute zeewater.

–        Na de duik was er slappe soep voor iedereen voorzien. Geen redbull voor -18 jarigen. Maar wel rozijntjes yum!

–        Het vuur was lekker warm. Arne kreeg al ideeën toen hij hoorde over het kampvuur(tje) in Scheveningen.

–        375 2319

–        Zoek de twee givers op de foto.

–        Vanaf heden mag er ook inschreven worden voor Erikatocht. Dit doe je door te mailen naar giverleiding@krikobea.be. Info zie agenda.

Groetjes van de 4.

 

AGENDA:

Maandag 7 januari – maandag 28 januari: kaarsje branden voor de leiding.

Zondag 13 januari 2019: stapvergadering. We verzamelen om 9u30 op de veemarkt. We zijn terug in de late namiddag. Breng een lunchpakket, drinken en een klein centje mee. Ouders zijn zeer welkom om mee te stappen. Ouders die niet meestappen worden gevraagd om eventueel – indien nodig en als het gaat – de leden bij vertrek te droppen.

Zondag 20 januari 2019: gewone vergadering met vervangleiding op het Rakkersveld van 14:00 tot 17:30.

Zondag 27 januari 2019: de echte leiding is terug-vergadering op het Rakkersveld van 14:00 tot 17:30.

Zondag 3 februari 2019: nieuwjaarsvergadering van 14:00 tot 17:30 + Nieuwjaarsreceptie voor leden en ouders (meer info volgt).

Vrijdag 29 tot zondag 31 maart: Erikatocht. Een weekend georganiseerd door Scouts en Gidsen Vlaaderen voor de givers van de hele Gouw. Wordt slechts een (1!) keer in drie jaar georganiseerd, dus dit jaar is de enige kans om mee te gaan. Vanaf heden mag er ook inschreven worden. Dit doe je door te mailen naar giverleiding@krikobea.be. Het weekend kost 25 euro. Deadline inschrijven is 1 maart. Niet ingeschreven = niet mee.

rommelpot jin 7 januari 2019

Beste medejinners,

 

Om te beginnen een fantastisch 2019!!!

Het jaar waarin we eindelijk op jinkamp gaan!

De tijd gaat vanaf nu hopelijk echt vliegen en voor we het weten zijn we al op kamp.

Maar eerst en vooral moeten we de kapoenen tot jong givers nog entertainen,

en hierna komt de langverwachte leefweek eraan tijd om te boiten met de poulékes, ofni?

 

We wensen natuurlijk alle succes aan onze leiding die momenteel nog goed mag afzien in de blok.

 

Hier ga ik afsluiten, bedankt voor het lezen allemaal en nee jullie moeten niks sturen want niemand leest dit allemaal.

 

Agenda:

(Dries B. en Marie, jullie worden verwacht op de veemarkt in Tienen (13 januari) om 9u30, vergeet jullie stapschoenen niet!)

 

13 Januari:

 

·         Kapoenen: Fien – Pelle – Ruben

 

·         Welpen: Anneleen – Dries M

 

·         Jonggivers: Marie – Dries B

 

20 Januari:

 

·         Kapoenen: Dries B – Dries M – Ruben

 

·         Welpen: Fien – Marie

 

·         Jonggivers: Anneleen – Pelle

 

27 Januari:

 

·         Kapoenen: Marie – Anneleen – Pelle

 

·         Welpen: Ruben – Dries M

 

·         Jonggivers: Fien – Dries B

kriko-bea

Algemeen bericht 26 december 2018

U kan de volledige rommelpot ook hier lezen:
https://www.krikobea.be/forum/rp/181226/Rommelpot.pdf

Dag iedereen,

Allereerst vanwege de voltallige leidingsploeg onze beste kerst- en nieuwjaarswensen voor iedereen. Onze gemotiveerde leiders en leidsters zullen voor een actief en scoutsvol 2019 zorgen!

We zouden ook graag iedereen willen bedanken die ons bezocht en gesteund heeft op de Tiense Kerstmarkt. Hopelijk hebben onze croque-monsieurs, chocomelk en jenever gesmaakt, hierdoor hebben we toch weer een mooi bedrag aan de kant kunnen houden.

 

Vervangleiding

Bij deze vragen we om al de leiding die ”normaal gezien” volop aan het studeren is voor de komende examens nog heel veel moed te wensen de komende weken. Voor de kinderen verandert er weinig, de vergaderingen op zondagnamiddag gaan gewoon door.

 

Nieuwjaarsreceptie

We nodigen jullie allen graag uit op onze nieuwjaarsreceptie op zondag 3 februari vanaf 16u! Jullie kunnen hier genieten van een lekker hapje en een tapje dat de takken zelf gedeeltelijk zullen voorbereiden. Voor de leden start de vergadering om 14u.

 

Foto’s kapoenen en welpenkamp

U heeft er lang op moeten wachten, maar hier zijn dan toch de foto’s van het kamp van de kapoenen en de welpen. U kan ze bekijken via de volgende link:

Deel 1:

https://wetransfer.com/downloads/9fa373f0fb570fc13d943c5bef4c84ce20181224152619/8e1d0e?fbclid=IwAR0RWDmo6_mwSwvZNwRhfptWdKVmml8_xiZ5JU3SJ1g5DFHqAry-qw55P4M

Deel 2:

https://wetransfer.com/downloads/d662468078c7d79f5481d866c4c4dce920181224152638/72509f?fbclid=IwAR2kVF4kesa2x6D8xfs6KV5qyVAQ2lJgXaUN_CwOTBNa-i-2Fy6mRHUVPz8

Voor problemen met de link kan u mailen naar tom.reynaerts@krikobea.be

 

 

 

 

 

 

Kampen

De kampdatums zijn bekend. Iedereen kan nu beginnen aftellen naar de mooiste tijd van het jaar.

De kapoenen en welpen gaan op dezelfde kampplaats op kamp, na elkaar. De jonggivers en givers delen ook een kampplaats.

 • Kapoenenkamp: 7 juli – 11 juli
 • Welpenkamp: 30 juni – 7 juli
 • Jonggiverkamp: 1 juli – 12 juli
 • Giverkamp: 11 juli – 24 juli

 

Huur een Jin

 

 

 

Scoutskleding

Degenen die nog niet betaald hebben kunnen dit doen via een overschrijving op de groepskas BE 02 7340 1000 3840, met vermelding: “winkeltje” + naam en voornaam (indien er voor meerdere kinderen iets besteld is hoeft er slechts één naam vermeld te worden). Wie nog een trui, das of kentekens wilt bestellen kan dit nog steeds doen. Spreek gewoon de leiding aan en wij zorgen dat je bij de juiste persoon terecht komt!

Denk eraan dat het ook steeds kouder wordt, dus kleed je kind warm aan. Verder is het ook handig dat op elk kledingstuk voor- en familienaam vermeld staat.

 

 

Scoutsgroeten,

Arne, Femke, Milan en Sander

kapoenen

rommelpot kapoenen 26 december 2018

Dag allerliefste kapoentjes,

Op onze laatste vergadering samen hebben we samen de boel op stelten gezet. We hebben op de stoelen en tafels gedanst op ons kerstfeestje en we zijn getrakteerd op super lekker eten. Ook niemand is vertrokken zonder een cadeautje en na een beetje onderhandelen had iedereen wat die graag wou! De leiding was ook stuk voor stuk blij met het cadeautje dat ze hebben gekregen.

Hopelijk was jullie feestje bij jullie familie even leuk als dat van op de scouts? Welk cadeautje hebben jullie gekregen? Wat hebben jullie gegeten? Wat was het dessert? Wij zijn zo benieuwd naar jullie knotsgekke verhalen 😊

We hebben natuurlijk ook minder leuk nieuws want Asjra zal de komende vergaderingen niet meer aanwezig zijn op de scouts want ze vertrekt naar het buitenland voor school. Op kamp zal ze terug klaar staan voor jullie.

MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR, beter nieuws is dat Gigi EINDELIJK terug is van haar avontuur in Sri Lanka. Jullie kunnen haar allemaal uithoren op de volgende vergadering!

Hieronder kunnen jullie nog een spelletje vinden om jullie vakantie mee op te vullen, veel plezier! 😊

 

 

Tot na de examens van de leiding,

x-jes  Toto, Petro, Nala, Asjra, Gigi en Rikki

AGENDA:

Zondag 6/1: eerste vergadering van het nieuwe jaar

Zondag 13/1: vergadering met vervangleiding en Gigi

welpen

rommelpot welpen 26 december 2018

Beste Welpen

 

Afgelopen week was er weer een superleuke vergadering gepland, het kerstfeestje. Het avondmaal: Macaroni met hesp en kaas, was weer om van te smullen, klaargemaakt door onze lieftallige foerage. Ze hebben ons zelfs voorzien van heerlijke crème brullée. Maar het toppunt van de avond was toch wel het pakjes moment, gelukkig ging iedereen naar huis met een prachtig cadeautje van een collega Welp.

De komende weken zal er niet zoveel leiding komen opdagen, enkel Kottick elke keer, omdat ze moeten studeren omdat ze examens hebben (een kaarsje branden om hun te steunen mag altijd). Maar geen nood, de leiding heeft ervoor gezorgd dat er superleuke vervangleiding aanwezig zal zijn, wel niet zo leuk als de echte leiding).

Ondanks kerst al bijna gedaan is en nieuwjaar al voor de deur staat, wenst de welpenleiding jullie leuke feestdagen, en een gelukkig nieuwjaar met veel goede voornemens.

In 2019 hopen wij als leiding jullie nog steeds elke week te kunnen voorzien van een superleuke zondag namiddag, en natuurlijk ook van 2 superleuke weekends en 1 nog leuker kamp in de zomer!!

 

Kerstige groetjes

De leiding

 

Agenda

Zondag 30 december: geen vergadering.

Zondag 6 januari: 1e vergadering van 2019. Afspraak aan het Rakkersveld, van 14:00 tot 17:30.

Zondag 13 januari: gewone vergadering. Afspraak aan het Rakkersveld, van 14:00 tot 17:30.

Zondag 20 januari: gewone vergadering. Afspraak aan het Rakkersveld, van 14:00 tot 17:30.

 

Datums om in het oog te houden:

 • 22-24 februari: Belofteweekend
 • 17-19 mei: 3de weekend
 • 30 juni- 7 juli: kamp