givers

rommelpot givers 4 februari 2019

Yooow givers,

Aangezien ik er de afgelopen maand er niet was, behalve op de traumatiserende Nieuwjaarsduik, ben ik niet in staat om samen met jullie in deze rommelpot mooie herinneringen op te halen. Gisteren was ik er wel, daarom beperkt mijn recensie zich tot die dag.

Over het algemeen was het een schitterende vergadering. De leiding had het zwaar met spellen uitleggen omdat samoerai-meester-uitlegger Niels afwezig was. Maar na verschillende bis-uitlegnummers begrepen de meeste givers telkens wel de grote lijnen van het spel. Dit verdient een dikke 10 op 10 *applaus voor leiding en leden*.

De spellen die we gespeeld hebben, kwamen van het internet. Zo konden we de kwaliteit van de spellen op de site van Scouts en Gidsen Vlaanderen eens grondig controleren. De derdejaars begonnen al meteen te vrezen voor een overlap, omdat zij voor hun weekend ook duidelijk de site van Scouts en Gidsen Vlaanderen als bron hadden gebruikt. Ik durf te zeggen dat niet elk spel geweldig was, dus een score van 5/10 is wel op zijn plaats.

Nadien was er de Nieuwjaarsreceptie. De driepikkels werden vakkundig gesjord. Het aansteken van het vuur ging echter niet zonder moeilijkheden. Warre slaagde er niet in het papier in brand te steken, Emma kreeg zelfs de lucifer niet aan en Tuur, ja…euhm, *zucht*. Enkel Elijas vond een vlam. De aangeboden hapjes waren lekker. Helaas waren de kapoenen en de welpen de givers te snel af, waardoor de hapjes al op waren nog voor de plateau de givers kon bereiken. Zonde. Voor de succesvolle driepikkels en de vlam van Elijas ken ik telkens 1 punt toe, voor elke verspilde lucifer wordt telkens 1 punt afgetrokken. Dit samen met de gemiste lookbroodjes brengt de Nieuwjaarsreceptie op een score van -17/10.

Dag en bedank,

De leiding

AGENDA:

10 februari 2019: pre-valentijnsvergadering van 14:00 tot 17:30 op het Rakkersveld.

17 februari 2019: post-valentijnsvergadering van 14:00 tot 17:30 op het Rakkersveld.

22 – 24 februari 2019: derdejaarsweekend. Dear Lord, stand by us. Inschrijven door te mailen naar giverleiding@krikobea.be. We spreken af op het Rakkersveld om 20u om dan te carpoolen naar de weekendplaats (Heidestraat 15a, 2560 Kessel). Het weekend eindigt zondag om 12u.

Vrijdag 29 tot zondag 31 maart: Erikatocht. Een weekend georganiseerd door Scouts en Gidsen Vlaaderen voor de givers van de hele Gouw. Wordt slechts een (1!) keer in drie jaar georganiseerd, dus dit jaar is de enige kans om mee te gaan. Vanaf heden mag er ook inschreven worden. Dit doe je door te mailen naar giverleiding@krikobea.be. Het weekend kost 25 euro. Deadline inschrijven is 1 maart. Niet ingeschreven = niet mee. OPGELET: sommigen van jullie hebben de week erna paasexamens, hou hier rekening mee.