kriko-bea

Algemeen bericht 15 oktober 2018

U kan de volledige versie van de rommelpot ook hier lezen:
https://www.krikobea.be/forum/rp/181015/Rommelpot.pdf

Hallo iedereen,

De eerste scoutsvergaderingen zijn achter de rug, onze ledenaantallen zitten in de lift, tal van nieuwe activiteiten zitten in de pijplijn en aan de grenzeloze motivatie van onze leiding komt maar geen einde! Lees in het Algemeen Bericht de belangrijkste scoutszaken.

 

Parkeren

Aangezien het niet mogelijk is om tweerichtingsverkeer aan te sturen in de Torsinweg, is het niet toegestaan om te parkeren op het Rakkersveld. Fietsenstalling is er wel op het Rakkersveld 😉

 

Activiteiten

Deze vrijdag 19 oktober is het weer zover, dan is het Dag van de Jeugdbeweging. Dat is de dag waarop je trots je hemd/scoutspull mag aandoen om naar school te gaan. Stad Tienen voorziet vanaf 7u ’s ochtends koffiekoeken en warme chocomelk op de Heldensquare (Grote Markt) in Tienen. Ook de perfecte gelegenheid om nog eens aan je vrienden te vragen of ze geen zin hebben om naar de scouts te komen!

Op 27 oktober gaat onze jaarlijkse Halloweenfuif door. Deze legendarische fuif is toegankelijk voor jong en oud en telkens worden de beste lokale Dj’s uitgezocht door de Jin voor een onvergetelijke avond! Voorverkooptickets kosten €6 en zijn verkrijgbaar bij de Jin(leiding). Wens je meer info? Check jinleiding@krikobea.be of op onze Facebookpagina.

Op 31 oktober hebben we met onze scouts een stand op de Halloweenbraderie in de Leuvensestraat. Versterkt door verenigingen en vrijwilligers zal de straat één feest zijn, waarop men gezellig kan slenteren tussen drank- en eetstandjes, genieten van de verschillende attracties en shaken met de opzwepende muziek. Van 18u tot 23u is iedereen is welkom om bij ons te smikkelen van al dat lekkers en te genieten van een verfrissende godendrank.

 

Inschrijven

Tijdens en na het infomoment op 23 september zal er de mogelijkheid zijn om uw kind in te schrijven voor het komende jaar. Leden die voor de eerste keer komen moeten zich registreren via onze website: www.krikobea.be/lidworden/ en daarna onderstaand bedrag storten. Voor leden die vorige jaren reeds lid waren volstaat het om het lidgeld te storten op onderstaand rekeningnummer.

 • Lidgeld: 45 euro
 • Rekeningnummer: BE 02 7340 1000 3840
 • Vermeld steeds “Naam”, “Voornaam” en “Tak” in de vermelding.

 

 

 

 

Verminderd lidgeld

Aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben, biedt Scouts en Gidsen Vlaanderen de mogelijkheid om het verminderd lidgeld (10 euro) te betalen. Zowel leden als leiding kunnen daar een beroep op doen. Ouders kunnen zelf de vraag stellen aan de groepsleiding.

Scouts en Gidsen Vlaanderen wil daarmee een krachtig signaal geven: we willen dat kinderen en jongeren uit (kans)arme gezinnen kunnen meedoen aan het spel van scouting. Het verlagen van financiële drempels is daarbij een eerste stap.

 

Financiële tegemoetkoming van de mutualiteit

Verschillende mutualiteiten betalen, tot een bepaald bedrag, de kosten van een jeugdbeweging terug. Meestal is dit een bepaald bedrag dat je kan gebruiken om de inschrijvingskosten, weekendkosten en kampkosten te verlagen. Indien je hiervan gebruik wilt maken moet je het juiste formulier bij je mutualiteit aanvragen en die ingevuld aan de groepsploeg terugbezorgen.

 

Individuele steekkaart

De individuele steekkaart (of vroeger medische fiche) is het formulier waarop de ouders van hun scoutsleden jaarlijks de persoonlijke, sociale en medische gegevens van hun kind invullen. Dankzij deze informatie kan de leidingsploeg van je kind op een veilige en juiste manier reageren in een noodsituatie. Er zijn 2 manieren om de medische fiches in te vullen:

– Op papier: u vindt ze op https://www.krikobea.be/forum/rp/000000/Steekkaart.pdf of achteraan deze rommelpot. Deze moet per kind afgedrukt worden, volledig ingevuld zijn en aan de leiding bezorgd worden. Er zullen ook exemplaren klaarliggen op 23 september.

– Digitaal: leden (of hun ouders) kunnen zelf een login aanmaken op de Groepsadministratie en de medische fiche online invullen. Enkel leiding en de leden zelf kunnen zo die informatie raadplegen. Meer info: www.scoutsengidsenvlaanderen.be/files/paginas/2015.09.21_handleiding_ouders_steekkaart.pdf

 

Rommelpot en nieuwe website

U hebt het misschien al gemerkt: onze website is vernieuwd. De link blijft hetzelfde: www.krikobea.be Hierdoor is er een kleine verandering in verband met de rommelpotten. Als u vanaf nu de rommelpot wil ontvangen moet u op de website gaan naar “Newsletter” en daar uw e-mailadres toevoegen. U krijgt hier een bevestigingsmail van. Alle e-mailadressen die vorig jaar al de rommelpot ontvingen zijn al toegevoegd, in dat geval hoeft u dus niets te doen. Als u bijvoorbeeld nog een extra e-mailadres zou willen toevoegen, kan u daar ook terecht.

 

Scoutsgroeten,

Arne, Femke, Milan en Sander

kapoenen

Rommelpot kapoenen 15 oktober 2018

Hallo allerliefste kapoentjes!!

We hebben alweer twee geweldige activiteiten gedaan en jullie waren weer met veel aanwezig wat ons altijd gelukkig maakt. We zijn al naar Heldenland geweest en daar hebben twee groepen tegen elkaar gespeeld om de mooiste tekening in te kleuren. Op de andere zondag hebben we een pinata gemaakt en feestspelletjes gespeeld. Op het einde hebben we de pinata kapotgeslagen en kwamen er lekkere snoepjes uit! 😊

Er is ook heel belangrijk nieuws! Er is nieuwe kapoenenleiding bijgekomen!

Onze nieuwe leidster is Asjra, zij heeft steeds een half oog gericht op de veiligheid van anderen. Daarom let ze soms zelf niet op, er is dan ook niemand die zo vaak een ongeluk meemaakt als zij. Als alle kapoentjes Asjra haar naam leren (en natuurlijk ook die van de andere leiding) dan zal zij de namen van alle kapoentjes ook heel snel leren 😉

We zijn al met veeeeeel kapoentjes, maar nog meer kapoentjes is natuurlijk nog leuker! Daarom is het volgende zondag vriendjesvergadering! Iedereen mag één of meerdere vriendjes meenemen zodat zij ook eens naar de scouts gaan en te weten komen hoe leuk dat wel is ! 😊

 

Tot volgende week!!

Nala, Petro, Toto, Asjra, Rikki en Gigi

 

 

 

 

 

Agenda:

21 oktober : vriendjesvergadering ! Neem allemaal een vriendje mee naar de scouts !

26 oktober vrijdagavond 18u – 21u : Halloweenvergadering ! Iedereen moet zich verkleden !!

3 – 4 november : Eerste kapoenenweekend, dit weekend is een overnachting op het rakkersveld. Meer info volgt nog

23 – 25 november : Groepsweekend ! Meer info volgt nog

welpen

Rommelpot welpen 15 oktober 2018

Jooooow welpen!

 

Wederom hebben wij een aantal geweldige vergaderingen achter de rug, waarvan in de eerste jullie een speurtocht hebben gedaan waarin jullie te weten kwamen van welk nest jullie uit gingen maken. De 2e was minstens even interessant want dat was breng-je-vriendjes-mee vergadering. Het was geweldig dat zoveel van jullie vriendjes mee hadden, we waren zelfs met 32!! We hopen dat jullie vriendjes het ook zo leuk vonden als wij en dat ze zullen terugkomen!

Maar dat terzijde, jullie willen natuurlijk allemaal nog eens op papier zien in welk nest jullie zitten.

  Groen Blauw Geel Zwart Rood
Nestleiders Joschka Louise Gitte Nell Fran
  Fien Dries Kato Arne Ryan
  Anna Fleur Tuur Fenna Rayton
  Linde Maud Lia Margo Anna
Hulpnestleiders Jack Ybe Staf Obi Nette

 

Als er iemand nog niet bij staat, omdat je er niet was, mag je ons altijd contacteren of het op de vergadering melden, dan zorgen wij ervoor dat je in het geschikte nest terecht komt!

Dus nu dat de nesten even opgefrist zijn kan je thuis al starten met je stem op te warmen om ervoor te zorgen dat jouw nest het luidste nest wordt!

Volgende week is het legervergadering, zorg dus zeker dat je in volledige legeroutfit op de scouts staat zondag om 2uur, wij zullen ervoor zorgen dat jullie met de discipline van een soldaat naar huis kunnen gaan, en als het moet altijd en overal te kunnen overleven in de wildernis!

Greetzz jullie favoriete leiding

Xxx

 

Ook is het ook nog altijd leuk om te weten dat de foto’s die genomen worden op de vergaderingen beschikbaar zijn via deze link: https://photos.app.goo.gl/WwfwohCc4imPDrMx6

Wij hebben nog steeds heel wat medische fiches nodig! Wist je dat je deze vanaf dit jaar ook online kan invullen? Lees alles hierover in het algemeen bericht

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

Vrijdag 19 oktober: Dag van de jeugdbeweging. Op deze dag gaan alle leden van een jeugdbeweging in uniform naar school. En onze scouts mag zeker niet onderdoen voor de Chiro of KSA! Dus doe op deze vrijdag allemaal jullie scoutspull (en das) aan.

Zondag 21 oktober: Legervergadering. Afspraak aan het Rakkersveld, van 14:00 tot 17:30. Ingerukt, Mars!

Zondag 28 oktober: Halloweenvergadering: trek uw griezeligste kleren aan om iedereen angst aan te jagen! Afspraak aan het Rakkersveld, van 14:00 tot 17:30.

Zondag 4 november:  Abnormale vergadering: Afspraak aan het Rakkersveld, van 14:00 tot 17:30.

 

Datums om in het oog te houden:

 

 • 23-25 november: Groepsweekend
 • Vrijdag 21 december: kerstfeestje
 • 22-24 februari: Belofteweekend
 • 17-19 mei: 3de weekend
 • Kamp: coming soon
jonggivers

rommelpot jonggivers 15 oktober 2018

Beste jonggivertjes,

Afgelopen week hebben we het verkiezingsspel gespeeld. Hierbij was eer een felle strijd tussen de 3 partijen. Hoewel open TAJ en gewoon groen fel hun best hebben gedaan, zijn ze toch verloren. GGB wat staat voor groen geel bruin heeft de verkiezingen nipt gewonnen. GGB heeft Marthe naar voren geschoven als burgemeester van het rakkersveld.

Dit was al een heel toffe vergadering maar komende zondag wordt het dubbel zo tof. Dit omdat het vriendjes vergadering is. Hierbij moeten jullie allemaal een vriendje meebrengen. Doe dit zeker want het wordt dikke fun.

Als laatste eindigen we met een jaarlijkse traditie!!! De patrouilles officieel meedelen met de buiten wereld. Hieronder zie je de 3 patrouilles met vanboven de patrouille leider.

“HERTEN SNEL” “VOSSEN SLUW” “EEKHOORNTJES OP DE TAK … KRAK”
Marthe Lena Seppe
Gijs Gust Tinke
Kato Louis Ronan
Daniel Arend Merel
Jonah Hugo Jules
Warre Gitte Axelle

 

Belangrijk!!!: In formatie word er altijd een hemd en een das gedragen.

Groetjes,

Jonggiverleiding

Agenda

Zondag 21 oktober 2018: breng-je-vriendje-mee vergadering van 14h00 tot 17h30.

Breng allemaal zeker een vriendje mee!!!

Zondag 28 oktober 2018: Halloween vergadering van 14h00 tot 17h30.

Zorg er allemaal voor dat jullie verkleed zijn in het thema van Halloween!!!

Zondag 4 november 2018: gewone vergadering van 14h00 tot 17h30.

givers

Rommelpot givers 15 oktober 2018

Beste givers,

 

Na een schitterend wafelbakweekend (de exacte winst moet nog eens nagerekend worden) hebben jullie weer heel wat om naar uit te kijken. Even opsommen:

-Nieuwjaarsduik

-Quick op kamp

-Hoogte Parkour

-Kajakken

 

Geen gebrek aan activiteiten dus. Nog een paar interessante weetjes over het weekend:

 

-Tijdens het weekend werden er maar liefst 1005 pakjes waffels en 188 snoepbrochetten verkocht.

-Nathan heeft met 359 euro maar liefst 12,38% van het geld binnengebracht terwijl Warre met 32,67 euro slechts 1.12% binnenbracht

-Jonas wou op een gegeven moment niet meer met Seppe gaan verkopen omdat hij hem dan niet kon voorbijsteken in het klassement

-De fourage heeft 62.50 euro verkocht, dat is meer dan 2 van de Givers

-Alleen Nathan heeft de film uitgekeken

 

Agenda:

21/10: vergadering 14:00-17:30

27/10: halloweenfuif (iedereen welkom)

28/10: vergadering 14:00-17:30

4/11: vergadering 14:00 –17:30

Rommelpot jin 15 oktober 2018

Dag djinners,

Niet 1x, niet 2x, maar maar liefst 3x kwamen de meeste van ons samen dit weekend. Het ene moment om te werken, het andere moment om de bandjes uit te delen en nog een ander moment om lekker gezellig in de pick-up te hangen. Nog 2 weken en dat is het zo ver, de Halloweenfuif is in aantocht. Het zweet staat bij iedereen op het voorhoofd, het okselzweet begint zelfs harder te rieken dan de suikerfabriek en zelfs de altijd chille guus zit met een ei in zijn broek. Maar nog even volhouden en dan is het klaar. Na de fuif gaan we hopelijk kunnen oogsten wat we gezaaid hebben. De leiding heeft al zotte plannen in petto en ook wij popelen van ongeduld om die activiteitendoos van pandora te openen voor jullie.

Dus bijt allemaal nog even op die tandjes en haal je beste verkoopskills boven, de bandjes moeten de deur uitvliegen (of we zitten met een financieel probleem lol) . Probeer dus vriend, vijand, buurvrouw, crush en Partyka te overtuigen om naar ons boitfestijn te komen. Elke kaart de deur uit, is een extra rondje op café op kamp (Cola uiteraard, we zetten hier niet aan tot drankgebruik xoxo). In welk café dat gaat zijn hangt volledig van onze fuif af. Des te meer verkochte kaarten, des te fancier is de eindbestemming.

Volgende zondag is het een uiterst belangrijke vergadering want dat gaan we eindelijk onze geheime nieuwe cocktail ontwikkelen, dus wees allen welgekomen om samen ons goddelijke drankje te brouwen. Dit moet het optimum van ons feest worden en vereist daarom een hele zondag 100 procent toewijding en concentratie, naast het kleine werkje dat we moeten doen :p Kom dus allen af met jullie creatieve geest en haal de grootste alcoholieker in jullie naar boven.

Soit, vrienden, vergeet gewoon zeker niet om deze zondag allemaal naar de MANEGE te komen voor de outletbeurs. We kunnen daar nog een laatste hand leggen aan de definitieve acties van de Halloweenfuif en zo met vertrouwen de langste nacht van ons leven van 28 op 29 oktober ingaan. Misschien dat we zondag ook al eens kunnen nadenken over een quiz, tombola of bingo avond, want we mogen die Tiense winkeluitbaters toch niet teleurstellen, die ons heel graag free stuff wouden aanbieden.

Tot slot, voor deze zondag. Wees allemaal op tijd. Het werkje begint om 9 uur stipt en eindigt rond 6 uur. Kunnen jullie dan ook allemaal jullie cakes en gebakjes meepakken zodat we daar nog wat extra winst uit kunnen halen?? Dit werkje gaat ons, op de Halloweenfuif na, het meeste geld opleveren!!! Dus teken liefst allen present die op het blad staan.

Easter Egg: stuur zo snel mogelijk ‘Check’ naar ons jingesprek om te checken wie de rommelpot wel degelijk leest. Tot zondag

Guus, Veronique en Wout

Zondag 21 oktober, 9u-18u: Outletbeurs in de manege + bandjes verkopen + brainstormmoment

Zaterdag 27 oktober: Werkje in de Goetsenhoven!! Iemand die graag wilt gaan??

Zaterdag 27 oktober: HALLOWEENFUIF, allen aanwezig om 15 uur !!!!!!!!

Zondag 5 november, 14u-17u30: vergadering @rakkersveld

kriko-bea

Algemeen bericht 2 oktober 2018

De volledige rommelpot is ook hier te lezen: http://www.krikobea.be/forum/rp/181002/Rommelpot.pdf


Hallo iedereen,

De eerste scoutsvergaderingen zijn achter de rug, onze ledenaantallen zitten in de lift, tal van nieuwe activiteiten zitten in de pijplijn en aan de grenzeloze motivatie van onze leiding komt maar geen einde! Lees in het Algemeen Bericht de belangrijkste scoutszaken.

Parkeren

Aangezien het niet mogelijk is om tweerichtingsverkeer aan te sturen in de Torsinweg, is het niet toegestaan om te parkeren op het Rakkersveld. Fietsenstalling is er wel op het Rakkersveld 😉

 

Activiteiten

Van 12 tot 14 oktober gaat ons jaarlijks wafelbakweekend door. Hierbij bakken onze Givers een heel weekend lang de lekkerste wafels van het land! Daarmee kunnen ze dan het komende jaar superleuke activiteiten gaan doen en een megakamp beleven. Heb je zin in een lekkere wafel? Of wil je graag de scouts steunen? Of misschien gewoon die zalige geur van versgebakken wafels opsnuiven? Kom dan zeker langs in onze lokalen of loop dat weekend wat rond in Tienen dan zal je ons zeker ook tegenkomen!

Op vrijdag 19 oktober is het Dag van de jeugdbeweging. Op deze dag gaan alle leden van een jeugdbeweging in uniform naar school. En onze scouts mag zeker niet onderdoen voor de Chiro of KSA! Dus doe op deze vrijdag allemaal jullie hemd/pull/das aan.

Op 27 oktober gaat onze jaarlijkse Halloweenfuif door. Deze legendarische fuif is toegankelijk voor jong en oud! Telkens worden de beste lokale Dj’s uitgezocht door de Jin voor een onvergetelijke avond! Wens je meer info? jinleiding@krikobea.be of binnenkort op onze Facebookpagina.

Op 31 oktober hebben we met onze scouts een stand op de Halloweenbraderie in de Leuvensestraat. Meer info hierover later!

 

Inschrijven

Tijdens en na het infomoment op 23 september zal er de mogelijkheid zijn om uw kind in te schrijven voor het komende jaar. Leden die voor de eerste keer komen moeten zich registreren via onze website: www.krikobea.be/lidworden/ en daarna onderstaand bedrag storten. Voor leden die vorige jaren reeds lid waren volstaat het om het lidgeld te storten op onderstaand rekeningnummer.

Lidgeld: 45 euro

Rekeningnummer: BE 02 7340 1000 3840

Vermeld steeds “Naam”, “Voornaam” en “Tak” in de vermelding.

 

 

 

 

 

Verminderd lidgeld

Aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben, biedt Scouts en Gidsen Vlaanderen de mogelijkheid om het verminderd lidgeld (10 euro) te betalen. Zowel leden als leiding kunnen daar een beroep op doen. Ouders kunnen zelf de vraag stellen aan de groepsleiding.

Scouts en Gidsen Vlaanderen wil daarmee een krachtig signaal geven: we willen dat kinderen en jongeren uit (kans)arme gezinnen kunnen meedoen aan het spel van scouting. Het verlagen van financiële drempels is daarbij een eerste stap.

 

Financiële tegemoetkoming van de mutualiteit

Verschillende mutualiteiten betalen, tot een bepaald bedrag, de kosten van een jeugdbeweging terug. Meestal is dit een bepaald bedrag dat je kan gebruiken om de inschrijvingskosten, weekendkosten en kampkosten te verlagen. Indien je hiervan gebruik wilt maken moet je het juiste formulier bij je mutualiteit aanvragen en die ingevuld aan de groepsploeg terugbezorgen.

 

Individuele steekkaart

De individuele steekkaart (of vroeger medische fiche) is het formulier waarop de ouders van hun scoutsleden jaarlijks de persoonlijke, sociale en medische gegevens van hun kind invullen. Dankzij deze informatie kan de leidingsploeg van je kind op een veilige en juiste manier reageren in een noodsituatie. Er zijn 2 manieren om de medische fiches in te vullen:

– Op papier: u vindt ze op https://www.krikobea.be/forum/rp/000000/Steekkaart.pdf of achteraan deze rommelpot. Deze moet per kind afgedrukt worden, volledig ingevuld zijn en aan de leiding bezorgd worden. Er zullen ook exemplaren klaarliggen op 23 september.

– Digitaal: leden (of hun ouders) kunnen zelf een login aanmaken op de Groepsadministratie en de medische fiche online invullen. Enkel leiding en de leden zelf kunnen zo die informatie raadplegen. Meer info: www.scoutsengidsenvlaanderen.be/files/paginas/2015.09.21_handleiding_ouders_steekkaart.pdf

 

Scoutskleren en winkeltje

Op zondag 7 oktober zal er de mogelijkheid zijn om uniformen te passen en te bestellen. Op andere dagen kan u een van de leiding hiervoor aanspreken na de vergadering. Of u kan gaan winkelen in de scoutsshop: Hopper.

Jonggivers, Givers en Jin moeten een hemd en das dragen. Voor Kapoenen en Welpen raden we een hemd af aangezien ze hier snel uitgroeien. Een scoutspull raden we wel aan.

Aankopen in ons winkeltje kunnen betaald worden op onze rekening BE 02 7340 1000 3840.

Kostprijs:

 • Scoutsdas: 12 euro
 • Trui Kriko-Bea kindermaat: 15 euro
 • Trui Kriko-Bea volwassenenmaat: 20 euro
 • Scoutshemd kindermaat: 35 euro
 • Scoutshemd volwassenenmaat: 38 euro
 • Korte broek of scoutsrokje kindermaat: 33 euro
 • Korte broek of scoutsrokje volwassenenmaat: 40 euro
 • T-shirt Scouts&Gidsen Vlaanderen kindermaat: 14,50 euro
 • T-shirt Scouts&Gidsen Vlaanderen volwassenenmaat: 16,90 euro

 

 

Rommelpot en nieuwe website

U hebt het misschien al gemerkt: onze website is vernieuwd. De link blijft hetzelfde: www.krikobea.be Hierdoor is er een kleine verandering in verband met de rommelpotten. Als u vanaf nu de rommelpot wil ontvangen moet u op de website gaan naar “Newsletter” en daar uw e-mailadres toevoegen. U krijgt hier een bevestigingsmail van. Alle e-mailadressen die vorig jaar al de rommelpot ontvingen zijn al toegevoegd, in dat geval hoeft u dus niets te doen. Als u bijvoorbeeld nog een extra e-mailadres zou willen toevoegen, kan u daar ook terecht.

 

Scoutsgroeten,

Arne, Femke, Milan en Sander

kapoenen

Rommelpot Kapoenen 2 oktober 2018

Hey allerschattigste kapoentjes

 

De vorige 2 zondagen waren wij als leiding super blij om zoveel nieuwe gezichtjes te zien die samen met ons kwamen ravotten. Voor de nieuwe kapoentjes was het waarschijnlijk ook een beetje wennen omdat het een hele nieuwe omgeving was maar we zijn er zeker van dat er al veel nieuwe vriendjes zijn gemaakt. We hebben er zeker en vast van genoten dat jullie met zoveel waren en altijd super goed meededen met al onze super coole spelletjes.

 

Hopelijk hebben jullie ons (en onze namen 😉) ook al een beetje beter leren kennen. Maar daar twijfelen we eigenlijk niet aan na de supertoffe vergadering van 2 weken geleden waarbij we (ondanks het slechte weer) allemaal coole spelletjes hebben gespeeld om tips te verzamelen over de leiding.

 

We hopen ook dat jullie van het ladderspel hebben genoten van afgelopen zondag. Hierbij moesten we elkaar uitdagen en samen spelletjes spelen om hoger op de ladder te geraken. Hierbij hebben jullie hopelijk ook elkaars namen wat beter weten te onthouden. Maar geen nood als dat niet zo is (de leiding kent ze ook nog niet allemaal) er komen nog genoeg vergaderingen waarbij jullie ze wel kunnen leren kennen!

 

Tot volgende week!!!

Nala, Toto, Gigi, Rikki en Petro

 

Agenda:

7 oktober: Gewone vergadering

14 oktober: Gewone vergadering

19 oktober: Dag van de jeugdbeweging

3-4 november: Ons eerste weekend! Meer info volgt later!

welpen

Rommepot Welpen 2 oktober 2018

Haaallooooo welpen!

We hebben nu al 2 vergaderingen gedaan. Eerst was er de startdag,  maar het regende superhard. De leiding begon al bang te worden dat jullie niet zouden durven komen. Maar jullie zijn natuurlijk allemaal stoere welpen en lieten jullie niet afschrikken door een beetje regen. (Wij zijn de Chiro niet). Jullie kwamen met superveel en we moesten al op elkaar gaan zitten om in het lokaal te passen.

Deze zondag was er dan de gekkehoeden vergadering. En we hebben de gekste hoeden gezien. Ze zagen er bijna even gek uit als deze gekke hoeden.

Ook de volgende weken staan er leuke vergaderingen te wachten. Een van deze vergaderingen is de breng-je-vriendjes-mee vergadering. Dus begin maar al met zoeken naar iemand die je kan meebrengen. Vraag aan je klasgenootjes, vrienden van een andere hobby, buren, neven en nichten,… Tot dan!

Groetjes van Bagheera,Baloe,Kottick,Rikki-tikki-tavi en Jacala

 

Foto’s:  Dit jaar hebben we een fotoalbum van de welpen. Hier zullen regelmatig foto’s in verschijnen van onze vergaderingen en weekends. Je vindt het hier: https://photos.app.goo.gl/WwfwohCc4imPDrMx6

Medische fiches: Wij hebben nog steeds heel wat medische fiches nodig! Meer info in het algemeen bericht.

 

 

Agenda

Zondag 7 oktober: vind-je-nest-vergadering. Jullie komen op deze supercoole vergadering eindelijk te weten in welk nest jullie zitten. Van 14:00-17:30 op het Rakkersveld.

Zondag 14 oktober: Breng-je-vriendjes-mee vergadering.  Breng allemaal een vriendje of vriendinnetje mee op deze zondag. Van 14:00-17:30 op het Rakkersveld.

Vrijdag 19 oktober: Dag van de jeugdbeweging. Op deze dag gaan alle leden van een jeugdbeweging in uniform naar school. En onze scouts mag zeker niet onderdoen voor de Chiro of KSA! Dus doe op deze vrijdag allemaal jullie scoutspull (en das) aan.

Zondag 21 oktober:  Legervergadering. Afspraak aan het Rakkersveld, van 14:00 tot 17:30. Ingerukt, Mars!

 

 

Datums om in het oog te houden:

 

 • 23-25 november: Groepsweekend
 • Vrijdag 21 december: kerstfeestje
 • 22-24 februari: Belofteweekend
 • 17-19 mei: 3de weekend
 • Kamp: coming soon
jonggivers

Rommelpot jonggivers 2 oktober 2018

Jooow jonggivers,

September is al voorbij, maar wat was het leuk! Jullie hebben de nieuwe leiding al leren kennen en zijn natuurlijk superblij. Het gaat een topjaar worden met veel leuke spelletjes.

Nu is het tijd voor oktober en deze maand heeft ook wat in petto voor ons. Als we aan oktober denken, denken we meteen aan Halloween. Bedenk al maar als wat jullie je gaan verkleden, iets waar iedereen bang van heeft.

 

Het is ook de maand waar we de patrouilles gaan bekendmaken, ook al iets om naar uit te kijken.

Alhoewel jullie nog te jong zijn om te gaan stemmen, is het ook de maand van de verkiezingen. Nog even en al die gekke bordjes langs de straat mogen weg. Wie weet wordt jullie ex-leider Elijas wel burgemeester!

Vergeet jullie niet in te schrijven voor de scouts en het geld over te schrijven. Meer info vinden jullie in het algemeen bericht. Breng ook zeker de medische fiche mee naar de scouts!

 

AGENDA:

7 oktober: bij-wie-zit-ik-in-de-patrouille-vergadering van 14u tot 17u30

14 oktober: wordt-Elijas-burgemeester?-vergadering van 14u tot 17u30

19 oktober: dag van de jeugdbeweging, DE dag om met jullie scoutshemd naar school te gaan!

21 oktober: breng-je-vriendje-mee vergadering van 14u tot 17u30!! Neem jullie leukste vriendin, vriend, buurjongen… mee naar de scouts.

givers

Rommelpot Givers 2 oktober 2018

Beste Kiddo`s

Zoals beloofd zal deze rommelpot over de mysteries gaan die verborgen zitten vlak onder de onze eigen huid. Bij deze waarschuwen wij jullie graag even dat onderstaande foto (Die je nu toch al gezien hebt) niet geschikt is voor gevoelige kijkers. Kan je er niet tegen? Stop dan maar met de scouts! 😉

Zoals jullie allemaal kunnen zien op bovenstaande (zeer realistische) afbeelding valt er eigenlijk niet heel veel te zien wanneer je iemand zijn gezicht verwijderd op wat bloed, pezen en spieren na. Aangezien niemand van ons een diploma geneeskunde bezit kunnen we jullie daar niet veel vertellen. We kunnen echter wel besluiten dat iedereen er vanbinnen hetzelfde en lelijk uitziet! Dus jonge mannen en vrouwen: Op zoek naar een nieuw lief? Vergeet de binnenkant en ga voor het uiterlijk!

Tot zover de wijze raad van jullie giverleiding *Drops the mic*

WAFELBAK

Zoals elk jaar opnieuw bakken we een weekend lang wafels om zo extra centjes te verdienen voor activiteiten door het jaar/kamp. Hoe beter we verkopen = hoe meer activiteiten/misschien eens iets echt echt echt nice doen! Hoor zeker ook eens rond bij je vrienden om ze wat wafels te verkopen!

Het weekend gaat door op het Rakkersveld, vergeet zeker je fiets, wafelbakijzer (zonder deze geraken we niet ver), slaapzak, matje, kleren, toiletzak en verkoop/wafelbak skills niet! Smartphone mag je voor 1 keer ook eventueel meebrengen.

AGENDA:

7 okt.: vergadering van 14u-17u30

12-14okt.: Wafelbakweekend: Start: vrijdag 12 okt. 19u30/ einde: Zondag 14okt. 14u00. Als je een fiets hebt is dat superhandig om je snel te verplaatsen in de stad! Wafelijzers zijn ook altijd welkom.

19 okt.: Dag van de jeugdbeweging. Als je je hemd die dag draagt kan je gratis ontbijt krijgen op Heldenland.

21 okt.: vergadering van 14u-17u30

Rommelpot Jin 2 oktober 2018

Liefste schatjes,

 

Vandaag zijn we blij want onze schoenen, sandalen en petjes zijn zwart.

Boterham schimmel ebola is niet lekker maar deze ajuin stinkt naar Wout.

Roos is Vero of blauw is smurf.

Guus heeft niks.

Komkommers en wortelen zijn fruitmand maar loopstok sport slapen.

 

Zo mogen we de rommelpot spijtig genoeg niet schrijven L

 

Oeleboele was zeer nice! Iedereen was een scheef de ene iets schever dan de andere (Guus).

Zeker voor herhaling vatbaar! #halloweenfuif

En natuurlijk ook wij doorheen het jaar en op jinkamp!

 

Maar daarvoor moeten we nog sponsors zoeken en werkjes doen.

Anders kunnen we geen arizona en bier kopen!

Dus WERKEN!

En dan op jinkamp genieten!

 

We willen een fancy reis maken voor jin kamp en de leiding ziet het ook zitten!

Dat wordt nice!!!!!!

 

We hebben de advertentie borden geschilderd => doen we goed!

 

 

 

 

 

 

Agenda:

 

7 oktober : gewone vergadering

14 oktober : gewone vergadering

19 oktober: dag van de jeugdbeweging

21 oktober 8u-17u: werkje -> manege Tienen

2 november : werkje

3 november : werkje

4 november : werkje

Avond van 4 november: werkje

kriko-bea

Algemeen bericht 18 september

De volledige rommelpot van 18 september kan u lezen op:

https://www.krikobea.be/forum/rp/180917/Rommelpot.pdf

 

Hallo iedereen,

De eerste overgang op het Rakkersveld is achter de rug, dus het nieuwe scoutsjaar is nu officieel begonnen. Het beloofd een druk en actief jaar te worden en de volledige leidingsploeg belooft ook dit jaar haar uiterste best te doen om voor een aangenaam en actief scoutsjaar te zorgen. We hebben er al zin in!

 

Startvergadering

Op zondag 23 september is het onze startvergadering op het Rakkersveld. Alle kinderen zijn welkom! Wij zorgen op de leukste dag van de week voor toffe spelletjes, leuke leiding, een springkasteel, en gewoonweg een superdag waar je veel plezier kan maken samen met je vriendjes.

 

Infomoment

Om de ouders ook dit jaar meer te betrekken bij het hele gebeuren zal elke leiding op zondag 23 september na de vergadering een 20-tal minuten uitleg geven over hun tak in hun eigen lokaal. We geven dan meer informatie over onze ideeën, werking, inschrijvingen, medische fiche, website, rommelpot, winkeltje, vergaderingen, (groeps)weekends, kamp, kerstfeestje, uniform, … Er zal ook de mogelijkheid zijn om jullie kind(eren) ter plaatse in te schrijven en daarna een leuke babbel te houden met alle (groeps)leiding.

 

Andere activiteiten

Van 12 tot 14 oktober gaat ons jaarlijks wafelbakweekend door. Hierbij bakken onze Givers een heel weekend lang de lekkerste wafels van het land! Daarmee kunnen ze dan het komende jaar superleuke activiteiten gaan doen en een megakamp beleven. Heb je zin in een lekkere wafel? Of wil je graag de scouts steunen? Of misschien gewoon die zalige geur van versgebakken wafels opsnuiven? Kom dan zeker langs in onze lokalen of loop dat weekend wat rond in Tienen dan zal je ons zeker ook tegenkomen!

Op 27 oktober gaat onze jaarlijkse Halloweenfuif door. Deze legendarische fuif is toegankelijk voor jong en oud! Telkens worden de beste lokale Dj’s uitgezocht door de Jin voor een onvergetelijke avond! Wens je meer info? jinleiding@krikobea.be of binnenkort op onze Facebookpagina. Deze fuif dient ter sponsoring voor de Jin hun buitenlands kamp.

 

 

 

 

Inschrijven

Tijdens en na het infomoment op 23 september zal er de mogelijkheid zijn om uw kind in te schrijven voor het komende jaar. Leden die voor de eerste keer komen moeten zich registreren via onze website: www.krikobea.be/lidworden/ en daarna onderstaand bedrag storten. Voor leden die vorige jaren reeds lid waren volstaat het om het lidgeld te storten op onderstaand rekeningnummer.

Lidgeld: 45 euro

Rekeningnummer: BE 02 7340 1000 3840

Vermeld steeds “Naam”, “Voornaam” en “Tak” in de vermelding.

 

Verminderd lidgeld

Aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben, biedt Scouts en Gidsen Vlaanderen de mogelijkheid om het verminderd lidgeld (10 euro) te betalen. Zowel leden als leiding kunnen daar een beroep op doen. Ouders kunnen zelf de vraag stellen aan de groepsleiding.

Scouts en Gidsen Vlaanderen wil daarmee een krachtig signaal geven: we willen dat kinderen en jongeren uit (kans)arme gezinnen kunnen meedoen aan het spel van scouting. Het verlagen van financiële drempels is daarbij een eerste stap.

 

Financiële tegemoetkoming van de mutualiteit

Verschillende mutualiteiten betalen, tot een bepaald bedrag, de kosten van een jeugdbeweging terug. Meestal is dit een bepaald bedrag dat je kan gebruiken om de inschrijvingskosten, weekendkosten en kampkosten te verlagen. Indien je hiervan gebruik wilt maken moet je het juiste formulier bij je mutualiteit aanvragen en die ingevuld aan de groepsploeg terugbezorgen.

 

Individuele steekkaart

De individuele steekkaart (of vroeger medische fiche) is het formulier waarop de ouders van hun scoutsleden jaarlijks de persoonlijke, sociale en medische gegevens van hun kind invullen. Dankzij deze informatie kan de leidingsploeg van je kind op een veilige en juiste manier reageren in een noodsituatie. Er zijn 2 manieren om de medische fiches in te vullen:

– Op papier: u vindt ze op https://www.krikobea.be/forum/rp/000000/Steekkaart.pdf of achteraan deze rommelpot. Deze moet per kind afgedrukt worden, volledig ingevuld zijn en aan de leiding bezorgd worden. Er zullen ook exemplaren klaarliggen op 23 september.

– Digitaal: leden (of hun ouders) kunnen zelf een login aanmaken op de Groepsadministratie en de medische fiche online invullen. Enkel leiding en de leden zelf kunnen zo die informatie raadplegen. Meer info: www.scoutsengidsenvlaanderen.be/files/paginas/2015.09.21_handleiding_ouders_steekkaart.pdf

 

 

 

Scoutskleren en winkeltje

Op zondag 30 september en zondag 7 oktober zal er de mogelijkheid zijn om uniformen te passen en te bestellen. 30 september voor de kapoenen en de welpen en 7 oktober voor de jonggivers en de givers.

Jonggivers,Givers en Jin moeten een hemd en das dragen. Voor kapoenen en welpen raden we een hemd af aangezien ze hier snel uitgroeien. Een scoutspull raden we wel aan.

Kostprijs:
– Scoutsdas: 12 euro
– Trui kriko-bea kindermaat: 15 euro
– Trui kriko-bea volwassenenmaat: 20 euro
– Scoutshemd kindermaat: 35 euro
– Scoutshemd volwassenenmaat: 38 euro
– Korte broek of scoutsrokje kindermaat: 33 euro
– Korte broek of scoutsrokje volwassenenmaat: 40 euro
– T-shirt scouts&gidsen vlaanderen kindermaat: 14,50 euro
– T-shirt scouts&gidsen vlaanderen volwassenenmaat: 16,90 euro

 

 

 

Rommelpot en nieuwe website

U hebt het misschien al gemerkt: onze website is vernieuwd. De link blijft hetzelfde: www.krikobea.be Hierdoor is er een kleine verandering in verband met de rommelpotten. Als u vanaf nu de rommelpot wil ontvangen moet u op de website gaan naar “Newsletter” en daar uw e-mailadres toevoegen. U krijgt hier een bevestigingsmail van. Alle e-mailadressen die vorig jaar al de rommelpot ontvingen zijn al toegevoegd, in dat geval hoeft u dus niets te doen. Als u bijvoorbeeld nog een extra e-mailadres zou willen toevoegen, kan u daar ook terecht.

 

Scoutsgroeten,

Arne, Femke, Milan en Sander

kapoenen

Rommelpot kapoenen 18 september

Hey hey hey lieve kapoentjes,

Vorige zondag was echt een toppertje! Eerst een heel spel met opdrachten en uitdagingen zodat jullie misschien al iets vroeger de leiding wisten. Na het spel was er dan het moment waar jullie een hele week naar hebben uitgekeken… De onthulling! Zo veel blije gezichten toen jullie eindelijk te weten kwamen wie jullie nieuwe leiding is.

Voor iedereen die er niet was, we zijn met vijf. Ik zal ons even voorstellen:

Rikkie: Is een toffe peer, zij vertelt veel weetjes en speelt graag spelletjes. Je kan aan haar alles kwijt.

 

 

Nala: Ze is heel bezorgd en zij zou niet graag willen dat haar kindjes iets overkomen.

 

 

Toto: Hij is sterk, stoer en snel. Hij is heel lief voor iedereen.

 

Gigi: Zij is altijd bezig met iedereen te helpen. Ze vindt het leuk om anderen gelukkig te maken.

 

 

Petro: Hij is behulpzaam, enthousiast en heeft veel verbeelding. Hij tovert altijd creatief een oplossing.

 

Wij hopen dat jullie volgende week er met kei veel gaan zijn! Nog meer blije gezichtjes als deze week willen we!

Veel liefs

Nala, Toto, Gigi, Rikkie en Petro

 

 

Agenda:

23 september: Startdag, iedereen is welkom van 14u tot 17u30

30 september: Gewone vergadering van 14u tot 17u30

7 oktober: Gewone vergadering van 14u tot 17u30

3-4 november: Ons eerste weekend!

welpen

Rommelpot welpen 18 september

Hallo, Welpjes,

Jaja het scouts jaar is terug begonnen, en dat betekend dat er weer een nieuw avontuur voor de deur staat met leuke spelletjes, weekends en een geweldig kamp.

Maar ook een nieuwe leiding, met dan de namen van het Jungle boek, ik zal iedereen eens kort voorstellen.

Om te beginnen hebben we Baloe , sommige van jullie kenden haar al van vorig jaar, ze is een stekker beer maar is ook goed om eens een babbeltje mee te doen of eens goed mee te kunnen lachen.

 

Dan hebben we Rikki-tikki-tavi, sommigen kennen haar ook al van vorig jaar. Met haar kun je altijd lachen maar ze zal je zeker helpen en verzorgen als er iemand een pijntje heeft van het spelen.

Jacala is een zeer sterke krokodil, hij ziet er soms misschien een beetje eng uit maar hij is echt een schatje die de welpen altijd zal beschermen, ik heb ook gehoord dat hij wel eens graag kookt.

 

 

 

Bagheera is een zwarte panter, hij is graag met de welpen bezig maar kan er ook van genieten om ze te zien spelen. Hij is soms wat strenger maar heeft zeker ook een lief kantje als er iets moest zijn.

 

 

 

Tenslotte hebben we nog Kottick,   hij is een zeehondje, schattig en klein maar laat zich zeker niet doen door de welpen,  hij zal altijd wel willen ravotten

met jullie, maar zal jullie zeker ook troosten moest er iemand pijn krijgen tijdens dat ravotten.

Voila nu zijn we allemaal nog een voorgesteld, en we gaan er een geweldig jaar van maken!!

Groetjes
Baloe, Jacala, Rikki-tikki-tavi, Kottick, Bagheera

 

Agenda:

23/09: Start vergadering, 14u op het rakkersveld tot 17u30
30/09: Gekke hoeden vergadering, breng allemaal maar een gekke goed mee naar de scouts, 14u-17u30 op rakkerveld
7/10: vind-je-nest-vergadering, 14u-17u30 op Rakkersveld

14/10: Breng je vriendje(s)s mee vergedering, alleemaal een vriendje meer pakken om samen spelletjes te spelen, 14u tot 17u30 op rakkerveld

jonggivers

Rommelpot jonggivers 18 september

Jow, Jonggivers !!!!!

 

Klaar voor het nieuwe jaar ? Wij het nieuwe jonggivers leidingsteam zeker wel ¡ Nieuwe leiding betekent nieuwe ideeën voor mega coole, super, nice, prachtige spelletjes. Ook wil ik de welpen die nu al wat groter zijn  geworden en misschien nieuwe leden bij Kriko-Bea verwelkomen bij de jonggivers. We gaan er een topjaar van maken !!!!!

Nog even over dat nieuwe Jonggivers leidingsteam.

 

Willy – Hallo, ik noem Willem ik ben 1 van de oude mannen. Maar geen zorgen ik heb nog geen trouwplannen. Mijn 2de naam is Kevin, als ik zou trouwen is het met een zeemeermin. Maar ik ga mij toch nooit een zeemeermin vinden, dus ik ga mijn geluk bij jullie moeten terugvinden.

 

Willem – Yu, ik ben ook Willem ik was jonggiver leiding vorig jaar. Maar Willems zijn beter in een paar. Mijn favoriete vergadering is legervergadering, dit wordt ook voor jullie een geweldige jeugdherinnering. Mij moogt ge ook Herman noemen, ik hou van konijntjes ik ga dat niet verbloemen. 

 

Fien – Hello, Mijn haar is blond. Door mij blijft iedereen gezond. Dus pas maar op! Op kamp prop ik groentjes in uw mond. Mijn voortotem is bevallig, soms ben ik ook lieftallig, dit is niet toevallig. Als je nu nog steeds niet genoeg over mij weet, schreeuw dan maar een noodkreet.

 

Charlotte – Jowkes, Ik kom van de kapoenen die waren veel te klein. Ik hoop dat jullie wel ongeveer mijn lengte zijn. Ik wil dit jaar met alle jonggivers naar een valentijnsbal, hopelijk gebeurt er dan geen ongeval. Ps. ik hou van volleybal

Jonas – Buongiorno, Ik ben de knapste leiding van de vijf, dit heeft zeker niets te maken met het feit dat ik de rommelpot schrijf. 1 Van mijn talenten is dansen, maar ik kan zeker niet praten met fransen. Dus dit is lachen op kamp, want mijn frans is eigenlijk echt een ramp.

Tot op de startdag 😊 xxx

 

 

 

AGENDA:

23/09 startvergadering

30/09 gewone vergadering

7/10 gewone vergadering

givers

Rommelpot givers 18 september

Dag beste givers.

Aangezien er een aantal *kuch kuch* van jullie niet op de overgang waren, stellen wij onszelf hieronder kort voor.

Eerst en vooral is er alfaboy Arne Ma Ja. Zijn totem: bedachtzaam stekelvarken. Hij begint dit jaar aan zijn vijfde(!) jaar in leiding en heeft in zijn lange carrière ergens als een givers gedaan. Hij studeert iets met elektriciteit. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met het perfectioniseren van zijn twerkskills en het verzamelen van pokémonkaarten.

Ten tweede is er alfachick Emma Reynders. Haar totem: ongeremde gnoe. Zij begint ook aan haar vijfde jaar in leiding. Dit is de eerste keer in haar carrière dat zij niet de jonggivers heeft. Zij studeert slavistiek (met een l, niet statistiek), een of andere vage shizzlerichting met Pools en Russisch, die nu al afgeschaft is. Lol.

Als derde hebben we Elijas Van Hemelryck. Zijn totem: onbevreesde arkal. Voor de niet-totemkenners: een arkal is een soort schaap #cute. Hij begint deze week sociaal werk te studeren. Veel interessanter is dat hij dit jaar opkomt voor Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dit is geen reclame, gewoon een feit. Duimen of niet, dat is aan jullie de keuze.

Als laatste hebben we Niels Bergmans. Zijn totem: weldoordachte schoenbekooievaar. Deze totem is helaas net niet lang genoeg om de hele rommelpot mee te vullen. Hij studeert informatica en zal misschien in oktober de uitslag van Elijas zijn verkiezingsresultaten kunnen hacken.

Wij hopen voor en duimen op een spetterend jaar.

Dag en bedank he,

De 4.

 

AGENDA:

Zondag 23 september 2018: Eerste gewone vergadering met ons – jullie nieuwe leiding van 14u tot 17u30 op het Rakkersveld. Er zullen twee springkastelen zijn en een superdeluxe-4-uurtje, dus allemaal komeeeeuhn.

Zondag 30 september 2018: gewone vergadering van 14u tot 17u30.

Zondag 7 oktober 2018: gewone vergadering van 14u tot 17u30.

Vrijdag 12 oktober tot zondag 14 oktober 2018: WAFELBAKWEEKEND! Het lekkerste weekend van het jaar, waarmee we onze kas spijzen om de rest van het jaar coole dingen te kunnen doen. Het weekend gaat door in onze lokalen op het Rakkersveld en begint vrijdag om 19u30 en eindigt zondag om 14u. Om wafels te kunnen bakken hebben we natuurlijk wafelijzers nodig *shook ꙨꙨ*, dus kijk alvast thuis eens na of jullie een wafelijzer hebben. Inschrijven doe je door te mailen naar jullie favoriete mailadres: giverleiding@krikobea.be.

Rommelpot Jin 18 september

Dag beste Jinners,

Eindelijk het begin van het leukste scoutsjaar, het jinjaar. Een tijd van zalige vergaderingen, een topvakantie, maar ook werkjes.

Om jullie al wat in de mood te brengen, kan je op deze kaart kunnen vol detail aanduiden welk land jij verkiest als kampbestemming. Maar des te chiquer de bestemming, des te meer we zullen moeten werken.

 

Eerste werkje op de agenda:  De super awesome Halloweenfuif.

 

Nu is het misschien ook het perfecte moment om jullie leiding aan jullie voor te stellen.

 

Als eerste heb je iemand waar je niet naast kan kijken, ze heeft vurige haren.

Véronique

 

Dan heb je als tweede de man die geen nee zegt tegen een 2de jaar jin.

Wout

 

En als laatste heb je de super speterende leiding.

Guus

 

Agenda:

23/09/’18: Startdag (vergeet jullie medische fiches niet.) Rakkersveld 14.00 tot 17.30.

30/09/’18: Gewone vergadering/ zoeken naar sponsors. Rakkersveld 14.00 tot 17.30.

7/10/’18: Gewone vergadering. Rakkersveld 14.00 tot 17.30.

kriko-bea

Algemeen bericht 28 augustus 2018

 

Hallo iedereen,

De zomervakantie loopt stilletjes op zijn einde, de kampen zijn al even achter de rug en de meesten maken zich stillaan klaar voor de start van een nieuw schooljaar. Een nieuw schooljaar betekent ook de start van een nieuw scoutsjaar!

 

Laatste vergadering + start

Een nieuw scoutsjaar betekent dat sommigen overgaan naar een hogere tak, maar eerst volgt er nog een laatste vergadering met de oude takken, meer info hierover kunnen jullie terugvinden in de afzonderlijke takberichten op de volgende pagina’s.

Op zondag 16 september is het overgangsvergadering op het Rakkersveld van 14u tot 17u30. Dan komen jullie ook jullie nieuwe leiding te weten. Breng zeker kleren mee die vuil mogen worden.

Op zondag 24 september is het onze startvergadering op het Rakkersveld. Het zal een zotte namiddag worden met dolle activiteiten en een springkasteel. Aansluitend zal er aan de ouders ook info gegeven worden over wat er dit scoutsjaar allemaal te verwachten valt. Meer informatie hierover in de volgende rommelpotten.

Andere belangrijke (groeps)evenementen die in de nabije toekomst plaatsvinden kan je terugvinden op de activiteitenkalender op de vorige pagina.

 

Reflectie

Het scoutsjaar zit erop, dus een goed moment om terug te blikken. We hebben een online Google Formulier in elkaar getimmerd, waardoor iedereen zijn/haar bezorgdheden, ideeën, noden, verwachtingen, opmerkingen en zelfs verlangens kan meedelen met de groepsleiding. Te bereiken via: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeZxxMYjPOqmIw6lTAva3uK_1lBAX2agjD2948WjoLSJqjT9w/viewform?usp=sf_link

Ook via groepsploeg@krikobea.be kunnen jullie steevast jullie ei kwijt. We staan open voor alles, zowel zachtgekookt als hardgekookt 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

Rommelpot en nieuwe website

U hebt het misschien al gemerkt: onze website is vernieuwd.

De link blijft hetzelfde: https://www.krikobea.be/

Hierdoor is er een kleine verandering in verband met de rommelpotten. Als u vanaf nu de rommelpot wil ontvangen moet u gaan naar “Newsletter” en daar uw e-mailadres toevoegen. U krijgt hier een bevestigingsmail van. Alle e-mailadressen die vorig jaar al de rommelpot ontvingen zijn al toegevoegd. (dit is gebeurd op 26/8). In dat geval hoeft u dus niets te doen. Als u bijvoorbeeld nog een extra e-mailadres zou willen toevoegen, kan u daar ook terecht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

New kids on the block

Een nieuw scoutsjaar betekent ook een nieuwe leidingsploeg. Er stopt een aantal oude leiding, er komen gemotiveerde jinners bij en de groepsploeg is gewijzigd: Arne en Sander blijven verder werken, terwijl Milan en Femke het team komen versterken. Wie de nieuwe leiding per tak wordt, komen jullie te weten op 16 september…

Dikke scoutsgroeten,

Arne, Femke, Milan en Sander; oftewel:

Bedachtzaam Stekelvarken, Opvallende Panda, Nuchtere Zeehond en Opmerkzame Zeehond

kapoenen

Rommelpot kapoenen 28 augustus 2018

Hela allerliefste Kapoentje

 

Jaja het is tog maar weer eens gedaan het scouts jaar…. Ooooo wat gaan we dat missen.
jullie gaan ons missen Zazoe, Toto, Rikki, Gigi Petro en Xebo maar er komen er misschien wel andere in de plaats, jeej.
Maar wij gaan jullie zeker ook missen hoor daar is geen twijfel aan!

 

We gaan niet alleen maar dingen missen hoor, we hebben ook heel veel mooie herinneringen samen gemaakt in dit geweldig scoutsjaar

Om te beginnen alle mega geweldig vergaderingen op zondag, de rondleiding voor onze namen te leren kennen, de zoektocht naar Xebo, de vriendjes vergadering, de kegel-vriendjes vergadering, de pelgrimstocht, en onze ruiltocht zeker niet vergeten waar we ons buik goed hebben rond gegeten, halloween vergadering, het kerstfeestje,…. En zo kunnen we nog wel even door gaan.

Dan beginnen we met de weekends die ook super cool waren
Als 1ste ons mega cool (korte) eerste weekend waar het hele kapoenenlokaal was ingepakt met papier en we dus overal konden tekenen en met veeeel breeklichtjes hebben gespeelt.
Als 2de  hebben we ook nog een kei leuk boeren weekend gedaan waar iedereen zijn boerderij kon maken, en waar Zazoe s’morgens ineens geen haar meer had 😮
En dan ons 3de weekend, het fluo weekend, waar we elkaar met verf mochten bespijten en er een leuk tshirt van gemaakt hebben.

En dan om zo een leuk jaar afte sluiten was er nog een gigatische tof kamp, waar we voor ons de belangrijkste feestdag hebben geviert op onze manier, en dat was een groot feest

 

Maarjha nu is het scoutsjaar gedaan en moeten de 2de jaars naar de welpen en de 1ste jaar worden dan 2de jaars en dan komen er ook nog nieuwe 1ste jaars en dan nog is nieuwe leiding, dat wordt nog druk in het begin voor de kapoenen weer veel nieuwe kindjes leren kennen en de nieuwe leiding leuk vinnden, maar dat zal geen probleem zijn voor zo braven lieve kapeonen zoals jullie

 

Bij deze hebben wij onze laaste rommelpot gescheven naar de kapoentjes en zal de volgende rommelpot geschreven worden door jullie nieuwe leiding voor het volgende scoutsjaar

Maar wacht… we hebben nog 1 vergadering om afscheid van elkaar te nemen, die zal op 9 september zijn om 14u op het rakkerveld, maar wat we gaan doen is nog een beetje een verrassing

Groetjes

Toto, Petro, Zazoe, Gigi, Rikki en Xebo

 

Agenda:

9/09: laaste vergadering van het jaar, van 14u tot 17u30 op het rakkerveld

16/09: Overgang, van 14u tot 17u30 op het rakkerveld, reservekleren kan nooit kwaad

23/09: Startvergadering met de nieuwe leiding, van 14u tot 17u30 op het rakkkerveld