Algemeen bericht 10 december 2018

U kan de volledige rommelpot ook hier lezen:
https://www.krikobea.be/forum/rp/181210/Rommelpot.pdf

Dag iedereen,

Nadat Sinterklaas ons allemaal een bezoekje heeft gebracht en onze blauwe plekken van het schaatsen verdwenen zijn, is het hoogtijd om onze kerstbomen terug binnen te halen. Dat doen wij op de scouts ook! Komende weken zullen namelijk onze kerstfeestjes doorgaan. Daar kunnen jouw kinderen smullen van heerlijke kerstmenu’s en genieten van een gezellige kerstsfeer.

Kerstmarkt

Naar jaarlijkse traditie doet onze scouts weer mee aan de Tiense kerstmarkt van vrijdag 14 december tot zondag 16 december. Onze leiding zal heel het weekend weer typische kerstdrankjes en -hapjes serveren. Hopelijk zien we veel leden en ouders passeren 🙂

https://www.facebook.com/events/357813448098748/

Kerstfeestjes

In de kerstvakantie organiseert de leiding een kerstfeestje per tak, meer info over de juiste data en uren vinden jullie in de takberichten!

 

 

Kampen

De kampdatums zijn bekend. Iedereen kan nu beginnen aftellen naar de mooiste tijd van het jaar.

De kapoenen en welpen gaan op dezelfde kampplaats op kamp, na elkaar. De jonggivers en givers delen ook een kampplaats.

 • Kapoenenkamp: 7 juli – 11 juli
 • Welpenkamp: 30 juni – 7 juli
 • Jonggiverkamp: 1 juli – 12 juli
 • Giverkamp: 11 juli – 24 juli

 

Huur een Jin

 

 

 

Scoutskleding

Degenen die nog niet betaald hebben kunnen dit doen via een overschrijving op de groepskas BE 02 7340 1000 3840, met vermelding: “winkeltje” + naam en voornaam (indien er voor meerdere kinderen iets besteld is hoeft er slechts één naam vermeld te worden). Wie nog een trui, das of kentekens wilt bestellen kan dit nog steeds doen. Spreek gewoon de leiding aan en wij zorgen dat je bij de juiste persoon terecht komt!

Denk eraan dat het ook steeds kouder wordt, dus kleed je kind warm aan. Verder is het ook handig dat op elk kledingstuk voor- en familienaam vermeld staat.

 

 

 

 

Inschrijven

Vergeet je kind niet in te schrijven, zo is het ook meteen verzekerd. Leden die voor de eerste keer komen moeten zich registreren via onze website: www.krikobea.be/lidworden/ en daarna onderstaand bedrag storten. Voor leden die vorige jaren reeds lid waren volstaat het om het lidgeld te storten op onderstaand rekeningnummer.

 • Lidgeld: 45 euro
 • Rekeningnummer: BE 02 7340 1000 3840
 • Vermeld steeds “Naam”, “Voornaam” en “Tak” in de vermelding.

Alle info over het verminder lidgeld en de financiële tegemoetkoming van de  mutualiteit is te vinden op onze website. https://www.krikobea.be/info/

 

 

Individuele steekkaart

De individuele steekkaart (of vroeger medische fiche) is het formulier waarop de ouders van hun scoutsleden jaarlijks de persoonlijke, sociale en medische gegevens van hun kind invullen. Dankzij deze informatie kan de leidingsploeg van je kind op een veilige en juiste manier reageren in een noodsituatie. Er zijn 2 manieren om de medische fiches in te vullen:

– Op papier: u vindt ze op https://www.krikobea.be/forum/rp/000000/Steekkaart.pdf of achteraan deze rommelpot. Deze moet per kind afgedrukt worden, volledig ingevuld zijn en aan de leiding bezorgd worden.

– Digitaal: leden (of hun ouders) kunnen zelf een login aanmaken op de Groepsadministratie en de medische fiche online invullen. Enkel leiding en de leden zelf kunnen zo die informatie raadplegen. Meer info: www.scoutsengidsenvlaanderen.be/files/paginas/2015.09.21_handleiding_ouders_steekkaart.pdf

 

 

Scoutsgroeten,

Arne, Femke, Milan en Sander

kapoenen

rommelpot kapoenen 10 december 2018

Dag lieve kapoentjes

De sint is langsgekomen op de scouts en gelukkig maar zijn jullie allemaal braaf geweest. Hopelijk blijven jullie even braaf zodat hij volgend jaar opnieuw iets lekkers kan meebrengen! We zijn ook gaan schaatsen en jullie deden dat allemaal heel goed, ook al vielen we af en toe 😉

Deze vrijdag vieren we een kerst op de scouts. Jullie moeten allemaal een cadeautje mee nemen ter waarde van 5 euro, zo kan iedereen een cadeautje van een andere kapoen krijgen op ons feestje. We gaan samen een feestmaaltijd eten, dus jullie moeten daarvoor nog niet eten. Ik hoop dat we met heel veel zijn om een geweldig kerstfeestje te hebben samen! Misschien gaat het zelfs al een beetje sneeuwen, zodat we al een echt kerstgevoel hebben!

Spijtig genoeg is dit kerstfeestje al de laatste activiteit van het jaar ☹ maar geen nood na een leuke kerstvakantie is het al snel terug scouts!

Er is nog geweldig nieuws!! In januari komt Gigi terug! Ze kijkt er nu al naar uit om alle leuke, lieve, grappige en soms ondeugende kapoenen te leren kennen.

De andere leiding gaat jullie heel hard missen wanneer ze moeten leren voor de examens, maar we zullen zo snel mogelijk terugkomen.

Tot op het kerstfeestje

kerstgroetjes van Toto, Petro, Nala, Asjra, Gigi en Rikki

 

Agenda:

Vrijdag 14/12: kerstfeestje van 18 tot 21 uur; we eten een feestmaaltijd en iedereen moet hiervoor 5 euro meebrengen. Iedereen moet ook een cadeautje meebrengen ter waarde van 5 euro.

Zondag 6/1 : eerste vergadering van het nieuwe jaar

welpen

rommelpot welpen 10 december 2018

Heeeey welpen!

Puf Puf Puf, amai ik moet nog even bekomen van onze vorige twee vergaderingen. Eerst is de Sint langsgekomen op de scouts. Gelukkig zijn jullie allemaal braaf geweest dit jaar. De leiding was wel wat zenuwachtiger, want zij waren niet allemaal even braaf geweest. Gelukkig hebben we allemaal nog een snoepzakje gekregen.

Maar al dat snoep is toch niet zo gezond. Dus de week erna moesten we de kilo’s er gaan afschaatsen op de schaatsbaan. Sommige welpen waren echte kunstschaatsers. Maar heeft iemand deze 2 kapoenen zien voorbijschaatsen? Dat was pas indrukwekkend!

 

Deze zondag is er weer een vergadering op het Rakkersveld. Dit zal onze laatste vergadering van 2018 zijn, ooooooo

De week erna hebben we nog een keitof kerstfeestje met de welpen. De welpen staan erom bekend om de beste kerstfeestjes te houden dus zeker komen!

Agenda:

14-16 november:  Kriko Bea op de kerstmarkt. Ook alle welpen zijn welkom om een warme chocomelk te komen drinken. Meer info in het algemeen bericht of op onze facebookpagina

Zondag 16 december “Spelletjes om het warm van te krijgen” vergadering. Zoals gewoonlijk van 14u tot 17u30.

Vrijdag 21 december: Ons mega gezellige kerstfeestje! Dit gaat door van 19u tot 22 u op het Rakkersveld. Zorg dat jullie maagjes leeg zijn want jullie krijgen een super lekker kerstdiner. Neem hiervoor 5 euro mee.
Elke welp moet ook een kerstcadeautje meenemen van ongeveer 5 euro. Het is nu nog een verrassing aan welke welp jij jouw cadeau mag geven.

Zondag 30 december: Geen vergadering! Geniet van jullie kerstvakantie 😊

Verdere datums:

22 tot 24 februari: belofteweekend

17 tot 19 mei: derde weekend

30 juni tot 7 juli: kamp

jonggivers

rommelpot jonggivers 10 december 2018

Jooow Jonggaivers,

Eerst en vooral moet er gezegd worden dat Harry Potter 4 een ware topfilm is! De discussie welke film we zouden kijken, zorgde ervoor dat Harry Potter en de Vuurbeker nog beter smaakte. Even hebben we Johnny English opgezet, maar zelfs deze CD vond dat het beter was dat we Harry Potter keken. En zo werden we maar liefst 157 minuten in de wondere wereld van Harry en zijn maties ondergedompeld.

Gisteren hoorde ik getik op mijn raam. Ik ging kijken en zag een gekke uil zitten met een brief in zijn snavel. Dit stak er in! Wat een mallerds die Harry, Ron en Hermelien seg <3

<

De week na de film zijn we schaatsen op de schaatsbaan, hoe leuk was dat. Wist je dat de mensen in de prehistorie grote ijsvlakten sneller probeerden over te steken met schaatsen, gemaakt van dierlijke botten. Wat een leuk weetje, hier kan je zeker op de komende familiefeesten mee uitpakken!

Het weekend van 14-16 december staan wij met de leiding op de kerstmarkt van Tienen. Kom allemaal zeker eens langs ons kraampje als je tijd hebt!!

Nog veel succes met de examens (voor degenen die examens hebben) en tot op de vergaderingen!

Groetjes ChaFiJoWiWi

AGENDA:

Zaterdag 15 december: SES van 19:30 tot 22:30 op het Rakkersveld

Vrijdag 21 december: Kerstfeestje van 19u tot 22u!! Een gastronomisch avondmaal wordt jullie aangeboden voor slechts 5 euro (cash mee te nemen). Neem voor een willekeurige andere jonggiver of leiding een cadeautje  van 4 euro mee. Doe jullie mooiste/lelijkste kersttrui of een kerstmuts aan en het wordt knaller van een kerstfeestje, amen!!

Zondag 30 december: geen vergadering, 2019 staat voor de deur en dus we kunnen niet buiten.

Zondag 6 januari: vergadering van 14u tot 17u30 op het rakkersveld met Jonas, Willem (niet Willy) en vervangleiding. De andere leiding zit met hun neus in de boeken ☹

givers

rommelpot givers 10 december 2018

Beste Givers,

 

Nadat we allemaal samen gezongen en gedronken (en sommige gekotst) hebben op de cantus en nadat we ons even hebben kunnen uitleven tijdens het marginale schaatsen (bedankt aan de enkele die toch de moeite genomen hebben om zich te verkleden en Tienen te vertegenwoordigen) komt het einde van de examens toch alweer in zicht. Niet alleen het einde van de examens maar ook de feestdagen, die periode waar je samenkomt met je familie, je nog net iets vriendelijker bent tegen je grootouders in de hoop om een iets grotere enveloppe te krijgen en je doet alsof de grappen van je flauwe nonkel grappig zijn. En dit allemaal omdat je toch graag een cadeau wil.

 

Ook wij gaan weer ons welbefaamde kerstfeest houden. Er zal weer een overheerlijk diner zijn en de pakjes zullen je om de oren vliegen. Dit feestje zal ook het afscheid worden van jullie leiding want dan beginnen zij aan te studeren. Maar niet getreurd want wij hebben voor de weken dat wij er niet kunnen zijn fantastische vervangleiding geregeld.

 

Een andere leuke activiteit in de sfeer van de feestdagen is een kerstmarkt bezoeken. Daarom nodigen wij jullie graag uit om naar de kerstmarkt van Tienen te komen het weekend van 14 tot 16 december. Kriko-Bea zal daar ook vertegenwoordigd zijn met zijn eigen standje, kom dus zeker eens langs voor een warme snack of om iets te drinken.

 

AGENDA:

 

Zaterdag 15 december 2018: SES vergadering op het rakkersveld van 19:30 tot 22:30

 

Zaterdag 22 december 2018: Kerstfeestje, van 19:30 tot 22:30, breng allemaal een cadeautje ter waarde van 3 euro mee en 5 euro voor het eten.

 

Zondag 30 december 2018: GEEN VERGADERING

 

Zaterdag 5 januari 2019: Nieuwjaarsduik Vergeet jullie niet in te schrijven (Zie Facebook voor de instructies) en duid aan op de poll of je komt zodat we kunnen zien of je inschrijving in orde is. Exacte vertrek uur zal nog meegedeeld worden.

Rommelpot jin 10 december 2018

Heyyy medejinners die er op de FES aanwezig waren! (Voor een keer was iedereen er!)

Onze super FES begon met een lekker avonddiner in de Burger King en daarna gingen we in Leuven nog iets leuk zoeken om te doen. Alle dat was het plan toch…

Iedereen was mooi op tijd aan de Manege om te vertrekken tot we hoorden dat Dries B. nog in Hoegaarden was dus moesten we hem onderweg nog gaan halen. Op de autostrade nam Wout een afslag waar Ruben zegt moeten we ni rechtdoor maar iedereen lacht met hem. Iets later merkten we dat we voorbij Boutersem reden en Ruben dus weldegelijk gelijk had.

Voor alles is er een eerste keer eh 😉.

In de Burger King hebben we ons helemaal vol gegeten dat we niet meer in Leuven zijn geraakt maar hebben we er toch mooie herinneringen en kroontjes.

Een week later zijn we gaan schaatsen waar spijtig genoeg niet iedereen aanwezig was. Met onze originele blauwe werkpakken (thx Wout) stonden we wel in de spotlights bij het disco schaatsen. Gelukkig is er niemand ernstig gevallen want ik zeg het u een gekneusd borstbeen is niet echt prettig.

 

Agenda:

Zaterdag 15/12: Werkjes (info hiervan staat op de facebookpagina).

Vrijdag 21/12: Kerstfeestje!

6 Januari:

·         Kapoenen: Anneleen – Fien – Marie

·         Welpen: Dries B – Pelle

·         Jonggivers: Dries M – Ruben

13 Januari:

·         Kapoenen: Fien – Pelle – Ruben

·         Welpen: Anneleen – Dries M

·         Jonggivers: Marie – Dries B

20 Januari:

·         Kapoenen: Dries B – Dries M – Ruben

·         Welpen: Fien – Marie

·         Jonggivers: Anneleen – Pelle

27 Januari:

·         Kapoenen: Marie – Anneleen – Pelle

·         Welpen: Ruben – Dries M

·         Jonggivers: Fien – Dries B

kriko-bea

Algemeen bericht 26 november 2018

De volledige rommelpot kan u hier lezen

https://www.krikobea.be/forum/rp/181126/Rommelpot.pdf

Dag iedereen,

Met Christus Koning achter de rug kunnen we besluiten dat iedereen zich goed heeft geamuseerd en alle buiken weer goed gevuld zijn met al dat lekkers, waarvoor dank! Kapoenen en welpen, hopelijk zijn jullie allemaal heel braaf geweest dit jaar want komende zondag hebben we hoog bezoek 😊 Onze eerstkomende gezamenlijke uitstap is het schaatsen op vrijdag 7 december, meer info hieronder.

Hou de komende weken ook de takberichten goed in het oog, zeker nu er voor de oudere takken en leiding examens aankomen. In de kerstvakantie volgen er voor elke tak nog kerstfeestjes natuurlijk!

 

Schaatsen

Op vrijdag 7 december gaan we met de hele groep discoschaatsen. Hiervoor spreken we om 19u samen af op het Houtemveld om samen te carpoolen. Ga je liever rechtstreeks? Dan verwachten we je tegen 19u30 aan de schaatsbaan in Leuven (IJsbaan Leuven – Ondernemingenweg 1 – 3001 Heverlee). Ouders die graag mee op de schaatsbaan willen kunnen ons dit laten weten. Als je liever niet mee schaatst dan kan je altijd ook in de cafetaria terecht. Om 22u vertrekken we terug aan de schaatsbaan naar huis. Wat nemen jullie zeker mee: 5 euro + handschoenen, sjaal en muts + veel goesting. Achteraf krijgen jullie een drankje en koekje.

 

Kriko Bea op de Kerstmarkt

Naar jaarlijkse traditie doet onze scouts weer mee aan de Tiense kerstmarkt van vrijdag 14 december tot zondag 16 december. We zullen typische kerstdrankjes en -hapjes serveren. Hopelijk zien we veel leden passeren 🙂

 

14/12: 16 tot 21u

15/12: 14 tot 21u

16/12: 14 tot 20u

 

Kampen

De kampdatums zijn bekend. Iedereen kan nu beginnen aftellen naar de mooiste tijd van het jaar.

De kapoenen en welpen gaan op dezelfde kampplaats op kamp, na elkaar. De jonggivers en givers delen ook een kampplaats.

 • Kapoenenkamp: 7 juli – 11 juli
 • Welpenkamp: 30 juni – 7 juli
 • Jonggiverkamp: 1 juli – 12 juli
 • Giverkamp: 11 juli – 24 juli

 

 

Huur een Jin

 

 

Scoutskleding

Degenen die nog niet betaald hebben kunnen dit doen via een overschrijving op de groepskas BE 02 7340 1000 3840, met vermelding: “winkeltje” + naam en voornaam (indien er voor meerdere kinderen iets besteld is hoeft er slechts één naam vermeld te worden). Wie nog een trui, das of kentekens wilt bestellen kan dit nog steeds doen. Spreek gewoon de leiding aan en wij zorgen dat je bij de juiste persoon terecht komt!

Denk eraan dat het ook steeds kouder wordt, dus kleed je kind warm aan. Verder is het ook handig dat op elk kledingstuk voor- en familienaam vermeld staat.

 

 

Inschrijven

Vergeet je kind niet in te schrijven, zo is het ook meteen verzekerd. Leden die voor de eerste keer komen moeten zich registreren via onze website: www.krikobea.be/lidworden/ en daarna onderstaand bedrag storten. Voor leden die vorige jaren reeds lid waren volstaat het om het lidgeld te storten op onderstaand rekeningnummer.

 • Lidgeld: 45 euro
 • Rekeningnummer: BE 02 7340 1000 3840
 • Vermeld steeds “Naam”, “Voornaam” en “Tak” in de vermelding.

Alle info over het verminder lidgeld en de financiële tegemoetkoming van de  mutualiteit is te vinden op onze website. https://www.krikobea.be/info/

 

 

 

 

 

Individuele steekkaart

De individuele steekkaart (of vroeger medische fiche) is het formulier waarop de ouders van hun scoutsleden jaarlijks de persoonlijke, sociale en medische gegevens van hun kind invullen. Dankzij deze informatie kan de leidingsploeg van je kind op een veilige en juiste manier reageren in een noodsituatie. Er zijn 2 manieren om de medische fiches in te vullen:

– Op papier: u vindt ze op https://www.krikobea.be/forum/rp/000000/Steekkaart.pdf of achteraan deze rommelpot. Deze moet per kind afgedrukt worden, volledig ingevuld zijn en aan de leiding bezorgd worden.

– Digitaal: leden (of hun ouders) kunnen zelf een login aanmaken op de Groepsadministratie en de medische fiche online invullen. Enkel leiding en de leden zelf kunnen zo die informatie raadplegen. Meer info: www.scoutsengidsenvlaanderen.be/files/paginas/2015.09.21_handleiding_ouders_steekkaart.pdf

 

 

Scoutsgroeten,

Arne, Femke, Milan en Sander

kapoenen

rommelpot kapoenen 26 november 2018

hallooow allerschattigste kapoentjes!!

 

Na het knotsgekke groepsweekend van dit weekend zijn wij wel supermoe seg. Zeker na dat grote groepsspel of de stoelendans met alle leden. Maar een beetje moe zijn hebben we er wel voor over want het was weer superleuk met alle flinke kapoentjes die mee waren. Voor de kapoentjes die niet mee waren geen nood er komt nog een weekend later dit jaar!

 

Maar omdat het volgend weekend nog wel eventjes wachten is hebben we de komende weken nog veel fijne dingen voor jullie voorbereid. Komend weekend beginnen we er al aan met de sinterklaasvergadering. Daarna is het tijd voor het schaatsen, een leuke ervaring met alle leden samen! En ten slotte sluiten we deze maand vol speciale vergaderingen af met ons jaarlijks kerstfeestje, meer info wordt later meegedeeld.

 

Nu gaan we een beetje rusten want het groepsweekend want wat hebben we veel gespeeld en plezier gemaakt!

 

Groetjes van Toto, Rikki, Petro, Nala, Asjra en Gigi!!!!!!

 

Agenda:

2 december: Sinterklaasvergadering van 14u tot 17u30

7 december: Schaatsen, voor meer info zie algemeen bericht

14 december: Kerstfeestje, volgende rommelpot meer info!

welpen

rommelpot welpen 26 november 2018

Heeey welpjes

 

Tis Baghera, jaja ik ben er ook nog. Ik was er jammer genoeg niet mee op het groepsweekend, het  zal wel een top editie zijn geweest met de ander top leiding.

Jacala wiste mij te vertellen dat er 2 welpen in de top 3 zaten van de mega stoelen dans, waaajo das kei goed gedaan he! Alle ander welpen zullen zeker ook hun best gedaan hebben.

Hij zei mij ook dat het super lekker eten was dat warmer was dan buiten. Het was buiten om te bevriezen. Gelukkig hebben jullie goed gespeeld om het warm te krijgen.

Het is ook weer bijna Sinterklaas zijn verjaardag, jeeej ! Maar zijn jullie wel braaf geweest ? Hebben jullie wel pakjes verdient?

Ongetwijfeld zal iedereen wel braaf zijn geweest, of toch al zeker bij ons op de scouts.

Wie weet komen Sinterklaas en zwarte piet wel langs op de scouts, maar dan moeten jullie nu nog wel super braaf zijn he! En dan moeten jullie op de Sinterklaas vergadering komen op 2 december

Ik zal er vanaf nu ook terug iets vaker bij zijn voor moesten sommige van jullie zich dat afvragen, maar wees maar zeker dat ik jullie gemist heb hoor!

Tot zondag !

Groetjes

Jacala, Kottick, Baloe, Rikki-tikki-tavi en Bagheera

 

Agenda

2 dec: Sinterklaas vergadering, misschien komt de Sint wel langs op de scouts. Van 14u tot 17u30.

Vrijdag 7 dec: Discoschaatsen op de schaatsbaan in Haasrode. Het kost 5 euro cash mee te nemen, zeker ook niet vergeten uw handschoenen mee te nemen, geen handschoenen is niet op de schaatsbaan! Meer info vind u in het algemeen bericht.

16 dec: “Spelletjes om het warm van te krijgen” vergadering. Zoals gewoonlijk van 14u tot 17u30.

Vrijdag 21 dec: Kerst feestje met de welpen jeej!! Meer info volgt in de volgende rommelpot.

Verdere datums

22 tot 24 februari: belofteweekend

17 tot 19 mei: derde weekend

30 juni tot 7 juli: kamp

jonggivers

rommelpot jonggivers 26 november 2018

Joooow Jongi Boy’s & Girl’s en ouders 😉

 

Wat hadden we een geweldige vergadering in die zetels lekker warm en gezellig. Buiten toen de kapoenen binnen kwamen, wat een lawaai dat die kleine kindjes kunnen maken man man man !!  Maar  ja zoals altijd zijn de jonggivers toch de besten en hebben we ze toch kunnen wegjagen. Door misschien kleine trucjes uit te halen of gooien 😮  (Geen zorgen het was niet gevaarlijk)

 

Ik hoop dat jullie een super, geweldig, leuke groepsweekend hadden !!! Ik wil even zeggen tegen de 3 meisjes die zeiden dat er maar 4 leiding was van plaats 5 en iemand eventjes vergeten waren ‘BOEEEEE’ :’( Je kan nu al waarschijnlijk  raden wie deze rommelpot schrijft ;). Maar daarbuiten dat moest ik ook zeggen dat kattekewuif LIT WAS !!!

Oké, wij zien jullie terug op de volgende super, geweldige leuke vergadering en hieronder zie je wanneer dit is.

 

Groetjes van jullie 5 super leiding !!

 

Agenda:

– Zaterdagavond 1 december: SES van 19h30 tot 22h30 op het rakkersveld

– Vrijdagavond 7 december: SCHAATSEN !!!! Hiervoor spreken we om 19u samen af op het Houtemveld om samen te carpoolen. Ga je liever rechtstreeks? Dan verwachten we je tegen 19u30 aan de ijsbaan in Leuven (Ondernemingenweg 1, 3001 Heverlee). Ouders die graag mee willen schaatsen, mogen ook de schaatsbaan op. Om 22u vertrekken we aan de schaatsbaan terug naar huis. Wat nemen jullie zeker mee: 5 euro + handschoenen, sjaal en muts.

– 15 December: SES van 19h30 tot 22h30 op het rakkersveld

– 21 december: Kerstfeestje: verdere details volgen nog

givers

rommelpot givers 26 november 2018

Whaddup bois and girls!

Na een echt LEGENDARY groepsweekend waar enkel de ECHTE Givers aanwezig waren worden jullie allemaal gebitchslapt door de realiteit: de examens komen er namelijk weer aan. Om jullie doorheen deze zware periode te loodsen voorzien we elk weekend een leuke activiteit zodat jullie even kunnen relaxen en stoefen tegen elkaar hoe goed elk examen ging (Of om je traantjes te laten drogen door een luisterend oor van de leiding).

Het respect dat wij als leiding voor deze 10 gouden givers die mee op weekend waren is vervijfvoudigd. Dit weekend hebben jullie allen bewezen dat jullie 6454654 keer beter zijn in Scrabble/shadowchaser dan de jonggivers, jullie beter zijn dan de leiding in lasershooten en daarnaast slaagde zelfs Mathilde erin een spel te winnen na echt doorzettingsvermogen te tonen!  Ookal was het redelijk gemeen om Obi (welp) niet te laten winnen bij de stoelendans.

Voor het Schaatsen op 7 december dagen wij jullie uit om in jullie meest flashy/marginaalste outfit klaar te staan om de schaatsbaan onveilig te maken. (We moeten iedereen toch kunnen tonen dat we uit Tienen komen 😉).

Bon, alvast veel succes met de examens en tot de volgende! (Het wordt een SES zoals er nog nooit 1 geweest is).

AGENDA:

Zaterdag 1 december 2018: SES – Saturday Evening Session. Vergadering op het Rakkersveld van 19:30 tot 22:30.

Vrijdag 7 december: Schaatsen met heel de scoutsgroep. Hiervoor spreken we om 19u samen af op het Houtemveld om samen te carpoolen. Ga je liever rechtstreeks? Dan verwachten we je tegen 19u30 aan de ijsbaan in Leuven (Ondernemingenweg 1, 3001 Heverlee). Ouders die graag mee willen schaatsen, mogen ook de schaatsbaan op. Om 22u vertrekken we aan de schaatsbaan terug naar huis. Wat nemen jullie zeker mee: 5 euro + handschoenen, sjaal en muts.

Zaterdag 15 december 2018: SES, Even relaxen van de examens (19u30- 20u30).

Zaterdag 21 december 2018: Kerstfeestje (info volgt).

Andere belangrijke data:

5 januari: Nieuwjaarsduik. Brrrrr, koud. Maar je krijgt wel een goodiebag, jeej! Vergeet zeker niet in te schrijven door te reageren op de pol in de FB groep!

Vrijdag 22 tot zondag 24 februari: derdejaarsweekend.

Vrijdag 29 tot zondag 31 maart: Erikatocht. Een weekend georganiseerd door Scouts en Gidsen Vlaaderen voor givers van de hele Gouw. Wordt slechts een (1!) keer in drie jaar georganiseerd, dus dit jaar is de enigste kans om mee te gaan. Be there or be square.

Rommelpot jin 26 november 2018

Heyyy medejinners die niet mee waren op groepsweekend!

Proficiat aan het enige lid dat mee was op weekend, omdat de rest er niet bij was zal ik jullie even toelichten hoe geweldig het groepsweekend was.

Het fantastische groepsweekend begon met onze mooie kreet in de groepsformatie, deze luide: Guus en Vero: ‘Dries, jij en ik’ gevolgd door Dries: ‘NOODZAAK’. Ook al klinkt het niet leuk om het enige lid te zijn op een weekend, het was nog steeds LIT.

Bij het aankomen op de weekendplaats had ik een strijdige discussie met Wout en Guus of ik niet een kamer kreeg voor mezelf maar ik heb me erbij moeten neerleggen dat ik bij de stomme givers moest slapen (sad life). Die avond hebben we nog een theekransje gedaan samen met Sander en Femke, terwijl speelden we het spel “Wie ben ik?” waar we ook ondervonden dat Véronique onze eerste koning niet eens kent (schaam u).

Zaterdag zijn we naar Winterland in Hasselt geweest en hebben we genoten van een warme chocomelk met slagroom of een koffietje. ’s Middags hebben we genoten van de lekkere hotdogs van de foerage. Bij het grote spel heb ik meegedaan als jonggiver en heeft mijn team natuurlijk gewonnen (niet dat ik echt een grote bijdrage had). Naar de avond toe hadden Wout en Vero ons verlaten dus moesten Guus en ik de jin met zen tweeën vertegenwoordigen. Als avondactiviteit hebben Guus en ik meegedaan met givers en jongivers, ze speelden een mengeling van scrabbel en schadowchaser dus mocht ik kindjes vastbinden aan bomen.

Zondag hebben we wat langer mogen slapen maar moesten we eerst opruimen, dansen, fruit snijden (ik heb alleen toegekeken hoe de givers dit deden terwijl ik muziek opzette), nog is dansen en daarna pas konden we genieten van de heerlijke brunch. Als de ouders weg waren en alles opgekuist was kon ik eindelijk naar huis om verder te slapen want het weekend was zooooo nice dat ik supermoe was.

Tip: mis nooit een weekend 😉.

Hopelijk zie ik jullie allemaal vrijdag!!

 

Agenda:

Vrijdag 30/11: superleuke activiteit. (Informatie hierover komt nog op de facebookpagina)

Vrijdag 7/11: Disco schaatsen!! (Info hierover staat in het algemeen bericht)

kriko-bea

Algemeen bericht 12 november 2018

De volledige rommelpot kan u ook lezen op:
https://www.krikobea.be/forum/rp/181112/Rommelpot.pdf

Dag iedereen,

Op 31 oktober hadden we met onze scouts een stand op de Halloweenbraderie in de Leuvensestraat. Bedankt aan iedereen die is komen smullen van ons griezelig lekker eten en drinken. Suggesties voor volgende editie zijn welkom op groepsploeg@krikobea.be! Tijdens het weekend van 14, 15 en 16 december baten we opnieuw een stand uit op de Kerstmarkt van Tienen, meer info daarover in de volgende rommelpot.

 

Groepsweekend in De Winner

In het laatste weekend van november gaan we met onze volledige scoutsgroep op weekend in Jeugdverblijf De Winner in Overpelt. Alle leden worden vrijdagavond 23 november om 19u op het Houtemveld verwacht en we nemen daar samen de bus naar Overpelt. Op zondag 25 november is er om 10:30u een brunch voorzien waar de ouders ook op aanwezig mogen zijn.

Inschrijven doe je door een mail naar de takleiding te sturen met vermelding of je vegetarisch/lactose intolerant/…  bent en hoeveel ouders er mee komen naar de brunch. Dit tegen ten laatste donderdag 22 november. Er moet ook €30 betaald worden op BE 02 7340 1000 3840 met vermelding van naam + tak. Het adres is Winnerstraat 40, 3900 Overpelt (ca. 65 km van Tienen).

Wat neem je mee?

o   Je gewoonlijke scoutskleren om in te spelen

o   Extra warme kleren. (pull, lange broek)

o   Regenjas

o   Toiletgerief

o   Een kussensloop, onderlaken en slaapzak. Er zijn bedden aanwezig

o   Kids-Id of identiteitskaart (geef je af aan je leiding bij vertrek)

o   Bepaalde persoonlijke medicatie (deze geef je af aan je leiding bij vertrek)

Wat neem je niet mee?

o   Snoep, koekjes, …

o   GSM

o   Een matje hoeft ook niet want er zijn bedden aanwezig

Om mee te gaan op groepsweekend is het belangrijk dat de individuele steekkaart (medische fiche) ingevuld is. Dit kan digitaal of op papier. (zie onderaan dit algemeen bericht)

Schaatsen

Op vrijdag 7 december gaan we met de hele groep discoschaatsen. Hiervoor spreken we om 19u samen af op het Houtemveld om samen te carpoolen. Ga je liever rechtstreeks? Dan verwachten we je tegen 19u30 aan de schaatsbaan in Leuven (IJsbaan Leuven – Ondernemingenweg 1 – 3001 Heverlee). Ouders die graag mee op de schaatsbaan willen kunnen ons dit laten weten. Als je liever niet mee schaatst dan kan je altijd ook in de cafetaria terecht. Om 22u vertrekken we terug aan de schaatsbaan naar huis. Wat nemen jullie zeker mee: 5 euro + handschoenen, sjaal en muts + veel goesting. Achteraf krijgen jullie een drankje en koekje.

 

 

 

 

Kampen

De kampdatums zijn bekend. Iedereen kan nu beginnen aftellen naar de mooiste tijd van het jaar.

De kapoenen en welpen gaan op dezelfde kampplaats op kamp, na elkaar. De jonggivers en givers delen ook een kampplaats.

 • Kapoenenkamp: 7 juli – 11 juli
 • Welpenkamp: 30 juni – 7 juli
 • Jonggiverkamp: 1 juli – 12 juli
 • Giverkamp: 11 juli – 24 juli

 

Huur een Jin

 

 

 

Scoutskleding

Degenen die nog niet betaald hebben kunnen dit doen via een overschrijving op de groepskas BE 02 7340 1000 3840, met vermelding: “winkeltje” + naam en voornaam (indien er voor meerdere kinderen iets besteld is hoeft er slechts één naam vermeld te worden).

Wie nog een trui, das of kentekens wilt bestellen kan dit nog steeds doen. Spreek gewoon de leiding aan en wij zorgen dat je bij de juiste persoon terecht komt!

Denk eraan dat het ook steeds kouder wordt, dus kleed je kind warm aan. Verder is het ook handig dat op elk kledingstuk voor- en familienaam vermeld staat.

 

 

 

 

 

 

Inschrijven

Vergeet je kind niet in te schrijven, zo is het ook meteen verzekerd. Leden die voor de eerste keer komen moeten zich registreren via onze website: www.krikobea.be/lidworden/ en daarna onderstaand bedrag storten. Voor leden die vorige jaren reeds lid waren volstaat het om het lidgeld te storten op onderstaand rekeningnummer.

 • Lidgeld: 45 euro
 • Rekeningnummer: BE 02 7340 1000 3840
 • Vermeld steeds “Naam”, “Voornaam” en “Tak” in de vermelding.

Alle info over het verminder lidgeld en de financiële tegemoetkoming van de  mutualiteit is te vinden op onze website. https://www.krikobea.be/info/

Individuele steekkaart

De individuele steekkaart (of vroeger medische fiche) is het formulier waarop de ouders van hun scoutsleden jaarlijks de persoonlijke, sociale en medische gegevens van hun kind invullen. Dankzij deze informatie kan de leidingsploeg van je kind op een veilige en juiste manier reageren in een noodsituatie. Er zijn 2 manieren om de medische fiches in te vullen:

– Op papier: u vindt ze op https://www.krikobea.be/forum/rp/000000/Steekkaart.pdf of achteraan deze rommelpot. Deze moet per kind afgedrukt worden, volledig ingevuld zijn en aan de leiding bezorgd worden.

– Digitaal: leden (of hun ouders) kunnen zelf een login aanmaken op de Groepsadministratie en de medische fiche online invullen. Enkel leiding en de leden zelf kunnen zo die informatie raadplegen. Meer info: www.scoutsengidsenvlaanderen.be/files/paginas/2015.09.21_handleiding_ouders_steekkaart.pdf

 

 

Scoutsgroeten,

Arne, Femke, Milan en Sander

kapoenen

Rommelpot kapoenen 12 november 2018

Halllooooo kapoentjes!

Hier zijn we weer met de leuke rommelpot. Vroegen jullie jullie ook af wat er deze keer in de rommelpot zou staan? Een raadseltje, een verhaaltje, een quiz,…? Neen hoor, het is een gedichtje!

 

Dag allemaal

Dit is het begin van mijn verhaal

Scouts is heel leuk

We lachen ons altijd een breuk

Kapoentjes zijn heel plezant

Iedereen gaat hand in hand

De kapoenenleiding is cool

Jullie weten wel wat ik bedoel

De andere takken zijn minder tof

Zeg dat maar niet tegen Toto(f)

Dit is het eind van mijn gedicht

 

Oeps… Weet iemand wat rijmt op gedicht?! Help kapoentjes!

 

Na jullie overwinning op de quiz zijn wij ervan overtuigd dat jullie allemaal super slimme kindjes zijn. Kunnen jullie ons helpen het gedicht af te maken? Wie weet krijgen jullie dan een extra vier uurtje…

 

TOT VOLGENDE WEEK

Asjra, Petro, Toto, Nala, Rikki en Gigi

 

AGENDA:

18 november: Gewone vergadering van 14u tot 17u30

23-25 november: Groepsweekend! Voor meer informatie, zie het algemeen bericht!

2 december: Sinterklaasvergadering van 14u tot 17u30

                 9 december: Schaatsen! Meer info volgt in volgende rommelpot.

welpen

Rommelpot welpen 12 november 2018

Dag allerbeste welpen! En ouders natuurlijk ook 😉

Om jullie geheugen nog eens op te frissen met geweldige herinneringen van onze vergaderingen en weetjes over jullie talenten:

Gelukkig zijn we na vorige zondag van al die ouderdomskwaaltjes af.

Rare spelletjes waren de specialiteit van onze Abnormale Vergadering.

Obi en Arne tonen dat ze een topduo zijn wanneer ze samen in een fietsband zitten.

En Lander en Rune hun honkbalvaardigheid is ook om naar huis over te schrijven.

Pijltjes gooien en een van Juliette haar kwaliteiten, aangezien zij de eerste ballon raakte.

Staf en Ryan blazen ons omver met hun Fortnitedansje.

Wist je dat een welp begint te brullen als ze 1 jaar oud zijn.
(jullie gebrul mag de leiding nog wekelijks horen 😉)

Elk tekentalentje liet zien wat hij kon tijdens de pictionary.

Emulgator ® wie ons volgende vergadering dit woord kan uitleggen krijgt een bon ’10 keer niet
pompen’.

Kampen bouwen is dé lievelingsactiviteit en specialiteit van een welp.

Elke vergadering wordt 100% geven tijdens de formatie, al duurt het opstellen meestal een tijdje.

Niemand verzwakte tijdens bij paard en ruiter, het was de ultieme race tussen de verschillende
duo’s.

De meisjes van de welpen helden zijn in het touwtrekken (beter dan de jongens 😉).

Informatie groepsweekend

En zoals jullie aan de vetgedrukte letters kunnen zien: het is bijna groepsweekend! Nog twee weekjes en we vertrekken samen naar Overpelt. Het kost €30 per persoon. We spreken af vrijdag de 23 november om 19u aan het Houtemveld. Het weekend eindigt zondag 25 november om 10:30u met een brunch in Overpelt, de ouders zijn hier natuurlijk van harte welkom. De leden hoeven geen luchtmatras mee te nemen, wel een slaapzak, bedovertrek en kussensloop. De lijst met alle spullen die ze moeten meenemen, vinden jullie in het algemeen bericht.

Kusjes, jullie leiding x

 

 

 

 

Agenda

18 november: jongens-en-meisjes-vergadering om 14u op het Rakkersveld

23 tot 25 november: groepsweekend, zie de informatie hierboven

2 december: Sinterklaasvergadering van 14u op het Rakkersveld

 

 

 

 

Data om in het oog te houden

21 december: kerstfeestje

22 tot 24 februari: belofteweekend

17 tot 19 mei: derde weekend

30 juni tot 7 juli: kamp

jonggivers

Rommelpot jonggivers 12 november 2018

Joooooooowwwwwwwww aller leukste coolste beste enthousiastste jonggivertjessss,

 

Vandaag weer een top vergadering in het oooooooh zo leuke heldenland waar we veel plezier gehad hebben. Hier en daar een beetje regen, maar da schrikt ons zeker niet af eh! 😉 Ook vorige week was het weer een pracht van een vergadering waar we onze sterke kant hebben laten zien, samen met de sterke welpen, in een potje rugby tegen de givers en omdat de jeugd van tegenwoordig niet meer zonder gsm kan, hebben jullie fantastisch gehandeld om zo veel mogelijk gsm’s te verkrijgen. (ik maak mij toch een beetje zorgen over de hoeveelheid gsm’s die jullie verhandeld hebben hoor!?)

 

Elke week, elke dag en elke vergadering zijn we weer een stapje korter bij het GROEPSWEEKEND waar we met heel Kriko- Bea naartoe gaan om ons te amuseren en te genieten van het lekkere eten dat de fourage voor ons zal klaarmaken! Hiervoor spreken we vrijdagavond 23/11 om 19u af op het Houtemveld van tienen. Hier vertrekken dan allemaal samen met de bus. Aan dit weekend komt jammer genoeg ook een einde (25/11), maar om het afscheid van het weekend te verzachten zal er een brunch zijn en die start om 10:30u. INSCHRIJVEN is de boodschap!! Meer info in het algemeen bericht.

 

Graag even nog de aandacht voor het invullen van de medische fiches!!! Meer info in het algemeen bericht.

 

Einde.

Groetjes van jullie super leiding!!

xxx

 

 

 

 

 

Agenda:

Zondag 18 november 2018: legenderste vergadering van 14h00 tot 17h30

23 – 25 november 2018: Groepsweekend, meer info in het algemeen bericht!

Zaterdagavond 1 december: SES van 19h30 tot 22h30 op het rakkersveld

Vrijdagavond 7 december: legendarische schaats vergadering. Hiervoor spreken we om 19u samen af op het Houtemveld om samen te carpoolen. Ga je liever rechtstreeks? Dan verwachten we je tegen 19u30 aan de ijsbaan in Leuven (Ondernemingenweg 1, 3001 Heverlee). Ouders die graag mee willen schaatsen, mogen ook de schaatsbaan op. Om 22u vertrekken we aan de schaatsbaan terug naar huis. Wat nemen jullie zeker mee: 5 euro + handschoenen, sjaal en muts.

givers

Rommelpot givers 12 november 2018

 

Yow de mannen (en vrouwen),

Aangezien het scoutsjaar nu goed en zeker vertrokken is, is het tijd om al eens terug te blikken op wat we allemaal al hebben meegemaakt.

Eerst en vooral moet ik (helaas) de mededeling doen dat Niels gisteren (helaas) via een niet-democratische stemming verkozen is (helaas) tot leiding (helaas) van de maand. Als winnaar mag hij de komende maand telkens het spel uitleggen. Proficiat aan hem namens de hele givertak.

Verder nog een paar shout-outs naar leden, die de afgelopen vergaderingen op een of andere manier toch specialer en meer gedenkwaardig maakten:

Een shout-out naar Tuur, die eerlijk durfde toegeven als Niels het spel slecht had uitgelegd.

Een shout-out naar Warre, die bijna zijn stem verloor in de formatie.

Een shout-out voor Simon, die zo dapper was om een kapoenenspel aan te vragen (levende petanque).

Een shout-out naar Willem Klewais, die het door Simon aangevraagde spel, vroegtijdig liet ophouden, door naar de foute kant te lopen.

Een shout-out naar het Oranje team, dat een badmintonraket in een brievenbus stak, denkend dat die er niet helemaal in zou vallen. #dreambig#hoopdoetleven

Een shout-out naar de vrienden van Warre en Rutger, die toch ook een klein beetje hebben geholpen aan onze winst op wafelbak. Alle beetjes helpen.

Een shout-out aan alle givers en leiding, die er in geslaagd zijn om toch 1 spel met handicap te spelen.

Dag en bedank he!

AGENDA:

Zondag 18 november: vergadering van 14:00 tot 17:30.

Vrijdag 23 november tot zondag 25 november: groepsweekend. We verzamelen op het Houtemveld om 19u en vertrekken vanaf daar met de bus. Het weekend eindigt zondag om 10:30 met een brunch voor leden én ouders. Het weekend kost 30 euro (storting of bij vertrek contant betalen). Meepakken: slaapzak, kussensloop en bedovertrek, geen matje (want er zijn bedden), medische fiche en identiteitskaart. Meer info: zie algemeen bericht.

Zaterdag 1 december 2018: SES – Saturday Evening Session. Vergadering op het Rakkersveld van 19:30 tot 22:30.

Vrijdag 7 december: Schaatsen met heel de scoutsgroep. Hiervoor spreken we om 19u samen af op het Houtemveld om samen te carpoolen. Ga je liever rechtstreeks? Dan verwachten we je tegen 19u30 aan de ijsbaan in Leuven (Ondernemingenweg 1, 3001 Heverlee). Ouders die graag mee willen schaatsen, mogen ook de schaatsbaan op. Om 22u vertrekken we aan de schaatsbaan terug naar huis. Wat nemen jullie zeker mee: 5 euro + handschoenen, sjaal en muts.

 

 

 

Andere belangrijke data:

5 januari: Nieuwjaarsduik. Brrrrr, koud. Maar je krijgt wel een goodiebag, jeej!

Vrijdag 22 tot zondag 24 februari: derdejaarsweekend.

Vrijdag 29 tot zondag 31 maart: Erikatocht. Een weekend georganiseerd door Scouts en Gidsen Vlaaderen voor givers van de hele Gouw. Wordt slechts een (1!) keer in drie jaar georganiseerd, dus dit jaar is de enigste kans om mee te gaan. Be there or be square.

rommelpot jin 12 november 2018

Guten tag beste jinners!

Afgelopen zondag was een pareltje van een activiteit. Een geweldig eet festijn als bedanking voor de halloweenfuif! We hebben eens getest hoeveel eten wij naar binnen kunnen spelen op een zondag namiddag. Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost om zo veel mogelijk te eten maar tot onze grote spijt is het niet gelukt om alles op de krijgen L misschien lukt het ons ooit als de andere toen niet aanwezige Djinners ons komen helpen!

Het was de meest intensieve activiteit in de geschiedenis van JIN Kriko-Bea. We zijn maar liefst 3x moeten rechtstaan uit de zetel (wablief?!). 2x om frituurhapjes uit het frituurmachien te halen en 1x voor onze (vanaf nu wekelijkse) VOETBALTRAINING. Inderdaad jullie horen het goed! Onze trainer is de enige echte Wuot Vondacrous, een echt voetbal talent dat onze shot-kunsten nog zal bijschaven. We zijn al echte talenten, vooral Fien want zij kan het nog combineren met zotte dansmoves, maar ZELFS wij kunnen nog beter. Hier is even een samenvatting van de training van vorige week:

Hoe hou je een bal in de lucht

Stap 1: zet uw rechter voet (of linker, werkt soms ook) een stap vooruit.

Stap 2: laat een andere persoon de bal naar u shotten.

Stap 3: de rest gaat gewoon vanzelf, geen mop hoor.

Tegen volgende week moet iedereen dit kunnen, anders kunnen we niet verder met onze training. Als u vragen heeft kan u die altijd stellen aan onze trainer.

Geloof het of niet maar we zijn ook semi-nuttig geweest tijdens het eten! We hebben eens overlopen wat we allemaal zouden kunnen doen om nog meer moneyz te kunnen inzamelen voor ons kamp. Er zijn al heel veel toffe ideeën op tafel gegooid maar laat jullie fantasie de vrije loop voor nog extra ideeën! Dan kunnen we eindelijk de free stuff van de Tiense winkeluitbaters gaan ophalen. Vergeet ook niet om de ‘JIN te huur’ affiche zo veel mogelijk te verspreiden want
~ werkjes komen niet uit de lucht gevallen ~ Wuot Vondacrous, 11/11/2018

DAN NOG EVEN EEN IETS SUPER MEGA BELANGRIJK: vergeet jullie zeker niet in te schrijven via mail voor het groepsweekend (dat al binnen 2 weken is, joepieeee!!). Dit moet zeker voor volgende week maandag gedaan zijn!
Easter egg: stuur zo snel mogelijk ‘frituurolie’ naar ons jingesprek om te checken wie de rommelpot wel degelijk leest.

Tot de volgendeeee!!!!!

Agenda:

Zondag 18/11: gewone vergadering
23/11-25/11: groepsweekend
zondag 2/12: laatste gewone vergadering van het jaar, leden mogen kiezen wat we gaan doen!
vrijdag 7/12: schaatsen

kriko-bea

Algemeen bericht 29 oktober 2018

De volledige rommelpot kan u hier lezen:

https://www.krikobea.be/forum/rp/181029/Rommelpot.pdf

 

Happy Halloween,

Afgelopen weekend was de Halloweenfuif van de Jin. Onze tweede editie die doorging in de Manege en het was juist zoals vorig jaar een groot succes! Was je niet aanwezig? Geen probleem, volgend jaar zijn we er weer met een nieuwe editie!

 

Halloween in de Leuvensestraat

Op 31 oktober hebben we met onze scouts een stand op de Halloweenbraderie in de Leuvensestraat. Versterkt door verenigingen en vrijwilligers zal de straat één feest zijn, waarop men gezellig kan slenteren tussen drank- en eetstandjes, genieten van de verschillende attracties en shaken met de opzwepende muziek. Van 18u tot 23u is iedereen is welkom om bij ons te smikkelen van al dat lekkers en te genieten van een verfrissende godendrank.

 

Groepsweekend in De Winner

In het laatste weekend van november gaan we met onze volledige scoutsgroep op weekend in Jeugdverblijf De Winner in Overpelt. Alle leden worden vrijdagavond 23 november op het Houtemveld verwacht en we nemen daar de bus naar Overpelt. Op zondag 25 november is er rond de middag een brunch voorzien waar de ouders ook op aanwezig mogen zijn. Exacte uren worden in de volgende Rommelpot meegedeeld.

Inschrijven doe je door een mail naar de takleiding te sturen met vermelding of je vegetarisch bent en hoeveel ouders er mee komen naar de brunch. Er moet ook €30 betaald worden op BE 02 7340 1000 3840 met vermelding van naam + tak. Het adres is Winnerstraat 40, 3900 Overpelt (ca. 65 km van Tienen).

 

Scoutsuniformen

De bestelde spullen van het winkeltje zijn aangekomen en kunnen afgehaald worden op de scouts op 4 en 11 november op het einde van de vergadering. Degenen die nog niet betaald hebben kunnen dit doen via een overschrijving op de groepskas BE 02 7340 1000 3840, met vermelding: “winkeltje” + naam en voornaam (indien er voor meerdere kinderen iets besteld is hoeft er slechts één naam vermeld te worden).

Wie nog een trui, das of kentekens wilt bestellen kan dit nog steeds doen. Spreek gewoon de leiding aan en wij zorgen dat je bij de juiste persoon terecht komt!

Denk eraan dat het ook steeds kouder wordt, dus kleed je kind warm aan. Verder is het ook handig dat op elk kledingstuk voor- en familienaam vermeld staat.

 

 

Inschrijven

Vergeet je kind niet in te schrijven, zo is het ook meteen verzekerd. Leden die voor de eerste keer komen moeten zich registreren via onze website: www.krikobea.be/lidworden/ en daarna onderstaand bedrag storten. Voor leden die vorige jaren reeds lid waren volstaat het om het lidgeld te storten op onderstaand rekeningnummer.

 • Lidgeld: 45 euro
 • Rekeningnummer: BE 02 7340 1000 3840
 • Vermeld steeds “Naam”, “Voornaam” en “Tak” in de vermelding.

 

Verminderd lidgeld

Aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben, biedt Scouts en Gidsen Vlaanderen de mogelijkheid om het verminderd lidgeld (10 euro) te betalen. Zowel leden als leiding kunnen daar een beroep op doen. Ouders kunnen zelf de vraag stellen aan de groepsleiding.

Scouts en Gidsen Vlaanderen wil daarmee een krachtig signaal geven: we willen dat kinderen en jongeren uit (kans)arme gezinnen kunnen meedoen aan het spel van scouting. Het verlagen van financiële drempels is daarbij een eerste stap.

 

Financiële tegemoetkoming van de mutualiteit

Verschillende mutualiteiten betalen, tot een bepaald bedrag, de kosten van een jeugdbeweging terug. Meestal is dit een bepaald bedrag dat je kan gebruiken om de inschrijvingskosten, weekendkosten en kampkosten te verlagen. Indien je hiervan gebruik wilt maken moet je het juiste formulier bij je mutualiteit aanvragen en die ingevuld aan de groepsploeg terugbezorgen.

 

Individuele steekkaart

De individuele steekkaart (of vroeger medische fiche) is het formulier waarop de ouders van hun scoutsleden jaarlijks de persoonlijke, sociale en medische gegevens van hun kind invullen. Dankzij deze informatie kan de leidingsploeg van je kind op een veilige en juiste manier reageren in een noodsituatie. Er zijn 2 manieren om de medische fiches in te vullen:

– Op papier: u vindt ze op https://www.krikobea.be/forum/rp/000000/Steekkaart.pdf of achteraan deze rommelpot. Deze moet per kind afgedrukt worden, volledig ingevuld zijn en aan de leiding bezorgd worden. Er zullen ook exemplaren klaarliggen op 23 september.

– Digitaal: leden (of hun ouders) kunnen zelf een login aanmaken op de Groepsadministratie en de medische fiche online invullen. Enkel leiding en de leden zelf kunnen zo die informatie raadplegen. Meer info: www.scoutsengidsenvlaanderen.be/files/paginas/2015.09.21_handleiding_ouders_steekkaart.pdf

 

Rommelpot en nieuwe website

U hebt het misschien al gemerkt: onze website is vernieuwd. De link blijft hetzelfde: www.krikobea.be Hierdoor is er een kleine verandering in verband met de rommelpotten. Als u vanaf nu de rommelpot wil ontvangen moet u op de website gaan naar “Newsletter” en daar uw e-mailadres toevoegen. U krijgt hier een bevestigingsmail van. Alle e-mailadressen die vorig jaar al de rommelpot ontvingen zijn al toegevoegd, in dat geval hoeft u dus niets te doen. Als u bijvoorbeeld nog een extra e-mailadres zou willen toevoegen, kan u daar ook terecht.

 

Scoutsgroeten,

Arne, Femke, Milan en Sander

kapoenen

Rommelpot Kapoenen 29 oktober 2018

Dag liefste kapoentjes,

 

We willen jullie allemaal nog eens proficiat wensen omdat jullie de vloek over de kapoenen hebben kunnen opheffen.  Jullie hebben super enge, levende zombies gemaakt en ons daarna bewezen dat jullie de beste sluipers zijn van héél de scouts! Zonder jullie hulp was het nooit gelukt!

Ook nog eens bedankt aan Ferre voor de leuke traktatie en nog een hele gelukkige verjaardag !!!

 

Maar nu het echte nieuws,… DIT WEEKEND IS HET ONS EERSTE WEEKEND SAMEN.

Wat moeten jullie zeker meebrengen???

–          Tandenborstel en tandpasta

–          Washandje, handdoek en zeep

–          Warme kleren om in de avond buiten te spelen

–          Een proper onderbroek 😊

–          Pyjama

–          Slaapzak

–          Matje om op te slapen

–          Je favoriete knuffel

–          Kids ID

–          Medische fiche (enkel de ouders die dit nog niet hebben afgegeven)

Het weekend start zaterdag  3 november om 12 uur op het rakkersveld en eindigt zondag 4 november om 12 uur.
De prijs van het weekend is 12,50 euro en dit kan gestort worden op het rekeningnummer BE74 7340 1041 7607, gelieve in de mededeling de naam van uw kind te vermelden.

 

Wij kijken er al naar uit, tot zaterdag!

Petro, Toto, Rikki, Asjra en Nala xxxx

 

Agenda:

3-4 november: kennismakingsweekend, info hierboven

11 november: Gewone vergadering 14 uur – 17u30

18 november: Gewone vergadering 14 uur – 17 u 30

23 – 25 november: Groepsweekend, voor meer info kan je het algemeen bericht raadplegen.