6-8 jaar

Kapoenen zijn jongens en meisjes van tussen 6 en 8 jaar die hand in hand kapoentjesland onveilig maken. Spelletjes, knutselen, ze hebben altijd veel plezier!

Contact: kapoenenleiding@krikobea.be



Laatste berichten:

kamprommelpot kapoenen 2019



Dames en heren, appelen en peren, boeren en boerinnen het circuskamp kan beginnen. Van 7 tot 11 juli worden jullie opgeleid tot lenige acrobaten, lollige clowns, mysterieuze goochelaars en handige jongleurs. Hierbij worden jullie geholpen door een fantastisch team van circusartiesten. Wij zullen ons even voorstellen. Welkom, ik ben Petro de circusdirecteur. Als circusdirecteur heb ik de belangrijkste taak, ik moet er voor zorgen dat er mensen komen kijken naar het circus en natuurlijk dat ik ook artiesten heb. Daarbij vraag ik jullie om mee te doen in mijn circus en er een heus feest van te maken. Als circusdirecteur ben je natuurlijk niet de saaiste van de hoop, ik zorg ervoor dat met grappige mopjes een leuk verhaaltje of een leuk spelletje de mensen zin hebben in de show en mijn artiesten. En dat is net wat ik samen met mijn artiesten met jullie ga doen. Wij gaan leuke spelletjes met jullie spelen, heel de dag door maar lachen en natuurlijk bij het slapengaan een verhaaltje hé. Ik hoop dat jullie allemaal komen optreden in mijn circus, tot snel!


Hallo, ik ben Nala het lollige clowntje. Samen met jullie wil ik dit kamp, het leukste kamp maken in héél de scoutsgeschiedenis. Zo gaan we samen de andere leiding foppen, nieuwe mopjes maken en vettige dag nog vettiger maken als de jaren voordien. Want als clowntje haal ik natuurlijk graag zotte stoten uit! Als kers op de taart ga ik proberen jullie zo hard te laten lachen dat jullie bijna pipi doen in jullie broek. OH, WAT VIND IK HET LEUK DAT IK MET JULLIE OP KAMP MAG GAAN!!


Hey ik ben Toto de brakka goochelaar. Ik ga jullie allemaal verbazen met mijn mega coole goocheltruckjes. Ik ga konijnen toveren uit mijn hoed, balletjes doen verdwijnen, zakdoeken uit mijn duim laten verschijnen en nog zo veel meer. En als jullie super braaf zijn op kamp dan leer ik jullie misschien ook wel een van mijn geheime goocheltrucs zodat jullie die aan heel jullie familie en al jullie vriendjes kunnen laten zien dus zorg maar allemaal dat jullie mee kunnen op kamp!!!

Hoi hoi, ik ben Rikki de onhandige jongleur. Ik ben een expert in het gooien en ik jongleer dus ook met alles wat ik tegenkom 😉 bijvoorbeeld: ballen, eieren, pizza’s pompoenen, sokken onderbroeken en zelfs Nala haar rode neus!! Op ons circuskamp zal ik jullie leren hoe jullie hoog en ver kunnen gooien en zeer belangrijk hoe je alles terug moet vangen! Als we heel goed kunnen oefenen kunnen we op het einde van het kamp misschien met kapoenen jongleren. Ik hoop jullie allemaal op kamp te zien!!!





Kiekeboe, ik ben Gigi de onbevreesde dierentemster. Ik ben van niets en niemand bang zou je denken! Behalve dan voor..... het donker .... Daarom prop ik een nachtlampje en mijn lievelingsknuffel Tijgertje mee in mijn valies zodat ik op scoutskamp geen angsten te vrezen heb. Tijgertje en ik zijn benieuwd welke knuffels en kapoenen nog allemaal mee komen op kamp. Wij tellen de dagen af tot het zover is. Het wordt een super-duper-leuk kamp met veel avontuur, circusacts en plezier!


Coucou, ik ben Asjra de evenwichtige acrobaatje. Ik houd er van om mijn gekke kunsten te laten zien op de balk, dat is mijn lievelings toestel! Handstand, koprol, salto,… ik kan alles! Fietsen vind ik echt mega saai, maar geef me een éénwieler en ik ben de snelste van de hoop! Zin in een wedstrijdje??? Ook al is je evenwicht niet zo goed, geen nood, ik leer het jullie met veel plezier! Samen zullen wij een hele mooie superdupercoole act van maken op ons kapoenenkamp. Tot in de circustent!


Jullie zijn allemaal welkom in ons reusachtig circusgebouw in Sint-Genesius-Rode. Daar gaan we samen vijf dagen het gebouw ombouwen tot een heus speelterrein waar we kunnen dansen en ons amuseren met hele leuke spelletjes. Op het circuskamp kan iedereen zijn eigen talent ontdekken en zo de ster worden van ons terrein. Zodat ’s avonds het terrein mooi verlicht is met vele sterretjes. We hebben speciaal voor jullie de beste chef-koks uitgenodigd. Ze zijn met zen drietjes. Milan Brokkenpap heeft een hele grote olifant die heel veel eten kan vervoeren. Vervolgens hebben we Femke Brokkenpap. Zij staat in voor alle lekkere dessertjes. Want zij is hier ook de beste in, van heeeeel de wereld. Tot slot hebben we ALEXANDER Brokkenpap. Hij heeft hele sterke spieren om goed te kunnen roeren in de grote potten, zodat er niks kan aanbranden. Door dit triootje zullen de maagjes zeker gevuld raken. Want dat is nodig voor jullie talentjes te ontdekken.

Het ontdekken van jullie talentjes gaat natuurlijk het beste door spelletjes te spelen. Deze spelletjes gaan van rustige tik-tak-boem tot mega spelletjes waar je soms zelfs vuil kan worden. Met deze spelletjes drijven we jullie tot het uiterste om helemaal voorbereid te zijn voor de UITSTAP. Deze zal doorgaan in het speciale circus in de buurt. Het is namelijk een watercircus. Zodat jullie ook hier kunnen stralen als echte (zee)sterren 😉.

Praktishche info.
Wat?
Kapoenenkamp met als thema circus.
Waar?
Scouts Rode, Fonteinstraat 38, 1640 Sint-Genesius-Rode. Het is ongeveer een 45 minuutjes rijden.
Wanneer?
Van zondag 7 juli tot donderdag 11 juli. Zondag 7 juli verwachten we jullie rond 11 uur op de brunch samen met jullie mama en papa om het kamp goed in te zetten. Donderdag mogen mama en papa jullie komen halen rond 13u ook dan wordt er een hapje voorzien voor vertrek.
Prijs?
Het kamp zal 65 euro kosten.
Inschrijven?
Inschrijven kan door een mail te sturen naar kapoenenleiding@krikobea.be. In deze mail dienen jullie ook jullie in te schrijven voor het hapje en het drankje. Zowel voor het hapje op de zondag als het hapje op donderdag. Deze hapjes zullen niets kosten, er is wel mogelijkheid voor een vrije gift. Om de inschrijving definitief te maken dienen jullie te betalen op het rekeningnummer BE74 7340 1041 7607. Dit ten laatste op 20 juni.
Verkleedkledij?
Jullie mogen verkleed komen in eender welke circusartiest of circusdier. Deze verkleedkleren moeten niet aangedaan worden bij vertrek.
Wil je graag een briefje schrijven naar je lieve kapoentje?
Naam + voornaam van de kapoen
Fonteinstraat 38
1640 SINT-GENESIUS-RODE
Meebrengen? (De algemene meeneemlijst vind je ook achteraan in de rommelpot)
 Verkleedkleren (circusthema) → kleren moeten in de valies  Pyjama  Kussen  Knuffel  Lange en korte broeken  Rokjes  T-shirts  Pulls  Regenjas  Kousen  Extra paar schoenen  Pantoffels/ slippers  Linnen zak (voor de vuile kleren)  Tandenborsten + tandpasta  Handdoeken  Washandjes  Zeep + shampoo  Zonnemelk  Muggenspray  Zwemgerief + zwembandjes + kleine zak om zwemgerief in te steken  Slaapzak  Veldbed/Luchtmatras/Matje
 Zonnebril  Hoedje/ pet  Een boekje/strip om te lezen  Zaklamp  Geadresseerde enveloppen + postzegels + briefpapier + stylo  KIDSID  Medicatie afgeven aan de leiding bij aankomst  !!!! IEDERE KAPOEN NEEMT EEN DRINKBUS MEE OP KAMP, ZO KUNNEN WE CONTROLEREN OF IEDEREEN GENOEG WATER DRINKT !!!!
Wat nemen we zeker NIET mee?
 Gsm, Ipad, Nintendo en alle andere elektronische snufjes  Snoepjes  Ouders  Heimwee  Slecht weer
Nog vragen?
Vragen mogen jullie altijd mailen naar kapoenenleiding@krikobea.be. Indien jullie graag een huisbezoek willen van de leiding voor meer informatie kunnen jullie hiervoor een mailtje sturen en dan komen we zeker eens langs.
Jullie kunnen ons altijd bereiken op onze gsm:
Petro (Lode): 0470439473
Nala (Nele): 0488870654
Toto (Kobe): 0472031561
Rikki (Sara): 0468202994
Gigi (Sigrid): 0470527003
Asjra (Lara): 0471435843

rommelpot kapoenen 14 mei 2019



Coucou lieve kapoentjes,

Dit is de allerlaatste “gewone” rommelpot van het scoutsjaar ☹. Jammer hé?
Wat hebben we samen leuke avonturen beleefd! We hebben jullie geleerd dat een weekendje weg van de mama en papa eigenlijk niet zo erg is en zelfs héééééél leuk kan zijn! We hebben kastelen gebouwd op ons megacool weekend, we hebben zoektochten gedaan door Tienen, we hebben getest wie de slimste kapoenen waren tijdens onze kapoenenquiz en nog veel meer!
Het was een kapoenenjaar om nooit meer te vergeten! Om dat super-geweldig-fantastisch jaar af te sluiten hebben we nog iets speciaals in petto……
Deze zondag organiseren we naar jaarlijkse traditie (lees, sinds vorig jaar) ons KUBB toernooi! Kennen jullie het spelletje niet zo goed? Dat is helemaal niet erg want wij leren het jullie graag en we kunnen je verzekeren dat het gewoon super leuk is!
Wie is er welkom? IEDEREEN (jong/oud, dik/dun, recht/schuin,…) is welkom → Nodig dus iedereen uit die je wilt!
Waar? Rakkerveld – Torsinweg 12, 3300 TIENEN
Ploegen? Je mag ploegen maken van 3 tem 9 deelnemers
Inschrijven? GRATIS! Dit is inclusief 1 consumptie. Stuur een mailtje naar: fien.vandekerkhoven@krikobea.be met vermelding van je ploegnaam en het aantal kinderen en volwassenen in jouw team voor 17 mei.
Leden van wie de ouders niet kunnen deelnemen kunnen gewoon een ploegje maken met hun leiding!

Zondag 19mei: KUBB toernooi
Binnenkort komt de kamprommelpot ook online

rommelpot kapoenen 29 april 2019



Hallo allerliefste kapoentjes
Ik heb goed nieuws en slecht nieuws voor jullie! Ik zal maar beginnen met het slechte of beter gezegd
minder goede nieuws: het scoutsjaar is bijna afgelopen en er zijn nog maar twee vergaderingen op
zondag ☹ Geen zorgen we gaan van de laatste twee nog de beste maken, dus ik zou zeker komen!!
En dan heb ik ook nog goed nieuws!! Na de laatste twee zondagen is het jaar zeker nog niet
afgerond, want het allerleukste moet nog komen …… we gaan nog op kamp! 😊 Dat worden vijf
zonnige dagen boordevol leuke spelletjes! Ik hoop dat alle kapoenen meekomen zodat we er een
fantastisch kamp van kunnen maken!
Vorige keer hebben jullie laten zien hoe goed jullie zijn in gezelschapspelletjes: Er waren veel lenige
kapoentjes die zich in alle bochten draaiden bij twister. Veel kapoenen speelden slim en bedachten
de beste vragen bij Wie is het? En gelukkig zijn er ook goede doktertjes knoop, want anders waren ze
nooit uit de knoop geraakt en hingen ze nog altijd aan elkaar 😉
Spijtig genoeg is het deze zondag geen scouts ☹ want de leiding gaat zelf op weekend. Gelukkig
weet ik nog enkele spelletjes die je thuis kan doen zodat jullie toch nog het plezier van de scouts
kunnen beleven! jullie kunnen een kamp bouwen in je tuin of zelfs in je eigen kamer, oefenen om
snel te lopen zodat Petro of Toto weer een rot ei zijn 😉 trainen om een nog betere ninja te worden
of zo luid mogelijk het kapoenenlied zingen!
We gaan jullie zeker missen deze zondag en hopen om jullie allemaal terug te zien over twee weken!!
Groetjes
Gigi, Nala, Toto, Petro en Rikki

Agenda:
-zondag 5 mei geen vergadering (het is leidingsweekend)
-zondag 12 mei: gewone vergadering 14u – 17u30
-zondag 19 mei: Laatste vergadering Kubbtoernooi, meer info hierover staat in het algemeen bericht

rommelpot kapoenen 16 april 2019



Hey Allerschattigste kapoentjes,

Hopelijk zijn jullie allemaal aan het genieten van de prachtige vakantie. Jammer genoeg is het nog geen scouts dus jullie zullen ons wel heel hard missen, want wij missen jullie ook… Wij snappen het dan ook dat jullie je waarschijnlijk soms wel eens vervelen dus heb ik mijn best gedaan om een lijstje te maken van dingen die je allemaal kan doen als je de scouts veel te hard mist en niks te doen hebt 😉.
- Genieten van het mooie weer
- Strips lezen
- Een uitstap maken met mama en papa
- Koekjes bakken
- Een kasteel maken van kussens en dekens (zoals op kasteelweekend)
- Een film kijken
- Knutsel een cadeautje voor de leiding 😉
- Leer nieuwe mopjes
- Gaan zwemmen
- Ga naar een (binnen)speeltuin
- Ruim je kamer op

En als jullie daar niks leuks in vinden heb ik goed nieuws! Want op Pasen, de laatste zondag van de vakantie, kunnen jullie wel nog naar de scouts komen! Dan komt de paashaas en gaan we met iedereen paaseitjes rapen tussen 14u-15u. Hopelijk zien we jullie allemaal daar!

Heel veel groetjes,
Toto, Nala, Rikki, Petro en Gigi

Agenda: -21 april: paaseitjes rapen voor alle takken en ouders, tussen 14u en 15u -28 april: vergadering van 14u-17u30 -5 mei: geen vergadering, de leiding is op weekend

rommelpot kapoenen 1 april 2019



Hey liefste kapoentjes,
Zijn jullie al een beetje bekomen van het weekend? Hebben jullie al een beetje kunnen bij slapen? Missen jullie het lekkere eten en de leuke momenten niet te hard? Wij wel hoor ☹, zoals bijvoorbeeld de filmavond of het kasteel bouwen? Want geef toe dat was toch SUPER leuk! Na deze week duurt het weer even voor we elkaar terug gaan zien…

Afgelopen zondag (31 maart), was het ook weer heel leuk! Jullie hebben jullie van jullie sterkste kant laten zien, voor de kapoen der kapoenen te worden! Zoals jullie weten waren er verschillende opdrachten, zoals nageltje klop, touwtrekken tegen Toto en zolang mogelijk blijven hangen aan een balk! We kunnen nog steeds niet geloven dat onze kapoentjes ZOOOO sterk zijn! Dat hebben jullie nog maar eens bewezen bij de rugby tegen de welpen, maar we zijn helaas wel niet gewonnen (de welpen spelen vals).

De volgende keer dat we jullie terug zien is op Pasen (21 april) zelf. Dan gaan we samen paaseitjes rapen, JIPPIEEEEE! Dit duurt wel geen hele zondag, enkel van 14u tot 15u. Omdat dit nog een heel tijdje is kunnen jullie goed uitslapen, volop uitkijken naar Pasen en goed oefenen op het vinden van eitjes!

Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben was het gisteren 1 april, hopelijk hebben jullie veel mopjes kunnen uithalen en zijn er niet teveel mopjes met jullie uitgehaald 😉.
ENNNN, hebben jullie het gehoord van de bakker?!

Hij is gebeten door een tijgerbrood!
HAHAHAHAHAHA!!
Lieve groe(n)tjes
Toto, Petro, Nala, Rikki & Gigi

AGENDA:
7 april = GEEN vergadering
14 april = GEEN vergadering
21 april = paaseierenraap → 14u-15u
28 april = gewone vergadering → 14u-17u30




Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de kapoenen:

Lode Reynders

Lode Reynders

Totem: Gedreven Agame

In leiding bij : Kapoenen

Guus Nagels

Guus Nagels

Totem: Golden Retriever

In leiding bij : Kapoenen

Sara Vandeput

Sara Vandeput

Totem: Energieke Boomklever

In leiding bij : Kapoenen

Jakob Vanhemelryck

Jakob Vanhemelryck

Totem: Ongeremde Eekhoorn

In leiding bij : Kapoenen

Marie Happaerts

Marie Happaerts

Totem: Opgewekte spitsvogel

In leiding bij : Kapoenen