kriko-bea

Algemeen bericht 18 september

De volledige rommelpot van 18 september kan u lezen op:

https://www.krikobea.be/forum/rp/180917/Rommelpot.pdf

 

Hallo iedereen,

De eerste overgang op het Rakkersveld is achter de rug, dus het nieuwe scoutsjaar is nu officieel begonnen. Het beloofd een druk en actief jaar te worden en de volledige leidingsploeg belooft ook dit jaar haar uiterste best te doen om voor een aangenaam en actief scoutsjaar te zorgen. We hebben er al zin in!

 

Startvergadering

Op zondag 23 september is het onze startvergadering op het Rakkersveld. Alle kinderen zijn welkom! Wij zorgen op de leukste dag van de week voor toffe spelletjes, leuke leiding, een springkasteel, en gewoonweg een superdag waar je veel plezier kan maken samen met je vriendjes.

 

Infomoment

Om de ouders ook dit jaar meer te betrekken bij het hele gebeuren zal elke leiding op zondag 23 september na de vergadering een 20-tal minuten uitleg geven over hun tak in hun eigen lokaal. We geven dan meer informatie over onze ideeën, werking, inschrijvingen, medische fiche, website, rommelpot, winkeltje, vergaderingen, (groeps)weekends, kamp, kerstfeestje, uniform, … Er zal ook de mogelijkheid zijn om jullie kind(eren) ter plaatse in te schrijven en daarna een leuke babbel te houden met alle (groeps)leiding.

 

Andere activiteiten

Van 12 tot 14 oktober gaat ons jaarlijks wafelbakweekend door. Hierbij bakken onze Givers een heel weekend lang de lekkerste wafels van het land! Daarmee kunnen ze dan het komende jaar superleuke activiteiten gaan doen en een megakamp beleven. Heb je zin in een lekkere wafel? Of wil je graag de scouts steunen? Of misschien gewoon die zalige geur van versgebakken wafels opsnuiven? Kom dan zeker langs in onze lokalen of loop dat weekend wat rond in Tienen dan zal je ons zeker ook tegenkomen!

Op 27 oktober gaat onze jaarlijkse Halloweenfuif door. Deze legendarische fuif is toegankelijk voor jong en oud! Telkens worden de beste lokale Dj’s uitgezocht door de Jin voor een onvergetelijke avond! Wens je meer info? jinleiding@krikobea.be of binnenkort op onze Facebookpagina. Deze fuif dient ter sponsoring voor de Jin hun buitenlands kamp.

 

 

 

 

Inschrijven

Tijdens en na het infomoment op 23 september zal er de mogelijkheid zijn om uw kind in te schrijven voor het komende jaar. Leden die voor de eerste keer komen moeten zich registreren via onze website: www.krikobea.be/lidworden/ en daarna onderstaand bedrag storten. Voor leden die vorige jaren reeds lid waren volstaat het om het lidgeld te storten op onderstaand rekeningnummer.

Lidgeld: 45 euro

Rekeningnummer: BE 02 7340 1000 3840

Vermeld steeds “Naam”, “Voornaam” en “Tak” in de vermelding.

 

Verminderd lidgeld

Aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben, biedt Scouts en Gidsen Vlaanderen de mogelijkheid om het verminderd lidgeld (10 euro) te betalen. Zowel leden als leiding kunnen daar een beroep op doen. Ouders kunnen zelf de vraag stellen aan de groepsleiding.

Scouts en Gidsen Vlaanderen wil daarmee een krachtig signaal geven: we willen dat kinderen en jongeren uit (kans)arme gezinnen kunnen meedoen aan het spel van scouting. Het verlagen van financiële drempels is daarbij een eerste stap.

 

Financiële tegemoetkoming van de mutualiteit

Verschillende mutualiteiten betalen, tot een bepaald bedrag, de kosten van een jeugdbeweging terug. Meestal is dit een bepaald bedrag dat je kan gebruiken om de inschrijvingskosten, weekendkosten en kampkosten te verlagen. Indien je hiervan gebruik wilt maken moet je het juiste formulier bij je mutualiteit aanvragen en die ingevuld aan de groepsploeg terugbezorgen.

 

Individuele steekkaart

De individuele steekkaart (of vroeger medische fiche) is het formulier waarop de ouders van hun scoutsleden jaarlijks de persoonlijke, sociale en medische gegevens van hun kind invullen. Dankzij deze informatie kan de leidingsploeg van je kind op een veilige en juiste manier reageren in een noodsituatie. Er zijn 2 manieren om de medische fiches in te vullen:

– Op papier: u vindt ze op https://www.krikobea.be/forum/rp/000000/Steekkaart.pdf of achteraan deze rommelpot. Deze moet per kind afgedrukt worden, volledig ingevuld zijn en aan de leiding bezorgd worden. Er zullen ook exemplaren klaarliggen op 23 september.

– Digitaal: leden (of hun ouders) kunnen zelf een login aanmaken op de Groepsadministratie en de medische fiche online invullen. Enkel leiding en de leden zelf kunnen zo die informatie raadplegen. Meer info: www.scoutsengidsenvlaanderen.be/files/paginas/2015.09.21_handleiding_ouders_steekkaart.pdf

 

 

 

Scoutskleren en winkeltje

Op zondag 30 september en zondag 7 oktober zal er de mogelijkheid zijn om uniformen te passen en te bestellen. 30 september voor de kapoenen en de welpen en 7 oktober voor de jonggivers en de givers.

Jonggivers,Givers en Jin moeten een hemd en das dragen. Voor kapoenen en welpen raden we een hemd af aangezien ze hier snel uitgroeien. Een scoutspull raden we wel aan.

Kostprijs:
– Scoutsdas: 12 euro
– Trui kriko-bea kindermaat: 15 euro
– Trui kriko-bea volwassenenmaat: 20 euro
– Scoutshemd kindermaat: 35 euro
– Scoutshemd volwassenenmaat: 38 euro
– Korte broek of scoutsrokje kindermaat: 33 euro
– Korte broek of scoutsrokje volwassenenmaat: 40 euro
– T-shirt scouts&gidsen vlaanderen kindermaat: 14,50 euro
– T-shirt scouts&gidsen vlaanderen volwassenenmaat: 16,90 euro

 

 

 

Rommelpot en nieuwe website

U hebt het misschien al gemerkt: onze website is vernieuwd. De link blijft hetzelfde: www.krikobea.be Hierdoor is er een kleine verandering in verband met de rommelpotten. Als u vanaf nu de rommelpot wil ontvangen moet u op de website gaan naar “Newsletter” en daar uw e-mailadres toevoegen. U krijgt hier een bevestigingsmail van. Alle e-mailadressen die vorig jaar al de rommelpot ontvingen zijn al toegevoegd, in dat geval hoeft u dus niets te doen. Als u bijvoorbeeld nog een extra e-mailadres zou willen toevoegen, kan u daar ook terecht.

 

Scoutsgroeten,

Arne, Femke, Milan en Sander