jonggivers

Kamprommelpot jonggivers 2019

A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh In the jungle, the Mirwart jungle Op pad met een zaklamp In the jungle the Mirwart jungle Het wordt een superkaaaamp Aaaaaa ooooeoeeoeooeoeoeoee aaaa oeoeoeoe a weema-weh Aaaaaa ooooeoeeoeooeoeoeoee aaaa oeoeoeoe a weema-weh A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh A-weema-weh, a-weema-weh, a-w eema-weh, a-weema-weh A-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh, a-weema-weh Near the village the Mirwart village Op tweedaagse zonder blein Near the village the Mirwart village We komen er aan met de treeein

Jooow beste Safarianen! Steve Backshall van de dodelijkste 60 (tv-serie) heeft onze hulp gevraagd. Hij wil dat we hem helpen met de 5 coolste dieren in de jungle van Mirwart te vinden. Zelf kon hij dit niet doen omdat hij gebeten is door een Witgezichtsaki. Hierdoor heeft hij Isifo Somkhuhlane opgelopen, een uiterst gevaarlijke ziekte. Jullie worden verwacht op onze bivak in de diepe jungle van Mirwart. Op onze bivak zullen jullie eten, drinken en veilig onderkomen krijgen. Jullie moeten wel opdrachten uitvoeren om hier toegang tot te krijgen. Enkele van deze opdrachten kunnen zijn: – Het vuur aanhouden in de nacht – Een veilige eettafel bouwen – Camouflageskills bijleren – Mee zoeken naar The Big 5 van Mirwart Steve Backshall heeft ons ook al enkel tips gegeven om te overleven in de wilde jungle van Mirwart. Hier zijn enkel van deze tips: – Urineren op plaatsen waar je blaren hebt of geneteld bent – Tanden poetsen met houtskool – Vuur maken met stokken – Als je naar de hudo gaat heel luid roepen zodat er geen beesten je kunnen bijten – Een verrekijker meenemen, zodat je je vijanden van ver kunt zien We zijn met de leiding als eens een kijkje gaan nemen in de jungle en hebben al veel beesten gespot (waaronder deze twee gekke leeuwen). Helaas hebben we nog geen dier van de Big Five gespot, maar met jullie hulp gaat dat zeker lukken.

Hup, zet je safarihoed op want wij gaan op avontuur in de jungle van Mirwart! We springen in onze jeep, kijken door onze verrekijker, ontdekken de Big Five en leren deze dieren beter kennen. Tot op kamp! Charlotte Leopaard, Willem Rendier, Willem Reynbaars, Jonas Verstralpaca en Fien Vandekerkuil

Praktische info

Waar en wanneer? Het kamp gaat door van maandag 1 juli tot en met vrijdag 12 juli 2019. We nemen maandag 1 juli samen de trein naar Mirwart en verzamelen aan de voorkant van het station van Tienen om 8u45. Neem je tweedaagse-rugzak mee met een lunchpakket en water in voor op de middag. Het kamp eindigt 12 juli om 12u. U mag uw jonggiver komen afhalen op de kampplaats in Mirwart. De kampplaats ligt op het einde van de weg Voie des Cloyes (6870 Mirwart) met als coördinaten 50°03’50.8″N 5°16’05.3″E.
Valiezen
Omdat we met de trein op kamp gaan, kunnen de valiezen van de jonggivers op voorhand in de container gezet worden. Vrijdag 21 juni kunnen de valiezen tussen 19u-20u in het Rakkersveld afgezet worden, zodat wij ze in de container kunnen plaatsen.
Om de valiezen van de givers (die na ons op kamp gaan) tot op de kampplaats te brengen, zouden we aan jonggiverouders willen vragen om deze mee te nemen wanneer u uw jonggivers komt halen. Gelieve in de inschrijvingsmail van uw jonggivers te laten weten of u dit wilt doen en op welk adres en welke momenten (in de week van 8 tot 11 juli) givers hun valies naar jullie thuis mogen brengen.
Inschrijven
Inschrijven voor het kamp kan door te mailen naar jonggiverleiding@krikobea.be.
Laat bij de inschrijving van je lid weten:
– of we 12 juli voor jullie eten voorzien (ook voor hoeveel personen inclusief jullie lid).
– of givers hun valies mogen meegeven met jullie. Indien ja, welke momenten (in de week van 8 tot 11 juli) en waar.
Gelieve vervolgens 130 euro te storten op het rekeningnummer BE41 7340 1041 7910 met als mededeling de voornaam en naam van uw jonggiver. Inschrijven moet voor 20 juni 2019.

Zeker meenemen:
– Identiteitskaart
– Ingevulde medische fiche!
– Verkleedkleren: dier of parkopzichter
– Verrekijker (als je dat hebt)
– 2 keukenhanddoeken
– Ecologisch afbreekbare zeep (voor in de rivier), bv. Sunlight of Ecover (niet ecologisch afbreekbare zeep wordt niet toegelaten!)
– Watersandalen of -schoenen voor in de rivier
– Een kleine rugzak voor op 2-daagse (hierin moet een slaapzak, reserve kleren en drinkbus passen)
– Drinkbus voor op 2-daagse
– Een beetje zakgeld voor op 2-daagse iets lekkers te kopen
– Stapschoenen
– Een linnen zak voor vuile was
– De rest: zie algemene meeneemlijst aan het einde van de rommelpot
Zeker niet meenemen (anders strafexpeditie):
– Gsm en andere elektronische toestellen
– Snoep

Voor de post:
Scouts Kriko-Bea
Naam van uw kind
Dupont Etienne
Croix Féau, 5
6870 Saint-Hubert

Nog vragen?
Bij vragen kan u altijd mailen naar jonggiverleiding@krikobea.be of bellen naar de leiding. Als er nog vragen zijn over het kamp of zijn er zaken die we zeker moeten weten kan je ook nog naar ons mailen. Wij staan ook altijd open om langs te komen om op al jullie vragen te beantwoorden of nog extra uitleg te geven.

Willem Reynders 0474/198.806 willem.reynders@krikobea.be Fien Vandekerchove 0479/935.241 fien.vandekerchove@krikobea.be Charlotte Leonard 0470/051.914 charlotte.leonard@krikobea.be
Jonas Verstraeten 0477/097.762 jonas.verstraeten@krikobea.be
Willem Reynaerts 0470/345.026 willem.reynaerts@krikobea.be