12 - 14 jaar

Jonggivers (12-14 jaar) gaan in de zomer op hun eerste tentenkamp. Ze leren dan ook al verschillende knopen en tochttechnieken. De tweedejaars krijgen ook hun totem. Hier mag het al wat ruiger en grootser aangepakt worden dan bij de welpen.

Contact: jonggiverleiding@krikobea.beLaatste berichten:

Kamprommelpot jonggivers 2019A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh In the jungle, the Mirwart jungle Op pad met een zaklamp In the jungle the Mirwart jungle Het wordt een superkaaaamp Aaaaaa ooooeoeeoeooeoeoeoee aaaa oeoeoeoe a weema-weh Aaaaaa ooooeoeeoeooeoeoeoee aaaa oeoeoeoe a weema-weh A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh A-weema-weh, a-weema-weh, a-w eema-weh, a-weema-weh A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh Near the village the Mirwart village Op tweedaagse zonder blein Near the village the Mirwart village We komen er aan met de treeein

Jooow beste Safarianen! Steve Backshall van de dodelijkste 60 (tv-serie) heeft onze hulp gevraagd. Hij wil dat we hem helpen met de 5 coolste dieren in de jungle van Mirwart te vinden. Zelf kon hij dit niet doen omdat hij gebeten is door een Witgezichtsaki. Hierdoor heeft hij Isifo Somkhuhlane opgelopen, een uiterst gevaarlijke ziekte. Jullie worden verwacht op onze bivak in de diepe jungle van Mirwart. Op onze bivak zullen jullie eten, drinken en veilig onderkomen krijgen. Jullie moeten wel opdrachten uitvoeren om hier toegang tot te krijgen. Enkele van deze opdrachten kunnen zijn: - Het vuur aanhouden in de nacht - Een veilige eettafel bouwen - Camouflageskills bijleren - Mee zoeken naar The Big 5 van Mirwart Steve Backshall heeft ons ook al enkel tips gegeven om te overleven in de wilde jungle van Mirwart. Hier zijn enkel van deze tips: - Urineren op plaatsen waar je blaren hebt of geneteld bent - Tanden poetsen met houtskool - Vuur maken met stokken - Als je naar de hudo gaat heel luid roepen zodat er geen beesten je kunnen bijten - Een verrekijker meenemen, zodat je je vijanden van ver kunt zien We zijn met de leiding als eens een kijkje gaan nemen in de jungle en hebben al veel beesten gespot (waaronder deze twee gekke leeuwen). Helaas hebben we nog geen dier van de Big Five gespot, maar met jullie hulp gaat dat zeker lukken.

Hup, zet je safarihoed op want wij gaan op avontuur in de jungle van Mirwart! We springen in onze jeep, kijken door onze verrekijker, ontdekken de Big Five en leren deze dieren beter kennen. Tot op kamp! Charlotte Leopaard, Willem Rendier, Willem Reynbaars, Jonas Verstralpaca en Fien Vandekerkuil

Praktische info

Waar en wanneer? Het kamp gaat door van maandag 1 juli tot en met vrijdag 12 juli 2019. We nemen maandag 1 juli samen de trein naar Mirwart en verzamelen aan de voorkant van het station van Tienen om 8u45. Neem je tweedaagse-rugzak mee met een lunchpakket en water in voor op de middag. Het kamp eindigt 12 juli om 12u. U mag uw jonggiver komen afhalen op de kampplaats in Mirwart. De kampplaats ligt op het einde van de weg Voie des Cloyes (6870 Mirwart) met als coördinaten 50°03'50.8"N 5°16'05.3"E.
Valiezen
Omdat we met de trein op kamp gaan, kunnen de valiezen van de jonggivers op voorhand in de container gezet worden. Vrijdag 21 juni kunnen de valiezen tussen 19u-20u in het Rakkersveld afgezet worden, zodat wij ze in de container kunnen plaatsen.
Om de valiezen van de givers (die na ons op kamp gaan) tot op de kampplaats te brengen, zouden we aan jonggiverouders willen vragen om deze mee te nemen wanneer u uw jonggivers komt halen. Gelieve in de inschrijvingsmail van uw jonggivers te laten weten of u dit wilt doen en op welk adres en welke momenten (in de week van 8 tot 11 juli) givers hun valies naar jullie thuis mogen brengen.
Inschrijven
Inschrijven voor het kamp kan door te mailen naar jonggiverleiding@krikobea.be.
Laat bij de inschrijving van je lid weten:
- of we 12 juli voor jullie eten voorzien (ook voor hoeveel personen inclusief jullie lid).
- of givers hun valies mogen meegeven met jullie. Indien ja, welke momenten (in de week van 8 tot 11 juli) en waar.
Gelieve vervolgens 130 euro te storten op het rekeningnummer BE41 7340 1041 7910 met als mededeling de voornaam en naam van uw jonggiver. Inschrijven moet voor 20 juni 2019.

Zeker meenemen:
- Identiteitskaart
- Ingevulde medische fiche!
- Verkleedkleren: dier of parkopzichter
- Verrekijker (als je dat hebt)
- 2 keukenhanddoeken
- Ecologisch afbreekbare zeep (voor in de rivier), bv. Sunlight of Ecover (niet ecologisch afbreekbare zeep wordt niet toegelaten!)
- Watersandalen of -schoenen voor in de rivier
- Een kleine rugzak voor op 2-daagse (hierin moet een slaapzak, reserve kleren en drinkbus passen)
- Drinkbus voor op 2-daagse
- Een beetje zakgeld voor op 2-daagse iets lekkers te kopen
- Stapschoenen
- Een linnen zak voor vuile was
- De rest: zie algemene meeneemlijst aan het einde van de rommelpot
Zeker niet meenemen (anders strafexpeditie):
- Gsm en andere elektronische toestellen
- Snoep

Voor de post:
Scouts Kriko-Bea
Naam van uw kind
Dupont Etienne
Croix Féau, 5
6870 Saint-Hubert

Nog vragen?
Bij vragen kan u altijd mailen naar jonggiverleiding@krikobea.be of bellen naar de leiding. Als er nog vragen zijn over het kamp of zijn er zaken die we zeker moeten weten kan je ook nog naar ons mailen. Wij staan ook altijd open om langs te komen om op al jullie vragen te beantwoorden of nog extra uitleg te geven.

Willem Reynders 0474/198.806 willem.reynders@krikobea.be Fien Vandekerchove 0479/935.241 fien.vandekerchove@krikobea.be Charlotte Leonard 0470/051.914 charlotte.leonard@krikobea.be
Jonas Verstraeten 0477/097.762 jonas.verstraeten@krikobea.be
Willem Reynaerts 0470/345.026 willem.reynaerts@krikobea.be

rommelpot jonggivers 14 mei 2019Beste jonggivers,
Het is weer zover, tijd voor de laatste gewone rommelpot ☹. afgelopen week hadden we jullie een beetje getest. Dit door niet uit te leggen wat het spel was maar gewoon een enveloppe te geven met een locatie in. Op deze locatie moesten jullie een opdracht doen om zo een volgende locatie vast te krijgen. Bij sommige opdrachten hadden jullie wel onze hulp nodig bv: bij het oversteken aan de afgebrande kerk, of over het trouw gaan zonder het aan te raken. De tofste opdracht was ongetwijfeld met de hele groep binnen een bepaalde tijd vanboven op de toren van het station te staan.
volgende week is het de laatste vergadering ☹. Maar hier gaan we nog is veel plezier maken. Na deze vergadering beginnen voor ons maar ook voor jullie de eind examens (of eind toetsen). Deze examens is nog een maand afzien. En dan komt de tofste periode van het jaar: de grote vakantie met natuurlijk het super coole vette scoutskamp!!! Hier gaan we super veel toffe dingen beleven. Het kamp thema kan ik echter nog niet verklappen. Maar geen nood de kamp rommelpot zal over 2 weken verstuurd worden en hier staat het thema in😉.
Agenda:
Zondag 19 mei 2019: laatste vergadering → kubb-toernooi van 14h tot 17h30. Info in het algemeen bericht.

Rommelpot jonggivers 29 april 2019Joooow jonggivers!
Wat een topsjorvergadering hebben we er weer op zitten. Iedereen kan nu perfect sjorren of zou dat toch moeten kunnen 😉 Als jullie het toch niet helemaal onder de knie hebben of niet aanwezig waren kunnen jullie de uitleg over de kruissjorring in dit document vinden: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/files/techniek/bestand/kruissjorring-v1.pdf.
Hopelijk onthouden jullie hoe jullie moeten sjorren tot kamp. Om jullie geheugen te testen hebben we een kruiswoordraadsel gemaakt.

Willen jullie graag foto’s zien van tijdens vergaderingen, dan hebben we hier een link voor aangemaakt: https://photos.app.goo.gl/xUpLCdmUjwarL3qy6 . Er staan er nog niet zoveel op, maar we zullen op kamp nog veel kiekjes maken.
Groetjes, De leiding
AGENDA:
zondag 5 mei geen vergadering, want het is leidingsweekend zondag 12 mei: laat-de-zon-in-je-hart vergadering zondag 19 mei: Laatste vergadering Kubbtoernooi, meer info zie algemeen bericht
1-12 juli: KAAAAAAAAAAAAAMP!!!

rommelpot jonggivers 16 april 2019Ello Jonggivers !!!

Wij hopen dat jullie rapport zeer goed was en dat iedereen van de familie heel gelukkig is met de punten die er behaald zijn. Dan kunnen jullie nu zeker heeeeeel hard genieten van de vakantie. Ik heb niet echt onderwerpen waar ik kan over babbelen in deze rommelpot omdat het nu al even geleden is dat we jullie hebben gezien. Dus ik had een idee om misschien wat leuke activiteiten te geven die je nog kan doen in de vakantie, voor wanneer jullie je vervelen:
1, Een paastaart maken! Waar iedereen kan van genieten tijdens de paasperiode en als je punten niet zo geweldig waren dan kan je het toch een beetje beter maken met een taart ☺
2, Oefenen op sjortechnieken voor kamp: Dan kan je al een beetje pronken dat je beter kan sjorren.
3, Feest vieren omdat het geen school is: Gewoon een feestje met vrienden, familie, wie je maar wilt!
4, Uitslapen: Dit is zeer belangrijk 😀
5, Minuten aftellen tot het terug scouts is!! Joepiiiee
6, Film marathon: Harry Potter, Lord of the rings, … .
7, De mama en papa is in de watten leggen: Voor de mama’ s en papa’s die deze rommelpot lezen 😉

Mijn ideeën zijn nu op. Ik wens jullie nog een leuke vakantie en we zien jullie terug 21 april om paaseitjes te gaan rappen!!! Tot dan.
Mvg
De leiding van de beste tak op deze scouts 😀


Agenda:
-21 april: paaseitjes rapen voor alle takken en ouders, tussen 14:00 en 15:00
-28 april: wel vergadering
-5 mei: geen vergadering wegens leidingsweekend

Rommelpot jonggivers 1 april 2019Hey hoi, hoi hey jonggivertjessss

Afgelopen zaterdag hebben we een mega toffe quiz gespeeld waar we de kennis en verbeelding op de proef hebben gesteld van onze jonggivers. Helaas was er 1 team beter dan het andere dus hebben we de prijs aan slechts 1 team kunnen geven (deze prijs was verbazend snel op, waar wij ons als leiding toch wel zorgen over maken :/ ).
Maar goed dat ter zijde hopen we natuurlijk dat diegene die examens hebben deze gaan knallen want dan kunnen ze uitgebreid rusten tijdens de vakantie want we gaan even geen vergadering hebben omdat het nu eenmaal vakantie is en jullie die wel verdienen natuurlijk!! 😉
Ga nu niet treuren omdat we even geen vergadering meer hebben, maar treur voor dit fantastisch scoutsjaar dat weer steeds korter bij het einde komt… Natuurlijk zijn er nog voldoende vergadering en andere leuke activiteiten EN HET ultieme jonggiver kamp 20182019 waar wij als leiding ons uiterste best gaan doen om een nog beter kamp samen te stellen dan alle vorige kampen die er ooit geweest zijn 😮 .
Natuurlijk omdat het paasvakantie is moeten er ook paaseitjes geraapt worden die door onze paashaas op de maan (quiz vraagje van de ses) gebracht zijn, en dat kunnen jullie allen komen doen 21 april van 14:00 tot 15:00 ( allemaal komen want wie wilt er nu geen lekkere chocolade!?).
Dit is dan weer het einde van mijn jonggiverdagboek en ik zie jullie graag terug bij het eitjes rapen!!!!
Veel liefs,
Je leiding die hoopt dat jullie allemaal goede rapporten gaan krijgen 😊


Agenda
-7 april: geen vergadering want het is paasvakantie -14 april: geen vergadering want het is paasvakantie -21 april: Het is nog steeds paasvakantie, maar we gaan toch paaseitjes rapen! Alle leden en ouders zijn welkom tussen 14:00 en 15:00
Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de jonggivers:

Willem Reynders

Willem Reynders

Totem: Bedreven Leeuwerik

In leiding bij : Jonggivers

Kalina Parthoens

Kalina Parthoens

Totem: Ondeugende Franse Bulldog

In leiding bij : Jonggivers

Jonas Verstraeten

Jonas Verstraeten

Totem: Levenslustige Steenbok

In leiding bij : Jonggivers

Kobe Bergmans

Kobe Bergmans

Totem: Vreedzame Golden Retriever

In leiding bij : Jonggivers