kriko-bea

Algemeen bericht 2 oktober 2018

De volledige rommelpot is ook hier te lezen: http://www.krikobea.be/forum/rp/181002/Rommelpot.pdf


Hallo iedereen,

De eerste scoutsvergaderingen zijn achter de rug, onze ledenaantallen zitten in de lift, tal van nieuwe activiteiten zitten in de pijplijn en aan de grenzeloze motivatie van onze leiding komt maar geen einde! Lees in het Algemeen Bericht de belangrijkste scoutszaken.

Parkeren

Aangezien het niet mogelijk is om tweerichtingsverkeer aan te sturen in de Torsinweg, is het niet toegestaan om te parkeren op het Rakkersveld. Fietsenstalling is er wel op het Rakkersveld 😉

 

Activiteiten

Van 12 tot 14 oktober gaat ons jaarlijks wafelbakweekend door. Hierbij bakken onze Givers een heel weekend lang de lekkerste wafels van het land! Daarmee kunnen ze dan het komende jaar superleuke activiteiten gaan doen en een megakamp beleven. Heb je zin in een lekkere wafel? Of wil je graag de scouts steunen? Of misschien gewoon die zalige geur van versgebakken wafels opsnuiven? Kom dan zeker langs in onze lokalen of loop dat weekend wat rond in Tienen dan zal je ons zeker ook tegenkomen!

Op vrijdag 19 oktober is het Dag van de jeugdbeweging. Op deze dag gaan alle leden van een jeugdbeweging in uniform naar school. En onze scouts mag zeker niet onderdoen voor de Chiro of KSA! Dus doe op deze vrijdag allemaal jullie hemd/pull/das aan.

Op 27 oktober gaat onze jaarlijkse Halloweenfuif door. Deze legendarische fuif is toegankelijk voor jong en oud! Telkens worden de beste lokale Dj’s uitgezocht door de Jin voor een onvergetelijke avond! Wens je meer info? jinleiding@krikobea.be of binnenkort op onze Facebookpagina.

Op 31 oktober hebben we met onze scouts een stand op de Halloweenbraderie in de Leuvensestraat. Meer info hierover later!

 

Inschrijven

Tijdens en na het infomoment op 23 september zal er de mogelijkheid zijn om uw kind in te schrijven voor het komende jaar. Leden die voor de eerste keer komen moeten zich registreren via onze website: www.krikobea.be/lidworden/ en daarna onderstaand bedrag storten. Voor leden die vorige jaren reeds lid waren volstaat het om het lidgeld te storten op onderstaand rekeningnummer.

Lidgeld: 45 euro

Rekeningnummer: BE 02 7340 1000 3840

Vermeld steeds “Naam”, “Voornaam” en “Tak” in de vermelding.

 

 

 

 

 

Verminderd lidgeld

Aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben, biedt Scouts en Gidsen Vlaanderen de mogelijkheid om het verminderd lidgeld (10 euro) te betalen. Zowel leden als leiding kunnen daar een beroep op doen. Ouders kunnen zelf de vraag stellen aan de groepsleiding.

Scouts en Gidsen Vlaanderen wil daarmee een krachtig signaal geven: we willen dat kinderen en jongeren uit (kans)arme gezinnen kunnen meedoen aan het spel van scouting. Het verlagen van financiële drempels is daarbij een eerste stap.

 

Financiële tegemoetkoming van de mutualiteit

Verschillende mutualiteiten betalen, tot een bepaald bedrag, de kosten van een jeugdbeweging terug. Meestal is dit een bepaald bedrag dat je kan gebruiken om de inschrijvingskosten, weekendkosten en kampkosten te verlagen. Indien je hiervan gebruik wilt maken moet je het juiste formulier bij je mutualiteit aanvragen en die ingevuld aan de groepsploeg terugbezorgen.

 

Individuele steekkaart

De individuele steekkaart (of vroeger medische fiche) is het formulier waarop de ouders van hun scoutsleden jaarlijks de persoonlijke, sociale en medische gegevens van hun kind invullen. Dankzij deze informatie kan de leidingsploeg van je kind op een veilige en juiste manier reageren in een noodsituatie. Er zijn 2 manieren om de medische fiches in te vullen:

– Op papier: u vindt ze op https://www.krikobea.be/forum/rp/000000/Steekkaart.pdf of achteraan deze rommelpot. Deze moet per kind afgedrukt worden, volledig ingevuld zijn en aan de leiding bezorgd worden. Er zullen ook exemplaren klaarliggen op 23 september.

– Digitaal: leden (of hun ouders) kunnen zelf een login aanmaken op de Groepsadministratie en de medische fiche online invullen. Enkel leiding en de leden zelf kunnen zo die informatie raadplegen. Meer info: www.scoutsengidsenvlaanderen.be/files/paginas/2015.09.21_handleiding_ouders_steekkaart.pdf

 

Scoutskleren en winkeltje

Op zondag 7 oktober zal er de mogelijkheid zijn om uniformen te passen en te bestellen. Op andere dagen kan u een van de leiding hiervoor aanspreken na de vergadering. Of u kan gaan winkelen in de scoutsshop: Hopper.

Jonggivers, Givers en Jin moeten een hemd en das dragen. Voor Kapoenen en Welpen raden we een hemd af aangezien ze hier snel uitgroeien. Een scoutspull raden we wel aan.

Aankopen in ons winkeltje kunnen betaald worden op onze rekening BE 02 7340 1000 3840.

Kostprijs:

  • Scoutsdas: 12 euro
  • Trui Kriko-Bea kindermaat: 15 euro
  • Trui Kriko-Bea volwassenenmaat: 20 euro
  • Scoutshemd kindermaat: 35 euro
  • Scoutshemd volwassenenmaat: 38 euro
  • Korte broek of scoutsrokje kindermaat: 33 euro
  • Korte broek of scoutsrokje volwassenenmaat: 40 euro
  • T-shirt Scouts&Gidsen Vlaanderen kindermaat: 14,50 euro
  • T-shirt Scouts&Gidsen Vlaanderen volwassenenmaat: 16,90 euro

 

 

Rommelpot en nieuwe website

U hebt het misschien al gemerkt: onze website is vernieuwd. De link blijft hetzelfde: www.krikobea.be Hierdoor is er een kleine verandering in verband met de rommelpotten. Als u vanaf nu de rommelpot wil ontvangen moet u op de website gaan naar “Newsletter” en daar uw e-mailadres toevoegen. U krijgt hier een bevestigingsmail van. Alle e-mailadressen die vorig jaar al de rommelpot ontvingen zijn al toegevoegd, in dat geval hoeft u dus niets te doen. Als u bijvoorbeeld nog een extra e-mailadres zou willen toevoegen, kan u daar ook terecht.

 

Scoutsgroeten,

Arne, Femke, Milan en Sander