kriko-bea

Algemeen bericht 29 oktober 2018

De volledige rommelpot kan u hier lezen:

https://www.krikobea.be/forum/rp/181029/Rommelpot.pdf

 

Happy Halloween,

Afgelopen weekend was de Halloweenfuif van de Jin. Onze tweede editie die doorging in de Manege en het was juist zoals vorig jaar een groot succes! Was je niet aanwezig? Geen probleem, volgend jaar zijn we er weer met een nieuwe editie!

 

Halloween in de Leuvensestraat

Op 31 oktober hebben we met onze scouts een stand op de Halloweenbraderie in de Leuvensestraat. Versterkt door verenigingen en vrijwilligers zal de straat één feest zijn, waarop men gezellig kan slenteren tussen drank- en eetstandjes, genieten van de verschillende attracties en shaken met de opzwepende muziek. Van 18u tot 23u is iedereen is welkom om bij ons te smikkelen van al dat lekkers en te genieten van een verfrissende godendrank.

 

Groepsweekend in De Winner

In het laatste weekend van november gaan we met onze volledige scoutsgroep op weekend in Jeugdverblijf De Winner in Overpelt. Alle leden worden vrijdagavond 23 november op het Houtemveld verwacht en we nemen daar de bus naar Overpelt. Op zondag 25 november is er rond de middag een brunch voorzien waar de ouders ook op aanwezig mogen zijn. Exacte uren worden in de volgende Rommelpot meegedeeld.

Inschrijven doe je door een mail naar de takleiding te sturen met vermelding of je vegetarisch bent en hoeveel ouders er mee komen naar de brunch. Er moet ook €30 betaald worden op BE 02 7340 1000 3840 met vermelding van naam + tak. Het adres is Winnerstraat 40, 3900 Overpelt (ca. 65 km van Tienen).

 

Scoutsuniformen

De bestelde spullen van het winkeltje zijn aangekomen en kunnen afgehaald worden op de scouts op 4 en 11 november op het einde van de vergadering. Degenen die nog niet betaald hebben kunnen dit doen via een overschrijving op de groepskas BE 02 7340 1000 3840, met vermelding: “winkeltje” + naam en voornaam (indien er voor meerdere kinderen iets besteld is hoeft er slechts één naam vermeld te worden).

Wie nog een trui, das of kentekens wilt bestellen kan dit nog steeds doen. Spreek gewoon de leiding aan en wij zorgen dat je bij de juiste persoon terecht komt!

Denk eraan dat het ook steeds kouder wordt, dus kleed je kind warm aan. Verder is het ook handig dat op elk kledingstuk voor- en familienaam vermeld staat.

 

 

Inschrijven

Vergeet je kind niet in te schrijven, zo is het ook meteen verzekerd. Leden die voor de eerste keer komen moeten zich registreren via onze website: www.krikobea.be/lidworden/ en daarna onderstaand bedrag storten. Voor leden die vorige jaren reeds lid waren volstaat het om het lidgeld te storten op onderstaand rekeningnummer.

  • Lidgeld: 45 euro
  • Rekeningnummer: BE 02 7340 1000 3840
  • Vermeld steeds “Naam”, “Voornaam” en “Tak” in de vermelding.

 

Verminderd lidgeld

Aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben, biedt Scouts en Gidsen Vlaanderen de mogelijkheid om het verminderd lidgeld (10 euro) te betalen. Zowel leden als leiding kunnen daar een beroep op doen. Ouders kunnen zelf de vraag stellen aan de groepsleiding.

Scouts en Gidsen Vlaanderen wil daarmee een krachtig signaal geven: we willen dat kinderen en jongeren uit (kans)arme gezinnen kunnen meedoen aan het spel van scouting. Het verlagen van financiële drempels is daarbij een eerste stap.

 

Financiële tegemoetkoming van de mutualiteit

Verschillende mutualiteiten betalen, tot een bepaald bedrag, de kosten van een jeugdbeweging terug. Meestal is dit een bepaald bedrag dat je kan gebruiken om de inschrijvingskosten, weekendkosten en kampkosten te verlagen. Indien je hiervan gebruik wilt maken moet je het juiste formulier bij je mutualiteit aanvragen en die ingevuld aan de groepsploeg terugbezorgen.

 

Individuele steekkaart

De individuele steekkaart (of vroeger medische fiche) is het formulier waarop de ouders van hun scoutsleden jaarlijks de persoonlijke, sociale en medische gegevens van hun kind invullen. Dankzij deze informatie kan de leidingsploeg van je kind op een veilige en juiste manier reageren in een noodsituatie. Er zijn 2 manieren om de medische fiches in te vullen:

– Op papier: u vindt ze op https://www.krikobea.be/forum/rp/000000/Steekkaart.pdf of achteraan deze rommelpot. Deze moet per kind afgedrukt worden, volledig ingevuld zijn en aan de leiding bezorgd worden. Er zullen ook exemplaren klaarliggen op 23 september.

– Digitaal: leden (of hun ouders) kunnen zelf een login aanmaken op de Groepsadministratie en de medische fiche online invullen. Enkel leiding en de leden zelf kunnen zo die informatie raadplegen. Meer info: www.scoutsengidsenvlaanderen.be/files/paginas/2015.09.21_handleiding_ouders_steekkaart.pdf

 

Rommelpot en nieuwe website

U hebt het misschien al gemerkt: onze website is vernieuwd. De link blijft hetzelfde: www.krikobea.be Hierdoor is er een kleine verandering in verband met de rommelpotten. Als u vanaf nu de rommelpot wil ontvangen moet u op de website gaan naar “Newsletter” en daar uw e-mailadres toevoegen. U krijgt hier een bevestigingsmail van. Alle e-mailadressen die vorig jaar al de rommelpot ontvingen zijn al toegevoegd, in dat geval hoeft u dus niets te doen. Als u bijvoorbeeld nog een extra e-mailadres zou willen toevoegen, kan u daar ook terecht.

 

Scoutsgroeten,

Arne, Femke, Milan en Sander