Info

UNIFORM

Jonggivers,Givers en Jin moeten een hemd en das dragen. Voor kapoenen en welpen raden we een hemd af aangezien ze hier snel uitgroeien. Een trui van kriko-bea raden we hen wel aan.

Er zijn 2 pasomenten om kleren te kopen en te passen. (Dit jaar op 30 september en 7 oktober). Op andere dagen kan u een van de leiding hiervoor aanspreken na de vergadering. Of u kan gaan winkelen in de scoutsshop: Hopper

Kostprijs:
– Scoutsdas: 12 euro
– Trui kriko-bea kindermaat: 15 euro
– Trui kriko-bea volwassenenmaat: 20 euro
– Scoutshemd kindermaat: 35 euro
– Scoutshemd volwassenenmaat: 38 euro
– Korte broek of scoutsrokje kindermaat: 33 euro
– Korte broek of scoutsrokje volwassenenmaat: 40 euro
– T-shirt scouts&gidsen vlaanderen kindermaat: 14,50 euro
– T-shirt scouts&gidsen vlaanderen volwassenenmaat: 16,90 euro


KENTEKENS


De kentekens op het hemd verschillen van jaar tot jaar. Een scoutslid draagt bepaalde kentekens pas nadat ze in een zekere tak zitten, of nadat ze een belofte hebben gedaan. De kentekens op onderstaande tekening dragen we in onze groep allemaal. (behalve het belofteteken). Indien u er niet aan uit geraakt, aarzel niet om de leiding van de tak een mailtje te sturen, of spiek eens bij een ander hemd 😉

Het jaarkenteken krijgen de leden elk jaar van ons. De andere kentekens kan u vinden in de scoutsshop: Hopper


FINANCIEEL

 • Lidgeld
  Het inschrijvingsgeld kost 45 euro per jaar. 32 euro hiervan is voor de verzekering. De overige 13 euro gaat naar een budget om 4uurtjes te kunnen voorzien (koekjes, fruit, …) die ze elke activiteit krijgen.
 • Verminderd lidgeld
  Aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben, biedt Scouts en Gidsen Vlaanderen de mogelijkheid om het verminderd lidgeld (10 euro) te betalen. Zowel leden als leiding kunnen daar een beroep op doen. Ouders kunnen zelf de vraag stellen aan de groepsleiding.
  Scouts en Gidsen Vlaanderen wil daarmee een krachtig signaal geven: we willen dat kinderen en jongeren uit (kans)arme gezinnen kunnen meedoen aan het spel van scouting. Het verlagen van financiële drempels is daarbij een eerste stap.
 • Financiële tegemoetkoming van de mutualiteit
  Verschillende mutualiteiten betalen, tot een bepaald bedrag, de kosten van een jeugdbeweging terug. Meestal is dit een bepaald bedrag dat je kan gebruiken om de inschrijvingskosten, weekendkosten en kampkosten te verlagen. Indien je hiervan gebruik wilt maken moet je het juiste formulier bij je mutualiteit aanvragen en die ingevuld aan de groepsploeg terugbezorgen.

ROMMELPOT


De rommelpot is ons tweewekelijks infoblad. Hierin staat voor elke tak een bericht en ook de agenda van de komende weken. De rommelpot wordt verstuurd via mail. Om u hiervoor aan te melden moet u zich via de website inschrijven bij “Newsletter”. U kan de rommelpot ook op de website lezen (de afbeeldingen van de berichten staan er op de website niet bij)


MEDISCHE FICHE


De individuele steekkaart (of vroeger medische fiche) is het formulier waarop de ouders van hun scoutsleden jaarlijks de persoonlijke, sociale en medische gegevens van hun kind invullen. Dankzij deze informatie kan de leidingsploeg van je kind op een veilige en juiste manier reageren in een noodsituatie. Er zijn 2 manieren om de medische fiche in te vullen:

– Op papier: u kan de steekkaart  afdrukken, deze moet per kind volledig ingevuld zijn en aan de leiding bezorgd worden.

– Digitaal: leden (of hun ouders) kunnen zelf een login aanmaken op de Groepsadministratie en de medische fiche online invullen. Enkel leiding en de leden zelf kunnen zo die informatie raadplegen. Meer info: www.scoutsengidsenvlaanderen.be/files/paginas/2015.09.21_handleiding_ouders_steekkaart.pdf

 


KAMP MEENEEMLIJST


De algemene lijst vindt u  hier


PRIVACY

privacyverklaring


ALCOHOL- EN DRUGSBELEID

Dankzij dit beleid kunnen we eenduidig handelen in gevallen waar alcohol of drugs aan te pas kwamen. We vinden het belangrijk dat u als ouder of voogd dit ook kan raadplegen.

U kunt het drank- en drugsbeleid van onze scouts hier raadplegen:

https://www.krikobea.be/forum/rp/000000/Alcohol-en-drugsbeleid.pdf