kriko-bea

Algemeen bericht 15 oktober 2018

U kan de volledige versie van de rommelpot ook hier lezen:
https://www.krikobea.be/forum/rp/181015/Rommelpot.pdf

Hallo iedereen,

De eerste scoutsvergaderingen zijn achter de rug, onze ledenaantallen zitten in de lift, tal van nieuwe activiteiten zitten in de pijplijn en aan de grenzeloze motivatie van onze leiding komt maar geen einde! Lees in het Algemeen Bericht de belangrijkste scoutszaken.

 

Parkeren

Aangezien het niet mogelijk is om tweerichtingsverkeer aan te sturen in de Torsinweg, is het niet toegestaan om te parkeren op het Rakkersveld. Fietsenstalling is er wel op het Rakkersveld 😉

 

Activiteiten

Deze vrijdag 19 oktober is het weer zover, dan is het Dag van de Jeugdbeweging. Dat is de dag waarop je trots je hemd/scoutspull mag aandoen om naar school te gaan. Stad Tienen voorziet vanaf 7u ’s ochtends koffiekoeken en warme chocomelk op de Heldensquare (Grote Markt) in Tienen. Ook de perfecte gelegenheid om nog eens aan je vrienden te vragen of ze geen zin hebben om naar de scouts te komen!

Op 27 oktober gaat onze jaarlijkse Halloweenfuif door. Deze legendarische fuif is toegankelijk voor jong en oud en telkens worden de beste lokale Dj’s uitgezocht door de Jin voor een onvergetelijke avond! Voorverkooptickets kosten €6 en zijn verkrijgbaar bij de Jin(leiding). Wens je meer info? Check jinleiding@krikobea.be of op onze Facebookpagina.

Op 31 oktober hebben we met onze scouts een stand op de Halloweenbraderie in de Leuvensestraat. Versterkt door verenigingen en vrijwilligers zal de straat één feest zijn, waarop men gezellig kan slenteren tussen drank- en eetstandjes, genieten van de verschillende attracties en shaken met de opzwepende muziek. Van 18u tot 23u is iedereen is welkom om bij ons te smikkelen van al dat lekkers en te genieten van een verfrissende godendrank.

 

Inschrijven

Tijdens en na het infomoment op 23 september zal er de mogelijkheid zijn om uw kind in te schrijven voor het komende jaar. Leden die voor de eerste keer komen moeten zich registreren via onze website: www.krikobea.be/lidworden/ en daarna onderstaand bedrag storten. Voor leden die vorige jaren reeds lid waren volstaat het om het lidgeld te storten op onderstaand rekeningnummer.

  • Lidgeld: 45 euro
  • Rekeningnummer: BE 02 7340 1000 3840
  • Vermeld steeds “Naam”, “Voornaam” en “Tak” in de vermelding.

 

 

 

 

Verminderd lidgeld

Aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben, biedt Scouts en Gidsen Vlaanderen de mogelijkheid om het verminderd lidgeld (10 euro) te betalen. Zowel leden als leiding kunnen daar een beroep op doen. Ouders kunnen zelf de vraag stellen aan de groepsleiding.

Scouts en Gidsen Vlaanderen wil daarmee een krachtig signaal geven: we willen dat kinderen en jongeren uit (kans)arme gezinnen kunnen meedoen aan het spel van scouting. Het verlagen van financiële drempels is daarbij een eerste stap.

 

Financiële tegemoetkoming van de mutualiteit

Verschillende mutualiteiten betalen, tot een bepaald bedrag, de kosten van een jeugdbeweging terug. Meestal is dit een bepaald bedrag dat je kan gebruiken om de inschrijvingskosten, weekendkosten en kampkosten te verlagen. Indien je hiervan gebruik wilt maken moet je het juiste formulier bij je mutualiteit aanvragen en die ingevuld aan de groepsploeg terugbezorgen.

 

Individuele steekkaart

De individuele steekkaart (of vroeger medische fiche) is het formulier waarop de ouders van hun scoutsleden jaarlijks de persoonlijke, sociale en medische gegevens van hun kind invullen. Dankzij deze informatie kan de leidingsploeg van je kind op een veilige en juiste manier reageren in een noodsituatie. Er zijn 2 manieren om de medische fiches in te vullen:

– Op papier: u vindt ze op https://www.krikobea.be/forum/rp/000000/Steekkaart.pdf of achteraan deze rommelpot. Deze moet per kind afgedrukt worden, volledig ingevuld zijn en aan de leiding bezorgd worden. Er zullen ook exemplaren klaarliggen op 23 september.

– Digitaal: leden (of hun ouders) kunnen zelf een login aanmaken op de Groepsadministratie en de medische fiche online invullen. Enkel leiding en de leden zelf kunnen zo die informatie raadplegen. Meer info: www.scoutsengidsenvlaanderen.be/files/paginas/2015.09.21_handleiding_ouders_steekkaart.pdf

 

Rommelpot en nieuwe website

U hebt het misschien al gemerkt: onze website is vernieuwd. De link blijft hetzelfde: www.krikobea.be Hierdoor is er een kleine verandering in verband met de rommelpotten. Als u vanaf nu de rommelpot wil ontvangen moet u op de website gaan naar “Newsletter” en daar uw e-mailadres toevoegen. U krijgt hier een bevestigingsmail van. Alle e-mailadressen die vorig jaar al de rommelpot ontvingen zijn al toegevoegd, in dat geval hoeft u dus niets te doen. Als u bijvoorbeeld nog een extra e-mailadres zou willen toevoegen, kan u daar ook terecht.

 

Scoutsgroeten,

Arne, Femke, Milan en Sander