givers

rommelpot givers 7 januari 2019

Goedendag dames en heren, koele kikkers en ijsberen (toch sommigen van ons).

Aangezien er een aantal van jullie niet waren op de Nieuwjaarsduik, zullen we even de hoogtepunten van deze onvergetelijke dag overlopen.

–        We waren met 7 leden, net 1 te veel om te gaan bowlen. Niels was de enigste die er zin in had. In totaal waren er 4750 ‘ijsberen’ zoals ze dat noemen (lees: zotten) op de Nieuwjaarsduik.

–        De deur in de trein was kapot.

–        In het station van Oostende speelden drie duiven tikkertje.

–        Rap staat voor rhytm and poetry (weetje van Niels).

–        De opwarming was geweldig. Als je niet kan dansen en ook niet kan improviseren, maar wel goed kan squatten, hoor dan zeker eens bij de organisatie: misschien mag jij volgend jaar de opwarming geven!

–        “Het water is warmer dan de lucht” zeiden ze. Fake news. Volgens de VRT was het water slechts 5 graden, en de buitenlucht 6. Ha ha dat heb ik gevoeld.

–        “Omwille van de hevige wind, die over zee kwam werd beslist dat de deelnemers tot aan de heupen in het water mochten.” Oeps, die mededeling heb ik gemist.

–        Tuur zat als vierde in het water. Proficiat!

–        Naast een verbeterde bloedsomloop door het koude water, is ook mijn binnenste eens grondig gezuiverd door het zoute zeewater.

–        Na de duik was er slappe soep voor iedereen voorzien. Geen redbull voor -18 jarigen. Maar wel rozijntjes yum!

–        Het vuur was lekker warm. Arne kreeg al ideeën toen hij hoorde over het kampvuur(tje) in Scheveningen.

–        375 2319

–        Zoek de twee givers op de foto.

–        Vanaf heden mag er ook inschreven worden voor Erikatocht. Dit doe je door te mailen naar giverleiding@krikobea.be. Info zie agenda.

Groetjes van de 4.

 

AGENDA:

Maandag 7 januari – maandag 28 januari: kaarsje branden voor de leiding.

Zondag 13 januari 2019: stapvergadering. We verzamelen om 9u30 op de veemarkt. We zijn terug in de late namiddag. Breng een lunchpakket, drinken en een klein centje mee. Ouders zijn zeer welkom om mee te stappen. Ouders die niet meestappen worden gevraagd om eventueel – indien nodig en als het gaat – de leden bij vertrek te droppen.

Zondag 20 januari 2019: gewone vergadering met vervangleiding op het Rakkersveld van 14:00 tot 17:30.

Zondag 27 januari 2019: de echte leiding is terug-vergadering op het Rakkersveld van 14:00 tot 17:30.

Zondag 3 februari 2019: nieuwjaarsvergadering van 14:00 tot 17:30 + Nieuwjaarsreceptie voor leden en ouders (meer info volgt).

Vrijdag 29 tot zondag 31 maart: Erikatocht. Een weekend georganiseerd door Scouts en Gidsen Vlaaderen voor de givers van de hele Gouw. Wordt slechts een (1!) keer in drie jaar georganiseerd, dus dit jaar is de enige kans om mee te gaan. Vanaf heden mag er ook inschreven worden. Dit doe je door te mailen naar giverleiding@krikobea.be. Het weekend kost 25 euro. Deadline inschrijven is 1 maart. Niet ingeschreven = niet mee.