givers

Kamprommelpot givers 2019

Beste givers,
De verkiezingen zijn al even voorbij, maar dit betekent niet dat we tevreden zijn! Om de 4 jaar worden we telkens opnieuw bestookt met vele lege en valse beloftes gemaakt door een bende kleuters. En dat allemaal zodat de ene kleuter zichzelf beter probeert voor te doen dan alle anderen. Met als eindresultaat dat er uiteindelijk enkele kleuters verkozen worden om een eigen zakken te vullen voor 4 jaar lang.
Al sinds de jaren ’60 verzetten wij ons tegen deze rotzooi. Onze voorgangers waren het beu om te leven in deze kapitalistische en materialische wereld. Ook wij proberen nog steeds elk jaar te ontsnappen aan deze toxische wereld.
Helaas worden onze standpunten en levenswijze beschouwd alsof het niets meer is dan een puberperiode. In de ’60 waren de mensen nog tolerant, maar op de dag van vandaag lacht de maatschappij ons uit. Wij zijn volledig gemarginaliseerd: mensen wanen zich aanhangers van de flowerpower-beweging voor het plezier, op verkleedfeestjes. Anderen verwarren het met bloemisten. Door het gebrek aan respect zijn wij gedwongen om onze cultuur in het geheim verder te laten bloeien.
Hoewel velen denken dat Woodstock, ooit het hoogtepunt van onze cultuur, allang afgeschaft is, wordt het eigenlijk nog ieder jaar georganiseerd. Maar nu worden zij die het voor de ervaring of voor de perfecte instagram-pic doen niet meer uitgenodigd. Enkel zij die echt geloven in peace, love and happiness zijn welkom.
Dit jaar zijn jullie uitverkoren om samen met ons het leven te vieren op het grandioze Woodstock-festival, dat doorgaat in Mirwart.
Wat kan je verwachten?
Wij zullen in harmonie leven met de natuur.
Wij zullen samenleven in kleine, gelijkgezinde communes.
Wij zullen ons verdiepen in Oosterse religies en ons bezighouden met zaken zoals meditatie (vooral na het middageten en de afwas).
Wij zullen vriendschapsbandjes maken (voor onze geliefde sjorbalken).
Wij zullen voor enkele van ons een spirit animal kiezen.
En groovy beqts zullen natuurlijk ook niet ontbreken!
Laten we samen een nieuwe hoogtes bereiken in de Waalse brousse.
Bereid je voor op deze onvergetelijke belevenis door de zon in je hart te laten met deze zonnegroet:

DUMMIE-FRIENDLY GUIDE TO BEING HIP(PIE)
De hippiecultuur was de subcultuur van de ’60 die opkwam tegen de toenmalige gang van zaken. Hippies waren antikapitalistisch, anti-materialistisch en tegen de consumptiemaatschappij. De maatschappij richtte zich te veel op geld, materiaal en technologie. Andere belangrijke ideeën van de hippies zijn:
1. Vrijheid De leefwijze van de hippies was gericht op vrijheid: in het leven hier en nu doen wat je zelf wilt, kort samengevat: YOLO. Gewoon genieten van het leven was een belangrijke dagtaak van de hippie. Om hiervan optimaal tijd voor te maken zorgde een hippie er steeds voor dat ze op tijd opstonden om zo snel mogelijk alle belangrijke taken (hout halen, terrein opruimen, wassen, tanden poetsen) zo snel mogelijk en zo goed mogelijk konden volbrengen.
2. Respect voor anderen / liefde / vrede
De hippies verzetten zich tegen alle oorlog in de wereld. Een van hun belangrijkste motto’s was: ‘Make love, not war’. Voor hun was het samenwerken en solidair zijn zeer belangrijk. Hoewel er af en toe ook wat gezonde concurrentie bestaat tussen de kleine communes over wie het lekkerste kan koken.
3. Respect voor de aarde
Hippies hadden veel aandacht voor het in harmonie leven met de natuur. Daarom wordt er ook wel verwezen naar de hippiecultuur met ‘flowerpower’. Dit houdt in dat hippies steeds het kampterrein proper houden en elke dag hun afwas aan een recordtempo van 20 minuten doen.
Heel de hippie-levensstijl stond in teken van deze waarden. Kleding
Met hun kleding wilden de hippies een statement maken. Hun kleren moesten hun idealen belichamen. Dit betekende dat ze zich onder andere afzetten tegen merkkleding. De kledingindustrie werd ook als machtsinstituut gezien omdat het besliste wat mensen moesten dragen, daarom waren hippies ook vooral hier fel tegen. Als tegenstanders van de consumptiemaatschappij droegen de hippies vaak tweedehandskleding. Veel van de kleding die ze droegen waren ook (semi-)zelfgemaakt of in ieder geval werd er iets zelf aan veranderd.
De nieuwe kledingstijl, die zij introduceerden, zorgde voor een hele nieuwe mode. Er waren geen specifieke regels voor de kledingstijl, zolang het niet op de ouderwetse, conservatieve stijl van voor de jaren ’60 leek was het goed. Dit kon gaan van fleurige patronen, haarbanden, slippers, wijdvallende kleding tot net super strakke kleding: de hotpants en de minirok deden hun intrede om de onafhankelijkheid van de vrouw te benadrukken.
Een gemeenschappelijk element was kleur: hippies droegen altijd heel kleurrijke kleding. Veel van de kleding was gebaseerd op traditionele stijlen uit India, Nepal, Midden-Amerika, Bali en Marokko. Haren
Wat ook heel bekend was is dat de meeste hippies hun haren lang lieten groeien, voor vrouwen is dit natuurlijk niet zo raar maar ook alle mannen gingen dit doen. Gedeeltelijk natuurlijk uit verzet tegen normen maar ook vanwege hun vrijheid om er uit te zien zoals ze maar wouden. Aan de andere kant hielden vrouwen op met zich te scheren, dus de scheidingslijnen tussen man en vrouw verdwenen gedeeltelijk.

Geuren
Niet alleen de geur van marihuana was bekend bij hippies. De flowerpowermensen roken ook vaak effectief naar bloemen. Vele luchtverfrissers zijn vandaar ook gebaseerd op parfum ontwikkeld door hippies!
Eten
Hippies aten een mix van vaak vegetarische gerechten uit verschillende landen. Vooral goedkope producten en voedsel uit eigen tuin waren populair. Aan de andere kant ontstonden in die periode vele vandaag bekende fastfoodbedrijven. Hm, so good. I’m lovin’ it.
Openingszinnen
Vele hippies waren ook meesters in het bedenken van goede openingszinnen. Iets wat veel mensen vaak over de hippie cultuur vergeten is dat zij de stamvaders zijn voor het enige echte bro-code. De eerste druk van dit legendarische boek bevatte nog een sectie met goede openingszinnen voor hippies. De meest succesvolle openingszin hebben de hippies uiteindelijk laten vertalen in de heilige taal der memes:

Spirit animal
In dit geavanceerd schema dat ontwikkeld is door Njiels Flowermans kunnen jullie alvast zelf vergelijken met welk spirit animal jullie overeenkomen. Deze test is natuurlijk maar een schatting. Sommigen onder jullie mogen een nieuw spirit animal verwachten op Woodstock zelf!

PRAKTISCHE INFORMATIE WAAR EN WANNEER? Het kamp gaat door van 12 juli tot en met 24 juli 2019 in Mirwart. Jullie worden vrijdag 12 juli om 8:30 verwacht op het Rakkesveld in fietsoutfit (kleren waarin je gemakkelijk kan fietsen), inclusief helm en fluovest. Het kamp eindigt woensdag 24 juli om 12:00. Er wordt nog middageten voorzien voor zowel de givers als voor hun ouders. De kampplaats ligt op het einde van de weg Voie des Cloyes (6870 Mirwart) met als coördinaten 50°03’50.8″N 5°16’05.3″E. INSCHRIJVEN Inschrijven voor het kamp kan door te mailen naar giverleiding@krikobea.be. Dit voor 20 juni 2019. Gelieve ook 130 euro te storten op BE30 7340 1041 8011 met als mededeling: “voornaam + naam” van uw giver.

BAGAGE De jonggivers keren 12 juli terug van kamp. Wij rekenen op jonggiverouders om de bagage van de givers mee te nemen naar de kampplaats, wanneer zij hun jonggiver gaan halen. In de loop van de week voor het kamp (8 tot 11 juli) mogen jullie jullie bagage afzetten bij jonggiverouders, die bereid zijn jullie bagage mee te nemen. Waar en wanneer exact zal nog bekend gemaakt worden via de Facebookgroep/mail.

WAT MEENEMEN OP DE FIETS? Wij raden jullie aan om zo weinig mogelijk mee te nemen op de fiets. Alles wat je meeneemt moet je zelf dragen. Om onze fietstocht veilig te laten verlopen is het verplicht om een helm en fluovest te dragen. Verder pak je nog mee: – reserve binnenband, voor moest je toch pech hebben – drinkbus – lunchpakket voor ‘s middags – slaapzak (en voor wie wil: een matje) – zonnecrème – Regenjas – Helm en fluovest – toiletzak ZEKER MEENEMEN – Identiteitskaart – Ingevulde medische fiche (https://www.krikobea.be/forum/rp/000000/Steekkaart.pdf) – Ecologisch afbreekbare zeep (bijvoorbeeld: Ecover of Sunlight. Niet ecologisch afbreekbare zeep komt het water niet in!) – Watersandalen of -schoenen voor in de rivier – 2 keukenhanddoeken – Verkleedkleren: hippie – Een rugzak voor drie-daagse – Een linnen zak voor vuile was Een volledige meeneemlijst bevindt zich achteraan deze rommelpot.

ZEKER THUIS LATEN – Snoep (de leiding voorziet eten) – Alcoholische dranken – Elektronica (smartphone, tablet, iPad, iPod, box,…) -> That’s not the hippie way of life Wie dit toch meeneemt schrijft zich automatisch in voor een avondje strafexpeditie.
Drugs hoort niet thuis op de scouts en neem je zeker NIET mee op kamp. Het roken van sigaretten/e-sigaretten mag niet tenzij het lid +16j is en toestemming heeft van zijn/haar ouders.

NOG VRAGEN? Bij vragen kan u altijd mailen naar giverleiding@krikobea.be of bellen naar de leiding. Indien u wenst dat de leiding voor kamp langskomt voor extra uitleg, doen wij dit met plezier. Arne Maja arne.maja@krikobea.be 0470/505.878 Emma Reynders emma.reynders@krikobea.be 0477/322.314 Niels Bergmans niels.bergmans@krikobea.be 0496/715.801 Elijas Van Hemelryck elijas.vanhemelryck@krikobea.be 0491/930.909 POST Scouts Kriko-Bea Naam van uw giver Dupont Etienne Croix Féau, 5 6870 Saint-Hubert