jonggivers

rommelpot jonggivers 18 februari 2019

Joow jv’s!

Ondertussen zijn we al bekomen van het belofteweekend. Vanaf nu mag iedereen nu met drie vingers groeten. De drie vingers wijzen op de drievoudige scouts- en gidsenbelofte: de belofte tegenover zichzelf, de andere en de wereld of god. De pink onder de duim wijst op de dienstbaarheid van elke scout of gids: de sterke beschermt de zwakke. Vroeger staken mensen ook al hun rechterhand op om te tonen dat ze geen wapen bij hadden. De scouts- en gidsengroet is geen militaire groet, geen groet van ondergeschiktheid, maar een teken dat je het goed meent met elkaar.

 

 

Binnen een maand gaan we terug op weekend, namelijk derdejaarsweekend!  Benieuwd wat de derdejaars voor ons in petto hebben. Dit weekend zal doorgaan in de lokalen van Chiro Crescendo Pellenberg. Inschrijven kan door een mail te sturen naar jonggiverleiding@krikobea.be voor 11 maart. Meer info volgt in de volgende rommelpot.

 

 

AGENDA:

24 februari: is-het-al-korte-broeken-weer-vergadering van 14u-17u30 in het Rakkersveld

3 maart: volle-maan-vergadering van 14u-17u30 in het Rakkersveld

10 maart: allemaal-abnormaal-vergadering van 14u-17u30 in het Rakkersveld

15-17 maart: derderjaarsweekend in Pellenberg. Inschrijven kan door een mail te sturen naar jonggiverleiding@krikobea.be voor 11 maart. Meer info volgt in de volgende rommelpot.