9 - 11 jaar

Welpen worden helemaal opgenomen in de sfeer van het Jungle Book. Hun leiding heeft dan ook allemaal de naam van één van de personages. Deze bengels van 8 tot 11 jaar oud spelen graag grote en kleine spelletjes en doen altijd (maar dan ook altijd) hun best.

Contact: welpenleiding@krikobea.beLaatste berichten:

Kamprommelpot welpen 2019DE TERUGKOMST VAN DE AVATAR
Heel vroeger bestond de wereld niet uit continenten maar uit vier grote rijken, bestuurd door vier verschillende naties: het AARDErijk, de VUURnatie, de WATERstam en de LUCHTstaat.
Elke naties heeft het talent om een element (aarde, vuur, water of lucht) te beheersen en als kracht te gebruiken. De vier rijken leefden in vrede naast elkaar en werden in evenwicht gehouden door de machtige Avatar, de meester van alle vier elementen. Jammer genoeg is deze prachtige wereld vervlogen. Duizenden jaren zijn voorbij gegaan en de wereld is veranderd…
Maar nu blijkt dat er een nieuwe Avatar ontstaan is! Niemand weet van waar hij komt, maar wel dat hij zonder krachten zit en de vier elementen opnieuw moet aanleren. Daarom komen in Sint- Genesius-Rode de vier naties terug samen. Zij kunnen ervoor zorgen dat de Avatar weer sterk wordt en op die manier de wereld kan beschermen.
Zal de avatar in staat zijn alle elementen te beheersen? Want je weet maar nooit welk kwaad er achter de hoek schuilt…
Elke natie heeft zijn eigen specialiteit en manier van kleden. Ze kunnen zich kleden in de traditionele kledij, zoals op de foto’s. Tegenwoordig lopen er ook een hoop hedendaagse versies rond.

HET AARDERIJK Het Aarderijk wordt geleid door de machtige JACALA. Deze hoofdmeester en alle andere aardstuurders zijn de beste in het besturen van grond en stenen. Deze sterke rakkers kunnen zich de beste vrienden van Moeder Natuur noemen en zal je altijd met handen en voeten in de grond zien. Hoe (ver)kleden zij zich? Traditioneel: groene en bruine kledij Hedendaags: zoals een mol, mijnwerker, landbouwer…


DE VUURNATIE Vuurmeester BALOE is de leider van de vuurnatie. Vuurstuurders zijn gekend voor hun lichte ontvlambaarheid maar als je ze beter leert kennen merk je dat het een liefde volle groep is met een warm hart. Hoe (ver)kleden zij zich? Traditioneel: bruin en rode kledij met gouden accenten Hedendaags: brandweerband, holbewoner, duivel,…

DE WATERSTAM De Waterstam valt onder de leiding van de geweldige RIKKI-TIKKI-TAVI. Samen met haar medewaterbestuurders vormt zij het fundament van de waterwereld. Poseidon is er niets tegen, want dit volk bestuurd water als geen ander. Geen zee of meer is te klein voor hun. Hoe (ver)kleden zij zich? Traditioneel: blauwe kledij Hedendaags: zoals een zeemeermin, een piraat…


DE LUCHTSTAAT De enige echte KOTTICK is leiding van de luchtstaat. Luchtmeesters zijn heel zeldzaam maar als je eentje tegenkomt is dat gegarandeerd plezier want het zijn namelijk allemaal echt grapjassen die graag mopjes uithalen met hun lucht stuur kunsten Hoe (ver)kleden zij zich? Traditioneel: monniken met geel en oranje kledij Hedendaags: piloten, vogels, vlinders, feeën, …

Praktische informatie
NESTEN: VERKLEDEN
HET AARDERIJK
DE VUURNATIE
DE WATERSTAM
DE LUCHTSTAAT
Ryan Dries Rune Louise Alexia Jade Kato Anna P.
Staf Joschka Gitte Fran Arne Juliette Fien Lia
Jack Tuur Nell Elias Rayton Maud Nette Jools
Obi Lander Ybe Ellis Linde Fenna Arno Anna V.

Waar?
Het kamp gaat daar door in “de Spatter”, de lokalen van scouts Rode. Het adres is Fonteinstraat 38, 1640 Sint-Genesius-Rode


Wanneer? We zien elkaar op zondag 30 juni om 16u aan de kampplaats. Op zondag 7 juli eindigt het kamp. Jullie zijn allemaal uitgenodigd op onze brunch vanaf 11u. Bij het inschrijven van je kind kan je vermelden met hoeveel personen je komt eten. Deze brunch kost niets maar er zal een mogelijkheid tot vrije gift zijn.

Inschrijvingen:
Wat moet je doen om in te schrijven?
• Een mailtje te sturen naar welpenleiding@krikobea.be (vermeld ook het aantal personen die naar de BBQ komt) • 90 euro te betalen op het rekeningnummer: BE52 7340 1041 7809 met de mededeling: welpenkamp + ”naam kind”. Als je betaling goed ontvangen is zal je een bevestigingsmail ontvangen. Voor grote gezinnen is er een mogelijkheid tot verminderd lidgeld (zie algemeen bericht). • De medische fiche opnieuw invullen (dit kan ook online). Zie algemeen bericht.
Je kan inschrijven voor het kamp tot en met donderdag 20 juni. Als je niet ingeschreven bent, kan je niet mee gaan op kamp!
Wat wordt er mee genomen: Een algemene meeneemlijst vind je achteraan in de rommelpot. Hier worden de belangrijkste dingen nog eens meegedeeld:
Wel:
- Verkleed kleren in de natie je je bevind (vuur, water, aarde of lucht) - Kleren voor 7 dagen. Deze kleren gaan hoogstwaarschijnlijk vuil worden en misschien onbedoeld kapot gaan, hou daar rekening mee bij het inpakken. - Was gerief, zeep/douche gel, handdoek, zwembroek - Matje, slaapzak en kussen - Strips mogen wel meer voor tijdens de platte rust - Goed weer 😉
Zeker niet!
- Speelgoed, in eender welke vorm. Wij voorzien materialen genoeg om mee te kunnen spelen. - Snoep/chip/sjieken/… - Gsm/ipod/ipad/tabelt/… enzo - RegenWil je graag een briefje schrijven naar je liefste welpje?
Naam + voornaam van de welp
Fonteinstraat 38
1640 SINT-GENESIUS-RODE
Er wordt zeker ook tijd voorzien waarop de welpen brieven naar huis kunnen sturen.

Nog vragen?
Als er nog vragen zijn twijfel zeker niet om ons te contacteren, dan antwoorden wij met plezier op al u vragen.
Tot op kamp!!!
Groetjes
Rikki-Tikki-Tavi stam oudste van de waterstam, Baloe koning van de vuurnatie, Kottick de luchtmeester, Jacala keizer van het aarde rijk en Bagheera de toekomstige avatar meester van alle vier de elementen.

rommelpot welpen 14 mei 2019Heeeeeeey Welpen

Wat voor een fantastische laatste vergadering hebben we gehad??? De handtekeningen verzamelen van de helden, op de foto met de helden, rijden in een super lange gocar! Er zijn zelfs enkelen die gegrimd zijn, of een leuke haartooi bedacht hebben. Wij hebben super hard genoten van deze laatste vergadering!!!
Maar nu nog beter nieuws!! Dit weekend is het weekend, en omdat jullie de leiding verslagen hebben in 5-tegen-allen zijn wij jullie zaterdagavond een hawaï-themed feestje verschuldigd. En dat zal er ook komen. Op de planning staan buiten dat feestje nog meer super coole activiteiten gepland. Dus ga alvast maar op zoek naar een strooien rokje, of een hawaï hemdje met bloemetjes, want er zal een vakantie sfeertje in de lucht hangen, met andere woorden : als je niet kan komen mis je het beste welpen weekend uit de hele welpen geschiedenis.
Na dat weekend zien we elkaar helaas niet meer ☹. Tot het kamp, wat er stilaan dringend aan zit te komen, over 2 weken krijgen jullie te horen wat het kampthema is, wij staan al vast te popelen om het met jullie mee te delen.
Groetjes de Welpenleiding
P.S. Hier nog onze mooie met de helden

Zo beste welpen, dit was de super coole rommelpot. Als je nog is onze toffe vergaderingen wilt herbeleven kunt je altijd naar de foto’s gaan kijken op onze google photos album: https://photos.google.com/share/AF1QipNiwJ04rUegukpmk4KaORN1ZTuMqIMKF4ALzoIQ2QlzcbDZs 1HCY5HcLSZdk8dc3g?hl=nl&key=YzNLelBmUldwNzlGVFZ0cTBuZlhhZDZ4TVVwY3d3
Agenda
17-19 mei: Hawaï weekend.
Dit gaat door in de lokalen van scouts Berg (Raymond Impanisstraat 2, 1910 Kampenhout) We spreken af om 19:00 aan het Houtemveld in Tienen om te carpoolen, we raden natuurlijk iedereen aan om mee te carpoolen. Wie toch rechtstreeks wil gaan wordt aan de weekendplaats verwacht om 19:45. Zet dit ook in de mail van de inschrijving. Het weekend eindigt zondag om 11:30 op de weekendplaats.
Het weekend kost 25 euro. Dit kan bij aanvang van het weekend cash betaald worden of via Payconic. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar welpenleiding@krikobea.be. Vermeld hierin ook of je vegetariër bent of andere dingen niet mag eten. Vermeld ook als je rechtstreeks naar de weekendplaats gaat. De deadline om in te schrijven is donderdag 16 mei.
Wat niet vergeten meenemen?
• Matje, slaapzak, kussen en knuffel
• Warme kleren en iets tegen de regen. (we hopen op warm weer maar je weet het nooit zeker)
• Kids ID en eventueel medicatie (bij vertrek afgeven aan de leiding)
• Jouw allermooiste zonnebril, strohoed, bloemenketting of iets anders Hawaïaans
• Geen snoep
• Geen speelgoed want dit kan alleen maar kapot gaan

Het weekend is meteen ook de laatste welpenactiviteit van het jaar. De andere takken hebben op zondag 19 mei nog een laatste vergadering: het Kubbtoernooi. Natuurlijk mogen de welpen nog na het weekend met hun ouders naar het Kubbtoernooi gaan. Alle info staat in het algemeen bericht.

30 juni-7 juli: KAMP

rommelpot welpen 29 april 2019Heeey de Welpeeeuh! *KLIK* Ziezo, nu heb ik een foto getrokken van iemand die de rommelpot leest, dat was de laatste op mijn lijstje. Tijdens het fotospel hebben we nog veel andere foto’s gemaakt. Het team van Linde, Nette, Ybe en Fien heeft gewonnen (proficiat!), maar alle teams hebben mooie foto’s gemaakt. Zo moesten we bijvoorbeeld een foto maken van… “Iets vies” “Iets rood”


“een groot beest” “Het andere team”Volgende week is er geen vergadering en de week daarna wel. Maar over 3 weken is het pas echt feest, want wij gaan het jaar afsluiten met een MEGA-FANTASTISCH10/10-KEICOOL-WEEKEND. En het thema van het weekend iiiiiiisssss…… Hawaï! Dus zoek maar al naar uw zonnebril, parasol, surfplank, bloemenketting en strandstoel. Alle info over het weekend staat bij de agenda, maar je mag uw mama en papa dat laten lezen want jij hebt al genoeg gelezen in deze rommelpot. Vergeet vooral niet in te schrijven!

Agenda
Zondag 5 mei: Geen vergadering want de leiding is op leidingsweekend
Zondag 12 mei: Zonnige- zondag-vergadering, we gaan nog eens goed bruinen voor we naar Hawaï vetrekken volgend weekend. 14:00-17:30 op het Rakkersveld
17-19 mei: Hawaï weekend. Dit gaat door in de lokalen van scouts Berg (Raymond Impanisstraat 2, 1910 Kampenhout) We spreken af om 19:00 aan het Houtemveld in Tienen om te carpoolen, we raden natuurlijk iedereen aan om mee te carpoolen. Wie toch rechtstreeks wil gaan wordt aan de weekendplaats verwacht om 19:45. Zet dit ook in de mail van de inschrijving. Het weekend kost 25 euro. Dit kan bij aanvang van het weekend cash betaald worden of via Payconic. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar welpenleiding@krikobea.be. Vermeld hierin ook of je vegetariër bent of andere dingen niet mag eten. Vermeld ook als je rechtstreeks naar de weekendplaats gaat. De deadline om in te schrijven is donderdag 16 mei.
Wat niet vergeten meenemen? • Matje, slaapzak, kussen en knuffel • Warme kleren en iets tegen de regen. (we hopen op warm weer maar je weet het nooit zeker) • Kids ID en eventueel medicatie (bij vertrek afgeven aan de leiding) • Jouw allermooiste zonnebril, strohoed, bloemenketting of iets anders Hawaïaans • Geen snoep • Geen speelgoed want dit kan alleen maar kapot gaan

Het weekend is meteen ook de laatste welpenactiviteit van het jaar. De andere takken hebben op zondag 19 mei nog een laatste vergadering: het Kubbtoernooi. Natuurlijk mogen de welpen nog na het weekend met hun ouders naar het Kubbtoernooi gaan. Alle info staat in het algemeen bericht.

30 juni-7 juli: KAMP

rommelpot welpen 16 april 2019Heey welpjes,
Tijd weer voor wat geschiedenis, jeeeej.
Deze keer zal het gaan over de befaamde Notre-Dame in Paris Wat is de Notre-Dame hoor ik jullie al denken, jaja ik hoor dat met mijn grote paasoren.
De Notre- Dame is een vrij grote kathedraal in Paris, in het Nederlands is het de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Dat is eigen een heel grote kerk waar de katholieke mensen nu en dan eens gaan bidden of biechten of trouwen of jawel jammer genoeg ook begraven worden. Maar nu zijn we aan het uitwijken over wat er allemaal in een kerk gebeurt.
De Notre-Dame is gebouwd in 1163-1345, ma nu hoor ik jullie weer denken , hebben die echt 182 jaar daaraan zitten bouwen? Ja toch wel, zo een groot gebouw bouw je niet op een weekje he, dat kunnen we allemaal zien als we eens wat rond rijden in Tienen of omstreken. Dat duurt soms al een paar maanden voor zo een simpel huisje, wat moet dat dan zijn voor zo een kathedraal ?? Awel dus 182 jaar. De gevel die je op de foto hier boven ziet is zo een 69m hoog, maar wacht dat is nog niet het hoogste topje van deze gek grote kerk. Het hoogste topje van de kerk is …. Spannend ….. jawel…. 90m hoog 😮 . om volledig te zijn is zij (ja het is een vrouwelijke kerk) ook nog 130m lang, 69m breed en de torens zijn al 35m hoog. Dat is dus echt wel een groot gebouw.
In 1845 hebben ze hem voor de eerste keer gerestaureerd, dat is dat ze hem wat opknappen zodat het niet kapot gaat. In Tienen doen ze dat ook wel is. Deze restoratie heeft zo een 23 jaar geduurd (blijft een groot gebouw om aan te werken) dat was voor de vernielingen van de Franse revolutie terug te herstellen. Franse revolutie ga ik nu niet over uit wijken maar heeft toch wel wat te betekenen voor dat land. in 1991 zijn ze dan nog is begonnen met restaureren, die vorige zullen het niet goed genoeg gedaan hebben. Tot de dag van vandaag zijn ze daar nog mee bezig, maaaaar…. Nu komt het breaking news… op 15 april rond 19u is er door deze restauratiewerken een brand ontstaan… en nu denken jullie waarschijnlijk “ neeeeeeee, zo veel werk voor zo een groot gebouw en dan staat dat gewoon in de fik”. Jaja jammer genoeg wel, geen romantische dates maar naar Parijs om de Notre-Dame te bezoeken voor de komende 50 jaar ofzo, aangezien ze er altijd zo lang aan werken.
De brand die ontstaan is op 15 april 2019 heeft (waarschijnlijk) heel veel schade aan dit monument gebracht. Om het simpeler te zeggen. De toren van 90 meter is ingestort, het dak van 35m hoog is helemaal opgebrand, maar nog wel een beetje goed nieuws de gevel zoals op de foto hier boven is nog intact en zal dus nog overeind blijven, gelukkig.
Voila dat was weer onze korter les geschiedenis van Bagheera.
Groetjes van alle die beesten dat jullie entertainen Baloe, Kottick, Jacala, Rikki-tikki-tavi en Bagheera.
Agenda:
-21 april: Pasen! Dus de paashaas is bij ons ook gepasseerd. Van 14u tot 15u kunnen jullie deze komen rapen. Ouders mogen hun kinderen moreel steunen terwijl ze aan het zoeken zijn.
-28 april: Gewone vergadering op het rakkerveld van 14u tot 17u30.
-5 mei: Geen vergadering, De leiding is zelf op weekend geweest.
-17-19 mei: Het laatste welpenweekend: Volgende rommelpot alle info.

Rommelpot welpen 1 april 2019Beste Welpen
Het is al weer even geleden dat jullie zijn komen smikkelen op de restaurant dagen, hopelijk heeft dat gesmaakt! Vorige week was het omgekeerde vergadering, hopelijk vonden jullie dat even leuk als ons!!
Maar nu het belangrijke nieuws!! HET IS BIJNA PAASVAKANTIE!!! Maar omdat het de eerste 2 weken van de paasvakantie geen scouts is, en we niet willen dan jullie je vervelen hebben we hier een paar leuke dingen om te doen als jullie je vervelen!! • Bouw een fort van kussens, stoelen en kleden. • Maak een supermooi kunstwerk • Bak gekke koekjes • Oefen goocheltrucs om de leiding te verbluffen • Schrijf een mail aan de leiding • Versier een oud T-shirt zodat je modieus naar de scouts kan komen! • Zoek naar slakken, mieren, pissebedden en andere insecten • Maak een vuurtje en rooster marshmallows, NJAMIEEE • Kijk naar de wolken: waar lijken ze op? • Ga dieren na-apen in de dierentuin
Hiermee kun je zeker een aantal dagen vullen als je niet weet wat doen!
Maar er is nog geweldig nieuws! Op Pasen slaat de paashaas het rakkersveld niet over, dus wie paaseitjes wilt komen rapen is zeker welkom!!
Groetjes, en geniet van de vakantie xxx
De welpenleiding
Zo beste welpen, dit was de super coole rommelpot. Als je nog is onze toffe vergaderingen wilt herbeleven kunt je altijd naar de foto’s gaan kijken op onze google photos album: https://photos.google.com/share/AF1QipNiwJ04rUegukpmk4KaORN1ZTuMqIMKF4ALzoIQ2QlzcbDZs 1HCY5HcLSZdk8dc3g?hl=nl&key=YzNLelBmUldwNzlGVFZ0cTBuZlhhZDZ4TVVwY3d3

Agenda: Zondag 7 april: geen vergadering want het is paasvakantie
Zondag 14 april: geen vergadering want het is paasvakantie
Zondag 21 april: We gaan Paaseitjes rapen! Allemaal welkom tussen 14u en 15u op het Rakkersveld
Datums om naar uit te kijken: 17-19 mei: Ons 3de weekend. 30 juni-7 juli: Het welpenkamp!!!
Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de welpen:

Tom Reynaerts

Tom Reynaerts

Totem: Plantrekkende Poedel

In leiding bij : Welpen

Nele Medart

Nele Medart

Totem: Bevallige Bergbever

In leiding bij : Welpen

Milan Vandeput

Milan Vandeput

Totem: Nuchtere Zeehond

In leiding bij : Welpen

Elijas Van Hemelryck

Elijas Van Hemelryck

Totem: Onbevreesde Arkal

In leiding bij : Welpen