jin

18 jaar

De jin maken zich stilaan klaar om leiding te worden. Maar even goed is dit een jaar om jezelf en je groep beter te leren kennen. Bij de jin mag het al eens wat chiller. Als apotheose en afsluiting van hun scoutscarrière als lid gaan de jinners op buitenlands kamp naar een door hunzelf gekozen bestemming.

Contact: jinleiding@krikobea.beLaatste berichten:

Kamprommelpot jin 2019Jinkamp 2018-2019
Er waren eens 9 Mannen/vrouwen en 1 jongen.

Dit waren de New Jins, de meest gewaagde li(d)ts van heel MaasTienen. Zij waren voor niets en niemand bang, enkel voor de kapoenen bij voetbal.... Wat waren die toch snel. 🙁 Ze besloten om dus verder hun trainingen voort te zetten ver weg van die kleine vuurballen!

Laat ik ze even voorstellen, Fien van Boven (HetZwakMoment), Anneleen Batsbak, Vero Schuurmans, Dries Van Positivo, Marie Biemans, Nicole Van de Kassa, Wout Wees Erniet, Guus Schuurmans, Ruben Van Grunsven, Pelle Batsbak en Dries Borgster. Dit waren de helden van MaasTienen, klaar om de kapoenen van hun troon af te slaan.


Gerrie van Boven: H? kut woud, hebbe gij zin om te renne of woa?

Richard Batsbak: Niemand komt aan Maaskantje!

Robbie Schuurmans: Wanne kut vlinder joh.

Richard Batsbak: Meer wapens de man. Gerrie van Boven, Rikkert van Boven, Robbie Schuurmans, Barrie Butsers: Ja!

Richard Batsbak: Dat heeft een hoop terugslag gek!

ZO ne grote vuurbal, BAM

GERRIE: Ja nou en jongeh, die fiets is toch nie van mij. Hebk gejat van die ene kut, die homo van de Horzikstraat, kleine schele. Khad em gezegd jongeh, door mijn straat gade nie fietse, wa doet ie, dan doet ie da toch. Kzie em aan kome rije, ksta in de bosjes te wachte jongeh ....

Na enkele uitspraken liepen de kapoenen al wenend weg, uit angst van de 'New Jins'!!

Praktische Info
Maandag 1/07 wordt de auto ingeladen en vertrekken we onmiddellijk op kamp!
Dag1: We spreken af om 7u aan de Beinshoevestraat 1 zodat we tegen 9u kunnen vertrekken. We rijden naar Salzburg (ong 9u). Hier slapen we in een hostel.
Dag 2: We rijden door naar Bled en Bohinj.
Dag 3: We rijden verder naar Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië.
Dag 4 – 5 : We rijden door naar Porec – Rovinj – Pula. Rond deze steden blijven we 2 nachten slapen.
Dag 6 – 7 : We rijden verder naar Zadar, waar we een dagtrip zullen doen. Hier overnachten we 2 dagen.
Dag 8 - 9: We rijden verder naar Split. Hier zullen we het krka nationaal park spotten. We blijven hier 2 nachten slapen.
Dag 10 - 11: We zetten onze reis verder naar de plitvicemeren. De meren hebben meer dan 300 watervallen en staat op de UNESCO werelderfgoed lijst. Hier overnachten we ook 2 nachten.
Dag 12: We bezoeken de stad Zagreb.
Dag 13: We rijden van Zagreb naar Salzburg en zullen in een hostel slapen.
Dag 14: Laatste dag in de auto op weg naar België.
Zondag 14/7 komen we aan in België. Na aankomsten nog stel het materiaal en de auto opruimen. Het uur laten we jullie via sms weten want is moeilijk te voorspellen.


KAMPPRIJS:
€ 100 voor 14 dagen nooit gezien plezier. + zakgeld voor souvenir (PAS OP: in Slovenië en Krotatië betalen ze niet met de euro)
De € 100 dient worden gestort op het rekeningnummer BE47 7360 1974 1180 met vermelding van naam! Dit moet gebeuren voor 20 juni.

NOODNUMMERS:
- 0032 471 07 61 50 Véronique Avermaete
- 0032 494 70 77 96 Guus Nagels
- Ook jullie kinderen mogen hun gsm meenemen!

MEENEMEN:
• Identiteitskaart
• Scoutslidkaart
• Eurocroskaart en E111- formulier
• Wie nog geen 18 jaar is dient over een schriftelijke toestemming van de ouders te beschikken (deze is te verkrijgen in uw plaatselijk gemeentehuis).
• Maak van bovenstaande documenten een kopie (af te geven aan de leiding)
• Zie algemene lijst (probeer uw bagage wat te beperken tot 1 koffer of zak)
• Voor andere benodigdheden zullen we nog wel mondelinge overeenkomsten maken…
• Kleine klapstoeltjes, muziek ( cd’s en ipods), een kussen, snorkelmateriaal (optioneel)
PS: Indien jullie ouders nog vragen hebben, mogen ze ons altijd bellen.

rommelpot jin 14 mei 2019Rommelpot JIN!

Dag Beste Jinners, Helaas maar waar, was dit al weer bijna een volledig scoutsjaar.

Maar niet getreurd, de jin die er laatste vergadering was, hebben besloten om elkaar nog te zien, namelijk gaan we eind deze maand eens een kijkje nemen in het nieuwe cafétje van de mama van Fien. Namelijk de vianderbar. Hier zullen we nog kunnen genieten van een lekker drankje en hopelijk ook een warme zon. (#België) You never know....En dan enkele weken zweten bij de examens, en dan chillen in de bus naar kroatië, Slovenië,.... Hier zullen we een tal leuke/nice dingen gaan doen. Zoals Burger King, ..., Burger King. (Snorkelen, kajakken, zwemmen bij/door watervallen,...) Eerst rijden we naar Salzburg vooraleer we aankomen in het geweldige Slovenië.

Zoals jullie al weten mogen jullie eigen ideëen altijd laten doorvloeien naar ons, en zullen we deze hopelijk gedaan hebben in deze 14 dagen. We slapen voornamelijk in een tent, dus neem zeker een slaapzak en matje mee. Voor de rest zal je voornamelijk zwemkledij nodig hebben. (Neem niet al te veel mee, we hebben maar 1 bus/auto.)

We komen terug aan in Tienen op zondag 14 juli. PS.: Kampthema is 'New Kids'!!!!

!!!Belangrijk!!!
(In deze regio zijn er teken besmet met een virus, hiervoor kan je een spuit (TBE?) gaan halen bij de apotheek. Wij raden jullie aan om deze te zetten.) Hoe werken deze spuiten? Je plaats je eerste spuit, vervolgens wacht je een maand en zet je je 2de spuit, als we terugkomen van kamp en je terug thuis bent, moet je je 3de spuit gaan laten zetten. https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/nieuws/2019/05/08/vaccinatie-tegen-tbe-teken-incentraal-europa?fbclid=IwAR0etP_shOH0i0UDy3z7rW12BG6a9Z3KzFFBcIUBQvubmEdswcwwpnD0XQ

We vertrekken op kamp de 1ste van de maand Juli om 8 uur bij Vero thuis. (Beinshoevestraat 1, 3350 Linter.) Belangrijk: Wees op tijd, want we hebben een lange rit te gaan deze dag. (Ps. Je kan nog in de auto verder slapen.)

Voor de ouders, zullen we een kampvoorstelling houden op zaterdag 25 mei 2019. S'avonds om 20.00.

Veel succes met de examens!!! En hopelijk zien we jullie nog voor kamp eens terug!!!(Laatste chillings)

rommelpot jin 29 april 2019Yoowww
Ja dus vero had een nice ontwerp voor onze jin truien en ik hoop da we die nemen in de kleur babyroze zoals guus zei xd.
De plaats en datum van het kamp ligt ook al vast (rip woohah) maar ik ben er zeker van dat het kamp wel fijner gaat worden.

Onze agenda zeker ni vergeten:
volgende week geen vergadering want het is leidingsweekend en het weekend daarna is het gewone vergadering

rommelpot jin 16 april 2019Yuuu de manne

Aangezien ik enorm weinig inspiratie heb is er een raadsel en wie volgende vergadering het juiste antwoord kan geven krijgt een cadeautje x.
In een bak met 12 knikkers zitten er 5 rode, 4 blauwe en 3 gele. Joost neemt twee knikkers uit deze bak. Wat is de kans dat deze dezelfde kleur hebben?

je boi ruben xp

Agenda:
28 mei: gewone vergadering
5 mei: geen vergadering, want het is leidingsweekend

Jinrommelpot 1 april 2019Dag liefste medejinners!
Zoals jullie zien ben ik hier weer met een gloednieuwe rommelpot! Met andere woorden: Bereid u voor op nog een portie gezever van de bovenste plank!
Maar voor dat ik begin wil ik jullie nog even hartelijk bedanken om (weeral!!) zo talrijk aanwezig te zijn afgelopen zondag! Ja hoor, je voelt het waarschijnlijk al aankomen: Marie het voorbeeldige lid was weer aanwezig met vol enthousiasme!
Ondanks dat er niet zo veel volk was (lol), hebben we er toch maar weer eens een zeer geslaagde activiteit van gemaakt! Wout, Guus en ik zijn op roadtrip vertrokken naar het pitoreske Wilderen (just another ordinary boerengat). Het was ondertussen 19u30 geworden, dus het spreekt voor zich dat we razende honger hadden! We konden dus niet anders dan een stop de maken voor de culinaire hoogstand van Hannuit: De Mcdo natuurlijk! We haalden ons beste Frans boven (vooral ik dan): “Oui Oui! Merci beaucoup ééh !”
Na veel kipjes en Brutale Brutussen en Don Juan’s en Crême parfaits (een potteke met chololat en slagroom) en niet te vergeten overheerlijke Mc Flurry’s konden we onze uitstap verder zetten.
Dankzij de navigatiekunsten van Guus kwamen we al na een kwartiertje aan in Wilderen. Jullie zullen jullie wel afvragen wat we daar eigenlijk gingen zoeken he? Wel, wij gingen even controleren of ons Véro haar werk wel goed deed!
Na even goede dag te zeggen tegen onze Veronique gingen we opzoek naar een geschikt plekje voor ons te zetten. Toen we eindelijk een tafel vonden die ons aanstond, hebben we de drankkaart opengekletst. Na enkele ogenblikken hadden we onze keuze gemaakt en nam Femke (die werkt daar ook?!) onze bestelling op (goeie biertjes daar btw). Natuurlijk kon dat niet zonder hindernissen, Wout had namelijk na zijn 5 kilo kipkes in de Mcdo nog niet genoeg gegeten. Om zo een lang verhaal kort te houden: het komt er op neer dat Femke ons een bol (ja je leest het goed EEN FUCKING BOL) kaas heeft aangesmeerd (rip ons jingeld ma bon ☹).
Dat was het zo ongeveer.. En aahja voor dat ik het vergeet Véro kan echt ni tappen wow mijn pintje was echt helemaal schuimloos…
MOPJEEEE ze deed het bijzonder goed voor een rosse!
Jongens dit was het dan weer voor deze week, volgende week zijn we er weer met meer weer! P.S.: Hieronder vinden jullie nog de agenda en die moet je zeker gelezen hebben!!
Vele lieve groetjes van jullie kapoen
Marie xoxoxo
AGENDA:
7/04/2019: geen vergadering
14/04/2019: geen vergadering maar wel outletbeurs!!
21/04/2019: eitjes rapen op het rakkersveld van 14u tot 15u (de mama’s en de papa’s zijn ook welkom!)
Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de jin:

Arne Ma ja

Arne Ma ja

Totem: Bedachtzaam Stekelvarken

In leiding bij : Jin

Niels Bergmans

Niels Bergmans

Totem: Weldoordachte Schoenbekooievaar

In leiding bij : Jin