kapoenen

kamprommelpot kapoenen 2019

Dames en heren, appelen en peren, boeren en boerinnen het circuskamp kan beginnen. Van 7 tot 11 juli worden jullie opgeleid tot lenige acrobaten, lollige clowns, mysterieuze goochelaars en handige jongleurs. Hierbij worden jullie geholpen door een fantastisch team van circusartiesten. Wij zullen ons even voorstellen. Welkom, ik ben Petro de circusdirecteur. Als circusdirecteur heb ik de belangrijkste taak, ik moet er voor zorgen dat er mensen komen kijken naar het circus en natuurlijk dat ik ook artiesten heb. Daarbij vraag ik jullie om mee te doen in mijn circus en er een heus feest van te maken. Als circusdirecteur ben je natuurlijk niet de saaiste van de hoop, ik zorg ervoor dat met grappige mopjes een leuk verhaaltje of een leuk spelletje de mensen zin hebben in de show en mijn artiesten. En dat is net wat ik samen met mijn artiesten met jullie ga doen. Wij gaan leuke spelletjes met jullie spelen, heel de dag door maar lachen en natuurlijk bij het slapengaan een verhaaltje hé. Ik hoop dat jullie allemaal komen optreden in mijn circus, tot snel!

Hallo, ik ben Nala het lollige clowntje. Samen met jullie wil ik dit kamp, het leukste kamp maken in héél de scoutsgeschiedenis. Zo gaan we samen de andere leiding foppen, nieuwe mopjes maken en vettige dag nog vettiger maken als de jaren voordien. Want als clowntje haal ik natuurlijk graag zotte stoten uit! Als kers op de taart ga ik proberen jullie zo hard te laten lachen dat jullie bijna pipi doen in jullie broek. OH, WAT VIND IK HET LEUK DAT IK MET JULLIE OP KAMP MAG GAAN!!

Hey ik ben Toto de brakka goochelaar. Ik ga jullie allemaal verbazen met mijn mega coole goocheltruckjes. Ik ga konijnen toveren uit mijn hoed, balletjes doen verdwijnen, zakdoeken uit mijn duim laten verschijnen en nog zo veel meer. En als jullie super braaf zijn op kamp dan leer ik jullie misschien ook wel een van mijn geheime goocheltrucs zodat jullie die aan heel jullie familie en al jullie vriendjes kunnen laten zien dus zorg maar allemaal dat jullie mee kunnen op kamp!!!

Hoi hoi, ik ben Rikki de onhandige jongleur. Ik ben een expert in het gooien en ik jongleer dus ook met alles wat ik tegenkom ? bijvoorbeeld: ballen, eieren, pizza’s pompoenen, sokken onderbroeken en zelfs Nala haar rode neus!! Op ons circuskamp zal ik jullie leren hoe jullie hoog en ver kunnen gooien en zeer belangrijk hoe je alles terug moet vangen! Als we heel goed kunnen oefenen kunnen we op het einde van het kamp misschien met kapoenen jongleren. Ik hoop jullie allemaal op kamp te zien!!!

Kiekeboe, ik ben Gigi de onbevreesde dierentemster. Ik ben van niets en niemand bang zou je denken! Behalve dan voor….. het donker …. Daarom prop ik een nachtlampje en mijn lievelingsknuffel Tijgertje mee in mijn valies zodat ik op scoutskamp geen angsten te vrezen heb. Tijgertje en ik zijn benieuwd welke knuffels en kapoenen nog allemaal mee komen op kamp. Wij tellen de dagen af tot het zover is. Het wordt een super-duper-leuk kamp met veel avontuur, circusacts en plezier!

Coucou, ik ben Asjra de evenwichtige acrobaatje. Ik houd er van om mijn gekke kunsten te laten zien op de balk, dat is mijn lievelings toestel! Handstand, koprol, salto,… ik kan alles! Fietsen vind ik echt mega saai, maar geef me een éénwieler en ik ben de snelste van de hoop! Zin in een wedstrijdje??? Ook al is je evenwicht niet zo goed, geen nood, ik leer het jullie met veel plezier! Samen zullen wij een hele mooie superdupercoole act van maken op ons kapoenenkamp. Tot in de circustent!

Jullie zijn allemaal welkom in ons reusachtig circusgebouw in Sint-Genesius-Rode. Daar gaan we samen vijf dagen het gebouw ombouwen tot een heus speelterrein waar we kunnen dansen en ons amuseren met hele leuke spelletjes. Op het circuskamp kan iedereen zijn eigen talent ontdekken en zo de ster worden van ons terrein. Zodat ’s avonds het terrein mooi verlicht is met vele sterretjes. We hebben speciaal voor jullie de beste chef-koks uitgenodigd. Ze zijn met zen drietjes. Milan Brokkenpap heeft een hele grote olifant die heel veel eten kan vervoeren. Vervolgens hebben we Femke Brokkenpap. Zij staat in voor alle lekkere dessertjes. Want zij is hier ook de beste in, van heeeeel de wereld. Tot slot hebben we ALEXANDER Brokkenpap. Hij heeft hele sterke spieren om goed te kunnen roeren in de grote potten, zodat er niks kan aanbranden. Door dit triootje zullen de maagjes zeker gevuld raken. Want dat is nodig voor jullie talentjes te ontdekken.

Het ontdekken van jullie talentjes gaat natuurlijk het beste door spelletjes te spelen. Deze spelletjes gaan van rustige tik-tak-boem tot mega spelletjes waar je soms zelfs vuil kan worden. Met deze spelletjes drijven we jullie tot het uiterste om helemaal voorbereid te zijn voor de UITSTAP. Deze zal doorgaan in het speciale circus in de buurt. Het is namelijk een watercircus. Zodat jullie ook hier kunnen stralen als echte (zee)sterren ?.

Praktishche info.
Wat?
Kapoenenkamp met als thema circus.
Waar?
Scouts Rode, Fonteinstraat 38, 1640 Sint-Genesius-Rode. Het is ongeveer een 45 minuutjes rijden.
Wanneer?
Van zondag 7 juli tot donderdag 11 juli. Zondag 7 juli verwachten we jullie rond 11 uur op de brunch samen met jullie mama en papa om het kamp goed in te zetten. Donderdag mogen mama en papa jullie komen halen rond 13u ook dan wordt er een hapje voorzien voor vertrek.
Prijs?
Het kamp zal 65 euro kosten.
Inschrijven?
Inschrijven kan door een mail te sturen naar kapoenenleiding@krikobea.be. In deze mail dienen jullie ook jullie in te schrijven voor het hapje en het drankje. Zowel voor het hapje op de zondag als het hapje op donderdag. Deze hapjes zullen niets kosten, er is wel mogelijkheid voor een vrije gift. Om de inschrijving definitief te maken dienen jullie te betalen op het rekeningnummer BE74 7340 1041 7607. Dit ten laatste op 20 juni.
Verkleedkledij?
Jullie mogen verkleed komen in eender welke circusartiest of circusdier. Deze verkleedkleren moeten niet aangedaan worden bij vertrek.
Wil je graag een briefje schrijven naar je lieve kapoentje?
Naam + voornaam van de kapoen
Fonteinstraat 38
1640 SINT-GENESIUS-RODE
Meebrengen? (De algemene meeneemlijst vind je ook achteraan in de rommelpot)
 Verkleedkleren (circusthema) → kleren moeten in de valies  Pyjama  Kussen  Knuffel  Lange en korte broeken  Rokjes  T-shirts  Pulls  Regenjas  Kousen  Extra paar schoenen  Pantoffels/ slippers  Linnen zak (voor de vuile kleren)  Tandenborsten + tandpasta  Handdoeken  Washandjes  Zeep + shampoo  Zonnemelk  Muggenspray  Zwemgerief + zwembandjes + kleine zak om zwemgerief in te steken  Slaapzak  Veldbed/Luchtmatras/Matje
 Zonnebril  Hoedje/ pet  Een boekje/strip om te lezen  Zaklamp  Geadresseerde enveloppen + postzegels + briefpapier + stylo  KIDSID  Medicatie afgeven aan de leiding bij aankomst  !!!! IEDERE KAPOEN NEEMT EEN DRINKBUS MEE OP KAMP, ZO KUNNEN WE CONTROLEREN OF IEDEREEN GENOEG WATER DRINKT !!!!
Wat nemen we zeker NIET mee?
 Gsm, Ipad, Nintendo en alle andere elektronische snufjes  Snoepjes  Ouders  Heimwee  Slecht weer
Nog vragen?
Vragen mogen jullie altijd mailen naar kapoenenleiding@krikobea.be. Indien jullie graag een huisbezoek willen van de leiding voor meer informatie kunnen jullie hiervoor een mailtje sturen en dan komen we zeker eens langs.
Jullie kunnen ons altijd bereiken op onze gsm:
Petro (Lode): 0470439473
Nala (Nele): 0488870654
Toto (Kobe): 0472031561
Rikki (Sara): 0468202994
Gigi (Sigrid): 0470527003
Asjra (Lara): 0471435843