kriko-bea

Algemeen bericht 4 maart 2019

De volledige Rammelpan kan u ook lezen op:
https://www.krikobea.be/forum/rp/190304/Rommelpot.pdf

Dag Kriko-Beanen,

We beginnen met een stuk uit Het Nieuwsblad over onze geschiedenis:

In april 1974 kondigde Het Nieuwsblad de fusie aan van VVKS Kristus Koning en VVKM Beatrijs: “Er vonden vroeger al gemeenschappelijke vergaderingen plaats. Nu wordt dat de regel. Toch zal er ook nog afzonderlijk worden gewerkt in de respectievelijke lokalen van de jongens aan de Oude Vestenstraat en van de meisjes in de kazerne.” De fusie van de jongens- en meisjesgroepen werd bezegeld met de naam Kriko-Bea. De tijdschriften Rommelpot en Rammelpan werden één.

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, zoals elk jaar in het teken van de strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Tegenwoordig is 47% van onze scoutsgroep vrouw, daarom hernoemen we ons infoblad deze keer tot Rammelpan.

 

Tupperwareverkoopnamiddag

In deze tijden moeten we allemaal wat meer aan het milieu denken, zeker met het ecologisch getinte jaarthema ‘Minder is meer’. Het is dus belangrijk dat we zo weinig mogelijk verpakkingen gebruiken, en vooral meer herbruikbare potjes. En waar kunnen we al die leuke potjes vinden? Op de Kriko-Bea Tupperware avond natuurlijk! Deze gaat door op zondag 10 maart in de zaal op het Rakkersveld, doorlopend van 14u tot na de scouts.

 

 

 

Stamdropping

Op zaterdag 16 maart organiseert onze stam voor de 21ste keer een stamdropping. Terug in de oude stijl: wandelen in het donker bij nieuwe maan. De afstanden zijn 22km, 14km, 11km en 5km, de start is aan OC De Schakel. De bus voor de 22,6km vertrekt om 17u30. De volgende vertrekuren zijn 19u en 20u30 voor de andere afstanden. Frietjes en soep voor de dappere stappers. Meer info bij Claude Guldentops (claudeguldentops@telenet.be).

 

Kriko-Bea Kookt Over

Op 23 en 24 maart haalt onze scouts zijn beste kookkunsten naar boven om iedereen te verrassen met onze culinaire hoogstandjes. De steun van jullie is voor ons onmisbaar: kosten van elektriciteit, water, gas, stookolie, onderhoud en spelmateriaal vergen heel wat van onze kas. Voor een lekker diner aan democratische prijzen, bent u bij deze allemaal uitgenodigd op onze:

RESTAURANTDAGEN
(za 23 maart 17u30-22u en zo 24 maart 11u30-14u)

Steak Natuur/Champignonroom/Peperroom  €15
Vol-au-vent €10
Vegetarische spaghetti €10
Kindermenu: Chickenfingers met frietjes en appelmoes €8
Kindermenu: Vol-au-vent €8
Kindermenu: Vegetarische spaghetti €8

 

Soep is gratis! Dessert en koffie verkrijgbaar.

Inschrijven is verplicht en kan t.e.m. 22 maart. Dit doe je door een mailtje te sturen naar resto@krikobea.be. Vermeld hierbij zeker je naam, aantal personen, wat je wenst te eten en wanneer je wil komen. Iedereen is welkom! www.facebook.com/events/216869168779931/

Voor de bediening zorgen de Givers/Jin op zaterdag van 17u – 22u en de Jonggivers/Jin op zondag van 11u – 15u in piekfijn uniform!

 

 

 

 

 

 

 

Brainstormavond Kriko-Bea 100 jaar

Zoals hierboven al aangehaald ontstond onze scouts in haar huidige vorm ongeveer 45 jaar geleden door de fusie van Kristus Koning en Beatrijs. Scouts Kristus Koning is rond 1921 opgericht en om al eens na te denken hoe we deze historische gebeurtenis gaan vieren nodigen we alle oud-leiding, ouders en sympathisanten uit op een eerste brainstormavond op zaterdag 25 mei. Zet het alvast in jullie agenda, verdere details worden later meegedeeld.

 

Kampen
De kampdatums zijn bekend. Iedereen kan nu beginnen aftellen naar de mooiste tijd van het jaar. De kapoenen en welpen gaan op dezelfde kampplaats op kamp, na elkaar. De jonggivers en givers delen ook een kampplaats.

  • Kapoenenkamp: 7 juli – 11 juli
  • Welpenkamp: 30 juni – 7 juli
  • Jonggiverkamp: 1 juli – 12 juli
  • Giverkamp: 11 juli – 24 juli

 

Huur een Jin

 

 

Vriendelijke scoutsgroeten,

Femke, Arne, Milan en Sander