kriko-bea

algemeen bericht 15 mei 2018

Beste ouders, kids en scoutssympathisanten

Volgende zondag is het zo ver! Onze laatste vergadering staat voor de deur! Maar voor de zondag eindigen kunnen we de benen eens goed losgooien op muziek waar we allemaal nooit genoeg van krijgen! Iedereen is welkom om snel binnen te springen! Hieronder vindt u daarover meer informatie. Dit is dan ook het voorlaatste rommelpotbericht dat u dit jaar zal ontvangen. Het volgende rommelpotbericht zal u begin JUNI ontvangen met daarin alle informatie over de komende zomerkampen.

 

18 MEI VROEGER WAS ALLES BETER

Vanaf 20u is iedereen (jaja echt IEDEREEN, zelfs als je boven de 80 zit! 😉) welkom in de schakel , Withuisstraat 22, 3300 Tienen. Er zal muziek uit de 70, 80 en 90ties gedraaid worden. Verzoekjes voor op de dansvloer kan je op voorhand altijd mailen naar kalina.parthoens@hotmail.be

 

20 MEI LAATSTE VERGADERING (VIKING CUBE TOERNOEI)

We organiseren een familie-vikingkubb-toernooi voor zowel leden als ouders. We gaan op zoek naar de beste kubbploeg van Tienen en omstreken. Deelname is gratis. Tijdens het toernooi worden er drankjes aangeboden aan democratische prijzen. Een ploeg mag uit 3 t.e.m. 9 deelnemers bestaan. Het toernooi gaan door op het Rakkersveld van 14u tot 17u30.
Een ploeg inschrijven kan je door te mailen naar veronique.avermaete@krikobea.be gelieve hierbij het aantal volwassenen en kinderen in je ploeg en ook je ploegnaam te vermelden. Inschrijven voor 18 mei.
Leden van wie de ouders niet kunnen komen, kunnen meedoen in een ploegje met hun leiding en hoeven hiervoor niet in te schrijven.

 

KAMPEN

Elk jaar voorziet de leiding van elke tak de mogelijkheid om even thuis lang te komen voor eventuele vragen te beantwoorden of als jullie de leiding van die tak graag wat beter willen leren kennen voordat we jou kinderen mee op kamp meenemen. Hiervoor kan je een mailtje sturen naar de leiding van de tak(ken) waarvan je graag hebt dat ze langskomen zodat jullie een datum en uur kunnen afspreken. Let er wel op dat een groot deel van de leiding binnenkort met de examens begint waardoor het in de maand juni moeilijk kan worden om langs te komen!

 

Joyvalle op kamp

Sinds 1 februari bestaat de mogelijkheid om flapjes van de melkbussen van Joyvalle te verzamelen. Per 10 flapjes kunnen wij hiervoor 1 melkbus krijgen. Drinkt u thuis Joyvalle? Dan zouden wij het super vinden als u deze flapjes aan ons kan bezorgen. Momenteel hebben we er al 40! Dit zijn 4 bussen melk. We hebben nog tot 31 mei om flapjes te verzamelen. Alvast bedankt.

kapoenen

rommelpot kapoenen 15 mei 2018

Heeey kapoentjes !!

Ik hoop dat jullie jullie kegelvriendjes niet te hard missen. Ik in ieder geval wel. L Leuk om eerst 8 leden hebben en dan opeens 16 leden . Ook al was superpet zijn hoofd wat ingedeukt.

Jullie hebben toch een leuk cadeautje gegeven aan de mama he! Want die zouden toch wel meer in de bloemetjes gezet moeten worden!

 

Ik hoop dat wij nog veel van jullie mama’s gaan zien de laatste vergadering! Want het is familie kubb-toernooi. Alle leden mogen komen van 14u tot half 17 . Alle leden samen vormen dan het kapoenenteam, en die gaan natuurlijk winnen! Als de ouders willen meedoen moeten ze zich inschrijven. Je mag ook een team maken met je kind(eren). Meer info staat in het algemeen bericht.

Agenda:

20/05: Familie kubb-toernooi, maar ook gewoon vergadering.

 Kampinfo

Het kapoenenkamp gaat door van 1 tot 8 juli in de lokalen van Chiro Apollo. Meiskensbeekstraat 2, 1851 Grimbergen (Humbeek)

Het kampthema en andere info verschijnen in de kamprommelpot

18 MEI OUDERENFUIF:  Meer info algemeen bericht.

welpen

rommelpot welpen 15 mei 2018

Dag liefste welpjes!

Ik heb spijtig nieuws,… we zijn aan de laatste rommelpot van het jaar beland ☹

MAAR wees niet te droevig want dat wil natuurlijk ook zeggen dat de kamprommelpot op jullie zit te wachten (JEEEEEEJ!!). Voor alle ouders die nog vragen willen stellen of ons gewoon een beetje beter willen leren kennen, dit is zeker mogelijk! Jullie kunnen steeds een afspraak maken met ons via de mail: welpenleiding@krikobea.be of contacteer ons op 0488 87 06 54.

Deze zondag wordt echt een super leuke, cool, fantastische vergadering!

We organiseren namelijk een familie-vikingcube-toernooi voor zowel leden als hun ouders, nichtjes, tantes en nonkels. Tijdens dit toernooi gaan we opzoek naar de beste vikingcubeploeg van Tienen en ver daarbuiten. De ploegjes mogen uit 3-9 personen bestaan. Als de ouders of familie niet aanwezig kan zijn kunnen de leden nog steeds een groepje vormen met de leiding. Natuurlijk voorzien wij tijdens het toernooi ook voor de nodige verfrissing tegen lage prijzen.

Praktische informatie:

v  Inschrijven kan via: veronique.avermaete@krikobea.be (aantal volwassenen + kinderen + ploegnaam)

v  Place 2 be: Rakkersveld

v  14:00-17:30

 

AGENDA:

Vrijdag 18 mei: ouderenfuif (meer info in het algemeen bericht)

Zondag 20 mei: Laatste vergadering FAMILIE-VIKINGCUBE-TOERNOOI

jonggivers

rommelpot jonggivers 15 mei 2018

Heeej jonggivers!

Ik hoop dat de papieren zakdoekjes al klaarstaan, want dit is de allerlaatste rommelpot ☹  (buiten de kamprommelpot natuurlijk voor de wijsneuzen onder jullie)  Wat een eer dat ik hem mag schrijven. Pieter is de mol! Wie had dat zien aankomen? Ik zat ernaast, en de meeste andere leiding en jonggivers ook. Aan al wie toch Pieter verdacht: Proficiat. Aan al wie Lloyd verdacht: hahahaha! Aan al wie Baha verdacht: ik begrijp u, hij leek inderdaad het meest verdacht.

Maar genoeg over de Mol. Anders gaan de mensen die het niet kijken afhaken met lezen (sorry Lena) We hebben ook een supergezellige picknick achter de rug. Het eten was lekker, iedereen was blij en het zonnetje straalde, spijtig dat er wolken voor stonden. Gelukkig waren er nog de schattige geitjes om ons te doen smelten. We zijn vergeten een foto te trekken van de geitjes, maar hier is voor de mensen die er niet waren een foto van Willem die een geit nadoet

Zoals ik al zei is dit de laatste rommelpot, want volgende week is het al de laatste vergadering (#kubbtoernooi#allemaalkomen#zieagendavoormeerinfo#hashtag). Maar de jonggivers doen nog een extra filmavond de week erna. Waarom? Omdat wij cool zijn

(bijna even cool als deze coole jongen)

En daarna is het enkel nog aftellen tot het kamp. De vorige rommelpot stond vol met hints naar het kampthema, maar voor wie het nog steeds niet doorheeft nog een laatste hint: kijk eens in de rommelpot van 28 november 😉

 

Tot zondaaaaaag!

Jullie allerliefste leiding

 

AGENDA

 Vrjidag 18 mei 2018: Ouderenfuif (zie algemeen bericht)

Zondag 20 mei 2018: Laatste vergadering. We organiseren een familie-vikingcube-toernooi voor zowel leden als ouders. We gaan op zoek naar de beste cubploeg van Tienen en omstreken. Deelname is gratis. Tijdens het toernooi worden er drankjes aangeboden aan democratische prijzen maar elke deelnemer krijgt al 1  gratis consumptie. Een ploeg mag uit 3 t.e.m. 9 deelnemers bestaan. Het toernooi gaan door op het Rakkersveld van 14u tot 17u30.

Een ploeg inschrijven kan je door te mailen naar veronique.avermaete@krikobea.be gelieve hierbij het aantal volwassenen en kinderen in je ploeg en ook je ploegnaam te vermelden. Inschrijven voor 18 mei.

Leden van wie de ouders niet kunnen komen, kunnen meedoen in een ploegje met hun leiding en hoeven hiervoor niet in te schrijven.

Vrijdag 25 mei 2018:  Extra jonggiververgadering! Omdat we jullie anders te hard gaan missen , doen we nog een chilliewillie-jonggiver-filmavond. Afspraak van 20-22u op het Rakkersveld.

14 t.e.m. 26 juli:  JONGGIVERKAMP! De kamprommelpot verschijnt over 2 weken, spannend…

givers

rommelpot givers 15 mei 2018

Givers,

Na de geweldige opkomst bij onze activiteit vorige week (de volle 3 leden) komt het scoutsjaar stillaan op zijn einde. Volgende zondag is het dan ook de laatste vergadering, omdat we de laatste vergadering toch een beetje speciaal willen maken wordt er een heus Kubbtoernooi georganiseerd voor leden en ouders. (als jullie zonder ouders komen, kunnen er ook teams van Givers/leiding gevormd worden).

Na deze vergadering zullen we elkaar pas opnieuw zien voor het kamp (kamprommelpot zal nog volgen). Maar tussen kamp en laatste vergadering moeten we nog eerst door de gevreesde examens geraken. Omdat humor een hele goede afleiding is tijdens deze moeilijke periode geven we alvast de domste/grappigste examenantwoorden mee.

Agenda:

20/05/2018: Laatste vergadering

Er wordt een Kubbtoernooi georganiseerd. Leden en ouders zijn uitgenodigd. Als je met je gezin wilt meedoen kan je je best inschrijven, voor meer info zie het algemeen bericht.

rommelpot jin 15 mei 2018

Hallo iedereen!!

Dit is de laatste rommelpot voor het kamp, dus zal ik een klein jaaroverzicht maken om terug te denken aan al onze mooie momenten xxx

We begonnen dit jaar heeel goed met stinkend lookhaar (trouwens moeten sommigen niet nog een overgang krijgen op kamp??) we kwamen toen ook eindelijk te weten welke 3 pareltjes onze leiding waren.

Het volgende wat op onze planning stond was de halloweenfuif organiseren! Dit jaar was het een geweldig succes in de (halve) manege, er was veeeeel volk en veeeeel gedronken. Vanaf dit moment konden we beginnen dromen van een supervetcoolextreem kamp op speciale locaties.

Tussendoor verdienden we ook wat geld op modeshows, outletbeurzen,…

Op ons gezellige kerstfeestje werden er zeer geslaagde en minder geslaagde cadeautjes gegeven.

De verschillende kampbestemmingen werden nog altijd overlegd. Enkele voorbeelden: Thailand, Indonesië, Madagaskar,  Zuid-Afrika enzovoort. Uiteindelijk werd de beslissing gemaakt om met de trein te reizen in Europa!

Op leefweek werd onze familie gevormd: mams, paps, mammie en padre waren heel gelukkig met hun 5 prachtige kinderen. Onze muziekkennis werd aangevuld met een Duitse topplaat en onze liefde voor kroketten werd aangemoedigd.

Een warme duik in het frisse weer werd de voorlaatste vergadering en nu is het wachten tot het kamp.

xoxo

kriko-bea

Algemeen bericht 01/5/2018

Beste ouders, kids en scoutssympathisanten

Het scoutsjaar zit er alweer bijna op! Deze week is het helaas geen scouts op zondag. De leiding gaat zelf op weekend! Maar geen nood! De scouts gaat nog door tot 20 mei! Op 20 mei organiseren we een Viking Cube toernooi waarbij de hele familie kan meedoen! Daarnaast organiseren we op 18 mei nog een “Vroeger was alles beter “fuif, hier kunnen jullie je als ouders nog 1 keertje jong voelen en de beentjes losgooien!

18 MEI OUDERENFUIF

Vanaf 20u is iedereen welkom in de schakel (Tienen). Er zal muziek uit de 70, 80 en 90ties gedraaid worden. Verzoekjes voor op de dansvloer kan je op voorhand altijd mailen naar kalina.parthoens@hotmail.be

20 MEI LAATSTE VERGADERING (VIKING CUBE TOERNOEI)

We organiseren een familie-vikingcube-toernooi voor zowel leden als ouders. We gaan op zoek naar de beste cubploeg van Tienen en omstreken. Deelname is gratis. Tijdens het toernooi worden er drankjes aangeboden aan democratische prijzen. Een ploeg mag uit 3 t.e.m. 9 deelnemers bestaan. Het toernooi gaan door op het Rakkersveld van 14u tot 17u30.
Een ploeg inschrijven kan je door te mailen naar veronique.avermaete@krikobea.be gelieve hierbij het aantal volwassenen en kinderen in je ploeg en ook je ploegnaam te vermelden. Inschrijven voor 18 mei.
Leden van wie de ouders niet kunnen komen, kunnen meedoen in een ploegje met hun leiding en hoeven hiervoor niet in te schrijven.

KAMPEN

Elk jaar voorziet de leiding van elke tak de mogelijkheid om even thuis lang te komen voor eventuele vragen te beantwoorden of als jullie de leiding van die tak graag wat beter willen leren kennen voordat we jou kinderen mee op kamp meenemen. Hiervoor kan je een mailtje sturen naar de leiding van de tak(ken) waarvan je graag hebt dat ze langskomen zodat jullie een datum en uur kunnen afspreken.

Joyvalle op kamp

Sinds 1 februari bestaat de mogelijkheid om flapjes van de melkbussen van Joyvalle te verzamelen. Per 10 flapjes kunnen wij hiervoor 1 melkbus krijgen. Drinkt u thuis Joyvalle? Dan zouden wij het super vinden als u deze flapjes aan ons kan bezorgen. Momenteel hebben we er al 40! Dit zijn 4 bussen melk. We hebben nog tot 31 mei om flapjes te verzamelen. Alvast bedankt.

kapoenen

kapoenen 1/5/2018

Hallowkidowki kapoentjes!!

Amai amai amai dat was me nogal een weekend.

Ik kan het nog altijd niet laten om mijn fluo-kleren terug aan te trekken…

Op het weekend vielen we allemaal zo goed op met al onze kleuren, maar wat mij ook opviel was dat jullie allemaal supermegavetcoole dappere kapoentjes zijn, echt een sterke groep zo te samen.

Volgende week gaan wij samen met alle leiding op weekend, ik denk dat het wel leuk zou zijn maar ik zou er liever nog eentje samen met jullie doen!!

Lekker samen spelen in het bos en op het skatepark!

Elkaar bekladden met allerlei kleuren, jongens dat was me nogal een zicht!

De tocht door het bos waar we de lichtjes moesten volgen tot we bij Petro kwamen en Louis die samen met Gigi als laatste alle lichtjes hadden meegenomen en daarna nog samen aan het kampvuur gezeten , GE-WEL-DIG!

Ik kan niet wachten om samen met jullie op kamp te gaan!

Jammer genoeg zien we jullie volgende week niet omdat wij weg zijn maar de week erna zien we elkaar allemaal terug, JIPPPIIIIEEEEE !!!!!

Tot snéééééééél

Groetjes : Petro, Rikki, Xebo, Gigi en Zazoe

06/05: Geen vergadering want wij zijn er niet

13/05: Gewone vergadering

13/05: ouderenfuif (zie algemeen bericht)

Kampinfo

Het kapoenenkamp gaat door van 1 tot 7 juli in de lokalen van Chiro Apollo. Meiskensbeekstraat 2, 1851 Grimbergen (Humbeek)

Het kampthema en andere info verschijnen in de kamprommelpot

welpen

welpen 1/5/2018

Goede morgen, middag of avond beste lezers van deze rommelpot,

Baloe is terug met weeral een fantastische rommelpot. Allereerst wil ik het hebben over het Krikobeanen weekend, man man man… wat een kei tof weekend! Slapen in stapelbedden, koffiekoeken bij het ontbijt en in de middag een heel keuze uit verschillende soorten pasta’s. We zijn heel goed verwend geweest. Maar beste welpen wen er maar niet aan want zo kan en het jammer genoeg altijd niet zijn. Met het weer hebben we dan ook nog eens geluk gehad (op dit moment is het super hard aan het onweren).We hebben alleen zondag regen gehad maar echt last hebben wij daar niet van, Ahnee natuurlijk niet want de welpen kunnen daar tegen alleen de Chiro gaat naar binnen als het regent en met Akela zijn vuurstok bleven we toch allemaal warm terwijl wij zijn gekke trucjes konden bewonderen.

De vergadering voor het weekend was toch wel een heel ander verhaal. Toen was het zo warm dat iedereen al kletsnat was door de tuinslang, sponzen en waterpistooltjes nog voor dat de vergadering geëindigd (begonnen, omgekeerde dag) was. Na al die waterspelletjes waren we op het steentjesplein gaan opdrogen zodat we helemaal droog de vergadering konden starten.

We hebben op weekend ook weer kei toffe spelletjes gespeeld. Stratego met de junglebook dieren waarvan Ik nog altijd vind dat Baloe eigenlijk iedereen zou kunnen verslaan i.p.v. alleen maar Rikki-Tikki-Tavi. Het gsm-spel waar Shere Khan en ik alleen in onze winkel de IPhone X en smartwatches verkochten die helaas genoeg niet zoveel succes hadden omdat Rikki-Tikki-Tavi ze niet overkocht in haar winkel. Later in het spel kregen we dan ook nog een winkel bij namelijk die van Jule en Warre die hun eigen winkel waren begonnen en zelfs de boeman hadden omgekocht om hun niet te pakken. De nachtspelletjes waren precies toch al wel iets enger en spannender. De eerste nacht hadden we moeder kip gespeeld en de tweede nacht follow the fill. Ondanks alle schrik heeft iedereen heeft het kei goed gedaan! Persoonlijk vond ik het einde het leukste omdat wij daar confituur op het touw hadden gesmeerd maar ik denk dat de welpen dat iets minder leuk vonden.

Ik heb ook een beetje slecht nieuws het einde van het scoutsjaar begint er aan te komen :/ er zijn nog maar een paar vergaderingen. Dat betekend ook wel dat het kamp steeds dichterbij komt! Ik zou dan ook aan de ouders willen vragen die graag eens willen dat de leiding is langskomt voor uitleg of vragen voor het kamp om op tijd een mail te sturen zodat wij kunnen langskomen voordat de examens beginnen.

Geniet nog van het verlengde weekend!!

Baloe out xoxo

Agenda:

· 6 mei: GEEN vergadering (leidingsweekend)

· 13 mei: gewone vergadering

· 18 mei: ouderenfuif (zie algemeen bericht)

jonggivers

jonggivers 1/5/2018

Hallo liefste jonggivers!

Het scoutsjaar zit er bijna op, nog enkele rommelpotten en dan verschijnt de langverwachte kamprommelpot!! Spannend, spannend, wat zou het kampthema zijn? Om toch al een tipje van de sluier op te lichten, zullen we hieronder enkele tips geven:

Ha ha ha ! Gefopt ! Geen tips over het kampthema, wachten is de boodschap.

“Wachten is de boodschap”, misschien is dat wel een tip?

Oei, dit wordt hier verwarrend. Om verwarring te vermijden, zullen we het kamp links laten liggen en even terugdenken aan de mooiste momentjes van afgelopen scoutsjaar.

Waarschuwing! Deze mooie momentjes zullen niets te maken hebben met het kamp of tips voor het kamp!

Behalve dan, dat jullie, jonggivers deel uitmaken van deze mooiste momentjes EN ook meekomen op kamp. Jeeej!

Omdat een gewone opsomming van de mooiste momentjes een beetje saai is, presenteren we jullie:

De mooiste momentjes van het jaar in een kruiswoordraadsel.

Omdat bij nader inzien we niet capabel genoeg zijn om de mooiste momentjes in een kruiswoordraadsel om te zetten, is het een kruiswoordraadsel geworden om te testen hoeveel jullie nog weten van het afgelopen jaar. Warm jullie hersenen maar op!

P.S.: het verticale woord is misschien (:D) toch wel een tip voor het kamp…

1. Het favoriete woord van Andries en ook het vergif waarmee Rob vermoord werd.

2. De letter die we afgelopen zondag gesjord hebben

3. De plaats waar we verzamelden om op stapvergadering te vertrekken

4. Het thema van het eerste weekend

5. Het cadeau dat Lode van Willem kreeg op het kerstfeestje en dat nu nog altijd te zien is aan zijn fiets.

6. De titel van het liedje waarop we op het Groepsfeest gedanst hebben.

7. Het thema van jongi5’l.

8. De voornaam van de vrouwelijke foerier op belofteweekend.

Vele groetjes van

Banaan, Paprika, Prei, Wortel en Milaaaaaan.


AGENDA:

6 mei 2018: geen vergadering, de leiding is op weekend.

13 mei 2018: picknickvergadering! We verzamelen zoals altijd in het Rakkersveld om 14u, dan wandelen we naar een top-secret-locatie om te picknicken en tegen 17u30 zijn we terug op het Rakkersveld. Omdat een picknick zonder iets om te eten geen picknick is, vragen we aan elke jonggiver om iets om te eten of iets om te drinken mee te nemen. Neem ook best een rugzakje met hierin een drinkbus met water in om onderweg te drinken mee.

18 mei 2018: ouderenfuif (zie algemeen bericht)

20 mei 2018: laatste vergadering. We organiseren een familie-vikingcube-toernooi voor zowel leden als ouders. We gaan op zoek naar de beste cubploeg van Tienen en omstreken. Deelname is gratis. Tijdens het toernooi worden er drankjes aangeboden aan democratische prijzen. Een ploeg mag uit 3 t.e.m. 9 deelnemers bestaan. Het toernooi gaan door op het Rakkersveld van 14u tot 17u30.

Een ploeg inschrijven kan je door te mailen naar veronique.avermaete@krikobea.be gelieve hierbij het aantal volwassenen en kinderen in je ploeg en ook je ploegnaam te vermelden. Inschrijven voor 18 mei.

Leden van wie de ouders niet kunnen komen, kunnen meedoen in een ploegje met hun leiding en hoeven hiervoor niet in te schrijven.

givers

givers 1/5/18

Helleu givertjes,

Afgelopen weken is er toch wel wat gebeurd: we zijn op weekend geweest J en een echte nice fietstocht.

Aangezien de laatste rommelpot van het jaar de kamprommelpot gaat zijn met het thema en een epic verhaal en zo, zal ik nu al enkel tips geven voor tijdens de fietstocht.

1) Eet zeker in de ochtend een goed ontbijt.

2) Laat je fiets ook nakijken door iemand die er iets van weet.

Als dit gebeurt is zouden de volgende punten moeten kloppen:

· Uw band is hard opgepompt

· De remmen van je fiets werken goed

· De versnellingen van de fiets werken ook goed

· Je heb een bel of een toeter op je fiets staan

3) Voor je bagage op je fiets gebruik je best fiets zakken. Je kan ook gebruik maken van een rugzak maar dit is sterk af te raden ( vorming van rugpijn en rugzweet).

4) Hoe snel moet je trappen:

· Voor weg die plat is moet je zo zwaar mogelijk trappen (meer kracht zetten dan ontwentelingen maken)

· Voor weg die naar benden gaat moet je ook zo zwaar mogelijk trappen (of niet trappen als het echt stijl is)

· Voor weg die een beetje naar boven gaat moet je beetje lichter trappen dan op een platte weg.

· Voor een weg die fel omhoog gaat moet je licht trappen maar ook niet te snel (als je te snel trapt word je ook snel moe)

5) Als je niet zo een goede fietser bent moet je altijd achter iemand fietsen. Dit zorgt ervoor dat je minder wind tegen je krijgt en dat je een doel voor je hebt waardoor je makkelijker kan volgen.

6) Indien er koeien achter je aan zitten tijdens de fietstocht gelieve praktische info te vragen aan Sander Medart.

Ik hoop dat deze tip je goed gaan helpen tijdens de fietstocht. Indien vragen kan je je altijd wenden tot een van ons.

Groetjes

agenda

zondag 6 mei: geen vergadering de leiding is op weekend.

Zaterdag 12 mei: we gaan op uitstapJ jullie worden verwacht om 7:45 aan het station van tienen aan de voorkant. Deze uitstap kost 5 eurotjes. en eindigt om 6:06 aan het station van tienen.

Vrijdag 18 mei: ouderenfuif (zie algemeen bericht)

Zondag 20 mei: laatste vergadering: cube toernooi we hopen dat jullie massaal van de partij zijn.

jin 1/5/2018

Heeeey jindows

Hier is een mooi verhaaltje om te lezen voor het slapengaan:

Er was eens een jingroep die op kamp ging in juli. Hun kamp was heel goed voorbereid en ze keken er allemaal naar uit. Eerst namen ze het vliegtuig naar Warschau, de piloot moest daar een noodlanding maken omdat één van de motoren in brand stond. Op het nippertje overleefde iedereen deze gevaarlijke landing. Hierdoor misten ze het vliegtuig naar Boekarest. Nadat ze vijf uur hadden gewacht konden ze eindelijk een volgende vlucht naar hun eerste bestemming nemen. Helaas kon hun bagage niet mee op dit vliegtuig, waardoor ze de eerste dagen zonder bagage moesten doorbrengen. Niet iedereen kon dit evengoed aan: iemand was aan het wenen, een andere kreeg een kleine woedeaanval en een derde persoon stonk zo hard, dat de rest van de groep niet meer in de buurt wou komen.

Gelukkig konden ze last minute nog terecht in een ander hostel. De sfeer was daar niet optimaal, de groep voelden zich daar niet op hun gemak. Het plan was om zich gedeisd te houden en zo weinig mogelijk op te vallen. Spijtig genoeg was dit voor één iemand van de groep een heel moeilijke taak. Deze persoon wond een microfoon en vond het noodzakelijk om hierin luid te gaan zingen (het gezang was zeer vals) Dit konden de andere gasten in het hostel niet echt appreciëren, ze klopten op de deur om het lawaai te beëindigen. Na een extreem lang blad steen schaar toernooi werd besloten wie de deur moest opendoen. De deur werd geopend en toen….

Voor het vervolg van dit spannende verhaal moeten jullie wachten tot de volgende rommelpot xoxo

BELANGRIJK! (voor wie nog geen 18 jaar is op kamp): vergeet het papier voor het voogdij niet te gaan halen op het stadhuis.

AGENDA:

6 mei: geen vergadering, de leiding is op weekend

13 mei: laatste echte vergadering

18 mei: ouderenfuif (zie algemeen bericht)

20 mei: kubbtoernooi, info zie algemeen bericht

jin 16/4/2018

Hellooooow jinnertjes en leiding

Iedereen weet dat kamp nu dichtbij komt en de voorbereidingen zijn bijna op hun einde. De leiding gaat vrijdag ons fantastische kamp voorstellen en dan moeten we alleen nog uitzoeken wat we in de verschillende steden gaan doen. We kunnen de steden verdelen zodat iedereen voor een stad moet zoeken ofzo.
Zondag gaan we nog is geld verdienen en zaterdag komen jullie allemaal naar de Mexicaanse eetavond van akabe!!!
Om jullie goed te kunnen bezighouden tot zondag heb ik een geweldige woordzoeker gemaakt. Als je deze helemaal maakt krijg je een verrassing!!
xxx

AGENDA: 22 april werken op OUTLETBEURS

jin 2/4/2018

Gegroet mede collega Jinners en Leiding

Voor we ter zake komen in de kwestie Jinkamp wil ik even het daverende succes van Sjakie en de suikerfabriek benadrukken. Dit succes is mede mogelijk gemaakt door onze acteercapaciteiten. Natuurlijk was ook de hoofdrol (Willy Wonka) uitstekend vertolkt tijdens de voorstelling door mijzelf in eigen persoon, hoewel dit exclusief was heb ik er toch plezier in gehad. De andere rollen waren ook oké vertolkt door een paar collega Jinners en een paar Givers.

Dan zal ik nu even ter zake komen in hopelijk het hoogte punt van dit scoutsjaar; Het Jinkamp.

– Onlangs zijn we gestart met het ontwerpen van leuke pullen voor tijdens het kamp zelf. Maar doordat dit verzwakt is wil ik toch even iedereen opnieuw activeren om zijn/haar creatieve brein aan het werk te zetten en eventuele mogelijke ontwerpen te delen met de rest!

– Nu we onze interrail passen besteld hebben is het tijd om de gepaste route uit te stippelen.
hiervan hebben we 2 varianten opbouwend op elkaar. Maar het grootste discussie punt is de startlocatie. Er wordt getwijfeld tussen 2 locaties. Ofwel starten we uit Boekarest ofwel uit Boedapest. Dit is een belangrijke beslissing dus als iedereen hier eens goed over nadenkt dan kunnen we de volgende vergadering beslissen!

– Het is misschien ook belangrijk dat iedereen eens nadenkt over wat we willen doen in de steden die we bezoeken. Dan staan we in dat deel van de planning ook weer wat verder!

Veel liefs xx
Jakob

jin 19/3/2018

MENSEUH MENSEUH

Er zijn al weer 2 weekjes voorbij waarin ook onze prachtige leefweek is gevallen. Voor al de mensen die de vorige rommelpot hebben gelezen (en how how dat zijn er veel) mijn voorkeur voor beste leider is toch een beetje verandert, KIM is nu de BESTE leider van de hele wereld. Misschien moeten we Wout inruilen, of nee wacht misschien beter een leidster. Trouwens het record voor late rommelpot schrijven is bij deze verbroken. Het is half 10 op maandag! (altijd handig om te weten)

Het antwoord op mijn supercool raad-de-youtuber-spel van vorige week is Logan Paul! Als je hem niet kent, zeker opzoeken!

De youtuber van deze week is …

…. (Gales Ferry, 25 maart 1981) is een Amerikaanse vlogger, filmproducent en mede-eigenaar van het inmiddels door CNN overgenomen socialmediabedrijf Beme. Hij vlogt zijn dagelijks leven in New york en heeft ondertussen al zo’n 9 miljoen abonnees weten te behalen. Op 15 februari 2010 startte … zijn eerste YouTube-kanaal. Op dit platform plaatst hij reisverslagen, werkopdrachten en doe-het-zelfprojecten. Hij werkte samen met bedrijven zoals Mercedes-Benz, Nike en J.Crew. Op 26 maart 2015 begon hij een nieuwe serie op YouTube met dagelijkse vlogs over zijn werk, privéleven en reizen die hij maakt. Hij eindigde deze dagelijkse serie met een laatste vlog op 19 november 2016. Op 27 maart 2017 is hij weer begonnen met een nieuw seizoen van vlogs, maar deze keer niet dagelijks.

Sorry dat het weer eens zo kort is, maar dat is nu eenmaal een mooi voorbeeld van vraag en aanbod…

Mic drop, yolex out

jin 6/3/2018

Wel wel wel jingang hoe gaat het er weer mee.
Ik typ dit berichtje voor jullie met mooi uitzicht op een van de beste leiders van onze groep: Jawel Wout! Dit feit zal verzekeren dat ik hier een prachtige rommelpot ga neerschrijven. Aangezien ik echt gebrek heb aan inspiratie zeg ik jullie dit: wist je dat Fristi al op de markt is sinds 1955? Nee? Ik ook niet…
Aangezien jullie allemaal mooi de vorige rommelpot hebben gelezen weten jullie ongetwijfeld ook het antwoord op mijn raadseltje. De beschreven youtuber was jawel, Pewdiepie! Maar welke youtuber past bij deze beschrijving? (deze is trouwens een eigen beschrijving en geen copy pasta bij gebrek aan internet!)

Met zijn vogel verovert deze youtuber momenteel het internet. Zelfs in een maand zonder een enkele video geüpload te hebben wist hij een miljoen subscribers voor zich te winnen. Hij wordt door sommigen gezien als een echte legend, door anderen als de grootste psychopaat op heel de planeet aarde. Als je nog steeds niet weet over wie ik het heb, dan zou je zeker eens een kijkje moeten nemen op zijn website waar hij zijn merch verkoopt. De website is zijn naam.com/shop.

Terwijl ik hier lekker in mijn zeteltje zit sluit ik hierbij mijn prachtig klein tekstje af, ik hoop dat tegen de tijd dat jullie dit lezen jullie allemaal nog leven na ons fatale leefweekje.

Ya boi le youtuber x
(ps: credits to wout zijn pc, thankssss)

jin 20/2/2018

eyo jingang what’s poppin’,

Ik schrijf deze rommelpot met water in de oogjes en boterhammekes in de mond op een schooldag om 7u 20 en dat allemaal speciaal om jullie te kunnen entertainen, is dat niet mooi! Hoe is het daar eigenlijk op de scouts? Leeft Jakob nog? Is Yolex nog eens komen opdagen?
Aangezien Ans (blijkbaar) elke week iets met een tekstje deed, start ik hierbij een nieuwe ‘serie’: Raad de youtuber. Ik zal een deeltje van een youtuber zijn wiki pagina halen en jullie moeten wie het is. Het antwoord zie je uiteraard in de volgende rommelpot!

Felix Arvid Ulf Kjellberg (Göteborg, 24 oktober 1989), beter bekend onder zijn alias … , is een Zweeds commentator op YouTube. In januari 2018 had hij met meer dan 60 miljoen abonnees het YouTube-kanaal met de meeste abonnees ooit. Zijn video’s zijn vooral Let’s Play-filmpjes waarin hij videospellen speelt en becommentarieert.

Deze was simpel… volgende week wat moeilijker 😉
Maar bon, allemaal komen deze zondag het schijnt weer een spetterende vergadering te worden!

ps: het antwoord is niet yolex vidz

AGENDA:

25 februari: gewone vergadering

4-9 februari: LEEFWEEK!!

jin 5/2/2018

Jow jinners!!

Zoals beloofd is hier het vervolg van het verhaal van vorige week. Ja, ja ik weet dat we geen vervangleiding meer moeten zijn deze volgende weken en daarom ook geen verhaaltjes meer moeten lezen op het niveau van de andere takken, maar ik wou dit verhaal toch nog afmaken. Een zeker iemand heeft mij ingelicht dat dit niet zomaar een verhaal is, nee nee, dit is het verhaal dat onze PO leerkracht, Meneer Vandecan (echt een topleraar(!) ), aan al zijn klassen voorlas om dan als opdracht te geven dat wij, leerlingen, het gevoel dat bij ons werd opgewekt moesten tekenen. Dus daarom wil ik even nog Meneer Vandecan bedanken want zonder hem had dit verhaal niet echt een meerwaarde gehad. Dankuwel.

Het is geen ei

… ‘Grom eens vervaarlijk,’ zeg ik terwijl ik mijn oor bij het ei houd.
‘Ghhhghhh ghhhghhh,’ klinkt het. ‘Ghhh.’

‘Haha, dat lijkt niet eens op een beer,’ roept een lieveheersbeestje dat naderbij gekropen is en zich met ons gesprek wil bemoeien.
‘Wat zei je?’ vraagt het ei.
In een reflex duw ik het lieveheersbeestje onder het zand. In de angst dat hij alles zal verpesten. Van ver beneden mompelt hij zacht: ‘mwou mwoe.’
‘Ja,’ zeg ik, ‘je moet haast wel een beer zijn. En als jij een beer bent, dan heb je niks te vrezen, dan vrezen anderen jou! Dan ben je groot en sterk en niemand kan je iets maken.’
Weer is het even stil en na een tijdje hoor ik met een zacht stemmetje: ‘Echt waar?’
‘Natuurlijk!’ bevestig ik.
‘Nou goed, dan kom ik nu uit. Oké?’
‘Kom uit en geniet van het leven!’ roep ik, terwijl ik spring van opwinding.
Met een vrolijke kraak breekt de schaal open, maar niks van wat er uit het ei komt lijkt ook maar in iets op een beer. Logisch. Nog voor hij goed en wel kan beseffen dat hij een schildpadje is, wordt hij gegrepen door een zeemeeuw.
Ik ben sterker dan de meeuw, maar zit verstijfd in het zand en doe niks om mijn nieuw verworven vriendje te redden.
Het is de natuur, flitst het door mijn hoofd. Ik voel me een sukkel maar laat niks merken.
‘Dag meeuw,’ zeg ik.
‘Dag meneer,’ zegt de meeuw en vliegt weer weg.
In lichte shock blijf ik achter. Het lieveheersbeestje dat inmiddels weer naar boven is gekropen spuugt wat zand uit zijn mond en kijkt de meeuw na.
‘Tja, je had hem beter in het ei kunnen laten zitten, jongen,’ zegt hij op een toontje dat mij niet bevalt.
Met mijn duim duw ik hem weer terug in het zand, ietsje dieper dan daarvoor.
The end.

Onze jinagenda mogen we ook zeker niet vergeten:

11 februari Ik denk dat we in de vakantie nog steeds vergaderen van 2u tot 5u30?

18 februari Sowieso hier een super, mega, coole vergadering die is voorbereid door onze topleiding

jin 23/1/2018

Jow jow jinners!!

Wow wow, alweer een vergadering achter de rug met al die kapoenen en welpen. Maar om ervoor te zorgen dat jullie nog steeds super mega graag naar de scouts blijven gaan, is hier een verhaaltje op het niveau van onze takken. Het verhaal is tweedelig dus volgende keer kunnen jullie de rest lezen. 😀 veel leesplezier!!

Het is geen ei

‘Voor de laatste keer; Ik ben geen ei, ik zit er in!’ ‘Samen met de schaal vorm jij toch het ei?’
Op een diepe zucht na blijft het stil en ik besef dat verder discussiëren geen zin heeft. ‘Oké, zand erover.’ ‘Ja,’ klinkt hij stellig. ‘Waarom kom je eigenlijk niet uit?’ vraag ik in een poging het gesprek een nieuwe wending te geven. ‘Ik wil er niet uit. Ik durf niet, de wereld zit vol gevaren en hier binnen is het veilig en knus.’
‘Je zal toch echt een keertje uit moeten komen. De wereld is misschien niet altijd even mooi, maar het leven is echt de moeite waard. Je kan toch ook niet altijd zo blijven zitten?’
‘Waarom niet?’ klinkt het opstandig. Ik denk na. ‘Wat nou als je een keer een windje laat daarbinnen? Daar ben je dan mooi klaar mee.’
‘Hihihi,’ hoor ik zacht terwijl het lijkt of het eitje even rood aanloopt. ‘Getsie.’
Daarna blijft het stil. ‘Wat voor ei ben je eigenlijk?’ vraag ik. ‘Ik ben geen ei ik z..’
‘Ik bedoel, wat zit er in dit ei?’ herstel ik mijzelf.
‘Ik heb geen idee, het is hier te donker om te kunnen zien.’
‘Maar je hebt toch wel een idee, een gevoel?’
Even wordt er nagedacht. ‘Ik denk dat ik een beer ben, maar ik weet het niet zeker.’
Ik zucht en schud mijn hoofd, maar besluit het spelletje mee te spelen.
‘Grom eens vervaarlijk,’ zeg ik terwijl ik mijn oor bij het ei houd.
‘Ghhhghhh ghhhghhh,’ klinkt het. ‘Ghhh.’

Onze jinagenda mogen we ook zeker niet vergeten:

28 januari Nog altijd vervangleiding maar ook nog nieuwjaarsreceptie, dat betekent drinken, drinken, drinken!!

4 februari Waat!! Onze leiding is terug….

givers

givers 16/4/18

Geachte givers,

Aangezien jullie zo massaal op zoek zijn gegaan naar de aardappelen en ajuinen in het stad, is hier het Albert Heijn recept dat je hiermee kan maken:

Volgende week is het tijd voor DE GROTE FIETSVERGADERING!!!!

Schut je beentjes al maar goed los elke avond, want dit is HET MOMENT om te tonen wat je allemaal kan en hoe vlot jij op de kampweide zal aankomen. Vergeet hiervoor je fiets natuurlijk niet!

De week erna gaan we ein-de-lijk nog eens op scoutsweekend! Aangezien we op reunie-weekend meegaan moeten we het exacte aantal van leden kunnen doorgeven tegen woensdag. Volg hiervoor het volgende stappenplan:

STAP 1: Zet je computer aan

STAP 2: Ga naar Google

STAP 3: Ga naar Facebook

STAP 4: Ga naar de groep: Givers ’17 – ‘18

STAP 5: Zet je op ‘IK KOM NAAR HET WEEKEND’ op de poll

Of stuur een mailtje naar de giverleiding !

Agenda:

22 april: De grote fietsvergadering: vergeet je fiets niet!

27 – 29 april: Reunie-weekend

START: 19:45 aan rakkersveld

EINDE: 12:30 aan Hopper Jeugdverblij De Kluis

De Kluis 1

3051 Sint-Joris-Weert

6 mei: Geen vergadering, alle leiding is op leidingsweekend!

13 mei: Laatste vergadering